BY-BAR Amsterdam

Tijdens onze zoektocht naar mooie, dier-en ecovriendelijke merken en producten komen wij regelmatig echt fantastische dingen tegen. Zo kwam BY-BAr, een prachtig label, ook op ons pad. BY-BAR is ontwikkeld door Barbara Brenninkmeijer. Nadat zij jarenlang ervaring heeft opgedaan als inkoopster voor andere merken en winkels, is Barbara zelf kleding, sieraden en andere accessoires gaan ontwerpen. Haar inspiratie haalt ze uit haar reizen over de hele wereld. Het is allemaal begonnen met oorbellen en later is de collectie alleen maar gegroeid en gegroeid. De kleding,tassen en accessoires worden in Jaipur, India, geproduceerd. Hier heeft Barbara vaste leveranciers waar ze graag mee samenwerkt. Vier keer per jaar reist ze af naar India en ontmoet daar de mensen die de BY-BAR stukken voor haar maken. Barbara vertelt: “Het is bijzonder om te zien hoe hecht de band is met de mensen daar, hoe open en gastvrij ze zijn en hoe trots ze zijn als ze hun artikelen mooi gefotografeerd terug zien op de BY-BAR website!” Naast India vindt er tegenwoordig ook BY-BAR productie plaats in Portugal en Italië. Fijn: dichterbij huis! Hier kunnen veel merken een voorbeeld aan nemen.

De BY-BAR collectie is tijdloos en niet aan trends onderhevig. Dat betekent dat de materialen die gebruikt worden ook van hoge kwaliteit zijn; op deze manier kán je de kleding ook langer dan maar één of twee seizoenen dragen. Zo ontwerpt Barbara jasjes en tassen die van antieken Indiase plaids gemaakt worden. Deze plaids heeft Barbara zelf op de markt in India gekocht. Ontzettend stevig materiaal!

Zelf vinden wij de sieraden, zoals de ringen van melkglas hieronder, en de tassen van BY-BAR ook prachtig. Wij zien onszelf al in de zomer richting het park vertrekken met een mooie hippietas; zo’n exemplaar met sterretjes eraan. Instant blijheid!

BY-BAR spreekt ons aan omdat het kleding is die met zorg en liefde wordt gemaakt. Weg met massaproductie! Wij willen graag mooie, originele kleding en accessoires van kwaliteit. Daarbij komt dat de kleuren in de collectie ons blij maken. Het is lieflijk en übervrouwelijk. We like it!

Je kan BY-BAR onder andere kopen bij Sukha in Amsterdam, Depeche Donna in Breda en bij LA by Luna Azul in Den Haag. Verder zijn alle stukken ook via de onlineshop van BY-BAR te koop!

Waar let jij op als je kleding of accessoires koopt?

(Foto’s 2 en 3: foto.wildschut > foto.wildschut@gmail.com)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “BY-BAR Amsterdam

  1. Dit spreekt mij ook erg aan! Ik ben dol op dit soort bewuste kleding. En die ringen, prachtig zeg! Ik koop zelf eigenlijk vrijwel al mijn kleding bij kringloopwinkels. Ik hou daarvan omdat het de wegwerpcultuur tegen gaat, maar ook omdat het vaak sociale werkplaatsen zijn. (En het is zo lekker goedkoop hè? :))

  2. Ik heb 1 vest van by bar en wat sieraden. Super kwaliteit. Wel jammer dat er niet nog wat grotere maten zijn. Maar verder top hoor.

    1. Ja he? Ik vind het sowieso heel jammer dat er nog maar weinig ecofriendly fashion in grotere maten te vinden is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *