Catch of the day

Het werd weer eens tijd voor een Catch of the Day artikeltje. Al speel ik dan een beetje vals, want het is niet allemaal op één dag gekocht, maar daar zullen jullie vast niet boos over worden.

We zijn nog lang niet klaar met het verzamelen van geborduurde dieren. Er is nog ruimte voor heel veel liefs aan de muur. De koala kocht Jamie voor 3,50 bij een kringloopwinkel in Denekamp. Lassie stond in Dordrecht (ook bij de kringloop) op ons te wachten. Voor 1,75 mocht hij met ons mee naar huis.

 

Deze überkitscherige suikerpot kreeg ik cadeau van oud collega Marjan. Hij past perfect bij mijn Engelse theeservies! Bloemetjes, gouden randjes…ik kan er geen genoeg van krijgen.

Deze kussens met hoog oma-gehalte kochten we in Denekamp en in Amsterdam Noord. Voor 3,50 per stuk waren ze van ons.

 

Deze groene eekhoorn mocht niet ontbreken in onze voorraadpottenverzameling in de keuken. Dat hij maar vijfig cent kostte maakte de keuze nog makkelijker.

En tot slot: bij een oma-interieur hoort een schaal met noten. Nu nog een notenkraker zien te vinden.

Wat vinden jullie van onze nieuwste aanwinsten? En wat heb jij zelf onlangs voor leuks gescoord bij de kringloop?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Catch of the day

 1. Helemaal super! Wat een prachtige kussen. En die schilderijtjes :)

 2. Ach wat is het spijtig dat ik mijn, ergens midden 70-er jaren, zelfgeknoopte kleed met paardenhoofd heb weggedaan! Was iets van 1.20 hoog dus had leuk het muurtje gevuld :-)

  1. Mam, je stelt me teleur. Hoe kán je zoiets prachtigs wegdoen?! ;)

 3. Ik ben verschrikkelijk jaloers op jullie collectie geborduurde schilderijen! Het wordt tijd dat ik eens een Groene Meisjes-kringloop tour ga doen.

 4. De groene eekhoorn is geweldig! :)
  En ja de geborduurde koala is ook super! Zelf borduur ik ook af en toe, het lijkt me echt tof om zo’n groot geborduurd schilderij te maken, het liefst met een egel. :)

  1. Dat lijkt mij nou ook zo te gek! Ik wil heel graag een hert, maarja, die zie je dus echt nooooooit. Dan maar zelf maken!
   Volgens mij heb je wel van die borduurpakketten.. Ben niet heel handig, maar je zou denken dat dat nog wel moet lukken. Dus jou ook! ;)

 5. Jaja, dat paardenhoofd….uren knopen….en wat was het prachtig! ;-))

 6. Hoi Ilse,

  Wat ontzettend tof om te horen! Dankjewel. Het doet ons goed als we horen dat we mensen kunnen inspireren, op welke manier dan ook.
  We weten zeker dat het nog niet te laat is voor een retro/vintage-stijl in jouw huis. Je kan namelijk heel klein beginnen, door leuke hoekjes te maken.
  Probeer eens een leuk stilleven te maken, of richt gewoon 1 plank ‘helemaal kringloop’ in. Je zult versteld staan van het resultaat!
  Ook hebben wij gemerkt dat een muurtje met een vintage behangetje enorm veel voor je huis doet… is dat een optie voor jou?

  Wij hebben een heel klein huisje, dus een hele filmtour is niet zo de moeite waard, maar we gaan de komende tijd ook weer wat schuiven/opknappen in huis en we zullen jullie daarvan door middel van foto’s op de hoogte houden :)
  Dus blijf ons volgen! ;)

 7. Leuke dingetjes!

  Ik heb laatst met mijn moeder onwijs leuke kerstboomdingetjes gescoord bij de kringloop. We betaalden nog geen 50 cent geloof ik, haha.
  Ook hadden ze bij onze kringloop allemaal zakjes met dingetjes voor kerststukjes en voor in de kerstboom. Losse frutsels die ze binnen hadden gekregen ;) Echt heel leuk!

 8. Wat een coole bank heb je! Misschien nog een leuk contrasterend kussentje erop? Ik hoor het al, je bent lekker bezig ;)

  Ons huisje is trouwens 45 vierkante meter. Klein, maar opzich groot genoeg voor 2 groene meisjes en 2 katjes!

 9. Leuk!

  Ik kom ook regelmatig bij de kringloop. Vanwege mijn studie zit ik nu tijdelijk in Antwerpen en het is hier (en in de omgeving) ook prima toeven op kringloop gebied :). Dankzij jullie ben ik ook al een aantal keren bij Opnieuw & Co in Mortsel geweest (heerlijk!).
  Deze week heb ik bij verschillende kringloopwinkels een paar kerstprulletjes gekocht en een tinnen theepot. Ook vind ik het leuk om te speuren naar kaartjes, het liefst oude. Het blijft altijd een verrassing wat je tegenkomt.

  1. Jaloeeeeeers! Antwerpen is sowieso te gek (vooral ook op veggie&vintage gebied) maar Opnieuw&Co is en blijft de beste kringloopwinkel die wij kennen.
   Geniet er maar van!

 10. Lieve groene meisjes,

  Ik volg jullie nu al maanden en wat ik mij steeds afvraag en nu toch wil vragen..wonen jullie samen als vriendinnen of als stelletje? :) Sorry voor mijn brutaliteit, ik ben gewoon (altijd) nieuwsgierig.

  Liefs van een redelijke nieuwe volgster,
  Julia

  Ps; ik heb ook een retro inrichting, maar wel in een nieuwbouwhuis. Vinden jullie het leuk een keer te komen kijken voor jullie rubriek 2e hands liefde in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *