Crisp – online supermarkt met véél vegan producten

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Crisp.nl

Afgelopen week mocht ik boodschappenservice Crisp uitproberen. Lucky me! Crisp is een online supermarkt met verse, lokale en luxe producten. Bij verschillende Instagrammers had ik al voorbij zien komen dat Crisp een heel uitgebreid assortiment met vegan producten heeft, dus ik was érg excited. Bij het uitzoeken van de boodschappen voelde ik me een een kind in een vegan snoepwinkel, dus dan heb je een beetje een beeld.

Ook al verdiep ik me al zo’n tien jaar in vegan eten en heb ik al héél veel geprobeerd; ik blijf het leuk vinden om nieuwe vegan producten te testen. En de laatste jaren gaat het harder dan ooit. De nieuwe vegan merken vliegen je om de oren en bijna alle bekende grote merken komen met een vegan product of een complete productlijn. Love that for us! 

Een paar favoriete producten én nieuwe ontdekkingen

Op zaterdag was ik alleen thuis en had ik totáál geen zin om te koken. Ik besloot een ‘hapjesdiner’ te doen met chips, olijven, glutenvrije crackertjes met Oatly smeersel en een lekker drankje. Daarna bestelde ik nog een (glutenvrij) broodje falafel bij FLFL in Utrecht. Ik heb zeker vier uur lang The Bold Type zitten kijken en kon niet gelukkiger zijn met deze hele situatie. De Krupi Chips (kroepoek van oesterzwammen) waren echt héél erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

Zondagavond warmden Marne en ik de vegan kaasfondue van Willicroft op. Heerlijk met gestoomde aadappeltjes, broccolini, paprika en druiven. En natuurlijk onze favoriete kombucha erbij. Gotta love a Crisp meal!

Ik probeer momenteel zoveel mogelijk glutenvrij te eten, maar goed, Crisp heeft roze koeken van Donny Craves, dus who are we kidding? Maar! Crisp heeft ook het glutenvrije brood van YAM en dat vond ik erg lekker. Op aanraden van de redacteur van mijn kookboek – ze eet volldig glutenvrij – heb ik het brood even geroosterd. Volgens haar moet je dat altijd doen met glutenvrij brood en is het dan best lekker. Dat klopte! Met Oatly spread en avocado erop was het zelfs een meer dan prima ontbijt.

De Nojo saus die je op rechts ziet is geweldig. Ik heb een sinaasappel-poké saus (ideaal voor luie koks zoals ik,) en een teriyaki saus waarmee ik tempeh heel lekker heb gemarineerd. Geen goedkope sausjes, maar zó lekker en zo handig om in je koelkast te hebben staan.

Met een vriendin – die ook voor het eerst bij Crisp besteld had – was ik van de week aan het appen over al onze favoriete producten. Met haar input heb ik mijn volgende bestellijstje alweer aangevuld. Er is nog zoveel lekkers te proberen! Volgende keer ga ik voor een kimchi, meer kombucha, meer sausjes van Nojo en oke, ook meer roze koeken. Wat trouwens erg handig is: in de app van Crisp kun je als filter bijvoorbeeld ‘vegan’ of ‘glutenvrij’ invoeren. Dat zoekt een heel stuk makkelijker tussen alle honerden producten die er aangeboden worden!

€15 korting op je eerste bestelling 

Crisp bezorgt door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en Kaageiland. Bij bestellingen boven de 75 euro is het bezorgen gratis en het minimale bestelbedrag is 50 euro.
Bij mij werd de bestelling de volgende dag geleverd; in de randstad bezorgt Crisp namelijk zeven dagen per week en daarbuiten zes dagen per week. Zeker weten dus dat jij je boodschappen razendsnel in huis hebt!

Wil jij Crisp ook eens uitproberen? Gebruik dan vooral mijn kortingscode (klik!) die 15 euro korting geeft op je eerste bestelling. 

Ik ben benieuwd welke producten jij gaat kiezen! Laat het me weten in de comments :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Crisp – online supermarkt met véél vegan producten

 1. Wat een droom samenwerking om Crisp uit te mogen proberen! Ik vind het een heel tof merk, maar het is zo duur en dat is voor een student echt niet te doen.

  1. Ja, dat kan je wel zeggen 😌
   Wat betreft je budget: ja, het is inderdaad wel een wat luxere online supermarkt. Dus ik kan me voorstellen dat studenten ook niet per se de main doelgroep is. Zelf heb ik inmiddels een tweede keer besteld, met een kortingscode van 10 euro en een aantal producten in de aanbieding. Zo vond ik het goed te doen :)

 2. Allemaal leuke tips! Word er helemaal blij van. En die oesterzwamchips moet ik ook echt proberen!
  Ken jij het glutevrije brood van Ah? Ik vind de meergranen erg lekker. Zeker om vegan tosti’s mee te maken.

  1. Oh, dat klinkt goed! Ik probeer van alles uit, dus die neem ik zeker mee. Thanks!

 3. Leuk, ik kende deze supermarkt nog niet, maar hier werd ik erg enthousiast van.
  Ben ook erg benieuwd naar de vegan roze koeken. Vanavond komt mijn eerste bestelling :)
  Dankjewel voor het delen!

 4. Crisp promoten als groen? Is dit sponsoring? Wat is er mis met de fiets pakken of wandelen naar de supermarkt? Waarom iemand laten komen die volledig wordt uitgebuit zonder rechten? Die nieuwe bezorgdiensten zijn alles behalve groen!

  1. Zo is dat!! Een lekkere wandeling, evt met een omweg door het park, naar een fysieke winkel. Ook daar zijn vegan producten verkrijgbaar. Een beetje beweging. buitenlucht plus vegan eten, wat wil je nog meer?!
   Zonder sluikreclame ben je leuker, Merel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *