Boekreview: Kyra’s Kitchen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In dit artikel kon je al lezen dat we een tijdje geleden de eer hadden om een recept uit het gloednieuwe kookboek Kyra’s Kitchen (dat toen nog niet eens uit was) te mogen proberen. We maakten een overheerlijke Hazel-chocolatte en werden nieuwsgierig naar de rest van het boek. Het boek hebben we inmiddels in ons bezit en we hebben er al flinke stukken uit gelezen. Vandaag laten we je zien waar het boek over gaat en hoe het eruit ziet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kijkend naar de inhoudsopgave valt meteen op dat het boek is opgedeeld in twee verschillende onderdelen. Te weten: “Voorkomen” en “Verhelpen.”

Onder “Voorkomen” worden de zes pijlers van gezondheid beschreven en onder het grootste deel, “Verhelpen,” vind je hoofdstukken die als uitgangspunt hebben dat voeding als medicijn kan dienen. Ieder hoofdstuk behandelt een gezondheidsklacht, zoals: slapeloosheid, opgeblazen en winderig, dip, hoofdpijn, overgewicht en verkoudheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste deel bevat vooral heel veel praktische tips en weetjes over voeding. Het gaat dieper in op onderwerpen als suiker, superfoods, vetten, kruiden en de kracht van plantaardig eten. Kyra legt alles heel helder en in makkelijk te begrijpen taal uit. Dus ook voor een absolute beginner is dit boek zeer informatief en leuk om te lezen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurlijk vind je ook recepten in dit boek! Alle recepten zijn veganistisch en glutenvrij. Kyra werkt ook niet met het toevoegen van suikers. Dus voor de healthfreaks onder ons: je kan al deze recepten met een gerust hart maken! De styling van het boek is leuk: speels en girly. Dat maakt ook wel dat wij het een echt ‘meisjesboek’ vinden. Maar natuurlijk mogen de groene jongens onder ons het boek ook lezen, hihi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyra zegt het hier zelf in haar boek: “De beste investering die je ooit kunt maken, is in je eigen gezondheid en geluk.” Daar sluiten wij ons helemaal bij aan. Hoewel dit boek ook kort ingaat op het welzijn van dier en milieu, gaat het voornamelijk om gezondheid. Erg belangrijk, als je het ons vraagt. Kyra legt je stap voor stap uit hoe het zit met voeding die je als medicijn gebruikt. Welke voeding is waar goed voor? Handige tips als: hoe voorkom je dat je van bonen en peulvruchten een opgeblazen gevoel krijgt? Hoe kiem je zaden? Hoe maakt je een ‘smuice’ (een combi tussen een smoothie en een juice) en in welke producten vind je de meeste gezonde eiwitten? Kortom, het is een ideaal naslagwerk dat ook nog eens leuk is om te lezen. Wij denken persoonlijk dat het boek door de heldere uitleg en het stilstaan bij de ‘basics’ uitermate geschikt is voor startende veggies. Wij zelf vonden het ook erg interessant om te lezen, omdat het lezen over de verschillende gezondheidsklachten onze ogen weer eens heeft geopend. Voeding is echt een krachtig medicijn. Althans, dat kán het zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyra’s Kitchen is online via de grote boekensites en in de boekhandels te koop voor €17,95. Veel leesplezier!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Boekreview: Kyra’s Kitchen

 1. Ik heb het boek ook. Vind het echt een leuk boek! Ook heel handig dat het is opgedeeld in verschillende subonderwerpen :)

 2. Ik heb het boek ook gekocht! Ben er nu in bezig en ik vind het heel interessant hoe ze alles uitlegt. Ook staan er lekkere recepten in, de notenkoekjes wil ik nog wel eens uitproberen!

 3. Wow, dit is gaaf! Ook dat alles glutenvrij is, dat vind ik heel erg fijn. Ga ‘m zeker kopen denk ik! :)

 4. neeeee nog een boek voor op mijn lijstje… dat lijstje is al veel te lang :-)

 5. Voeding kan een medicijn zijn, alleen maakt mij dat altijd een beetje bang dat mensen met de vinger gaan wijzen. Zo van “wat kan je nog steeds niet slapen, nou dan had je maar meer bieten moeten eten”. Terwijl er misschien veel meer aan een klacht ten grondslag ligt dan een verkeerd voedingspatroon.

  1. Dat wordt ook nergens gezegd hoor. Door ons niet, en ook niet door Kyra. Voorin het boek wordt ook heel duidelijk gezegd dat het altijd goed is om een arts te raadplegen als je ergens twijfels over hebt!

  2. hi laurie,
   dat is precies waar kyra’s kitchen over gaat :)) een holistische blik op gezondheid en voeding. pas wanneer we de wortel van de klacht aanpakken zal het ook daadwerkelijk worden opgelost. mijn boek geeft tips en handreikingen voor preventie en inzicht in hoe je de achterliggende oorzaak van je klacht kan ontdekken. maar feit blijft dat voeding krachtiger is dan we denken. met elke hap & slok hebben we invloed op ons welzijn en dus ook (chronische) klachten. die biet kan dus wel eens flink meehelpen aan de oplossing ;) :) happy greets! kyra

   1. Hoi,
    Bedankt voor je reactie Kyra en de groenemeisjes. Ik heb eerder al daytox gelezen en het boekje dat je voor kinderen schreef. Die toon beviel me heel erg, dus ik ben niet bang dat je in je nieuwe boek een compleet andere toon aanslaat. En ja voeding is krachtig maar aandoeningen maar sommige ziektes zijn chronisch (diabetes type 1, epilepsie,sommige soorten kanker), voeding kan dan alleen aanvullend werken. Dat kan nog steeds invloed hebben maar dat ontken ik ook niet. Sterker nog ik was benieuwd naar je boek en de recepten dus ik probeer een recensie exemplaar aan te vragen :-) Blije groetjes terug

 6. Ik heb hem gekocht, leuk boek, goede uitleg en nog lekkere recepten ook :D

 7. Zojuist besteld bij de lokale boekhandel! De verwachtingen zijn hoog na jullie lovende woorden over het boek ;-)

 8. Deze ga ik zekers te weten kopen! lijkt me een heel leuk boek.

 9. Ik heb hem ook, maar moet hem nog uitvoerig gaan lezen. De recepten zijn in elk geval echt heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *