Boekreview: Thuis je eigen stijl (met giveaway!)

Zoals jullie weten is de rubriek “Tweedehandsliefde in huis” mijn grote favoriet. Bij andere, liefst onbekende, mensen binnenkijken, wooninspiratie opdoen op Pinterest, bladeren door woonbladen, woonblogs lezen… ik kan er geen genoeg van krijgen. Misschien kan je je ongeveer voorstellen hoe ik reageer op een boek over interieurs. Laat staan op een boek over tweedehands interieurs. Een kind in een snoepwinkel is er nog rustig bij.

“Thuis je eigen stijl” is zo’n typisch feelgood boek. Iedere bladzijde die je omslaat geeft je een nieuwe dosis inspiratie. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen van hun huis een paleis weten te maken. Soms heel sober, met aardetinten en weinig meubels. En soms met bonte kleuren, patronen en juist heel veel spullen. Gebruikte spullen waar een verhaal achterzit, dat vind ik het mooiste.

De maakster van dit boek, Selina Lake, is styliste en blogster. Mocht je alvast nieuwsgierig zijn geworden naar Selina’s stijl, dan kan je hier alvast haar blog bekijken. Wees gewaarschuwd, je kon er wel eens hebberig van worden! Voor dit boek is Selina met haar team op een aantal verschillende plekken in Europa geweest. Vandaar dat je in dit boek Parijse, Noorse, maar ook Engelse huizen tegenkomt. Geweldig om te zien dat er steeds toch herkenbare ‘kringloopvondsten’ weer terugkomen. Want of je nou in Amsterdam of in Parijs woont, een vintage behangetje met daarvoor een opgeknapt vintage stoeltje is altijd leuk.

In het boek worden tips gegeven, onder andere over hoe je de inrichting van je huis het beste kan aanpakken. Waar moet je beginnen? Waar moet je op letten? Welke dingen kan je allemaal met elkaar combineren? Eh… eigenlijk alles! Kortom, het boek prikkelt je creativiteit en ik weet zeker dat je na het lezen en bekijken van dit fijne exemplaar helemaal om bent. Waarom een nieuw interieur willen, als er nog zoveel mooie oude spulletjes in de kringloopwinkel of op de rommelmarkt te vinden zijn?

Giveaway
Je weet hoe het gaat met dingen waar Groene Meisjes blij van worden. Die willen we graag delen. Uitgeverij Becht is zo lief om twee exemplaren van Thuis je eigen Stijl te verloten onder onze lezers. Wat moet je hiervoor doen? Hoewel er random twee lezers gekozen zullen worden, zouden we het heel leuk vinden en waarderen als jullie hieronder bij de comments willen vertellen wat jullie laatste, geweldige kringloopvondsten zijn. Of: waar zoek jij al jaren naar en moét en zal er ooit in jouw huis komen te hangen/staan/liggen?

Niet gewonnen, maar wil je toch het boek lezen? Thuis je eigen Stijl kost €17,95 en je kan het onder andere hier bestellen.

Liefs,

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Becht – 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

86 gedachten over “Boekreview: Thuis je eigen stijl (met giveaway!)

 1. Ik ben op zoek naar een afbeelding van een kever (de insect). Vraag mij niet waarom, maar ik denk dat het heel mooi aan de muur staat.
  Ben heel benieuwd of het mij gaat lukken.

  Leuke actie!

  1. Oohh ja! Afbeeldingen van kevers en vlinders vind ik ook súper mooi! Weet alleen niet of ik het aan de muur durf te hangen, toch wel erg gewaagd. Ik zal mijn ogen (voor je) openhouden in de kringloopwinkels.

 2. Ik had ooit een roze velours omabankje met franjes en al. Why God why??? heb ik dat ooit weggedaan? Zoiets zoek ik dus. Of een groene.
  Vorige week wel prachtige jaren 60 salontafel gekocht.

 3. Wat een leuke actie! Ik zoek al lang een kopje met ‘voor mijn lieve mama’.. heb er al een in de papaversie.

 4. Super leuk! Ik ben de laatste weken mega aan het ruimen en het veranderen hier in huis, dus dat het boek zou goed van toepassing zijn nu :D.

  Ik heb vorige week een geweldig (oma) servies op de kop getikt voor een paar euro. Niet voor mezelf, maar om leuke kadootjes mee te maken voor mijn beste vriendinnetje. Zoals een kaarsje in een theekopje :).

 5. Mijn allermooiste kringloopvondst kwam niet eens uit een kringloopwinkel! Ik was al een hele lange tijd op zoek naar een mooie oude servieskast. Alle kringloopwinkels in de buurt meerdere keren bezocht, zelfs naar een antiekzaak geweest, ook op Marktplaats gekeken, maar wat ik graag wilde hebben was onvindbaar! Totdat hij ineens naast de container een straat verderop stond! Precies wat ik zocht! Mijn vriend werkte toen nog tot laat, hij heeft mij ervoor wakker gemaakt en we hebben midden in de nacht nog lopen sjouwen. Die kast is mijn favorietste plek in huis. Op de kast staan fotolijsten met fijne foto’s en plaatjes uit magazines erin en in de kast staan heel veel kleine kringloopschatten. Een tijdje terug zag ik een presse papier staan, een glazen bol met een prachtige bloem erin, maar ik had niet genoeg geld op dat moment… Nu hoop ik dat.er.binnenkort vanzelf weer een op mijn pad komt, heb er al een plekje voor vrij gemaak

  1. Oohh! Wat een leuk verhaal.Daar word ik blij van! Ik hoop ook ooit nog eens te kunnen vertellen dat ik bijvoorbeeld een super mooi oud rotan stoeltje heb gevonden bij het grofvuil :P

 6. Wat een heerlijke boekentip! Mijn beste laatste kringloopvondst was die die lezers van mijn blog vonden, een kerstengeltje van vroeger die jaren geleden brak en die ik ieder jaar met de kerst zo miste. Ik deed een oproepje op mijn blog om in de kringloop uit te kijken naarmijn engeltje en hij werd gevonden en naar mij opgestuurd door lieve bloglezers, hoe mooi is dat!
  Zelf vond ik onlangs nog een prachtige bruine glazen vaas, och wat kan ik toch blij worden van zulke vondsten :)

  1. Wat ontzettend lief!
   Klopt het dat ik niet op je blog kan zonder in te loggen bij Gmail?

 7. Mijn mooiste kringloop vondst is toch wel mijn mooie witte cake plateau.. Heel simpel maar juist daarom zo mooi.. En dat voor €0,50..

 8. Het boek ziet er heel interessant uit! Ik heb al heel wat leuke (kleine) vondsten gedaan bij de kringloop maar waar ik al een tijdje naar op zoek ben kom ik maar niet tegen: een canapé heet dat geloof ik. Zo’n ouderwetse zit/ligbank met aan 1 kant een rugleuning. Omdat ik veel moet rusten door mijn ziekte, en ik dat heel naar vind, denk ik dat ik mezelf iets blijer zou kunnen maken als ik dat rusten in oude stijl doe. Het heeft dan toch iets sjieks ;) Ik ga door met mijn zoektocht. Blijf vooral leuke reviews schrijven!

 9. Mijn hele huis staat vol met – in mijn ogen – mooie tweedehands, antieke en vintage items. Gevonden en gekregen. Afgelopen zomer overleed mijn lieve vader, van wie we veel mooie spullen hebben gekregen. Hij en mijn moeder hebben altijd in antiek gehandeld en stonden zelf regelmatig op markten. Ik ben dus echt opgegroeid in een ’tweedehands huis’ :) Van mijn vader kregen we in de laatste maanden van zijn leven een prachtige jaren 70 hanglamp van glas en metaal, design lijkt op de lampen van het Nederlandse design Raak. Geen idee of het een echte is. Hij hing prachtig boven onze ronde jaren 70 salontafel van rookglas. Tot mijn vriend tijdens het stofzuigen tegen de lamp tikte en deze ineens naar beneden kwam… Glas stuk, vriend (en ik) in tranen. Want een cadeau van mijn toen inmiddels overleden vader en dus onvervangbaar… Maar mochten we ooit nog eens zo’n (soort) lamp vinden… Hij hangt trouwens nog steeds want is zelfs zonder glas al mooi!

 10. Oh wat een leuk boek! Ik zit middenin een verhuizing en moet bijna alle meubels nog kopen, dus het zou een geweldige inspiratie zijn! Mijn laatste kringloopvondst is een buffetkast voor in de keuken, onderaan dichte kastjes en bovenaan twee deurtjes met glas. Ik was er al naar opzoek op marktplaats, maar de perfecte buffetkast (met sierlijke details) vond ik bij de kringloop. Ik ben nog op zoek naar olieverf bloemenschilderijen en spijlenstoelen van Pastoe (ooit aan me voorbij laten gaan, nog altijd spijt!) En naar wat niet eigenlijk? Een jaren 50 kastje, bloemetjes servies, oude blikken

 11. Ik vond laatst een prachtige blauwe tuimelaar in de vorm van een jarig 50 pop. Mijn dochtertje wordt helemaal wild als ze er tegen aan slaat met haar handje en het allerliefste rinkeltje hoort dat er in zit.

 12. Dit boek klinkt heel leuk! Modern vintage style van Emily Chalmers is denk ik ook een aanrader voor jullie!! Ik vond laatst een handgeschilderde penselenbak gemaakt van bamboe met vogeltjes erop, ik werd meteen verliefd ondanks dat ik niet schilder ;-) daarnaast een emaille thee opwarmertje die ik nog altijd zocht!
  Nu nog een antieke glazen stolp en mijn lijstje is bijna compleet! Groetjes Britt

 13. Laat ik nu gisteren naar de kringloop zijn geweest… En een geweldig zwart/wit gestreept blazertje met hele aparte accenten op de schouders hebben gescoord! En dat voor maar 5 Euri. Maar ik denk dat je meer iets voor in huis bedoelt. ;) Een prachtige donkerblauwe koffiepot van aardewerk. Past precies bij m’n verzameling!

 14. Wat een leuke actie. ik heb eigenlijk weinig ervaring met de kringloop. maar door jullie blog word ik steeds enthousiaster naar deze mogelijkheid en zie ik hoe leuk het is en staat. het boek lijkt me dan ook erg leuk en inspirerend!

 15. Mijn mooiste kringloopvondst is een retro voetenbankje, met schuine pootjes. Heb ik voor 3 euro op de kop getikt en ik ben er nog elke dag dolblij mee.
  Ik ga elke week naar de kringloop en elke keer als ik binnenkomt gaat mijn hartje sneller kloppen en hoop ik een ouderwets bordenrek, een retro stoeltje van rotan of een vintage dressoir uit de jaren ’70 te vinden zoals Suzette en Jamie en Merel ook in hun huisje hebben staan.
  Ik doe heel graag mee met deze winactie!

  1. Oh ik wil nog wat! Een klein beeldje van een hertje. Ik ben (net als jullie) dol op hertjes, maar nog geen eentje tegen gekomen in een kringloopwinkel die ik kan adopteren.

 16. Oohhh! Ik ben nu op Selina’s blog aan het kijken en nu wil ik ál haar boeken kopen. En wel nu! :P

 17. Een van mijn laatste scores bij de kringloop is zo’n grote glazen bolle vaas geweest. Zo eentje die je nu ook in alle woonbladen ziet staan. Nieuw kostten ze al snel rond de 50 euro, die van mij was een tientje!!
  En voor de Kerst heb ik van mijn moeder nog een wereldbol met lampje erin gekregen. Zelfs mijn moeder koopt kerstcadeautjes bij de kringloop ;-)

 18. Leuk, dat boek lijkt me erg inspirerend!

  Ik ben nog steeds op zoek naar de ultieme lamp. Het liefst een soort kroonluchter, maar blijkbaar ben ik daar veel te kritisch in, want elke luchter die ik vind is het nét niet. Nét te kitscherig, nét te saai, nét de verkeerde kleur of het verkeerde materiaal. Ach ja. Iets om rustig over te blijven dromen dus :-)

 19. Dadelijk een Perzisch tapijt afhalen, aangeschaft voor een paar tientjes via Marktplaats, om deze vervolgens te bleken en te verven in de kleuren grijs van mijn interieur. Zin in..!

  1. hi Melissa,

   is het gelukt?

   ik wil het ook verven, heb wel site gevonden op internet, maar ben benieuwd hoe het resultaat wordt.

   dank vast voor je reactie.

  2. Hoi melissa,

   heb je je idee nog uitgevoerd om een perzisch tapijt te bleken en te verven. Ik ben dit namelijk ook van plan en ben heel benieuwd hoe jij dit hebt gedaan en wat het resultaat is.

   Mvg,

   Chris

  3. nog een leuk idee om van een perzisch tapijt een modern kleed te maken.

   knip het in kleinere vierkante stukken en maak er een patchwork perzisch tapijt van. Deze daarna bleken en verven en je bent helemaal modern.

   1. hoi melissa, chris,
    Ik ben op zoek naar een manier om een patchwork perzisch tapijt te ontkleuren en verven. Hoe doen jullie dit en waar vind je een handleiding?
    dank!

    1. Hoi allen,

     Zou iemand willen reageren die ooit een (perzisch) tapijt heeft gebleekt, hoe jullie het gedaan hebben en of dat goed gelukt is. En mocht je een verwijzing gevonden op internet dan zou ik die graag willen bekijken.
     Zelf heb ik wel stukken gelezen over bleken met waterstofperoxide…

     Groeten!

 20. Ik woon nog niet op mijzelf en mijn kamer staat al vol met spullen, voorlopig haal ik bij de kringloopwinkel daarom alleen nog maar mooie analoge camera’s. Daar word ik blij van! Verder ben ik nog op zoek naar een mooie reiskoffer, die ik wil ik gaan gebruiken als mand voor mijn toekomstige kat haha.

 21. Deventer boeken markt: pappillon en teerling is geworpen op 1 dag vinden voor een tientje!

 22. Wat een inspirerende blog en wat een prachtig boek. En oei, wat moeilijk kiezen wat het mooiste kringloopobject van me is. Ik kies dan voor mijn megaverzameling oud en antiek servies waarmee ik delen van mijn muren en deels ook het plafond heb gemozaïekt.
  Complimenten voor de geweldig Blog

 23. Wat een leuke actie! Onze laatste kringloop-vondst is een ouderwets vitrine-kastje, dat we in een gekke kleur willen gaan over-verven… Maar de allerleukste vondst die ik ooit had waren 2 eierdopjes in de vorm van kuikentjes. Eentje was roze en eentje blauw…

 24. Jaaaa, ik doe mee! :) Dit boek ziet er super leuk uit zeg, ben heel benieuwd!

  Ik heb in mijn kamer een prachtige lamp hangen! Geen flauw idee uit welk jaar hij komt oid, maar ik weet wel dat ze nu nieuw in deze stijl ook in de winkels hangen. Ben er in elk geval heel blij mee!

 25. Ik heb zo veel kringloopwinkelaankopen! Ik vind het heerlijk om er te struinen en er unieke woonaccesoires voor een leuk bedragje op de kop te tikken. Mijn beste vondsten zijn toch wel mijn bank; crèmekleurig met roze bloemen & mijn commode die ik als kledingkast gebruik.

 26. Ik zou nog wel een echt ouderwetsch poppenhuis willen om zelf nog een beetje op te knappen. Ik hou kringloopwinkels en Marktplaats altijd goed in de gaten :) het boek lijkt me echt gaaf!

 27. Ik zoek een mooie oude wereldbol, maar ik kom eigenlijk niet zo vaak meer in kringloopwinkels. Mooi boek lijkt me!

 28. Mijn allerbeste vondst was een rayban zonnebril voor 2,50. Het is een oud vintage model en een limited edition, een soort john lennon-model met ronde glazen. Mijn vriend zegt dat ik hem moet verkopen, maar dat vind ik zonde, want ik ben er verliefd op! De zonnebril staat nu te pronken in de kast, wachtend op de eerste zonnestralen.

 29. Mijn laatste vondst was bij mijn ouders in de schuur. Een foeilelijke paarse kast. Ooit van mijn zusje geweesf, maar zij wilde hem niet meer.
  Ineens zag ik de verborgen schoonheid in de kast en sleepten we hem mee van zuid limburg naar de provincie utrecht.
  Gewapend met schuurmachine in de ene hand en gele verf n de andere hand toverde ik hem om in een prachtig geel exemplaar.
  Nu staat hij hier mooi te wezen in onze woonkamer :)

 30. Wat een leuke winactie, precies het soort boek waar ik naar op zoek ben. Want wij gaan hopelijk binnenkort verhuizen!

  Mijn leukste kringloopvonst is een klein beeldje van een windhondje. Ik heb samen met mijn vriend een whippet (kleine windhond) en als wij iets tegen komen met een windhond erop worden wij altijd hysterisch. En dit beeldje was zo schattig en maar 80 cent, score!

  Ik heb trouwens nog niet zoveel kringloopvonsten want ik ben eigenlijk pas sinds ik de groene meisjes heb ontdekt aan het kringloopshoppen begonnen :D.

 31. O, ik maak graag kans op dit boek! Twee vriendinnen van mij hebben plannen om in Leiden een lunchroom met biologische broodjes te starten en ze willen het inrichten met kringloopvondsten. Ik weet zeker dat ze inspiratie uit dit boek zullen halen.

 32. Joepie! Mijn huis staat bomvol met geweldige kringloopvondsten. Op dit moment ben ik ‘on the hunt’ naar zo’n vintage plantenbak. Zo’n rechthoekige bak op poten, van hout. Whish me luck!

 33. boek ziet er inspirerend uit! heb een uitgebreid ‘verlanglijstje’: wereldbol met lichtje vr zoon, jaren 60 houten salontafeltje, rieten hangstoel, rieten tuinstel, houten kloostertafel,…. ik ben nog wel even zoet ;-)

  grz,

  Els

 34. Ik zoek bij de kringloopwinkel altijd naar leuke keukenspullen. Mooie bakplaten, een fonduepan of bijvoorbeeld een lepel of mes dat ik nodig heb. Waarom een nieuwe kopen? Meestal kijk ik of er weckpotten of daarop gelijkende potjes met beugelsluiting of flessen met beugelsluiting staan. Leuk om zelfgemaakte etenswaren in te bewaren of zelfgekweekte en gedroogde kruiden!

 35. Oeh, m’n favoriete kringloopvondst, dat is nog een lastige! Het hele interieur bestaat hier ongeveer uit tweedehands, tot de vloerdelen aan toe.

  M’n favoriet is denk ik wel onze random light van Bertjan Pot! Dat was een gelukstreffer op marktplaats. Ik keek naar lampen bij ons in de buurt en daar werden er twee aangeboden voor een prikkie! De verkoper was blij dat ze hem niet meer in de weg lagen en de tweede lamp had ik zo weer verkocht dus zelfs nog m’n aankoopbedrag terug. :-) En ik vind hem zo mooi!!

 36. Bakblikjes en oude koekjesvormen.. heb hele mooie oude bonbon vormpjes op de kop getikt bij de kringloop. Een mooie glas-in-lood-achtige lamp en oude uitgaven van VT Wonen ;). Een superwarme wollen winterjas (zoals ze nu niet meer gemaakt worden :P)voor maar 3 euro, door m’n moeder op maat gemaakt, daar ben ik wel het meest blij mee denk ik!

 37. Oh, ik bedenk me net dat er nog een set tweedehands dingen hier in huis zijn waar ik eigenlijk nog wel het meeste plezier van heb de laatste tijd; m’n naai en lockmachine!
  Daarmee verbouw ik heel veel kringloopkleding. De kringloop waar ik vaak kom verkoopt zelfs nieuwe lappen stof.

  Het was wel een kleine investering (vooral de lockmachine) maar ik weet zeker dat de kosten er al lang uit zijn want ik heb voor mezelf al ruim een jaar niks nieuw in de winkel gekocht. :-)

 38. Ik ben het meest blij met mijn set houten stoelen, die ik bijna voor niks bij elkaar heb gesprokkeld. Ik heb er geloof ik eentje gekocht voor 7,50 ofzo, de andere 5 komen allemaal van straat. Van straat, ongelooflijk wat mensen wegdoen! Ik heb ze mooi geverfd en ze zien er weer geweldig uit. Ik weet nog dat ik mijn schoonmoeder vertelde over mijn vondst, en ze keek me een beetje bedenkelijk aan, en noemt mijn prachtstukken mijn “vuilnisstoelen”. Pff!

  1. Je moet zulke mensen eerst alles helemaal de hemel in laten prijzen en dan pas zulke informatie geven. Dan kunnen ze niet meer terug van het leuk vinden. Deed ik ook met mijn zoontjes. Helemaal spic en span in tweedehands kleertjes. En schoonmoeder maar jubelen. En dan op het hoogtepunt daarvan zeggen; twiddehaans. Haha, dat gezicht.:-D

 39. Leukleukleuk!! Ik ben helemaal in de zevende hemel met mijn kaptafel! Prachtig grijs met geel en een hele grote ronde spiegel, met bijpassende stoel! Gevonden op marktplaats en voor een prikkie gekocht.

 40. Dat lijkt me een heel leuk boek dus ik ding graag mee. Ons huis is gevuld met een mix van zelfgemaakte (en zelfopgeknapte) meubels, accessoires en kunst, 2e (of 3e en 4e)hands spullen en een beetje nieuwgekochte dingen. Het mooist is de bolronde staande lamp uit de jaren 70 met verhuisonvriendelijke zware voet en de hijskraan naar man’s eigen ontwerp gemaakt voor zoon toen hij twee werd.

 41. Gaaf boek! :-) Heb het al eens ingesnuffeld en werd er heel blij van. Zou het graag winnen! Mijn laatste kringloop-vondst was eerlijk gezegd niet iets voor in huis, maar kleding, schoenen en speelgoed voor m’n zoon. Hopelijk volgende keer weer iets moois bij de kringloop voor in huis.

 42. Het boek ziet er leuk uit!

  Mijn laatste aanwinst is een prachtige afbeelding van een roos en een houten gazelle. Allebei niet echt nodig maar het is altijd zo lastig om iets moois niet mee naar huis te nemen.

  Ik ben nog opzoek naar een bordenrek voor in de keuken voor mijn collectie kookboeken maar tot nu toe heb ik nog niks gespot.

 43. Mijn beste kringloopwinkel aankoop is een bruine nep leren tas. Ik was met familie in Frenchville (amerika) en kwam ik de tas in een klein kringloopwinkeltje tegen, hij kosten 13 dollar en ik draag hem nog steeds elke week.

 44. Waar ik woon (Centraal Italie) helaas geen kringloop of rommelmarkten…(of heel sporadisch met enorm kitscherige dure troepies). Maaaar woon in een oud huis waar al het meubilair al stond, wij hebben het omgekeerd moeten doen: zoveel mogelijk dingen naar de kelder brengen en wat Noord-Europese smaak gebruiken om dingen bij elkaar te laten passen! Mede dankzij de Berlijnse en Castricumse tweedehands-spulletjes die ik hierheen heb gevlogen :).
  Het ziet er inmiddels wat strakker uit allemaal.

 45. Mijn jongste kringloopvondst: een paar Panama Jackschoenen in bijnanieuwstaat. Voor 3 euro. Perfect passend. Jongste vondst als het om interieur gaat: 2 prachtige mozaieken kaarsenhouders in goud en oranje. :-)

 46. Oh wacht! Ik vergeet de litsjumeaux Cinderella dekbedovertrek inclusief slopen met prachtige gele bloemen, voor wel 2,20. En ziet eruit als nieuw. Ik was helemaal blij!

 47. Wat een leuk boek!!!! Ik doe meeeeee!!! Ik ging altijd heel vaak naar de kringloopwinkel en rommelmarkten. Maar twee jaar geleden zijn we verhuisd en ineens weet je dan niet meer zo goed waar je moet zoeken. Je vertrouwde adresjes zijn er ineens niet meer. Maar toen kwam de botervloot! Ik moest en zou een botervloot! En ik vond ‘m! Ik ontdekte een Ruilwinkel hier. Je levert wat spullen in die je niet meer kunt gebruiken en krijgt er punten voor terug. Vervolgens kun je die weer besteden aan spullen uit de winkel. Een súper systeem! Wat ik nu nog wil hebben? Sja, wat niet? Als ik in zo’n winkel of op een rommelmarkt ben…… Maar ik wil nu echt een “nieuwe” bank. Iets keks. En een paar lampen…liefst met kristallen eraan, of zo. Lekker kitsch. Heerlijk! Ik snuffel me al een paar weken suf.

  1. Zo’n systeem wil ik ook! Want ik breng echt zo vaak spullen naar de kringloop, dan kan ik verder ‘gratis’ winkelen!

 48. Goh, ik kom zo dikwijls in kringloopwinkels dat ik amper kan bijhouden welke vondsten ik deed. :-) Gisteren een dik vegetarisch kookboek (1,50 euro) en een leuk rood/wit gestreept hemdje (3 euro), verleden week een boerderij van Mega Bloks voor de kids en een kinderboek van een reeks die ik verzamel. Een tijdje terug vond ik een super vintage lamp die ik nog wil pimpen zodat ze in ons interieur past. Kan ik misschien volgende week eens aan beginnen. Ben trouwens ook gek op interieurboeken, tijdschriften en tv-programma’s! :-) Waar ik altijd naar uitkijk maar al lang niet (meer) vond zijn stukken van mijn 70-ties bestek.

 49. Mijn mooiste kringloopvondsten zijn een paar houten stoelen die verspreid staan door het hele huis. Verder ben ik altijd erg blij met leuke spelletjes voor de kinderen, mooie lappen stof of kinderboeken van vroeger. In de toekomst wil ik graag twee oude stoelen op zolder waar je heerlijk in onderuit kan zitten. Maar eerst moet de zolder nog opgeknapt worden. Groetjes, Mij

 50. Ah, dit lijkt me een heerlijk boek! :) Toch wel heel erg moeilijk om te bedenken wat nu mijn meest favoriete kringloopvondst is. Ik heb een muur vol met lijstjes (allemaal gekocht in kringloopwinkels). In één van de lijstjes zit een hele oude foto, ik kan niet herleiden uit welk jaar, van een stad. Vanaf het moment dat ik het lijstje kocht, ben ik begonnen met een zoektocht naar de stad: het moet een buitenlandse zijn, maar ik kom er gewoon niet achter waar het is. En dat is leuk, vind ik. Kringloopvondsten met een echt, beetje mysterieus verhaal.

 51. Dat boek zou zo handig zijn, ik weet ook nooit waar te beginnen of hoe ik mijn breede smaak kan combineren. Mijn zelfgevonden favorieten zijn toch echt 2 dikke glazen kerstballen met dat craquele erin. Die zaten me zo lang toe te wenken in de kringloop dat ik ze uiteindelijk niet meer kon weerstaan. Een ornament voor mijn kamer. Naast die bollen ben ik ook helemaal weg van een leren poef die ooit in een vuilcontainer lag. Ik was erdoor gefashineerd maar liep toch door. Mijn moeder is wat later ervoor terug gegaan en heeft hem heel schoongemaakt en voor mijn deur gezet. Wat ik ooit hoop te vinden is zo’n statig oud kastje hoog en small met allemaal laatjes. Dat lijkt me zo fijn alles apart opbergen (Ik ben enorm slordig maar droom van een opgeruimd huis en hoofd) xxx

 52. Wat een leuk boek en gaaf dat jullie het weg mogen geven (want ik mag voorlopig niets extra’s meer kopen) :-(

  Mijn laatste aankoop was een houten hobbelpaard voor een paar euro. Precies dezelfde die wij thuis ooit hadden, maar dan niet in stukjes gezaagd voor de openhaard :-o
  Ik was bang dat m’n vriend me zou uitlachen (want we hebben voorlopig nog geen kinderen), maar hij vond hem ook gaaf, haha.

 53. Hoi, vorige week 2 geweldige ovenschalen gekocht, zo mooie groenten erop vond ik, voor 60cent per stuk kon ik ze niet laten staan, toch?!. Blijkt het, bij nader onderzoek op de WWW een jarenzestig gewild servies te zijn, Picknick van Rorstad. Zou ze voor €20 per stuk kunnen verkopen op Marktplaats als ik dat zou willen (maar ik geniet er liever van op mijn eigen tafel!). Vondst van het jaar dus.
  Hte boek heb ik al eens ingekeken, ziet er geweldig uit, dus………..

  gr Patries

 54. Wat gaaf!!! Ik ga altijd met m’n moeder naar de kringloopwinkel! We maken er soms een hele dag van en trekken dan door het land naar de leukste winkels! Steeds ontdekken we meer!:)
  Ik koop regelmatig tassen, dat is echt mijn ding! Ook dingen voor in huis als vaasjes, potjes of andere accesoires! Super leuk!

  Ik ga binnenkort verhuizen dus alle inspiratie is welkom!:)

 55. Wat een heerlijke win actie! Ik ga verhuizen dus volop aan het zoeken naar spulletjes..
  Mijn beste laatste kringloopvondst was een oud servies en paar opbergblikken. Maar ga ook veel opzoek naar leuke oude stofjes en knopen om zelf dingen te maken, heb er ook men naaimachine gevonden super leuk retro model die me helpt bij al mijn creaties intussen draaid het al een aantal jaar mee…Ook heb ik al leuke dingen gevonden voor de kindjes voor in de opvang super!!En voor de verhuis wil ik het toch nog iets anders doen dus deze boek komt zeker van pas, deze zal ook goed staan in men self-made boekenkast!!!!!

 56. Leuk actie! Mijn “mooiste” kringloopvondst is een badjas. Ik moest na jaren na de sauna en wilde geen dure badjas kopen. Ik vond een hele chique voor 3 euro. Blauw met een mooie bordeauxrode rand, van een zachte stof. Ik ben tot nu toe nog steeds de enige in de sauna met zo’n gekke vintage kamerjas als badjas…..

 57. Ik vind het juist heel erg moeilijk om te shoppen bij de kringloop :) heel erg leuk, maar te leuk dat ik niet zo goed weet wat ik mee moet nemen zodat ik weer met lege handen naar huis ga. Wellicht kan dit boek mij inspireren en op goede ideetjes brengen voor nieuwe spulletjes!

 58. Mijn laatste geweldige kringloopvondsten zijn 2 beha’s! Ik dacht eerst dat ik nooit van mijn leven beha’s zou kopen in de kringloop, maar ach, wat maakt het uit! Na een stevige wasbeurt is er toch niets ‘vies’ meer aan? En ze passen perfect, ze lijken nog als nieuw, zijn van goede kwaliteit en een mega voordeel natuurlijk: de prijs!

 59. Leuk boek :). Ik doe niet mee aan de giveaway (want onlangs de bosjutter ontvangen – die trouwens heel goed in de smaak valt!), maar ik heb eens een fijn vintage vest van Missoni voor een paar euro gekocht.

 60. Oh wat gaaf!!!
  Nou ja mijn allerlaatste vondst was een kruk met stalen poot waar ik met een 2ehands (retro)smurfenstofje een nieuwe hoes voor heb gemaakt :-)

  Het leukste van kringlopen vind ik dat ik dingen vind waarvan ik niet wist dat ik ernaar op zoek was :-)

  1. Precies, dat is het (gevaar ;-))! -dingen vinden waarvan je niet wist dat je ernaar op zoek was-

 61. Leuuuk! Laatste vondst was een superschattige ‘Gourmet de Paris’-setje voor maar 3 euro, een soort gourmet setje voor 2 personen met lieve kleine koekenpannetjes. Verder ben ik altijd op zoek naar dingen om op te knappen en ik heb een zwak voor beeldjes van uilen die ik over kan spuiten zodat ze er weer hip, fris & modern uitzien!

 62. Ooh, ik heb al een paar keer met dat boek in mijn handen staan twijfelen of ik het zou meenemen of niet. Ik heb nog niet zoveel gevonden op rommelmarkten of in de kringloopwinkel, behalve veel leuke glazen bokalen en schattige theekopjes. Gelukkig heb ik wel veel tweedehandse meubelen van familie gekregen (waaronder leuke antieke zeteltjes van mijn oma). Beste 2e handse aankoop tot nu toe zijn mijn 15 fruitkistjes waarmee ik mijn boekenkast/tv-meubel gemaakt heb. Binnenkort komen er hopelijk nog eens 15 bij, want mijn kast is aan uitbreiding toe. ^-^

 63. Oh dit lijkt me een superboek! Mijn laatste retrovondst waren super mooie retrostofjes voor maar 1 euro per meter! Ik ga er onder andere mooie kussens en dekentjes van maken voor in huis :-)

 64. Nog steeds ben ik heel blij met mijn konijnenbloempot. Ook heb ik er eentje van een kikker. Op een blog zag ik een keer een egelbloempot, die hoop ik ook nog eens te vinden bij een kringloopwinkel! :)

 65. Ik ga meedoen! Lijkt me een leuk boek.
  Mijn laatste kringloop aankoop is een bedrukte spiegel met een bezwete Rambo in sexy pose.
  Het is belachelijk fout en hangt bij mij op de w.c.

 66. Dat lijkt me een gaaf boek!
  Mijn laatste kringloopvondst kwam van het grofvuil. Een oude goudkleurige vogelkooi met van die krullen. Nu nog bedenken hoe ik het in mijn huis ga plaatsen.
  Mijn favoriete kringloopvondst betreft een voetenbankje/poefje met opbergruimte en van die schuine houten pootjes. Past helemaal bij mijn dressoir van oma :D!

 67. Ik zou graag mee doen…
  Mijn huis is voor andere altijd shocking, maar krijg van iedereen (gelukkig) toch het compliment gezellig en thuis gevoel..
  En dat was precies mijn bedoeling..
  Kleur, Kitchie, gek,vintage, en dingen met herinneringen daar ben ik altijd naar op zoek..
  Mijn mooiste kringloopvondsten komen niet uit de kringloop maar van oude familie dingen, gelukkig ben ik net als de ene kant van de familie behebt met de vreselijk eigenschap (voor onze partners) met alles bewaren en niets weg gooien..
  Op zolder en in de loods vind ik de mooiste en oudste stukken die geweldig zijn, of de oud ijzer bak waar iedereen van alles in gooidt.
  de 100 jaar oude foto’s van mijn overgrootoma’s ouders, of die veroeste mega kroonluchter met wapens.. Of dat schilderij nog op glas geschilderd van een paard ♥
  Alles is me zoveel waard en gaat noooooit meer weg

 68. Mijn fijnste kringloopvondst is geloof ik gewoon mijn uiterst huiselijke koekjestrommel. Blauw met bloemetjes. Luv it. Ik zou het leuk vinden eens een paar schoenen in de kringloop te kopen, ben nog nooit een echt mooi stel tegengekomen.

 69. Mijn laatste kringloop vondst en zeker een van de beste was een oude commode die perfect was voor mijn nieuwe kledingkast/rattenterrarium stand. De man van de kringloop winkel begreep er niks van telkens wanneer ik de commode een kledingkast noemde. Hij had niet de juiste ogen om te zien wat dat oude gele ding kon worden na een flinke opknapbeurt ;). En het resultaat mag er wezen. Het schonk mij meteen de kans de helft van mijn kleding de deur uit te doen (naar de kringloop,familie of vrienden en de donatie-container natuurlijk)en ook de rattendames zijn zeer tevreden over hun nieuwe verhoogde uitzicht.

 70. één van mijn leukste kringloop-vondsten is een jaren ’70 ladekast. De dame aan de kassa vertelde heel fier dat die kast was binnengebracht door de redactrice van de Flair (België), want die zou vaste klant zijn bij de kringloopwinkel. Zelf had ik totaal geen idee over wie ze het precies had, maar was wel superblij met mijn jaren ’70-kast ! :)

 71. Lieve mensen! Wow. Wat ontzettend veel reacties! Dankjulliewel. ik heb genoten van alle verhalen over kringloopvondsten en dingen waar jullie nog naar opzoek zijn. Wat is kringlopen toch fijn! De gelukkige winnaressen zijn Amy en Nadine geworden. Gefeliciteerd dames! Jullie hebben een email van mij ontvangen. Voor alle andere 77 deelnemers: ontzettend bedankt voor het meedoen! Ik hoop dat veel mensen dit prachtige boek gaan lezen, want het is echt enorm de moeite waard. Tot de volgende winactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *