Boekreview: Havermout

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havermoutaanbidders opgelet: dit boekje is speciaal voor jullie geschreven. Een boekje vol met havermoutrecepten – van traditionele gerechten tot smoothies, cakes en koekjes. We like!

Als je een paar jaar geleden zei dat je wel eens havermout at werd je nog ietwat meewarig aangekeken. Havermout is voor oude mensen. Of, als je het heel goed verwerk tot pap, voor kleine kinderen. Inmiddels loopt de hele fitgirl-en hipstergemeenschap weg met havermout. En ja, wij doen daar aan mee. Want havermout is lekker, makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Wat wij dan zoal met havermout doen? Er is een tijd geweest dat we iedere dag overnight oats (havermout die je met melk een nachtje in de koelkast zet) aten, maar dat verveelde op een gegeven moment toch wel. Jamie maakt nog bijna dagelijks pap (wat blijft dat toch een onsmakelijk woord) van havervlokken en verder bakken we er wel eens mee. Dan vermalen we havermout tot meel en gebruiken we havervlokken om een bananenbrood een beetje meer bite te geven. Jep, havermout hebben wij standaard in huis!

We ontvingen dit schattige boekje en we kregen spontaan zin om meer te gaan experimenteren met havermout. Nou, dan is je doel als schrijver wel aardig bereikt, denk ik zo.
Kijk je even mee?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kijkend naar bovenstaande foto’s denk ik: mijn ontbijt zag er vanmorgen heel wat minder florisant uit. Daar moet ik maar weer eens een beetje verandering in brengen!
Mmm, havermout uit de oven, havermoutcake, havermout muffins, smoothies met havermout (lekker vullend!) of havermoutkoekjes… dat wordt nog lastig kiezen.

Misschien goed om te vermelden dat dit boekje niet vegan is. Wel vega. Maar er worden wel eieren en zuivel gebruikt. De zuivel kan je gemakkelijk vervangen voor bijvoorbeeld soja- of amandelmelk. De eieren kan je vervangen door lijnzaad met water te vermengen en het gerecht op die manier te binden.

Wij denken dat dit boekje het perfecte cadeautje voor de komende feestdagen is. Zo is het boekje ook geprijsd, vinden wij. Het kost namelijk €9,95 en is onder andere hier te bestellen. Een zak havermout erbij en klaar ben je! You’re welcome ;)

Willen alle havermoutlovers hun hand eventjes opsteken? Dankuwel!

– Dit artikel bevat een product dat naar ons is opgestuurd –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “Boekreview: Havermout

 1. Ik voorzie dat dit boek bij mijn kookboeken een mooi plekje gaat vinden! Want net als jullie blijf ik vooral bij ‘overnight oats’ steken en ik kan dus wel meer ideetjes voor havermout gebruiken ;-)

 2. Ziet er goed uit!! Zijn de recepten ook vrij van gluten en geraffineerde suikers?

 3. ja hieeer! *steekt haar hand in de lucht* Dit vind ik een super leuk boekje. *hup, op het verlanglijstje!*

 4. Ik vind het woord “pap” juist zo n gezellig ouderwets woord.

 5. JA! hier ook een havermoutlover :) Ik gooi het ook wel eens door de soep om deze wat dikker en vullender te maken.

 6. Pap en apple-crumbe, da’s zo’n beetje wat ik met havermout doe….leuk boekje en hands up for havermout !

 7. Ook ik word langzaamaan een steeds grotere fan van havermout. Een boekje om te onthouden dus!

 8. Ik vertelde aan mijn man enthousiast over dit boekje. Kom ik vanavond uit m’n werk en wat denk je? Tadaaaam: Dit boekje. Hoe gaaf is dit?

 9. Er bestaat er nog een die ik zeker 5-8 jaar geleden in de kringloop kocht, het heet Superfood en is reclame van Quaker en samengesteld door Patty Harpenau, ook iemad die zich al jaren met veel over eten en meer bezighoudt.Staan ook geweldige recepten in.

 10. Oei… ik zit hier een beetje te kwijlen als ik naar de plaatjes kijk ;-)
  Yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *