Chocolade, pindakaas en zoute sticks in de mix

nobake3

Op veel Amerikaanse blogs zie je brownies, bars en andere baksels met pretzels erop voorbij komen. Ik wilde ook een leuke variant maken, maar helaas kon ik geen pretzels vinden. Zowel de biowinkel als de supermarkten bij mij in de buurt hadden ze niet. Nou, dan maak ik ze gewoon lekker met good old zoute sticks. Nog goedkoop ook en het smaakt hetzelfde. Je moet een beetje praktisch denken, niet waar?

nobake5

Er is wel een kleine kanttekening: let erop dat je zo ‘naturel mogelijke’ zoute sticks koopt. Er zijn ook varianten waar uienpoeder op zit – dat wil je niet. I mean, chocolade met uienpoeder combineren, daar zit waarschijnlijk niemand op te wachten. Deze kocht ik bij Ekoplaza en hier zit alleen maar een beetje zout op.

nobake6 nobake1

Wat heb je nodig voor 12 bars?

90 gram havervlokken of havermout
2 grote handen zoute sticks (+ extra voor topping)
6 verse medjool dadels
6 eetlepels pindakaas (90 gram) (ik koos voor biologische pindakaas zonder suiker)
2 eetlepels vloeibaar zoetmiddel, zoals agave of maple syrup
1-2 eetlepels plantaardige melk
120 gram vegan chocolade in blokjes (bijvoorbeeld pure Tony’s)
1 eetlepel kokosolie

Wat ga je doen?

1. Doe de havervlokken en zoute sticks in een keukenmachine of stevige blender en laat net zo lang draaien tot de havervlokken eruit zien als een grof meel.
2. Doe vervolgens de dadels, pindakaas en het zoetmiddel erdoor. Zet de keukenmachine weer uit als het een stevig deeg is dat je makkelijk met je vinger kan ‘samenknijpen’. Mocht dit niet gelijk lukken, voeg dan 1 of 2 eetlepels plantaardige melk toe. (Ik gebruikte 1 eetlepel.)
3. Leg een stuk bakpapier in een brownievorm.
4. Doe de mix in de brownievorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet even in de koelkast.
5. Smelt de chocolade en de kokosolie au-bain-marie of in de magnetron. Verspreid dit over de havermout-pindakaas mix. Besprenkel met gehakte zoute sticks.
6. Zet 1 uur in de koelkast tot de chocolade hard is geworden en snijd in 12 vierkantjes.

nobake2

Wat een leuke gebakjes hè? En dan ook nog zó simpel. Er komt niet eens een oven aan te pas! Laat je het ons weten als je dit recept gaat proberen? Je weet hoe leuk we het vinden als je een foto met ons deelt via Instagram met #groenemeisjes of #degroenemeisjes! Alvast bedankt en eet smakelijk. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

39 gedachten over “Chocolade, pindakaas en zoute sticks in de mix

 1. Waaah! Deze zien er zo lekker uit! Toevallig had ik van het weekend nog een flashback naar vroeger over zoute sticks. Yum!

 2. Bij het eerste keer zien van het bovenste plaatje dacht ik:’een asbak vol peuken ?!’ ;-) ben ik de enige die dit dacht ?

  1. Haha ik dacht net hetzelfde!
   Maar volgens mij is het wel heel lekker. ;)

 3. Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Jammer genoeg zit er in de glutenvrije zoute sticks altijd veel toevoegingen Γ©n zijn ze minder lekker. Maar wellicht dat het lukt met zelfgemaakte zoute sticks, zo moeilijk kan dat niet zijn toch? ^^ In ieder geval een heel erg leuk recept! Ik heb ze ook wel eens gebruikte zien worden op ijs!

 4. Ha, wat een gekke combi. Maar ik kan me voorstellen dat dit heel lekker is. Handig ook als je zoute sticks over hebt van een feestje.

 5. Oeh, wat een grappig idee! Weer zoiets waar ik echt niet zelf op zou zijn gekomen. Wel echt een interessante combi! Ziet er feestelijk uit :).

 6. OO EMM GIEEE! Na het woord ‘pindakaas’ in de titel was ik al verliefd op het recept. Mijn hemel wat een heerlijkheid! <3

 7. Wooow dit lijkt me echt heel lekker! Ik eet al heel vaak stokjes en chocolade door elkaar heen omdat ik dat zo’n lekkere combi vind, kennelijk ligt dat niet alleen aan mij. Ik ga het een keer maken!

 8. Ziet er lekker uit! Sinds de oranje Tony ben ik erachter (eindelijk) hoe lekker zout en chocolade samen kunnen zijn. :)

 9. Lieve groene meisjes. Sinds een klein jaar overgestapt van vegetarisch naar veganistisch eten. Jullie site is daarbij een grote inspiratiebron waar ik veel gebruik van maak. Heel hartelijk dank voor alle mooie recepten. Alleen de foto’s al zijn een lust voor het oog!

 10. Ik word zo blij van dit soort recepten! Ik ben altijd in voor makkelijke en lekkere mini traktaties voor mezelf. Deze combinatie kan gewoon niet mislukken, love it!

 11. Hij staat af te koelen hoor! Ben heel benieuwd. Hoop vooral dat het deeg niet uit elkaar valt van kruimeligheid.
  Overigens: ik vond bij de gewone supermarkt de sticks zonder extra meuk en de 100% pindakaas :)

 12. Ahhhh wat doen jullie me aan?? Ik probeer gezonder te eten maar dat gaat dus niet lukken want nu moet ik dit maken. Gelukkig is het al een pak gezonder dan voorverpakt dessert uit de supermarkt! Ik wist trouwens helemaal niet dat de pure Tony’s vegan is, leuk!

 13. Ik houd van dit soort recepten, waarbij de lekkerste dingen gewoon gecombineerd zijn. Dit ziet er echt heel, heel heel lekker uit. Petje af. :)

 14. Dit ga ik vandaag uitproberen op mn werk! :-) Mijn moeder is binnenkort jarig en ik mag voor 40 man de catering verzorgen en ik heb het recept van de hartige broccolitaart al van jullie site geplukt (die maak ik in muffinvormpjes voor eenhapsquiches) maar wil ook (naast hummus, vegan aioli, vegan kruidenboter en couscoussalade) een taart of iets zoets maken wat niet aaaaaaal te veel tijd kost en dit ziet er uit alsof ik er wel 40 stuks van kan maken in een korte tijd :-D hopelijk zijn ze geschikt want dan ben ik uit de stress! Natuurlijk zet ik jullie website dan op de kaartjes die ik bij de gerechten ga neerzetten ^^

 15. […] was weer receptdag en Jamie deelde een super lekker en super makkelijk no bake gebakje met jullie: chocoladebars met pindakaas en zoute sticks on top. Lekker Amerikaans! We kregen gedurende de dag al berichtjes binnen van mensen die het recept hadden […]

 16. Het staat in de koelkast :D Volgens mij wordt het super lekker!

 17. Hallo!
  Ik wilde dit recept maken, maar ik ben een beetje door de war mbt de hoeveelheid pindakaas. Is het 90g pindakaas in totaal of 6 eetlepels x 90 = 540g pindakaas in totaal.

  Groetjes,
  Dominique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *