Cottons

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Who run the world? GIRLS! En daarom is deze post speciaal voor jullie. Het spijt ons voor jullie, mannen. 

Het moest er eens van komen: een artikel over maandverband en tampons op de Groene Meisjes. Zo, dat is eruit. Gek eigenlijk hè, dat wij vrouwen vaak nog wat giechelig doen over iets wat zo normaal is? We gebruiken het allemaal iedere maand weer en er is natuurlijk helemaal raars aan. Zoals je misschien wel weet zijn er tientallen soorten, maten en merken maandverband en tampons te koop in de winkels. Om eerlijk te zijn hebben wij op dit punt nog nooit zo nagedacht over hoe we hierin wat groener kunnen zijn. Dat is best zonde, want maandverband en tampons koop je iedere maand opnieuw en dus heb je iedere maand een kans om wat groener te handelen.

Nu weten we dat er manieren zijn om heel groen met je menstruatie om te gaan. We weten van het bestaan van herbruikbaar maandverband af. Ook kennen we verschillende cups die het gebruik van maandverband en tampons overbodig maken. En zo zijn er nog wel meer zeer groene alternatieven. Zoals je misschien wel weet zijn de Groene Meisjes niet donkergroen. Op deze site willen we manieren om een groenER leven te leiden laten zien. Niet hoe het zo groen mogelijk kan. Waarom niet? Omdat we toegankelijk willen zijn voor onze lezers die misschien nog helemaal niet groen ingesteld zijn. Daarbij komt dat we ons er zelf prettig bij voelen als we weten dat we op onze manier iets bijdragen aan een groenere wereld (vegan eten, vintage kleding dragen, afval scheiden en/of hergebruiken, enzovoorts) maar we zijn geen puristen. En dat willen we ook niet worden. Vandaar ook dat zoiets als herbruikbaar maandverband absoluut niet ons ding is. Gaan we niet aan beginnen, kunnen we je alvast vertellen ;)

Vandaar dat we blij waren dat we Cottons ontdekten. Cottons is namelijk een groener alternatief voor de merken die we doorgaans gebruikten (zeg maar gerust: de grote jongens, verre van groen) en we voelen ons er prettig bij. Daarbij komt dat Cottons een uniek concept aanbiedt en daar zijn we heel enthousiast over.

Tamponnement 

Het is namelijk zo dat Cottons abonnement aanbiedt. Je raadt het al: je krijgt ieder kwartaal een pakket thuis gestuurd met alles wat je nodig hebt. Maandverband en tampons, alleen tampons, alleen maandverband of inlegkruisjes. Wat jij wilt. Dat betekent dus dat je nooit meer naar de winkel hoeft te rennen als je was vergeten iets in huis te halen. Want laten we eerlijk zijn: wie van jullie heeft dat nooit meegemaakt? Zitten we niet op te wachten. Immers; we zijn te druk met buikpijn hebben, comfort food eten en series kijken. Hoé handig is zo’n abonnement dan? Juist, dat vinden wij ook! Het ’tamponnement’ (leuk!) is flexibel. Dat betekent dat je het gemakkelijk kan wijzigen, dat je kan bestellen wat je wilt (van 1 tot 100 producten, maakt niet uit) en, grappig detail: je kan een zwangerschapsstop inlassen. Zwangerschapsverlof voor het tamponnement! Hilarisch.

Schermafbeelding 2013-09-07 om 10.43.33

Wat kost zo’n abonnement? Dat hangt er vanaf wat en hoeveel je bestelt. Maar: vanaf 10 producten betaal je  geen verzendkosten. Misschien wil je een abonnement delen met je moeder, zusjes of huisgenootjes. Het kan! Je kan lekker makkelijk met iDeal betalen (wanneer je een vast abonnement afsluit gaat de betaling per automatisch incasso) en retourneren is mogelijk. Kortom: gemak dient de vrouw. Er zullen vast mensen zijn die zo’n abonnement onzin vinden. Wij denken: dit soort dingen horen bij de toekomst. We hebben steeds minder tijd en steeds meer dingen worden digitaal. Wij houden ervan, anders waren we niet met De Groene Meisjes begonnen en lazen we alleen nog tijdschriften. Voor ons klinkt een abonnement voor maandverband en tampons als muziek in de oren. Wil je meer lezen over het tamponnement van Cottons? Volg deze link!

De producten

Voordat je zo’n abonnement afsluit, of losse producten van Cottons gaat bestellen, wil je natuurlijk weten: wat haal ik in huis? Daarom hebben wij een aantal producten voor je gereviewd. We laten je het grootste gedeelte van het assortiment van Cottons zien en vertellen je wat wij ervan vinden. Maar voordat we dit doen, eerst even wat basis informatie over dit leuke merk:

 • Cottons is in 1994 in Australie ontwikkeld
 • Alle producten van Cottons zijn chloor-vrij. Dat wil zeggen dat Cottons zuurstof in plaats van schadelijke bleekmiddelen gebruikt in het productieproces.
 • De katoenen tampons van Cottons zijn volledig biologisch afbreekbaar
 • De tampons, inlegkruisjes en het maandverband zijn hypo-allergeen en geschikt voor de gevoelige huid
 • Cottons is alleen online te bestellen: losse producten en abonnementen
 • Alle producten kosten €2,50 per verpakking, alleen de tampons met inbrenghuls kosten €3,50.

Laten we beginnen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit zijn de doosjes tampons. Overigens, wij vinden de verpakkingen van Cottons er lekker clean en prima uitzien. Geen overbodige frutsels, gewoon prima! Het fijne van de verpakkingen tampons is dat als je de verpakking eraf haalt, het twee kleine doosjes blijken te zijn. Superhandig om zo in je tas te stoppen natuurlijk! Kijk maar:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tampons zijn verkrijgbaar in regular (voor lichte tot middelzware menstruatiedagen) en super (voor zware dagen.) Beide soorten bevatten 16 tampons per verpakking. De tampons hebben een optimaal absorptievermogen, zodat je je fris en ‘save’ voelt. Ze zijn gemaakt van 100% katoen en bevatten geen chloor, kunstzijde, polipropyleen of polyethyleen. Dat schijnt dus in heel veel tampons die in de supermarkt of bij de drogist liggen wel te zitten. Eng idee, dat soort stoffen in je lichaam! Moeten we niet aan denken.

Cottons tampons doen wat ze horen te doen: ze zijn sterk maar zacht, gebruiksvriendelijk en je voelt je er veilig bij. Prettig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook het ultradun maandverband van Cottons komt in twee soorten: regular en super. Dit maandverband is geschikt voor de eerste en laatste dagen van je menstruatie. De toplaag is gemaakt van 100% katoen en is hypoallergeen. Katoen is een stof die heel goed ademt en dat merk je. Het maandverband is dun, zacht en voelt een stuk frisser aan dan wat we gewend zijn. Dat is ook niet zo gek, want andere soorten maandverband bevatten vaak allerlei gekke toplaagjes en geurtjes. Waarom willen we dat, kan je je afvragen? Het is echt nergens voor nodig. Dit maandverband is prima, blijft zitten waar het moet zitten en voelt prettig aan. Wat willen we nog meer? Ultradun verband komt in verpakkingen van 14 stuks bij het regular verband en 12 stuks bij het super verband.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is niet zo zeer dat we meer willen, het is meer dat het soms nodig is ;) Voor de zwaardere dagen van je menstruatie kan je het maxi-maandverband gebruiken. Zoals je waarschijnlijk al wel kan vermoeden is maxi maandverband wat dikker en steviger, maar het is gelukkig toch nog steeds heel comfortabel in het dragen. Dit maandverband heeft dezelfde voordelen als het ultradunne verband: een ademende katoenen toplaag, hypo-allergeen en vleugels die ervoor zorgen dat het verband blijft zitten waar het moet zitten. Voor dames met een zware menstruatie is het misschien wel een idee om dit verband meteen vanaf het begin van de menstruatie te dragen, het geeft je het gevoel van zekerheid dat je nodig hebt om deze ‘leukste dagen van de maand’ door te komen. Maxi-verband komt in een verpakking van 14 stuks bij het regular verband en 12 stuks bij het super verband.

Dames die maandverband gebruiken kennen het probleem wel: de nacht. Omdat je in je slaap onrustiger bent en langer niet naar het toilet gaat om het verband te verwisselen, heb je meer bescherming nodig. Daar is aan gedacht, want Cottons heeft namelijk ook een speciaal nacht-verband: “Cottons Nacht Heavy.” Om die naam moesten we stiekem een beetje lachen, maar hey, het is wel precies waar iedere vrouw naar op zoek is! Het verband is extra lang en stevig en zeer goed absorberend. Dat betekent dat je met een gerust hart de nacht in kan. Aangezien een goede nachtrust tijdens je menstruatie heel belangrijk is – immers, je verbruikt meer energie en je voelt je waarschijnlijk ook sneller moe – is dit wel een heel prettig idee. Nachtverband komt in een verpakking van 10 stuks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als laatste: inlegkruisjes. Ook na je menstruatie, of misschien juist de dagen vóór je menstruatie, kan het prettig zijn om wat zekerheid te hebben. Als een inlegkruisje je dit kan geven, waarom zou je het dan niet dragen? De inlegkruisjes van Cottons komen in een verpakking van 24 stuks en zijn superdun en klein. Vandaar ook dat ze ‘light’ heten. Je neemt ze gemakkelijk mee, want ze zitten per stuk verpakt. Ook deze inlegkruisjes hebben weer een toplaag van zuiver katoen en bevatten geen toegevoegde rommel. Omdat de inlegkruisjes zo compact zijn verpakt, doe je ze discreet in je tas. Ideaal!

Wij zijn erg te spreken over de producten van Cottons. Ten eerste omdat het gebruiksvriendelijke producten zijn. Dat wil zeggen: ze doen wat ze beloven te doen en moeten doen. De verpakkingen zijn ‘clean’ en handig mee te nemen, we voelen ons er prettig bij. Het idee dat er geen toegevoegde rommel in deze producten zit vinden we een verademing. Het is niet alleen groener voor het milieu, maar ook voor ons eigen lichaam en gezondheid. Wij zijn er blij mee!
Wil je meer weten over Cottons en haar producten? Kijk dan op de website.

Winactie – let op: gesloten!

Groene meisjes, let goed op. We hebben een ontzettend toffe prijs voor jullie. We mogen namelijk van Cottons  1 lezeres een tamponnement ter waarde van €100 geven!! Dat betekent een jaar lang gratis producten van Cottons gebruiken. WOOHOO! Een praktischer prijs kan je bijna niet winnen, hihi!

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

 1. Laat een berichtje achter onder een geldig e-mailadres!
 2. Vertel in je berichtje waarom het tamponnement voor jou de ultieme uitkomst zou bieden.

Let op: de winnaar krijgt van ons een berichtje per e-mail. We vragen je om binnen 2 dagen te reageren. Krijgen we geen reactie, dan gaat de prijs naar een andere lezeres. 

Heel veel succes! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

117 gedachten over “Cottons

 1. Leuk artikel en super leuke winactie! Ik hou het merk in mn favorieten, mocht ik ooit weer terug willen. Deze winactie laat ik aan me voorbij gaan, want ben super tevreden met mn cupje :D

   1. Dat ging eventjes fout! Als het goed is zie je nu wel linkjes staan :)

  1. Geen gedachte slechts over dit product, want ik ben al geruime tijd ervaringsdeskundige!
   Het bevalt prima, heb er een keer helemaal één uit elkaar gehaald (maandverband) omdat ik altijd graag het naadje van de kous wil weten! Wat mij nog enigszins stoort, zijn de verpakkingen. Ja, meervoud!
   Het hele pak zit in plastic en elk verbandje ook nog eens. Dit vind ik teveel, dus wellicht past de fabricant dit nog
   een keer aan.

  2. Ben ervaringsdeskundige qua Cottons regular inlegkruisjes en maandverband, gebruik het al jaren en bevalt prima. De prijs vind ik niet altijd meevallen, redelijk duur, bij dagelijks gebruik.
   Andere producten gebruik ik niet meer, want ik menstrueer niet meer (63), joepie!
   Geen tamponnement meer, leuk woord!
   Pluim dat je dit onderwerp hier bespreekt, zouden veel meer mensen moeten doen, want wereldwijd hebben álle vrouwen/meisjes hiermee te maken. Het is nog een taboe-onderwerp, óók in Nederland. Vr. gr.

 2. Wat een ontzettend leuk en interessant artikel en een leuke winactie! Ik doe graag mee aan de winactie.
  Het tamponnement zou voor mij uitkomst bieden omdat ik dan niet kan vergeten om de spullen in huis te halen, zo hoeft mijn moeder niet op t laatste moment naar de winkel te rennen, hihi.. Je krijgt ze immers ieder kwartaal. Daarnaast is het fijn om te weten dat de stoffen die er in zitten beter zijn. Ik ga zeker kijken wat de mogelijkheden voor mij zijn bij Cottons.

 3. Oh wauw, dat is echt een grappige actie! Ik ben altijd heel slecht in mijn voorraad bijhouden en dan moet mijn mannetje op het laatste moment nog iets voor me gaan halen.. Wat hij overigens zonder morren doet hoor!

 4. Wat is er nou mooier voor een vrouw om “groen” deze maandelijkse ongemakken door te komen……
  Zo’n Tamponnement zou voor mij een geweldige start betekenen om dit te realiseren.
  Wat een mooie producten! :-)

 5. Cooool.
  Ik doe zekers mee!!!
  Mijn moment: als mijn speeltuin in de verf staat verdien het extra zorg!
  Ik zou dolgraag willen winnen….omdat ik nog nooit iets heb gewon.
  en en ik bijna jarig ben :-)))

  Lieve groetjes ikke.

 6. Wauw! Tamponnement is als een droom die uitkomt! Te gek concept!!xx

 7. Haha, gewelidge post! Ik wil ook wel zo’n tamponnement… Eindelijk eens altijd maandverband en tampons op kot! Ik kijk er stiekem al naar uit :)

 8. Eindelijk een positieve draai aan de maandelijks terugkerende PMS ellende!

 9. Wow, gave winactie. Ik doe graag mee, zo hoef ik een jaar lang niet aan that time of the month te denken (al herinnert mijn lijf me er wel aan .. ;)) en kan ik me bezig houden met onze dochter, met het huishouden, werk, socializen en gezond eten :D

 10. Wat n mooi initiatief om die rode week nou s in t groen door te komen! En dan nog n jaar lang ook..wow! Ik zou graag in aanmerking komen zodat mijn puber dochter s goed uit kan proberen wat haar het beste bevalt (en hopelijk blijft deze groene start dan doorwerken en kijkt ze voortaan niet alleen naar”de grote merken”

 11. Waarom is het iets voor mij?
  Ten eerst is het super makkelijk, nooit meer denken of je genoeg maandverband en tampons in huis hebt. En ik vind het natuurljk- en katoenverhaal ook erg aantrekkelijk ivm voorkomende ongemakjes downunder.

 12. Was tot nu toe supergroen… Met het spiraaltje vloeide ik niet of nauwelijks. DAT scheelt pas maandverband (en de andere ellende ;-)). Maar nu is ie eruit. Voor een leuke reden. Maar tot het zover is, zou ik toch wel heel graag Cottons willen proberen! Klinkt alsof het mijn maandelijks ongemak toch een heel stuk kan verzachten!

 13. Ik ben altijd al op zoek geweest naar een groener alternatief voor maandverband/tampons/inlegkruisjes. Cottons lijkt me het ideale merk! Een tamponnement zou daarnaast voor mij een uitkomst zijn, omdat het natuurlijk super handog en makkelijk is dat het thuisbezorgd wordt! Nooit meer last minite naar de drogist!

 14. Jaaa, deze zou ik graag willen winnen! Op dit gebied zou ik ook nog wat groener kunnen zijn.

 15. Handig en fijn! Wist niet dat er ook biologisch afbreekbare tampons bestaan. Ga ze anders zeker bestellen.

 16. Wat een leuk artikel ondanks dat ’t over zoiets ‘rottigs’ gaat! ;)

  Nooit geweten dat je elke mnd van die chemische troep in je lichaam brengt door gebruik van normale tampons, dus ik zou heel graag willen proberen of dit merk net zo goed voor mij werkt, want dan stap ik direct over!

 17. Sinds afgelopen jaar probeer ik steeds groener en bewuster te leven. De overstap van ‘gewoon’ naar ‘groen’ hakt er echter w in, vooral financieel. Ik doe het dus in stapjes. Onlangs ben ik overgestapt op natuurlijke shampoo. Als je eenmaal de eerste aankoop hebt gedaan, gaat het daarna wat makkelijker. Voor wat betreft de tampons gebruik ik nu helaas nog het huismerk van de AH, simpelweg omdat andere merken zo duur zijn, maar de kwaliteit laat te wensen over. Ik doe graag aan deze actie mee, omdat het voor mij de overstap naar beter ( lees groener) leven vergemakkelijkt. De prijzen vallen me trouwens erg mee, €2.50 per verpakking is best te doen. Dus als ik niet win, dan ga ik maar eens kijken voor een tamponement hihi. Groetjes.

 18. Ik ben inderdaad een van die meisjes die normaal lichtgroen is, ik scheid afval en mijn hobby is kringlopen, maar qua koken e.d. kan het allemaal nog best wat groener. Maar wow hoe ideaal zou het zijn als je groen kan zijn als je ongesteld bent, en je hoeft er niet eens voor naar de winkel. Het komende half jaar loop ik stage en heb ik amper tijd voor boodschappen, dus vaak doet mijn (mannelijke) huisgenoot dat. Het is nog niet voorgekomen, maar ik vind het een gek idee dat ik hem een boodschappenlijstje geef waar in mega omschrijving (anders snappen mannen dat niet) op staat welk merk welke absorptie etc ik wil hebben. Maar HE cotton gaat mij van mijn probleem af helpen! Voortaan hoeft die huisgenoot alleen nog thuis te zijn voor de postbode :)

  1. Zoals Merel schrijft, ik merk dat ik er giechelig over praat met mijn vriendinnen. Terwijl dat volstrekt onnodig is. Misschien een onderwerp voor later? Ik ben het er mee eens dat je niet meteen cold turkey 100% groen moet gaan. Verstandiger is om dat geleidelijk aan te doen. Ik maak inmiddels sinds begin dit jaar gebruik van katoenen inlegkruisjes. Ik ben blij dat ik die gewoon om de hoek bij de buurtsuper (AH) kan kopen. Op weg naar een groenere wereld : )

 19. Wat een leuk concept, dat tamponnement!
  Ik zou ‘m erg graag eens willen uitproberen, hoe makkelijk kan een ‘groener’ leven worden? En natuurlijk, als student is het altijd fijn om wat te kunnen besparen ;-)

 20. Helemaal geweldig!
  Eindelijk geen toevoegingen, milieu bewust en niet schadelijk voor de huid ;)
  I Love It <3

 21. De Groene Meisjes maken zelfs eco maandverband hip & happening ;-).
  Ik zou dit heel graag willen winnen! Ik gebruik nu nog de ‘doorsnee’ merken en producten, maar wil hier graag vooruitgang op boeken! Nu ben ik vooral nog bezig om groen te zijn met eten, kleding, vervoer, zuinig met bronnen, enz. Dus dit is nog een verbeterpuntje voor mij! Op naar een groene ongesteldheid :).
  PS leuk dat jullie nu ook aandacht besteden aan dit onderwerp. ben ook benieuwd naar inoformatie over de cup!

 22. Ik doe zeker graag mee met deze winactie :) Net als jullie ben ik op zoek naar een groener leven, maar niet per se meteen hardcore milieufanatiekeling. Misschien is dat wel beter, maar dat voelt voor mij niet meer leefbaar. Babysteps is mijn codewoord, in alles. En eerlijk is eerlijk, al eet ik al 8 jaar milieubewust, koop ik weinig katoen en ben ik zuinig met bijna alles… op dit soort spulletjes ‘consuminder’ ik nooit. Dus… daar wordt het nu maar eens tijd voor!

 23. Super idee voor vergeetkousen zoals ik! Ik doe heel graag mee. :)

 24. Een tamponnement! Wat een goede uitvinding! Niet meer over straat met je pakken maandverband, die regelmatig uit m’n tas vallen omdat ik een beetje onhandig ben op deze dagen of in de supermarkt je doosje tampons bij de kassa neerzetten en natuurlijk staat er achter je een leuke man! Ik stem voor haha! Ik had al gelezen over cups, natuurlijke spons en dergelijke, maar dat is niets voor mij, dit klinkt als de uitkomst. Te bedenken dat we tampons in ons lichaam stoppen vol met chemicaliën, dat wil toch geen enkele vrouw in haar lichaam! Ik hoop dat ik win, dan ga ik dit delen met vriendinnen, want die wil ik natuurlijk ook zo snel mogelijk chemicaliën vrij! Liefs

 25. Wat een super product om te winnen! Ook ik gebruik nu ‘gewoon’ maandverband, omdat ik tot nu toe groenere alternatieve te duur (natuurwinkel etc.) of toch niet zo’n prettig idee vond (wasbaar maandverband). Cotton lijkt mij heel geschikt om groener te worden en meer comfort te krijgen tijdens een periode waarin je dat zo goed kan gebruiken. Ik heb een gevoelige huid en de standaard niet groene producten irriteren vaak, katoen lijkt me veel fijner! Gewone tampons kan ik helemaal niet verdragen, misschien die van cotton wel, zou met sporten wel zo prettig zijn ;-)

 26. Wat een fijne actie! Ik vind het gewone maandverband al heel lang vervelend, zeker nu ze bij mijn vaste merk ook een toplaagje met geurtje hebben aangebracht. Dat is niet nodig! Dat speelt in op onzekerheid, en daar kan ik zo boos om worden! We hebben geen geurtjes nodig om het te maskeren, de ongesteldhed hoeft niet een happy onderdeel van de maand te zijn, chagrijnen mag ook… Ik word erg moe van alle reclames/merken die het mooier willen maken dan het is.
  Dus als ik niet win: alsnog bedankt dat jullie Cottons hebben geïntroduceerd, ik ga zeker overstappen.

 27. Wow, dat zou fijn zijn! De reguliere merken doen soms een beetje teveel van wat ze beloven en zorgen voor veel irritatie en ongemak (en dat hadden we die dagen al, dubbel pech). Ook wat eco merken al geprobeerd, maar die doen regelmatig niet wat ze beloven (op de plek blijven zitten en veilig gevoel geven)….. En het Cottons tamponnement klinkt als de belofte voor de toekomst! Zoals eerder gezegd: het is vriendelijk geprijsd voor zo’n mooi product, ik ga ze sowieso testen!

 28. Wat een fijn idee dat ik niet meer over mijn tampon
  voorraad hoef na te denken……weer meer rust in mijn
  hoofd ;-)

 29. Dit is echt een supertof initiatief. Hier hou ik van, back to the basics zonder al die poespas. Ik zou dit dan ook super graag willen uitproberen!

 30. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar hoe de producten aanvoelen! Wat dat betreft ben ik toch wel kieskeurig en vind ik het maar moeilijk om van mijn vertrouwde merken af te stappen :-) Ik vraag me trouwens nog af waarin de individuele inlegkruisjes zijn verpakt (plastic?). Dat is natuurlijk fijn als je ze schoon in je tas wilt stoppen, maar ik gebruik ze ook op de dagen buiten de menstruatie periode, en dan hoeven ze voor mij niet individueel verpakt te zijn. Dat voelt dan weer minder groen ;-) Maar goed, het klinkt super fijn, en een pluim voor degene die het abonnement bedacht heeft! Ik kan me niet voorstellen dat er vrouwen zijn die daar niét blij van worden!

 31. Hihi, aan zo’n actie doe ik graag mee.

  Ik moet toegeven: wat een geweldig concept. Als student Grafisch Vormgevinf ben ik zeer onder de indruk van de tamponnement. Hoe kan je je maandelijkse periode nou leuker maken dan dat? En het thuis bezorgen… geniaal. Ik denk dat mijn vriend daar ook zeer gelukkig van word (het zweet breekt hem altijd uit als ik vraag of hij het mee wil nemen). De verpakking zijn ook gewoon puur en simpel en ik ben erg geintresseerd in het bleekvrije en groene aspect.
  Kortom: het zou geweldig zijn als ik win. Maar als ik niet win ga ik alsnog kijken voor een tamponnement :)

 32. Toch maar even doorgeklikt naar het artikel vanaf facebook, ookal gebruik ik zelf een Mooncup. Ik wilde jullie complimenteren met het leuke artikel (wat een goed concept) en het noemen van die ‘donkergroene’ herbruikbare opties. Ben daar zelf een enthousiast gebruiker van, maar ik begrijp ook heel goed dat het voor veel mensen een brug te ver is!
  Een kleine kanttekening; er zijn wellicht ook Groene Jongens (trans*) voor wie deze actie ook interessant is :)

  1. Hi Nine, dankjewel voor je lieve comment. Fijn dat je het waardeert! Je hebt helemaal gelijk. Groene Jongens mogen absoluut ook meedoen! Voor zichzelf (zoals je zegt, in het geval van trans) of voor hun vriendin/moeder/buurvrouw. :)

 33. Wow waarom wist ik die niet al veel eerder
  Ik dacht eerlijk gezegd nog steeds dat het enige alternatief voor de grote merken de’ home made’gehaakte spulletjes die je kan uitwassen waren. En dat was dan wel weer een beetje te alternatief voor mij ;)
  Dus ik doe graag mee en hoop natuurlijk dat ik dit kan uitproberen!
  Groetjes Elisabeth

 34. Als drukke werkende moeder van 3 kinderen onder de 6 vergeet ik altijd tampons te kopen en moet ik altijd last minute naar de winkel. Voor mij zou zo een abonnement een geschenk uit de hemel zijn!

 35. Ja de mndverband de groene, echt iets voor mij omdat wij absolute minima zijn.

 36. Ik las onlangs een artikel over de bleekstoffen en toxische middelen die in tampons en maandverbanden zitten. Horror! Sindsdien neem ik de pil soms een maandje door, en skip ik zo mijn regels. Daar is overigens helemaal niets mis mee, aangezien de maandelijkse menstruatie bij het nemen van de pil enkel opgewekt wordt om je ‘normaal’ te doen voelen. Het is wat we gewend zijn. Ondanks die kennis kies ik toch meestal voor een weekje menstruatie, enkel omdat ik me zo weer wat gezonder, en dichter bij de natuur voel. De maandverbanden en tampons van Cotton zouden me daar zeker bij kunnen helpen, ik doe dus heel graag mee aan deze wedstrijd. Want na het lezen van dit artikel ben ik wel zeker: tampax koop ik nooit meer.

 37. Bedankt dat jullie ons introduceren met zo’n goed groen product! Voor mij weer een manier om nog groener te leven :-) En wat een supergoed concept: het tamponnement! Echt handig, want ik moet vaak mijn voorraad tampons last minute aanvullen…

 38. Goed idee, zo’n tamponnement! Momenteel ben ik zwanger dus heb ik er weinig aan, maar als het weer zover is ga ik me in dit soort dingen wat meer verdiepen. of het dan een mooncup wordt of inderdaad zoiets als dit, dat weet ik nog niet… :)

  Je wilt trouwens niet weten hoe snel het went, niet ongesteld zijn…. Kan me nu al niet meer voorstellen dat ik me dan zo rot voelde en chocolade moest eten enzo ;) Terwijl het toch echt nog niet zó lang geleden is…

 39. Geweldig! “ik heb een tamponnement….” (Ziet wenkbrauwen al opliften) Mooie gesprekstof over groen bloeden, is weer eens wat anders dan een discussie over bio appeltjes en afval scheiden. Maar bovenal natuurlijk fijn om de haat-liefde verhouding met deze producten om te zetten naar meer liefde en minder afval!

 40. Plug me suf aan tampons sinds ik ben gestopt met de pil vanwege alle hormonen gedoe en menstrueer nu al drie maanden, je lichaam moet het vanzelf weer gaan regelen volgens de dokter. Met een groen Tampon abonnement doe ik ook nog eens wat goed voor de mensen om mij heen dan alleen maar chagrijnig zijn en zal ik ook wel weer eens kunnen glimlachen.

 41. Leuk! Haha, een tamponnement.
  Ik ben de laatste tijd aan het kijken hoe ik ook iets groener die periode door kan komen elke maand. Er zijn zoveel opties dat ik het af en toe niet meer weet. Dus dit zou wel heel fijn zijn, dan weet ik in ieder geval dat ik weer iets beter bezig ben! En ohja, ik ben een ongelofelijke chaoot, dus ik heb natuurlijk nooit iets in huis. Vergeten. Zoals alles. ;)

 42. Ik doe mee!! Geweldig, wat een idee, een tamponnement!
  Wat fijn dat anderen hebben bedacht wat ik heel hard nodig heb,
  aangezien ik nogal vergeetachtig ben en ook niet zo’n planner :)
  Zo wordt het (groene) leven weer een stukje makkelijker. Fijn!

 43. Wat een superidee en acctie van Cotton en van de Groene Meisjes om dit onder de aandacht te brengen. Ik ben 39 jaar en ga deze maand verhuizen naar een inleunappartement in een verzorgingstehuis. Ik hoor jullie al denken, zo jong en dan al tussen de bejaarde mensen wonen. Ik heb erge reuma en heel veel hulp nodig. Ik heb er ontzettend veel zin in om voor het eerst op mezelf te gaan wonen. Met mijn uitkering is alle hulp welkom! Dus een een abonnement voor maandverband kan ik heel goed gebruiken!! Ik ben heel onregelmatig en dan heel erg ongesteld en kan niet op stijl en sprong naar de winkel om maadnverband te halen en dan is zo’n abonnement ontzettend handig voor mij!

 44. Geweldig zo win actie! Ik vergeet vaak op tijd tampons of maandverband te halen en moet dan plotseling naar de winkel snellen om ze te halen. Maar nog belangrijke vind ik dat ik alles zo groen mogelijk probeer te doen maar dan wel op de praktische manier. En Cottons geeft mij deze mogelijkheid.

 45. Wat een toffe win actie! Een jaar lang lazy op de bank hangen en geen tripjes meer naar de winkel rond die tijd van de maand. Als er nou ook een reep choco en thee zakjes bij zaten zouden ze het een pret pakket mogen noemen!

 46. Ik doe mee aan deze winactie namens mijn moeder. Zij heeft jarenlang dezelfde fijne inlegkruisjes gebruikt, maar het merk heeft onlangs het product aangepast en ‘verbeterd’. Nu heeft mijn moeder een erg gevoelige huid en bleek ze hartstikke allergisch te zijn voor de nieuwe verbeterde lijn van het merk. Ook inlegkruisjes van veel andere merken kan zij hierdoor niet gebruiken.
  Nu zijn we met zijn allen langs zoveel mogelijk drogisterijen geweest om verpakkingen van de oude lijn in te slaan voordat deze zouden verdwijnen en hebben we zo een aardige voorraad voor haar kunnen verzamelen. Helaas is ze bijna door deze voorraad heen en moet ze een nieuw alternatief gaan vinden, Cottons lijkt mij daarom perfect voor haar! En met zo’n abonnement hoeft ze zich nooit meer zorgen te maken of ze wel voldoende in huis heeft.
  Ik zelf overweeg ook om het merk eens te proberen voor mijn tampons!

  Groetjes

 47. aaah no way! Ik zag jullie berichtje op Facebook staan, en klikte gelijk naar jullie website. Ik doe meestal niet mee met winacties.. maar deze vind ik toch een partij briljant! Ongesteld zijn is altijd een ongelukkige periode van de maand, dit soort dingen maakt mij dan super blij. Hoe dan?! Een tamponnement daar had ik nog nooit van gehoord. En ook nog Made in Australia? :) Mijn man komt uit Australie, en we gaan eind oktober op vakantie naar Australie, nu weet ik ook gelijk welk merk ik moet kopen als ik daar ben. De toekomst is groen! en dat Cottons groener is dan andere alternatieven zegt al genoeg. Ik zou dus heel blij worden van mijn eigen tamponnement. (en vervolgens tegen vrienden kunnen zeggen: “Tampons kopen bij de drogist? Ik heb gewoon een tamponnement! haha..”)

 48. Jaaaa ik. Ik ben nu 2 weken vegan .. over gegaan op natuurlijke middelen.
  En ik wil gaan stoppen met de pil. Dus welkom is het !

 49. Wow, wat een fijne uitkomst voor én weer iets groener leven én inderdaad niet telkens vergeten tampons te halen!! Kom maar op met dat tamponnement!! :D

 50. Ik ken dit artikel nog niet. Fijn dat jullie hier over schrijven! Zeker geen onbelangrijk detail van een groen leven. Dus ik doe zeker mee aan deze geweldige actie :) . Ik denk zeker nu aan zo’n abonnement. Zeer handig, vooral omdat ik zo’n warhoofd ben en het telkens vergeet..
  Wat zou het leuk zijn om dit te winnen! (Vooral omdat die “leuke dagen” snel weer komen…)

 51. Wat een leuke actie! Ik ben ruim 4 jaar niet ongesteld geweest (zwangerschap en daarna de Mirena) maar nu moet ik er toch weer aan wennen steeds tampons en maandverband in huis te halen. Ik ben ook best wel geschrokken van een artikel dat ik las over alle enge stoffen die er in dit soort producten worden gestopt en was al op zoek naar een goed alternatief!

 52. Zit er al een tijdje aan te denken hoe ik mijn ‘vlaggetjesweek’ groener kan maken… Een tamponnement van Cottons is zeker een overweging waard, leuke actie dames!

 53. Over voeding, recycling, milieu en gezondheid denk ik veel na, en ook over de hoeveelheid maandverband en tampons heb ik zitten brainstormen: hoeveel afval dat is elk jaar! En toch herken ik me in jullie verhaal: de keeper heb ik geprobeerd maar die lekte door, recyclen gaat voor mijn lichtgroene persoon net een stap te ver. Dit lijkt een mooie tussenoplossing. Heel naïef misschien, maar ik had mij niet gerealiseerd dat er zoveel enge dingen in mijn pluggen zaten! Ik ga meteen de “ingrediënten” controleren! Dus vanwege bovenstaande plus mijn ongeorganiseerdheid zou zo’n abo perfect zijn. Iig dank voor het attent maken er op!

 54. Hele leuke winactie. Ik ben zelf opgegroeid tussen de ‘groene’ producten (mijn ouders hebben een natuurvoedingswinkel) maar de milieuvriendelijke maandverbanden en tampons die ik probeerde gaven me toch niet dezelfde zekerheid als de gewone uit de supermarkt. Vandaar dat ik toch weer ben overgeschakeld op de klassieke versie. Ik ben wel heel benieuwd of deze wel wat zijn, dus ik ben kandidaat om ze te proberen! Dit zou een heel mooi alternatief zijn…

 55. Wat ontzettend goed zeg! Ik heb van huis uit een van de grote merken meegekregen en was me niet eens bewust van een beter/groener alternatief. Ben nu zelf bezig mijn leven ietsje groener te maken, weliswaar op mijn manier maar elke stap is er één, toch? Groener en biologischer eten, groener leven en waarom dan ook niet wat groener ongesteld zijn?

 56. Wat een toffe winactie! Ik heb me wel eens afgevraagd of er geen vriendelijker alternatief was voor de producten die ik normaal gebruik, en kijk nou! Ik ben zeeeer benieuwd of de producten van Cottons mijn heftige menstruatie aankunnen en ook of ze de huidirritaties die ik van het gebruik van reguliere producten krijg kunnen verminderen.

 57. Dit tamponnement zou voor mij een uitkomst zijn aangezien ik voor alle andere soorten maandverband en tampons allergisch ben.

 58. Nice! Het grootste pluspunt vind ik dat hier geen chloor in wordt gebruikt:
  beter voor het milieu en je lichaam. De laatste paar maanden vond ik het een naar idee dat je tijdens je ongesteldheid continu je lichaam in cantact houdt met producten vol chloor. Bah!

 59. Het zou voor mij een uitkomst zijn omdat het een super leuke toevoeging is aan het vergroenen van mijn leventje. Heel grappig dat ik hier nou nooit aan heb gedacht :) Leuk artikel!

  Liefs Ida

 60. Hi! Zo blij jullie, groene meisjes, en deze maandproducten gevonden te hebben! Langzaam aan wordt er veel bij mij ‘groen’… Al zou ik nog veel meer bewustere aankopen willen doen maar dit kan vaak niet vanwege de dure aanschafkosten… Daarom zou ik dít dolgraag willen winnen daar ik dan van het geld wat ik hiermee uitspaar andere groene ‘dingen’ mee kan aanschaffen… Want als je moet rondkomen van een minimum met z’n vijven moet je helaas heel vaak keuzes maken met je verstand en niet met je hart…

 61. Ideaal voor mij! Van gewone tampons en maandverband krijg ik irritaties, daarom slik ik de pil vaak door… Misschien dat dit merk ook gelijk wat vriendelijker is voor mijn hid. Daarnaast vergeet ik altijd wat te kopen, ook al weet ik dat ik ongesteld moet worden. Yep, vorige week heb ik op mijnerk een inlegger voor luiers gepakt, omdat ik niks bij me had…

 62. Wat zal mijn huisgenoot blij zijn als ik eindelijk altijd zelf tampons en maandverband in huis heb. Ze heeft precies door wanneer in ongesteld ben want langzaam slinkt haar voorraad omdat ik er altijd pas aan denk als ik NU iets nodig heb. Afgelopen maand moest ik zelfs maandverband lenen van een client op mijn werk. Het was zondag, en bij de ah to go verkopen ze dat dus niet. Daarbij wil ik heel graag dit groener alternatief proberen. Wist niet dat het bestond. En ben erg voor zo natuurlijk mogelijk! Liefs

 63. Dit zou echt een uitkomst voor mij zijn. Sinds ik geen anticonceptiepil meer gebruik is het voor mij een beetje een verrassing wanneer de menstruatie begint. Met het tamponnement (die naam kan echt niet hoor haha) heb ik altijd wat in huis, en hoef ik me minder druk te maken om de maandelijkse “verrassingen”.

 64. Wat een goeie winactie! Ik doe graag een gooi naar het tamponnement. Vooral nu mijn stiefdochter Lou van 10 afgelopen donderdag voor het eerst ongesteld is geworden. Vol trots vertelde ze me afgelopen weekend dat ze nu ook bij de grote meisjes hoort. Zo zoet. Dus als we winnen hoort ze niet alleen bij de grote meisjes, maar ook bij de Groene Meisjes :-)Want dat tamponnement gaan ik dan natuurlijk mooi met haar delen!

 65. Dit lijkt mij echt een mooi product om uit te proberen, ik doe mee! Ik ben heel benieuwd of ik met dit nieuwe product minder last van irritaties krijg.

 66. Wat een fantastisch merk! Zelf sta ik er elke maand toch wel bij stil dat dit nogal ‘vervuilend’ is voor het milieu, dit zou toch al een stap in de goede richting zijn! ik waag dus ook graag mijn kans voor deze praktische give away!

 67. Wat een leuk concept! Fijn dat er steeds meer alternatieve opties zijn zoals dit merk en alle cups en wasbare maandverbanden, leuk om te horen!

  Doe verder niet mee met de winactie. :)

 68. Wij zijn met 4 vrouwen thuis, dus het is altijd drama als het weer ´´de tijd van de maand is´´. Het maandverband is vaak spontaan verdwenen en zeker nu we op weg zijn om wat groener te leven, zou dit goed van pas komen :D

 69. Tegenwoordig is mijn menstruatie heel zwaar. Wat maakt dat ik niet meer zomaar de deur uit kan wanneer ik geen maandverband op voorraad heb. Dit abonnement zou uiterst handig zijn. Zeker aangezien er al zoveel vervuilende dingen zijn waar je niet omheen kan in het leven, is het fijn te weten dat dit wel groen kan.

 70. Dit zou echt een uitkomst voor mij zijn. Sinds ik geen anticonceptiepil meer gebruik is het voor mij een beetje een verrassing wanneer de menstruatie begint. Met het tamponnement heb ik altijd wat in huis, en hoef ik me minder druk te maken om de maandelijkse “verrassingen”.

 71. Wat een leuke actie! Ik probeer de laatste tijd wat groener te zijn door bijvoorbeeld biologische producten te kopen, vintage kleding te dragen etc., maar aan ‘groener’ maandverband heb ik nog niet gedacht (en ik ben vast niet de enige haha). Zo’n tamponnement zou voor mij heel handig zijn. Ik vergeet het heel vaak te kopen, waardoor ik zelfs een keer op een zondag met heel wat wc papier tussen m’n benen liep. Je moet toch wat als je niks meer hebt en de winkels dicht zijn. Daarnaast heb ik best een gevoelige huid en dit product lijkt dus zeer geschikt voor mij!

  Liefs.

 72. Nooit bij stilgestaan dat je dus zelfs met je tampons en maandverband op moet passen dat je geen vervelende stoffen binnenkrijgt. Aangezien ik daar voor mij en mijn dochters geen zin in heb, houd ik me zeer aanbevolen!

 73. Er zijn zoveel soorten en merken tampons en maandverband dat ik door de bomen het bos niet meer zie. En door jullie artikel weet ik het al helemaal niet meer, want wow wat is het onvoorstelbaar dat er zoveel troep in tampons zit?!
  Ik hoop dat het inderdaad zo’n fijne producten zijn als dat jullie zeggen, dan stap ik zeker over om alle vrouwen om mij heen te overtuigen om geen chloor meer in hun vagina te stoppen!

 74. Eindelijk een blog die over maandverband en tampons schrijft waarbij ik niet allerlei info krijg over het persoonlijke leven van de blogger in kwestie (gebruikerservaringen, uitgerekt tot in de treure en ik denk in plaatjes, zie je het voor je?), fijn!

  Serieus, waarom Libresse etc hartjes, vlaggetjes en bloemetjes op hun maandverband presenteren, GEEN IDEE, feit is wel dat ik het stom vind en onnodig, hallo verspilling?? Dan nog de toegevoegde aloe vera (sure) etc, ook overbodig vind ik. Tampons versieren ze dan niet met bloemetjes maar zit weer in een dubbele verpakking, ook verspilling. Ik houd van simpel, eenvoudig, doeltreffend en klaar. Geen plaatjes, frutsels etc, ik heb daar geen trek in als het weer die tijd van de maand is.

 75. Zo een tamponnement is een geweldige uitkomst voor mij als moeder. Na de zwangerschap heb ik nog steeds last van vergeetachtigheid. Vooral als ik op mn werk ben vergeet ik het mee te nemen en moet ik als alternatief toiletpapier gebruiken :s Ik zit vooral tussen de wat oudere dames…Ik ben benieuwd naar de producten. Zeer enthousiast geworden door jullie review!

 76. Wat een geweldige prijs, want je hebt het inderdaad iedere maand nodig! Omdat ik er altijd zoveel van nodig heb vind ik het prettig dat deze Cottons beter zijn voor het milieu dan het normale maandverband en tampons. Omdat ik soms nog wel eens misgrijp en dan stel op sprong naar de winkel moet is dit de ideale oplossing. Altijd voldoende voorraad in huis en met één muisklik heb je het besteld. Geen genante situaties meer in de supermarkt als er net een bekende achter je staat en jij je voorraad staat in te slaan. Ik ben helemaal blij met dit initiatief.

 77. Wat een goed initiatief!! Waarom ik die zou willen uittesten… wel vooral voor het milieu dus. Als iedereen zou overstappen zou dit zo enorm veel verschil zijn in vervuiling en giftstoffen! Bedankt voor deze kans. :)

 78. Jaaaa ik doe mee!
  Ik ben nog maar heel licht groen hahaha maar hard op weg!
  En hoe geweldig zou het zijn als ik dit onze dochters van 17 en 20 mee kan geven!!!
  Zij hebben de toekomst en worden zo ongemerkt ook al een stuk groener ;)

 79. Ja ik wil winnen! Ik had al vaker dingen gelezen over “groene” tampons e.d. Ik was helemaal enthousiast maar in onze platteland omgeving is alleen heel dik groen maandverband te krijgen. (Je weet vast wel wat ik bedoel, dan voel je je pas echt zielig als je ongesteld bent) wat klinkt het heerlijk om dan keuze te hebben en ze het ook nog thuisbezorgd krijgt!

 80. Wow, dit is cool! Wat leuk. Nou heb ik echt net gisteren mijn Mirena laten verwijderen, dus moet ik voor het eerst in 10 jaar (ja!) weer aan de tampons en dergelijke…. Maar ik ben de afgeven 10 jar wel steeds groener geworden, dus het reguliere assortiment van de drogist zag ik al niet zo zitten. Dit is top!!

 81. It’s not easy to be a green woman!
  Chagrijnig, chocolade, pukkels, vriendjes die het moeten ontgelden, buikkrampen, je met een voorraad paracetamol de dag door moeten slepen en damn weer vergeten tampons te halen voor de rest van die ellende, naar de supermarkt (want daar is ook CHOCOLA)… en dan ook nog ‘groen’ moeten doen? Het enige wat groen is deze periode is mijn ergernis aan het vrouw-zijn ;-) En met dit tamponnement zou daar wel eens voorgoed verandering in kunnen brengen!

 82. Wat een super winactie. Mocht ik de gelukkige winnaar zijn dan maken jullie twee meisjes ( een jonge en haar moeder) heel erg blij.

 83. Steeds een gevecht wat is wel goed en wat is wel fijn! Wat een super artikel! Grweldig dat jullie op verschillende gebieden infromatie verstrekken!! Ik doe graag mee!

 84. Wat een goed artikel! Ik had al wel eens gehoord van milieuvriendelijke maandverbandjes enzo, maar dat klonk voor mij altijd als iets wat mij te veel moeite kostte en daarom niet echt interessant. Maar dit is echt een heel goed concept! Het is niet te duur en super toegankelijk. Dat zou ik zeker wel eens willen proberen! Ik ben erg benieuwd hoeveel verschil er dan zit tussen deze tampons en tampons van OB bijvoorbeeld.

 85. Wat lijkt het me heerlijk om katoen te dragen ipv dat plakkerige plastic! Ik doe graag mee aan de win-actie!

 86. Ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat al die tampons die je inbrengt van gebleekte zooi etc. zijn gemaakt! Best wel even schrikken. Ik denk dat ik ook maar moet overstappen naar de Cottons, want ik vind het geen fijn idee om die van het Kruidvat te blijven gebruiken. Dit lijkt me een goed (en groen!) alternatief!

 87. Jeetje, wat weer een leuk artikel!
  Zo fijn dat hier ook even aandacht voor is.
  Sinds afgelopen maart ben ik, na jaren en jaren, gestopt met de pil.
  Weg met die hormonen uit mijn lijf! Wat was het een beproeving.. Pff.. Weken hoofdpijn, toch weer craving naar suiker, duizeligheid, dikke buikpijn en noem maar op.. Maar ik heb het allemaal doorstaan en ben nog steeds pilvrij! Ik voel me hier nu hartstikke goed bij en mijn menstruatie voelt ook veel natuurijker en ‘schoner’ aan. Alleen was ik dit ondertussen al anderhalf jaar niet meer geweest dus dat ik wel wennen. Heel erg wennen. Alle gebruiksartikelen weer in huis gehaald, met dit keer het verschil dat ik in de tussentijd meer natuurlijk ben gaan leven en daardoor opeens voor ethische en budgettaire dillema’s kwam te staan. Uiteraard zou ik niets liever willen dan ook m.b.t. mijn cyclus biologisch afbreekbare producten te gebruiken! Maar doordat mijn portemonnee dit niet altijd toelaat maak ik ook nog regelmatig gebruik van de folderaanbiedingen.. Daarom zou het dus meer dan tof zijn wanneer ik van deze winactie gebruik mag maken. Ik bedoel: wouw! Een jaar lang kwalitatief goede en wereldverantwoorde, gratis, noodzakelijke producten. Dat wil ik wel :D

 88. Wat een fantastische producten! Had nog nooit echt nagedacht over het feit dat deze maandelijkse periode van ons vrouwen ook groener kan! Ik ga ze zeker proberen, maar zal eerst deze ontzettend leuke actie afwachten en mijn vriendinnen wild maken! – zodat we samen kunnen bestellen :)

  Fingers crossed! X

 89. Wat toevallig, ik woon nu (tijdelijk) in Sydney en heb het maandverband een paar maanden geleden voor het eerst hier gekocht. Wist niet dat het een Australisch merk was! Het bevalt erg goed, moet ik zeggen. Hier is trouwens ontzettend veel aanbod voor vegans: vegan restaurants, vegan winkels, vegan tattooshops en als een koffiezaak geen sojamelk heeft, is dat een grote uitzondering. Verder heeft elke supermarkt standaard een enorm aanbod non-dairy milks. Ik ben zelf geen vegan en eet van tijd tot tijd vis, maar ik geniet erg van alle niet-dierlijke (en biologische en milieuvriendelijke!) producten die ze hier aanbieden.

 90. Wat een superidee. Een stuk groener en altijd op voorraad. Dat scheelt me weer een beetje schuldgevoel elke maand. Dus ja, ik wil wel winnen!

  1. Zoals we al in het artikel uitgelegd hebben, is dat dus niks voor ons. Blij dat jij hier tevreden mee bent. Ieder zo zijn ding! :)

 91. Ooh man, wat ben ik blij met deze blogpost! Ik zou graag mee willen doen aan de winactie, Voornamelijk omdat ik al doorhad dat ”normaal” maandverband en tampons uit de supermarkten vol zit met rommel. Ik ben gezegend met een gevoelige huid en reageer elke maand flink allergisch ehm.. daar beneden. Kon tot nu toe echter geen groenere gezondere optie vinden, dus ik zou er heel graag gebruik van maken cottons. Ook omdat ze nog eens thuisbezorgen, luxe!

 92. Het abonnement zou uitkomst voor mij bieden omdat het merk me ten eerste heel erg aanspreekt, maar ten tweede omdat ik dan altijd optijd genoeg in huis heb. Ik probeer ook steeds groener te leven en dit is inderdaad een stap in de goede richting.

 93. Ik ken ecologisch maandverband al jaren. Het is een ultieme uitkomst voor meiden als ik met vulvodynia. Het irriteert, schuurt en prikt niet. Het scheelt een heleboel pijn en zorgen. Maar dat het nu ook aan huis kan, is nog mooier. Bedankt Groene Meisjes voor het aan het licht brengen van dit fantastische bedrijf! Cottons, jullie hebben een klant erbij.

 94. Dit is een uitkomst voor vrouwen die veel last hebben van irritatie en candidainfecties (zoals ik helaas)! Ik doe heel graag mee met de winactie. :)

 95. Geweldige winactie! Wij vrouwen weten natuurlijk hoe vermoeiend het is en vergeten wel eens om het te kopen in de winkel. Dus het zou erg handig zijn om ze opgestuurd te krijgen, dat zou ik echt fijn vinden dus ik doe graag mee!

 96. Ja! Ik vind het lastig om een balans te vinden tussen goedkoop leven (want: weinig budget) en goed omgaan met mijn omgeving. Dit zou een onwijs praktisch en tof cadeau zijn.

 97. Klinkt zeer interessant! Ik gebruik nu van het Kruidvat maar heel fijn vind ik die niet (ik krijg vaak zelfs het plasticje niet van de tampon af). Ik wil wel overstappen op een ander merk maar juist als ik het nodig heb en in de winkel sta heb ik geen zin om merken te gaan vergelijken. Wel jammer dat je deze niet eerst 1 doosje in de winkel kan kopen om uit te proberen. Maar doe graag mee met de winactie!

 98. Ahh wauw! ik probeer zoveel mogelijk groen te leven en alles groen te vervangen dus dit merk is top! Ook merk ik dat midden in mijn menstruatie mijn ‘binnenkant’ erg geïrriteerd word en pijn gaat doen. misschien komt dat wel door die chemische troep. Dit is in ieder geval een top vervanger! ik doe zeker mee!

 99. Ik doe mee! Wat zal het een verademing zijn om geen bergen tampons en maandverband bij de lokale supermarkt te kopen waar ik al het personeel ken… Leuk artikel! liefs

 100. super leuke winactie dit onderwerp heb ik nog nooit voorbij zien komen:D haha maarja ik kan niet mee doen want ik zit aan de prilpil dus ik ben in totaal 4 dagen in het jaar een mini beetje ongesteld(soms zelfs niet).

  dus succes aan alle dames die wel hun maandelijkse feestjes kunnen vieren :D
  Liefs
  Marjolein

 101. Lieve iedereen,

  Bedankt voor alle leuk, grappige en ontroerende reacties. Wij hebben een winnares gekozen: Yara!
  Yara, gefeliciteerd!

  Niet gewonnen, niet getreurd. Je kent De Groene Meisjes langer dan vandaag: er komt vanzelf weer een nieuwe toffe winactie voorbij ;)

 102. Leuk zo lichtgroen en leuk geschreven.
  Zou wel een kritische kanttekening willen maken. De maandverbanden van Cottons zijn helaas niet van biologisch katoen. Als je het echt goed wilt doen, zou ik voor bijv. Natracare gaan. Het verbouwen van de katoenplant en het verwerken van de vezels is één van de meest vervuilende vormen van agrarische landbouw in de wereld. Biologische katoen daarentegen wordt verbouwd met behulp van methoden en materialen die een lage impact op het milieu hebben en is geteeld zonder pesticiden en gesponnen zonder chemicaliën. Misschien voor een volgende winactie:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *