Boekweitpap met nectarine

boekweitpudding2

Een tijdje geleden hadden wij voor een campagne een leuke shoot met Joyce en Andres van on a hazy morning. We vergaten bijna om foto’s te maken, aangezien we bijna niet uitgepraat raakten over onze gemeenschappelijk liefde voor de Vitamix. Joyce vertelde ons over haar favoriete ontbijt: boekweitpap. Dat wilde ik (Jamie) eens uitproberen, want het is toch weer eens iets anders dan de vertrouwde havermoutpap die iedereen inmiddels wel kent. Vandaag delen we een lekker zomers recept met jullie.

Deze week zaten er mooie nectarines in het BeterBio pakket. Zo aan het einde van de zomer kom je af en toe nog heel lekker geel fruit tegen, dus laten we er een goed gebruik van maken zo lang het nog kan! Ik dacht na over wat ik eens met de nectarines zou maken en zo herinnerde ik me opeens de boekweitpap van Joyce weer! Omdat ik geen exact recept had, ben ik gewoon zelf een beetje gaan experimenteren in de keuken en het resultaat was verrassend goed!

boekweit5 boekweitporridge

Wat heb je nodig voor 2 porties boekweitpap?

150 gram boekweitkorrels (te koop bij de biologische winkel)
250 ml amandelmelk
2 nectarines (+ 1 extra als topping)
rasp van 1 kleine citroen
een halve theelepel vanillepoeder
3 dadels
paar munt blaadjes
pecannoten, gehakt
maple syrup, optioneel

Wat ga je doen?

1. Zet de boekweitkorrels flink onder water. Zet minimaal voor 4 uur in de koelkast. Het handigste is het om ’s avonds al in de koelkast te zetten, zo heb je de volgende ochtend in een handomdraai een ontbijtje op tafel staan.
2. Giet de boekweitkorrels af in een vergiet en spoel ze onder stromend water nog eens extra af.
3. Doe de boekweit samen met de amandelmelk, nectarines, citroenrasp, vanillepoeder en dadels in een blender en mix tot een romige pap.
4. Serveer de boekweitpudding met extra plakjes nectarines, munt, stukjes pecannoot en eventueel wat maple syrup om het zoeter te maken.

Merel had het goede idee om volgende keer wat geweekte cashewnoten mee te blenden. Waarschijnlijk wordt je pap op deze manier nog romiger! boekweitpudding3

Uiteraard zijn we weer erg benieuwd wie dit ontbijtje gaat maken! Laat je het ons weten? Dit kan via Twitter (@degroenemeisjes) of via Instagram (#degroenemeisjes). Eet smakelijk alvast!

Dit vegan boekweitontbijtje met nectarines is het perfecte begin van de dag!
Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

35 gedachten over “Boekweitpap met nectarine

 1. Wat een grappige manier om pap te maken! Zelf ben ik echt een die hard havermoutfan, en ik vind het heerlijk om wat boekweitgrutten mee te koken. (de de laatste tijd trouwens erg moeilijk te vinden zijn, grr) Maar pap van hele boekweitkorrels? Dat heb ik nog nooit gehad! Deze komt op mijn to do lijstje :)

 2. Ziet er goed uit! Ben wel heel benieuwd.
  Zou het ook met boekweitmeel gaan? Dat heb ik meestal wel in huis.
  Ik ga hem een keer proberen met blauwe bessen en kaneel mmmm

  1. hm nu ik er over nadenk zal het niet met meel gaan. Dan kan je er wel weer boekweitpannenkoekjes van bakken :) Volgende keer gewone boekweit meenemen.

   1. Nee, dat wordt toch iets anders :) Boekweit pannenkoeken zijn overigens erg aan te raden!

 3. Ik ben nooit zo’n fan van pap maar ik moet wel zeggen: waaaaaauwieee! Wat een foto’s! Pap suddently got sexehhh!

  1. hahaha, het woord alleen al he? ‘pap.’ Niet echt dat je denkt, YESSS. Maar geloof ons, dit is echt heel erg lekker :)

 4. Mooie foto’s! Handig dat de blender eigenlijk al het werk doet, ik ga het eens proberen.

 5. ik maak al langer geregeld boekweitpap op dezelfde wijze (ben ook die hard havermout fan maar afwisseling is leuk en boekweit vind ik nog verzadigender). je kan ipv geweekte noten ook nog een lepel notenpasta toevoegen, ook lekker! ook lekker met rood fruit trouwens!

 6. Ohh wat een lekker nieuw idee om pap te maken! Lijkt een beetje op mijn recept van chocoladepudding, met gierst, dadels en havermelk. Beetje hetzelfde idee, behalve dat deze misschien “pappiger” is. Ligt er ook aan hoeveel melk je erbij doet. Vraag me af wat er gebeurt als je dit in de koelkast doet. Volgens mij krijg je dan een lekkere stijve pudding. Ook lekker als toetje!

  Groet.

  1. Het wordt misschien wel iets steviger inderdaad, maar er zit natuurlijk niet echt een ingrediënt in dat er voor gaat zorgen dat het een echte pudding wordt. Maar misschien met minder melk en een flinke tijd in de koelkast… hmm..

   1. Eetlepel lijnzaad erbij kan ook wel helpen denk ik! Of chiazaad. Dan zal het wel echt pudding worden.

 7. Inderdaad weer eens wat anders dan havermout (wat overigens ook niet verkeerd is). Ik vind ook dat het er heel mooi uit ziet, prachtig met die nectarines erop zo. Een fotoproof ontbijtje :).

 8. ooohja ik vin dit zo lekker in de zomer! Met een banaan en een lepeltje tahin er door gemixed wordt het ook heerlijk romig! In combinatie met een topping van rozijnen, kaneel en walnoten kan je me echt wakker maken voor een ontbijtje :D

 9. Dat ziet er echt heerlijk uit. Boekweitmeel ken ik wel, dit wil ik zeker eens proberen maar dan met cashewnoten er in :)

 10. Ik ben echt een havervlokkenfanaat, maar dit ga ik zeker een keertje proberen! Hele mooie foto’s ook! Ben altijd wel in voor nieuwe ontbijtjes:)

 11. ik heb boekweitpap begin deze zomer ook ontdekt, ik vind het heerlijk! jouw variant met nectarines ziet er ook heerlijk uit jamie, deze ga ik zeker eens proberen! en wat een prachtige foto’s!

 12. Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt, Jamie! Leuk stukje ook over onze shoot, was erg gezellig! :)

  Mocht je straks geen zomerfruit meer hebben; het is ook erg lekker met sinaasappel en banaan, i.p.v. de zomerse variant met nectarines. Je kunt eigenlijk ontelbaar veel variaties maken, dat is het leuke aan dit recept.

  Fijne dag!

 13. Dit was echt superlekker! Heerlijk fris door de citroenrasp en vult als een tierelier… Bedankt, meisjes!

 14. Oe, ik vind boekweit altijd een beetje een lastige smaak. Gebakken als pannenkoekjes (met meel) vind ik lekker, maar zo’n kom pap? Proef je de boekweit erg? Ik ben er wel heel erg nieuwsgierig naar, zo samen met de nectarine, dadels etc is het misschien minder heftig.

  1. Ik snap het :) Ben ook niet de grootste boekweitfan. Kan moeilijk wennen aan de toch iets hartige smaak van boekweit, bijvoorbeeld in een cake of bananenbrood. Maar in deze pap proefde ik het helemaal niet terug!

   1. Dankjewel voor je reactie, klinkt goed! Ik ga het proberen.

 15. Wat leuk, een hip recept met boekweit! :-)

  Wij aten vroeger thuis vaak pap van boekweitgrutten. Met stroop en gesmolten boter is dat een oud Fries gerecht: potstro. Hoewel ik dat nog steeds heerlijk vind, is jullie recept een leuke afwisseling!

 16. Ik heb hem gemaakt, maar dan met mango ipv nectarines, want die waren nog niet goed rijp.
  Ik ga het nog doen :) Lekker!

 17. Goedemorgen
  Ik zie hier net de boekweitpap , zou het ook gaan met boekweitvlokken?
  Overigens , bedankt voor de leuke en lekkere recepten zoals de appeltaart
  Ga ik zeker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *