CATCH OF THE DAY: KRINGLOOP AMSTELVEEN

Onlangs bezochten De Groene Meisjes ‘de Boemerang,’ een kringloopwinkel in Amstelveen. We waren hier nog nooit geweest, dus dan is het altijd even afwachten of het iets zal voorstellen. De Boemerang heeft twee winkels, op loopafstand van elkaar. De winkel aan de Maalderij is het hoofdfiliaal en deze winkel bezochten we dan ook als eerste. Onze eerste indruk was; dit is een chique kringloopwinkel. We liepen tegen twee oudere, zeer net geklede dames op, er lagen hier en daar bloemblaadjes ter decoratie en uit de speakers klonk klassieke muziek. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt, dus het was tot zover al een unieke ervaring.

Het assortiment viel ons wat tegen. Natuurlijk, het gebruikelijke werk; theekopjes, beeldjes, boekjes, meubels. Maar niet echt heel bijzondere dingen. We kwamen weinig retrogoed tegen. Daarentegen zagen we wel veel ‘klassieke’ spulletjes, dat heeft misschien toch met de omgeving waarin de winkel staat te maken. De Groene Meisjes zouden De Groene Meisjes niet zijn als we niet hier en daar wat leuke dingetjes wisten te vinden, dus…

…deze spulletjes mochten mee naar huis:

Twee zeer informatieve boeken; 1 over katten en 1 over teckels, een alleraardigst tegeltje voor onze tegeltjesverzameling, 1 beeldje van een eekhoorn op een kastanje, een ketting en twee grote blikken. Vergeten te fotograferen; 2 mini beeldjes voor in de letterbak (een poedel en een terriΓ«r.)

Dan was er nog een kledingafdeling. Onze favoriete afdeling! En wow, wat een luxe kleding hangt hier. Duurdere merken, mooie schoenen, mantels en oma-sjaaltjes in allerlei kleuren. Als de kledingkast van de gemiddelde oma in Amstelveen er zo uit, dan willen wij haar favoriete kleindochters worden.

Merel kocht er twee dingen; een blauwe winterjas en een korte paarse blazer met paisley-voering.

Het andere filiaal van De Boemerang, aan het einde van de straat, vonden wij een minder groot succes. Al zagen we wel een prachtige letterbak staan, voor 7 euro 50. Het is dat wij er al een hebben, maar anders…

Doordat er een kortingsactie bleek te zijn, waren we in totaal (dus ook met de twee jassen erbij) 11,50 euro kwijt. Nice price!

Adresgegevens De Boemerang:
Maalderij 8
1185 ZB Amstelveen

Openingstijden:

Maandag 13.30 – 17.30 uur
Dinsdag t/m Vrijdag 9:30 – 17:30 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uu

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “CATCH OF THE DAY: KRINGLOOP AMSTELVEEN

  1. ik moet echt weer eens langs gaan om te snuffelen. Mooie blazer!

  2. ik vind het echt knap hoe jullie met weinig geld om kunnen gaan (ik bedoel: weinig geld uitgeven). de ketting vind ik trouwens echt leuk, en de jasjes helemaal mijn stijl (ik hou wel van felle kleurtjes!)

  3. Mooie zaak, goeie spullen alleen jammer dat alles wordt weggehaald door Polen en Afrikanen om weer door te verkopen.

  4. Jaaaa fijne winkel maar inderdaad! er staan mensen bij de aankomst van de bestelbusjes, en die kochten laatst een hele mooie witte stoel op die ik best had willen hebben! Stond er echt met grote ogen naar de te kijken. Die staan daar te posten als er nieuwe ‘handel’ binnenkomt. (Heb de nationaliteit overigens niet gevraagd, dus dat weet ik niet ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *