BORRELEN MET VEGGIES, PART ONE

Vanavond komen er vrienden borrelen. Enige mensen, maar wel een beetje lastig. Want: veganisten. Wat kan je, behalve de welbekende snack-komkommer, op tafel zetten?
We deden het de easy-way: geen zin om uren in de keuken te staan en gewoon lekker bij de AH om de hoek te koop.
De Groene Meisjes showen u met plezier hun favoriete vrijdag/zaterdagavond hapjes:

[ worteltjes met humus, brood met tomatentapenade, knoflookolijven, tortilla rolls van chio met dipsaus (hot graag!), zelfgemaakte guacemole, dolma (ofwel: rijst in wijnbladeren,mmmm), soyacrackertjes en als je goed zoekt vind je ze (maar wij gisteren niet); vegan groente-loempiaatjes.

De Groene Meisjes zijn dol op borrelen, dus volgende keer deel 2 voor fijnproevers en uitslovers, met bijvoorbeeld: plantaardige ”gehaktballetjes” of falafelstukjes met een dipsausje, plantaardige saucijzenbroodjes, sojaboontjes met kruidenzout, vegetarische sushi en groentespiesjes.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “BORRELEN MET VEGGIES, PART ONE

  1. In plaats van toastjes of stokbrood, vervang je dat door witlof. Kontje van de witlof er af snijden en dan valt de witlof uit elkaar. De schelpjes (witlof bladeren) nemen de plaats in van de toastjes. Viel enorm in de smaak bij mijn afscheidsfeestje op het werk. Niet de witlofblaadjes gevuld serveren, mits ze meteen veroberd worden.

    van die 1 hap weg witte bolletjes bij de AH, of andere supermarkt, niet opensnijden, alleen maar inkeping maken, en dan met een klein sla blaadje vullen, lepel falafel toevoegen, een dot dip en sambal er op, serveren maar.

    Vegan Groente Loempiaatjes, kun je naast de AH Groenhof Amstelveen bij de vietnamese loempia/patat boer halen. Maakt ze vers voor 70 per stuk. En bij de loempiakraam in Stadshart Amstelveen verkoopt naar mijn weten ook vegetarische loempia’s. Smaakt heerlijk met sambal of een pittige pindasaus.

    succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *