Boekreview: Sophia’s Vegane Welt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drie weken geleden waren onze vriendinnetjes uit Duitsland (hi Susanne! hi Sabrina!) bij ons op bezoek. Susanne woont in Berlijn en heeft ons een keer meegenomen naar Let it Be, een WAANZINNIG goed vegan eetcafé. We aten daar de lekkerste burgers in tijden en waren extreem enthousiast over de rest van het menu (crêpes! taartjes!) We zijn later nog een keer terug gegaan, maar ook toen kregen we het niet voor elkaar om het hele menu te proeven. Waar willen we naartoe met dit verhaal? Toen Susanne drie weken geleden in Amsterdam was, tipte ze me dat één van de meiden die vaak voor Let it Be kookt, een foodblog heeft: Oh Sophia. En dat was nog niet alles: er was ook een gloednieuw kookboek uit. Uiteraard in het Duits, maar dat maakt mij niks uit. MUST HAVE. Het boek is geweldig en dat gaan we je vandaag laten zien.

Zoals trouwe lezers van de Groene Meisjes inmiddels waarschijnlijk wel weten, vallen wij altijd weer voor mooie foodfotografie. En natuurlijk een frisse vormgeving. Dit boek heeft beide. Kijk maar:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat ziet er toch geweldig uit? Maar dat is nog niet alles. Bij een heel aantal iets ingewikkelder recepten (zoals het zelf maken van ravioli bijvoorbeeld) heeft Sophia een stappenplan met foto’s opgenomen in haar boek. Ideaal! Dat ziet er zo uit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar dan zijn we er nog niet. Sophia schrijft namelijk ook nog heel leuke stukjes. Bijvoorbeeld over waar je op moet letten als vegan zijnde. Of hoe het haar is bevallen om ‘vegan te gaan.’ Kijk nou hoe leuk de illustraties bij deze stukken zijn:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tot slot moeten we even kwijt dat we Sophia een ontzettend tof wijf vinden. I mean:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kijk dan, ze heeft zelfs een heuse boektrailer op YouTube:

Sophia doet ons denken aan veel vegan Amerikaanse bloggers die ons drie jaar geleden hebben geïnspireerd om ook te gaan  bloggen. Wij kunnen ons erg vinden in haar stijl en vrolijkheid!

Wanneer is dit boek iets voor jou? Als je van vrolijke, mooie vegan kookboeken houdt. Maar natuurlijk ook als je toch een beetje Duits kan lezen. Een recept vertalen vinden wij niet lastig, lang leve Google Translate ;) En ook de wat meer verhalende stukken zijn niet ingewikkeld te begrijpen. Wij spreken beide geen vloeiend Duits, maar we hadden geen moeite met het begrijpen van dit boek. Voor ons is het een echte aanwinst in onze kookboeken-stash, omdat het boek ons inspireert. Lekker vegan eten kan zó leuk zijn!

Sophia’s Vegane Welt kost €14,99 en is onder andere via bol.com te bestellen.

– Deze blogpost bevat een artikel dat naar ons is opgestuurd. –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Boekreview: Sophia’s Vegane Welt

  1. Gaaf zeg! Mijn duits is helaas onvoldoende maar alleen al voor de geweldige foto’s zou dit boek een heuse aanvulling zijn. Zeker met Google Translate inderdaad!

  2. Oh jammer dat mijn Duits bar en bar slecht is… De blog en het boek zien er namelijk hartstikke leuk en inspirerend uit. Maar wat hulp inschakelen van google translate dan ja.

  3. Het boek ziet er wel heeeel erg leuk uit… en met mij duits zou ik het toch ook prima moeten kunnen redden… sowieso eens een blogje toevoegen via bloglovin… thanks meiden voor de tip

  4. Tjonge, heb ik net op grond van jullie ronkende review “Groen is geweldig” gekocht, staat er weeeer iets op mijn verlanglijstje … en ik ben niet eens vegetariër, laat staan vegan!

  5. Wauw! Wat een fantastisch filmpje van haar :) Echt feel good met heerlijk en happy eten! Mooi liedje ook trouwens!

    Jullie enthousiasme is aanstekelijk!

  6. In het middelbaar had ik een hekel aan Duits maar voor dit boek kan ik me daar wel overheen zetten! Lang leve de groene meisjes en hun fantastische boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *