Boekreview: Veggiestan

Het kookboek Veggiestan wil je open op een standaard in je keuken zetten. Al was het maar om je gasten het idee te geven dat je regelmatig iets uit dit boek op tafel tovert. En dat het er dan ook zo mooi uitziet als in het boek. Want wow, wat een fotografie en wat een prachtige vegetarische gerechten! In dit vega kookboek zal je geen pasta-pesto tegenkomen, en ook geen quiche met geitenkaas. Het zijn namelijk allemaal originele Midden-Oosterse gerechten, uit bijvoorbeeld Afghanistan, Iran en Perzië. Je zult veel gerechten met ‘aparte’ groenten tegenkomen, maar ook verrassende recepten met peulvruchten. Ik wil een vegetarisch restaurant waar al deze gerechten worden geserveerd!

Bij het zien van bovenstaande foto was ik verkocht. Hallo mooi servies! Hallo lekker eten!

Het boek is opgedeeld in verschillende onderwerpen en/of keukentechnieken, zoals koken met fruit, peulvruchten, desserts en zelf brood bakken. Dit maakt het boek erg overzichtelijk.

De schrijvers van dit boek begrijpen het helemaal: veggies hebben, naast al die heerlijke groentegerecten, óók zoet nodig. Taartjes en dadelkoekjes met ijs…Mmm.

Voor sommige gerechten zal je naar de toko moeten om alle ingrediënten te kunnen vinden. Er wordt namelijk veel gebruik gemaakt van Oosterse kruiden die je niet bij de plaatselijke supermarkt kan kopen. Persoonlijk vind ik het wel leuk om een beetje te speuren naar alle ingrediënten. Anders kon je net zo goed een Hollandse stampot of een Knorr Wereldgerecht maken, denk ik maar zo. Wat ook fijn is aan het boek, is dat er bij de verschillende ingrediënten en kruiden wat uitleg en achtergrondinformatie wordt gegeven. Heel interessant om te lezen!

Veggiestan is een vegetarisch kookboek, geen vegan kookboek. Dat betekent dat er een flink aantal recepten met kaas en zuivelproducten in staat. Ik vind dit zelf totaal niet storend, omdat je de meeste recepten vrij gemakkelijk zelf kan veganiseren. Daarbij komt dat ik het boek zó mooi vind, dat ik het sowieso de moeite waard vind om het te hebben!

Dit prachtige kookboek kost €22,95 en is hier te bestellen.

Denk je dat Veggiestan een boek voor jou is? Maak jij wel eens gerechten uit de Midden-Oosterse keuken?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Boekreview: Veggiestan

 1. Ja, dit past helemaal bij mij en mijn moeder. Helaas heb ik geen geld om dit voor mijzelf te gaan kopen. Ik ga het onthouden om aan mijn moeder te kunnen geven als cadeau ergens in de toekomst.

  Ik ben gek op de keuken van het Midden-Oosten.

 2. Ook ik vind dit een GEWELDIG boek. Superrrr lekkere gerechten. In het kader van ‘niet alles kopen wat los en vast zit’ , heb ik het boek bij de bieb gehaald en gerechten die mij aanspraken, gekopieerd.

 3. De Arabische keuken is perfect voor veggies! Goede tip. Ik wil m ook! Ik ben ook benieuwd naar ‘Arabia bij je thuis’. Niet veggie maar ongetwijfeld met een hoop veggie gerechten.

  1. Ohja! dat is ook zo’n prachtboek! Ik denk alleen wel dat ik deze dan leuker vind, omdat het alleen maar vega is. staan zooooveel lekkere dingen in.

  2. ha, dat boek wilde ik net noemen. ik kreeg het in december en ben erg enthousiast. inderdaad geen vega boek, maar wel heel veel gerechten zijn vega of vegan. ik heb er veel plezier van.

 4. Hoe toevallig! Ik heb gìster dit boek gekocht! Ik mag eigenlijk geen kookboeken meer kopen van mezelf, want dat loopt een beetje uit de hand ;) maar ik was al zo lang op zoek naar een goed boek met gerechten uit het midden oosten. Voor mij hoefde het niet eens per se vega te zijn, maar dit boek is toch exact wat ik zocht! Donderdag maak ik de aubergines met yoghurt. Ben benieuwd!

  1. Wat toevallig! Hadden we dat niet ook met een ander kookboek? Precies tegelijkertijd? Veg! misschien?

   1. haha ja zoiets! ik koop bij polspotten de kookboeken in, toen had ik net Veg ingekocht! hahaha Erg fijne compensatie als je eigenlijk alles voor jezelf wilt kopen ;)

 5. Oh my! Alleen de buitenkant van dat boek doet me al kwijlen!
  Mooi! En die foto’s ook…
  Het klinkt allemaal wel heel interessant. Ik zet ‘m in ieder geval op mijn verlanglijstje…wie weet dat ik dan ooit eens..
  Ik raak hier wel enorm door geïnspireerd. Zelf ben ik zeg maar parttime vegetariër, of een flexitariër zoals ik dat eens hoorde :-), en worstel nog wel eens met de ‘dagen zonder vlees’. Ben al niet zo’n keukenprinses, niet erg creatief met eten… Maar als ik dit dan zie, dan krijg ik zin om de keuken in te rennen!

  1. Mooie voorkant he? Nog extra leuk is dat de zwarte stukjes zacht zijn! :)

 6. Wauw! Wat een mooi boek! Ik ben op reis geweest naar India en sinds dien eet ik veel meer Indiase currys. Het is alleen nog niet echt in mijn kook-handigheidjes ingesleten, dus het kost me altijd nog wat tijd om het te maken. Dit boek is misschien wel een uitkomst!

 7. O wat een prachtig boek! Alleen al voor die foto’s zou ik het kopen. Heb (jammer genoeg, maar wel terecht) met mezelf de afspraak gemaakt dat ik geen nieuwe kookboeken koop tot ik verschillende recepten heb gekookt uit de boeken die ik nu heb. Dus helaas, ik zal het aan me laten voorbijgaan..

  1. Heel goed voornemen! Maar als je dan klaar bent met je voornemens, dan is dit zeker een aanrader ;)

 8. Bedankt voor de review, mooi en inspirerend boek lijkt me. Heb voor mijn verjaardag ‘de groene garde. Over (h)eerlijk eten’ gekregen. Kennen jullie die al? Vind dat ook een leuk boek, informatief met heerlijke seizoensrecepten.

  1. Ohja! Dat is zeker ook een leuk boek! Gaan we ook eens even naar kijken. Thanks!

 9. Ik heb dit boek toevallig 2 weken geleden gekocht. Erg mooi boek inderdaad en fijn om doorheen te bladeren. Nog een mooie tip: World Food Cafe. Alleen voor de foto’s al de moeite waard. En de gerechten zijn nog lekker ook.

  1. World Food Cafe is ook prachtig inderdaad. Oooh, er zijn zoveel fijne kookboeken. Niet normaal! hihi :)

 10. Lijkt me een mooi kookboek! Jammer dat het niet helemaal vegan is, maar meestal kan je de gerechten prima aanpassen inderdaad.
  Ik zou echt meer uit boeken moeten gaan koken, we hebben er zoveel staan, maar als ik een recept nodig heb kijk ik eigenlijk altijd op internet. Maar van zo’n boek word ik toch wel hebberig, de foto’s en gerechten zien er prachtig uit!

  1. Dit klinkt heel bekend! Ik heb de prachtigste kookboeken en toch duik ik iedere keer het internet weer op. (moet je ook blijven doen, zoals bij De Groene Meisjes ;) haha) Maar ik heb me voorgenomen dat ik vanaf nu iedere week minstens 1 keer iets uit een boek wil koken. Ze staan er niet voor niets!

 11. Hmmm, heerlijk! Ik wilde ook al Oosters Vegetarisch kopen. Probleem is alleen, ik kook nooit uit kookboeken! Heb er zat liggen en vriendlief (kok) ook..

 12. Ik mocht dit weekend een kookboek uitzoeken en heb met deze in mijn handen gestaan… maar (hoewel prachtig!), om eerlijk te zijn vond ik het toch iets te ingewikkeld (teveel onbekende ingrediënten)… Gaan jullie er binnenkort uit koken?

  1. Ja, we hebben er vanavond uit gekookt. Erg lekker! De recepten daarvan gaan we overigens niet delen.

   1. Oh, ik bedenk nu ineens dat dat een domme vraag was, omdat je de recepten natuurlijk niet kan posten. Hmm.. maar als jullie er uit kunnen koken is het misschien toch niet zo ontzettend moeilijk…

    1. Nee hoor, sowieso is het niet moeilijk. Het gaat er meer om dat je de ingredienten moet kunnen vinden, bijvoorbeeld bij een toko. Maar de recepten zijn niet moeilijk ofzo hoor!
     En nee, we posten inderdaad geen recepten als die uit een kookboek komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *