De Dromenfabriek

We doen dit niet heel vaak, maar vandaag moét het. Ik heb een tijdje geleden een blog ontdekt en al vanaf het eerste bezoek  aan deze site was ik zó onder de indruk; ik moet hier gewoon een aparte blogpost aan wijden. Het gaat om De Dromenfabriek van Lisa en Dennis. Twee – volgens mij – ontzettend leuke en toffe jonge mensen die samen de wereld rond reizen. Begonnen in Europa (Frankrijk, Spanje, Portugal….,) werkend in Marokko en nu doorgereisd naar Sri Lanka. En wie weet welke landen er nog meer de revue gaan passeren? WOW. Wat een fantastisch avontuur. Lees gauw verder voor meer moois!

dromenfabriek_srilanka_colombo_02-1 dromenfabriek_marokko_sahara_mhamid_14

 

dromenfabriek_madrid_3_07 dromenfabriek_fez_g dromenfabriek_morocco_tagounite_wwoof_15

 

dromenabriek_srilanka_mirissa_22 dromenfabriek_srilanka_colombo_04 dromenfabriek_srilanka_colombo_14

Naast de prachtige foto’s, schrijven Lisa en Dennis ook te gekke verhalen. De verhalen zijn zo beeldend dat ik constant het gevoel heb dat ik erbij ben. Het maakt me hongerig naar avonturen in het buitenland, terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo’n reiziger ben. Wat ik ook ontzettend inspirerend vind is hoe Lisa en Dennis in het leven staan. Ze zijn nog jong, maar al negen jaar bij elkaar. Ze maken heel bewust de keuze om een jaar lang keihard te werken en te sparen, om samen deze droom te verwezenlijken. Lucky bastards? Welnee. Het leven is (voor het grootste gedeelte) gewoon keihard werken en de goede keuzes maken.

Samen maken Dennis en Lisa te gekke en minder te gekke dingen mee. Je komt onderweg natuurlijk van alles tegen en niet alles gaat van een leien dakje. Het is steeds schakelen – van cultuur naar cultuur – en keuzes maken. Maar ik heb het idee dat je de mooiste dingen meemaakt als je je hier een beetje aan over kan geven. En dat is wat Lisa en Dennis volgens mij doen. Ik zeg ‘volgens mij’ omdat ik ze helemaal niet persoonlijk ken, maar omdat ik ze nu al een tijdje volg heb ik wel het gevoel dat ik in de hotelkamer naast hun logeer. Ja, dat is hoe het voelt. Alsof je op reis een ontzettend inspirerend stel mensen tegenkomt. ’s Avonds drink je samen een fles wijn en klets je over van alles en nogwat. Thuis van vakantie denk je nog vaak aan ze: waar op de wereld zouden ze nu zijn? En: zullen we elkaar nog eens spreken?  Leuk vind ik dat.

Lieve Dennis en Lisa, ik hoop dat nog veel meer mensen De Dromenfabriek ontdekken want ik vind het waanzinnig leuk om te lezen en prachtig om te bekijken. Ook wens ik jullie nog heel veel reisgeluk en wie weet komt die fles wijn er een keer van. Ik blijf jullie in ieder geval trouw volgen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “De Dromenfabriek

 1. WAUW, dit is zooooo lief!!!!!! Wat een lieve woorden, niet te geloven!
  We vinden het ontzettend mooi dat we jullie kunnen inspireren en laten meegenieten. De wereld is te mooi om niet te delen.

  We hadden nooit verwacht dat we hiermee meer dan ’thuis’ zouden bereiken, maar we vinden het bijzonder dat dit wel gebeurt.
  We proosten er een vers pineapple sappie op!!

  Nogmaals super bedankt lieve meiden!

  Veel liefs,
  Denn & Lies

 2. Tof! Al helemaal zin om met Dennis en Lisa mee op reis te gaan.. :) en wat een super mooie foto’s! Dank voor de leuke tip meiden.

 3. Wat een goede tip, en wat een leuke blog. Ze hebben er een volger bij ;)
  Ik ben ook niet zo’n reiziger, dat neemt niet weg dat ik het heerlijk vind om van anderen te lezen. Én om plaatjes te kijken. Bij De Dromenfabriek kan dat beide heel goed zie ik. Tnx voor de tip meiden,

 4. Wauw wat een mooie blog, heb er echt een uur lang op zitten rondlezen.. Absoluut een geweldige reisblog waarbij je zoveel zin krijgt om op reis te gaan!

 5. Ik had ‘m een tijdje geleden al ontdekt, en zoo leuk! Goede inspiratie denk ik voor mensen die ook op reis gaan en een blog willen bijhouden!

 6. De Dromenfabriek is een blog waar ik eens in de zo veel tijd naar terug ga om alles aan 1 stuk bij te lezen. Heerlijk!

 7. Leuke blog zeg! Heerlijk om op een vrije ochtend op mijn gemak mijn rondje reis-blogs af te gaan, deze staat er nu bij. Enige nadeel, de altijd al aanwezige reiskriebels worden er alleen maar groter van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *