De échte Mason Jars

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Call me a geek, maar ik ben dus echt ongelooflijk blij dat ik nu échte Mason Jars heb. Natuurlijk, omgespoelde tomatensausflessen en jars van de Xenos doen het ook. Prima zelfs. Maar er is toch iets met deze échte jars. Ik wilde zo al zooo lang. Maar om ze nou in Amerika te gaan bestellen, dat ging me te ver. Daarbij komt dat ik me blauw zou betalen aan verzendkosten, of ik zou meteen een hele doos met twaalf jars moeten bestellen. Doe maar niet. Gelukkig heb ik gewacht, want er is nu een Nederlandse webshop die de real deal jars verkoopt. Yay! Hoera voor webshop Mason Madness! Voor wie nu denkt: jars? Mason? Waar hebben jullie het over? Zie hieronder een aantal foto’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mason jars komen in allerlei kleuren en maten. Van heel mega groot, tot schattig klein. Altijd met een tweedelige deksel, zoals je hieronder kan zien:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oorspronkelijk zijn deze jars bedoelde als weckpotten, voor het inmaken van voedsel. Tegenwoordig is het superhip om allerlei andere dingen met deze potten te doen. Zo drinken wij er graag onze smoothies uit, gebruiken we ze als vaas of serveren we er een lekkere banana softserve met toppings in. Je kan kaarsjes branden in de jars, cocktails shaken, augurken inmaken en koekjesdeeg in laagjes opbouwen. Je kan het zo gek niet bedenken. In Amerika is het een enorme hype om echt van álles met deze jars te doen. En wacht maar af, dat is het straks in Nederland ook. Zeker nu de jars makkelijk in Nederland te koop zijn. Marjolein, de eigenaresse van Mason Madness, houdt een blog bij. Op dit blog deelt ze allerlei toffe DIY-ideetjes, allemaal met de Mason Jars in de hoofdrol. Check haar blog maar eens!

Deze maand, dus tot en met 28 februari, heeft Mason Madness een leuke aanbieding. Je hoeft dan namelijk geen verzendkosten te betalen over je bestelling als je Mason Madness volgt opFacebook! Wanneer je Mason Madness volgt, kan je op Facebook een bericht aanklikken en dan krijg je een ‘geheime’ kortingscode te zien die nog tot eind februari geldig is.

Ook hanteert Mason Madness een zogeheten ‘vriendinnenkorting.’ Dat werkt zo:

Je ontvangt van ons een kortingscode speciaal voor je vriendinnen:

– Deze code is 1 maand geldig.
– De code kan 10x gebruikt worden.
– Met de code krijgen je vriendinnen 10% korting op hun aankoop bij MasonMadness.com.

Na 1 maand gaan we kijken wat jouw vriendinnen bij ons besteed hebben.
Jij ontvangt 15% shoptegoed over het aankoopbedrag van je vriendinnen.
Hebben je vriendinnen bijvoorbeeld €200,- bij ons uitgegeven? Dan kan jij voor €30,- gratis inkopen doen. Dat wordt wel héél voordelig shoppen!

Vraag je vriendinnencode aan bij info@masonmadness.com

Winactie

Mason jars zijn gewoon tof. Althans, dat vinden wij. En als jij dat ook vindt, dan heb je vandaag misschien wel heel veel geluk. We mochten namelijk een winactie organiseren, speciaal voor jullie. We mogen 5 (!!!) keer €12,50 shoptegoed voor Mason Madness verloten. Weet je hoeveel leuks je daarvan kopen?! Veel!

Wat moet je doen?

 1. Like de Mason Madness Facebookpagina
 2. Laat een berichtje achter onder deze blogpost waarin je meldt dat je meedoet.
 3. Vertel ook wat jij graag met de Mason Jars zou willen doen. Wat is jouw meest originele idee?

Uit alle inzendingen zullen we vijf toffe ideeën kiezen. De winnaars ontvangen een persoonlijk berichtje van ons.
Heel veel succes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

190 gedachten over “De échte Mason Jars

 1. Ik doe mee! Leuke actie! Ik ben druk bezig met de voorjaarsschoonmaak, haha. Daarnaast heb ik mijn kledingkast net omgebouwd tot werkplek, waar ik wel wat gezelligs kan gebruiken. Ik zou de potten dus o.a. gebruiken om mijn prulletjes in te bewaren. Straks, als de bloemetjes weer bloeien, kan ik mijn kamertje opvrolijken met een mooi bosje in één van die mooie Mason Jars! Nu al zin in!

 2. Pascalle Miller-Turkenburg schreef:

  Wat een gave actie!! Ik doe graag mee! En wat ik er mee zou doen?? Ik zou er hele leuke cadeautjes van maken om aan iemand te geven die jarig is bijvoorbeeld (vullen met en recept om bio koekjes van te bakken) of vullen voor iemand die zie is en wel een oppepper kan gebruiken. Eentje zou ik voor mezelf houden, op mijn mooi eettafel zetten en vullen met verse bloemen.

 3. Wat mooi! Echt een pronkstuk. Ik like jullie op de Facebook. Ik zou gecondenseerde melk uit blik erin stoppen.

 4. Eindelijk! Kan ik nu echt beginnen met mijn crea-ideeen met deze fijne glazen potten. Ik zeg laat die regenachtige weekenden maar komen ben er helemaal klaar voor :)

 5. Hi!

  Yeah wat leuk! Ik ben gek op verschillende creaties weg te geven als cadeau d.m.v. zo’n pot te vullen met ingrediënten voor een taart o.i.d. met leuke stempels , strikjes., kaartkes eraan
  Nice!

 6. Wat een leuke winactie!! Doe heel graag mee! Wat betreft de ideeën laat ik me graag inspireren door Mason Madness. In ieder geval gaan onze smoothies dan geserveerd worden in een jar!
  Succes met alles!

 7. ~~ Winactie Mason Jars ~~

  Wel, ik zou het heel leuk vinden om dit te winnen. Ik zou er lampen van maken, ze zouden heel mooi in mijn keuken hangen!!! :-)

 8. I’m in!! Ik zou deze jars voor zoveel gebruiken!! Voor mijn eigengemaakte superfood balls, smoothies en verse tapanades! Love it!!! Ik kan niet wachten om er 1 te bemachtigen dan maak ik meteen mijn verse en overheerlijke muntdip! Heerlijk als tapenade met vers brood uit de oven. X Gita

 9. Deze jars zijn zo gaaf en ook nog mooi om te zien. Daar wil je er een heleboel van hebben. Ik zou ze gebruiken als voorraadopname, kruidenpotje

 10. Wow wat een leuke win actie! Hier doe ik graag aan mee :D Want de mason jars zijn echte eye catchers en ik zou ze zeker willen gebruiken als vaasjes op de eettafel. Maar ik denk dat ik ook genoeg manieren zal bedenken om ze te fotograferen!

  1. ik zou mijn sapjes en smoothies en misschien zelfs salades erin stoppen en meenemen naar school :)
   als vaas is ook leuk!

 11. Jaa ik wil meedoen!

  Toen ik nog in Amerika woonde gebruikte ik de jars als ‘giftsets’ voor Kerstmis. Ik gaf dan bijvoorbeeld een do-it-yourself chai tea set: een mason jar met kruidnagel, kaneelstokjes, steranijs, enzovoort. Rood-wit lintje erom en klaar! Andere ideeën voor de giftset zijn do-it-yourself koekjes (dus alle droge ingredienten voor chocolate chipkoekjes), of breakfast in a jar (goji-bessen, havermout enz.)

 12. Wat zou het een verademing zijn.. al mijn knoopjes, lintjes, klosjes en andere naaispulletjes mooi en handig opgeborgen!

 13. Ik doe heel graag mee! Volgende maand ben ik jarig en wil ik heel graag een mooie sweet table maken en deze potten zullen hiervoor perfect zijn!
  Super snoezig met een drankje erin. Mooi rietje erin, strikje erom… perfecto!

 14. Oh dit is echt een supergave winactie! Ik zou er mijn smoothies in doen zodat ik elke dag een smoothie heb en niet elke dag het hoef te maken. Ik zou ze ook voor mijn eigen melenmix gebruiken. En wat verschillende maten op de boekenplank met een bloemetje erin.

 15. Zooo leuk dit! Ik heb laatst mijn keuken gepimpt met een paar leuke plankjes en ik ben nu druk bezig met mooie potjes en blikjes en dingetjes bij elkaar te verzamelen om erop te zetten. Normaal zit je serviesgoed achter een stel keukenkastdeurtjes dus wat maakt het uit dat de hele boel mismatched en oud en gechipped enzovoort is? ;) maar op die plankjes is het superzichtbaar dus ik neem rustig mijn tijd om echt leuke spulletjes voor op die plankjes te vinden. dus ik denk dat ik allemaal lekkere kook ingredienten in deze potjes zou doen, of gebruiken als vaasjes om er tussen te zetten. Heel tof!

 16. Wat leuk! Ik doe mee! Ik wil er graag een hanglamp van maken voor boven mijn salontafel. Dat is erg hard nodig omdat er nu alleen een gloeilamp hangt. Daarnaast wil ik ook een mini terrarium maken in een jar!

 17. Oh dit is echt heel leuk en ik doe mee! :) Ik ben momenteel bezig met het ouderwets inmaken en fermenteren van groente en de mason jars zouden enorm welkom zijn hiervoor! Niet echt super origineel, maar wie fermenteert er tegenwoordig nog zijn eigen groente? :D ;)

 18. Deze jars zijn zo mooi dat je ze overal voor kan gebruiken, bv. Als voorraadpot, kruidenpotje, vaas, kaarsjes (straks voor buiten), je kunt er echt van alles mee stylen ideeën genoeg. Ook leuk als cadeautje met lekkere zelfgemaakte koekjes, enz. Enz.

 19. Wat gaaf! Op Pinterest heb ik al heel Mason Jar-ideeen gepind, maar ik zou ze gebruiken op het feest dat ik aan het plannen ben voor de verjaardag van mijn mams en mij, lekkere gazpacho en smoothies voor de gasten in de supergave jars!

 20. Ik doe mee!!! Ik zou het vullen met pasta’s rijst etc. en er de keukenkasten en voorraadkast mee opsieren :-)

 21. Oh wat een toffe actie, ik doe mee! Wat ik in een jar zou doen? Nou, begin van het jaar postte ik op mijn facebook een pay-it-forward actie. De eerste 5 mensen die reageerden verras ik dit jaar met iets leuks. Ik had al het idee om voor die mensen mijn altijd-goed home-made granola te maken, maar zocht nog naar iets om het in te doen… nou en dan zou zo’n super jar wel heel erg fantastisch zijn! Leuk label eraan met een lintje.. ik zie het al helemaal voor me…

 22. Ik doe graag mee!
  Ideaal voor m’n smoothies, overnight-oats en ik kan er ook mooi kiemzaden in laten kiemen.
  Origineel? Nee, vast niet, maar wel handig :-)

 23. Waarvoor zou ik Mason Jars gebruiken…

  Waarschijnlijk niet het meest origineelste idee maar ik zou ze maar al te graag gebruiken om mijn verzamelingen een mooi plekje in te geven!

  Mijn vader wil het wel eens troep noemen maar ik noem het mijn verzamelde frutsels. Rozenkransen, broches, vintage oorbellen (die ik nooit draag maar heb omdat ze zo mooi zijn), oude zwart/wit foto’s, bijzondere steentjes, oud geld (uit duizend verschillende landen/uit de oorlog etc.)

  Liefs Tess

 24. WOW! Wat een leuke actie! Ik zat eerder vandaag al verlekkerd op de MasonMadness site te kijken, wow wat een fijne collectie! Ik ben een echt Mason Jar fetishist zoals ik op twitter ook al zei… Ik zou heel graag hanglampjes maken van de masonjars!

  Of zo’n fijne widemouth om in te bakken (dat kan dus ook!!) of lekker uit te drinken.

 25. Wat een leuke actie, natuurlijk wil ik heel graag meedoen en ben ik de pagina van mason Madness gaan volgen op Facebook.. Ik zou in de potten zelf gemaakte compote’s, zoals bv Granberriecompote doen en deze op een leuk dienblaadje met schattige lepeltjes op tafel zetten als wij pannenkoeken gaan eten, daarbij zou ik er dan een mooi lint en een label aan bevestigen zodat het altijd duidelijk herkenbaar is voor degene die met ons meeeten…tja, dat zou een klein feestje zijn om te zien!

  Groetjes Petra

 26. Wat een gave winactie weer! Ik zou de Mason Jars gebruiken voor… smoothies, of course;-), om salades in mee te nemen, om cadeau te geven met zelfgemaakte koekjes erin, voor chia puddings, voor overnight oats, om bonen, quinoa, rijst in te bewaren en gewoon voor de mooi in mijn keuken.

 27. Oooh ik doe dolgraag mee! Ik ben dol op jars, maar gebruik tot nu toe gerecyclede potjes omdat mijn budget het op dit moment helaas niet toelaat van deze super toffe Mason Jars te kopen. Snif! ;)

  Wat ik ermee wil doen? Smoothies uit drinken (en in vervoeren), eten invriezen (portie maaltijden, of voorgekookte peulvruchten), huge banana softserves uit lepelen, versieren met lintjes en gebruiken als leuke glaasjes voor tijdens een feestje, vullen met granola, pasta o.i.d. en zo kan ik vast nog wel even doorgaan. :)

 28. Ik doe mee! Ik zou ze gebruiken om verzamelingetjes in te etaleren. Bv miniaturen, oude munten, camees, m’n oude poppenhuis meubeltjes, kralen, linten, enz.

 29. Ik doe heel graag mee!
  Waar ik ze voor wil gebruiken? Beter vraag is waarvoor niet?! Voor shakes, cocktails, als vaas, kandelaar, gewoon voor mooi op zichzelf, om kruidenolie te maken, cadeau-cookie-jar en natuurlijk het originele wecken :)

 30. Super winactie :-) count me in, ik zou er zelfgemaakte kruidenolie of azijn in doen.

 31. OOOH! Normaal ben ik een ‘stille volger’ van jullie blogs, maar hier moet ik het uitschreeuwen :-D ik heb al een tijdje een resem mason jars op mijn verlanglijstje staan. Ik moet en zal een ‘luster’ (hanglamp met verschillende lichten) maken van de jars, om het extra leuk te maken wil ik die graag maken met de blauw gekleurde jars. Moet heerlijk zijn om daar licht uit te zien schijnen. Voorlopig heb ik deze nog niet besteld gezien ik in België woon en er niet echt iets in de buurt te vinden is. Deze winactie zou me al een stapje dichter bij mijn droomverlichting brengen! Let my day get brighter please :-)

 32. Helemaal leuk & ouderwets gezellig! Dit doet mij zelf erg aan mijn omaatje denken :-)
  Ze had ook altijd weckpotten staan op zolder. Ik doe graag mee! Het lijkt mij een super leuk idee om er bv (zwart wit)
  foto’s in te doen echter wel bij de wat hogere modellen. Of evt een leuk kleurtje lampenolie
  met een losse lont. Ik hoop dat dit in de richting van de ” originele” ideeën mag vallen!

 33. Wat een leuke actie! Ik zou de jars gebruiken voor smoothies, maar ik zou er ook een beplakken met touw, kettinkjes en bladnerf en er een kaars in branden :) zodat alles mooi doorschijnt…

 34. Ik zou deze wondermooie potten graag gebruiken voor de jam die mijn moeder maakt van de bramen en frambozen uit haar moestuin.

 35. Ik doe mee! Ik heb via Facebook meegedaan aan een pay-it-forward actie en moet nu 5 mensen ineens verrassen met iets. Ik zou 5 jars elk met iets toepasselijks vullen. Een leuk label eraan hangen et voila! Zo hebben ze iets van mij gekregen wat onwijs leuk is, maar wat ze heel erg lang kunnen gebruiken. :)

 36. Ik doe zeker mee. Wil er graag een lamp van gaan maken voor boven de eettafel. Heb daar nog wel wat potten voor nodig, dus dat shoptegoed zou goed uitkomen!!

 37. Ik doe mee!! En ik ga er helemaal niks origineels mee doen, maar gewoon de keuken van m’n vriendje mee vol stouwen zodat overal potten met lekker eten staan :-)

 38. Ik heb er net al zelf een paar besteld via de webwinkel, maar ik wil er meer!!! :-) Ik wil er mijn keukentafel mee opvrolijken door er ze als vaas te gebruiken, ik wil er mijn zelfgemaakte jam indoen, ik wil er eentje omtoveren tot een potje met speldenkussen voor op mijn hobbykamer, ik wil er leuke kaarsjes in doen om bij te genieten als de avonden weer langer worden, ik wil, ik wil, ik wil….ik kan niet kiezen wat ik er allemaal mee zou willen!

 39. Oh wat leuk, ik doe graag mee. Ik zou de Jars weer gebruiken om cadeau te geven. Ik maak vaak zelf cadeautjes, dat is het leukste om te ontvangen toch? Ik denk dat ik ze vul met de ingrediënten om een lekkere gezonde cake te bakken of de ingrediënten van raw chocolate ofzo. Een leuk kaartje er aan met het recept en klaar!
  Oké misschien hou ik er zelf ook wel eentje en die zou ik dan vullen met briefjes met briefjes met leuke spreuken erop. Ik laat vrienden er eentje uit trekken als ze bij ons komen eten als een soort van “fortune cookie”. Die jars lijken me daar heel geschikt voor.

 40. Me like, alles oppotten! Nu gebruik gebruikte flessen maar daar hangen de etiketten en luchtjes nog altijd aan…

 41. Leuke actie, ook ik ben nl al tijden op zoek naar mason jars in Nederland!
  Ik ga de jars gebruiken voor eten. Ik ga zeker mijn smoothies en sapjes eruit drinken maar ik zou er ook toetjes in maken, havermout uit eten en yoghurt met granola.

 42. Leuk, I’m in! Mijn zus heeft net een huis gekocht met haar vriend en als cadeau ben ik een stekje voor haar aan het laten groeien. Hij zit nu in een gerecycled augurkenpotje, maar dit zou pas een echt cadeau zijn. En natuurlijk voor de post-sport smoothies, die drinkbeker zou perfect zijn. Dam loop here I come!

 43. Jaaaa! Wat super leuk. Dit wil ik ook. Wat ik ermee zou doen.. Dat is lastig. Bloemen erin, mijn losse crea spulletjes erin bewaren of mijn superfoods. Of ik gebruik hem als smoetiebeker. Ooooh, zoveel opties. Als ik niks win, gaat gewoon mijn hele loon op en koop ik de hele winkel leeg! ;-)

 44. Wauw! Gaaf! Ik doe graag mee. Ik zou er homemade pindakaas en hazelnootpasta in doen.

 45. Dat ik mee doe is vanzelfsprekend want ik doe het nu ook met omgespoelde potjes etc. Mijn ideeën zijn niet erg origineel want ook ik wil er mijn smoothies, sof serve en andere lekkere sapjes in gaan doen! Maar denk wel dat ik mijn foodvriendinnen hier heel blij mee ga maken dus dat ik het bedrag ga delen!

 46. Leuke actie!!!!! Ik doe graag mee. Ik heb net op de site gekeken. WAT LEUK!!!! Daar word je hebberig van. Ik heb een aantal leuke ideeen voor de Jars. Bloemetjes erin, garen klosjes ( die slingeren nu overal), knopen, of misschien een kaarsje erin maken. Cadeau doen met een leuk strikje erop en een labeltje eraan. Ik ga er alvast een kopen voor het geval ik niet win. Gratis verzenden is het nu dus ik heb al een voordeel ;)

 47. Wat een super leuke actie… Ik ben van de week begonnen met mijn eerste zuurdesem starter… Heel leuk om te doen. Maar na dag drie bleek mijn weckpotje te klein zijn… Overal zuurdesem ;-) Dus ja, ik zou heel grasg een shoptegoed willen winnen voor DE ultieme zuurdesempot… Ik ga snel kijken op de webshoppagina. Groet

 48. Ik doe graag mee! Ik wil voor alledrie mijn kids een mooie pot die ze op hun kamer kunnen zetten. Het idee is dat ze er briefjes in stoppen met bijzondere, leuke herinneringen zodat wanneer ze het wat moeilijk hebben deze pot met mooie momenten toch voor een glimlach kan zorgen

 49. Ik doe heel graag mee aan deze actie. Heb de Facebookpagina al geliked. Ik heb wel 100 ideeën op met de potten te doen maar op dit moment verkies ik aan een mooi houten dienblad met een set potten in verschillende maten met kaarsen erin die ik dan mix met gedroogde bloemen voor een gaaf effect! Ook leuk voor buiten met dit mooie weer :)

 50. ik doe mee en ik zou ze gebruiken voor koekjes en snoepjes voor de kids

 51. Ik doe graag mee!!:)) super actie! Ik zal ze gebruiken om mee te nemen naar school! Met mooie smoothies!:) of thuis om mooie bloemetjes in te zetten. Of kleine frutseltjes in op de bergen en dan mooi neer te zetten!:)) ik word er nu al blij van!

 52. Super leuk! Ik zou heel veel met de potten willen doen; smoothies er in doen,, als salade pot mee naar het werk, als vaas.. Maar het allerliefst zet ik er aantal bij elkaar op een Marokkaanse schaal buiten op mijn nieuwe grote steiger houten tafel. Kan niet wachten tot het zomer wordt……..

 53. Oh, wat gaaf!! Ik doe mee :)
  Kleine potjes als een slinger aan elkaar maken. ’s Zomers kaarsjes erin en ophangen in de tuin <3

 54. Ik doe graag mee!!
  Vullen met mn knikkers voor een schitterender effect, flitterwater en als snowball, en verder natuurlijk voor mn smoothie en fruitbowl..mmmm met fruitruitertjes op de rand en aangekleed rietje…
  heb er zin in !!

 55. Super leuke win actie! En zo te zien ben ik niet de enige die dat vind!!! Heb nu zelf een paar blokker potjes en wat oude groente potjes maar dit staat natuurlijk veeeeel leuker!

 56. Ik doe weer mee , hoor.Ik ben heel nieuwsgierig of mijn mini-orchideetjes er leuk in staan.

 57. Eindelijk! In Nederland! Als fervente pinner baal(de) ik als een stekker, al die leuke dingen met die handige jars!
  Lichtelijk deprimerend. Maar eindelijk zijn ze er!
  Wat ik zou doen met die geweldige bon? Ik zou ze vullen met een laag heerlijk spelt meel en allerlei andere pure eerlijke en lekkere middelen waarmee je heerlijke (gezonde)koekjes kunt bakken. En een andere pot zou ik
  Vullen met lekkere zelfgemaakte body scrub waar een van mijn vriendinnen tenminste niet allergisch voor is omdat hij uit
  Pure eerlijke ingrediënten bestaat. En van deze potten samen twee keer een pakketje maken en opsturen naar 2 vriendinnen die ik nog ken van de opleiding en die een eind weg wonen.

 58. Ik doe mee! Ik zou de Mason Jars heel graag willen gebruiken op mijn bruiloft! Het liefst zou ik er zo veel hebben dat ik er de gasten uit kan laten drinken (serve yourself cocktail of sapjes bar!!) en bij wat minder (want 50 gasten is best veel!) Mason Jars zou ik ze willen gebruiken om kaarsen in te doen, lavendel er voorzichtig omheen te wrappen tot halverwege de Mason Jar en zo bijzonder leuke kaarsenhoudertjes te maken die er leuk, lief en vooral DIY uitzien. We gaan voor een ongedwongen bruiloft, waar mensen zich vooral op hun gemak moeten voelen (Willen ze de blote voetjes in het gras? Go ahead!) en ik vind de Mason Jars perfect bij ons plaatje passen. En het allermooiste is dat ik ze na de bruiloft zelf kan gebruiken voor mijn juices, smoothies en hopelijk mijn eerste potje zelfgemaakte jam!

 59. Ik doe graag mee! Kunnen alle kleine spulletjes van mijn mannen een mooi plekkie krijgen en ben ik cm alle losse lego af. Groetjes Inge

 60. Oe oe oe! Ik doe mee! Ik kan echt zoveel dingen verzinnen die ik hiermee zou willen doen. Gebruiken als bloempotje voor verse kruiden als basilicum, als pot in de keuken voor spatels e.d, ophangen in de tuin (in de boom) met kaarsjes erin, als bloemenvaas, make-up opberger (watjes of kwasten), gebruiken als “jar” voor fruit-/groentewater in de hete zomer, opbergpotten voor pasta, koffie of suiker.. Kortom: ik zou er heeeeel blij mee zijn ;-)

 61. I would like to participate:)
  The jars would be a beautiful new home for my buttons which I collect and use for new design ideas. They are still hidden in a little box which is a pity because they are very happy and colorful and should have a more public home. I think a pretty Mason Jar would just serve this purpose perfectly!!!

 62. Ik doe mee! Zit me al een tijdje te vergapen aan die mooie potten. Ik zou er een ontbijt on the go in doen: griekse yoghurt, gepureerd fruit, chiazaadjes.. Lijkt me superhandig! Daarnaast zijn ze handig om kruiden, meel en noten in te bewaren.

 63. Ooooh, wat leuk dat deze Mason Jars nu gewoon in NL te koop zijn. Niet erg origineel, maar ik zou ze vullen met mijn havermout-ontbijtjes. Ik ben helemaal in de ban van havermout. En zulke leuke potjes om mijn ontbijt uit te lepelen, maken het begin van mijn dag nóg leuker.

  Groetjes,
  Judith

 64. natuurlijk ode ik mee 8 en ik heb de pagina ( onder mijn eigen naam ) geliked. Ik zou ze vol kralen stoppen : niet superorigineel misschien, maar voor mij de ideale schouwgarnituur : mooi, vrolijk en inspirerend voor het maken van nieuwe oorbellen en ander kralenmoois…

 65. Alinda Bikker-Kooyman schreef:

  Wauw superleuk! Ik ben ook al een tijdje op jacht naar de Mason Jars! Ik wordt toch stiekem wel een beetje verliefd als ik die mooie potten zie. Ik zou ze vol stoppen met gezonde noten en gedroogde vruchten en dan mooi in het zicht zetten zodat ik er niet van af kan blijven en niet in de verleiding kom een zak ongezond snoep van mijn man open te trekken! :)

 66. Oehh! Ik doe erg graag mee!

  Wat zou ik niet met de Mason Jars doen… Zoveel ideeën, zoveel wat kan..
  Als eerste zou ik er toch gewoon een smoothie uit drinken of overnight oats in maken. Eventueel gebruiken als decoratie (want ze zien er ook überstoer uit!)

 67. Erg leuke winactie! Wat een fijne jars! Graag doe ik mee!
  Ik zou de Mason Jars vullen met alle ingrediënten die ik gebruik voor mijn powerfood ontbijtjes! Goji bessen, hennepzaad, cranberries, mulberries, chiazaad, noem maar op (die nu gewoon los in zakjes in mijn keukenkastjes slingeren).. Lijkt me superleuk als die goedgevulde potjes mijn kleine keukentje sieren!

 68. Oooh die zijn zo leuk die Mason Jars!!!! :)
  Ik zie mezelf al zitten op een zwoele zomeravond in onze nieuwe tuin met een heerlijk glas zelfgemaakte ijsthee met verse munt en citroen, in een Mason Jar natuurlijk. Dan nog een paar mooie Mason Jars op tafel met bloemen er in en natuurlijk nog een paar in de boom met kaarsjes. Zie je me al zitten? Ik wel ;)

 69. Oh man, ik heb wel 1000 ideeën met een mason jar…..! Ze zijn in de basis natuurlijk prachtig om losse bloemen in te zetten, en zolang die nog niet in de tuin bloeien (alhoewel, een kerstroos of blauw druifje doet het ook wel even op vaas) koop ik gewoon losse weelderige bloemen bij de bloemist. Iedere ochtend ontbijt ik met smoothies dus daarmee komt dat shop-tegoed ook wel op, maar het leukst lijkt me om ze creatief te gebruiken, bijvoorbeeld als mini-cloche over een klein plantje dat je binnen kweekt, of op zijn kop over een seizoensgebonden object, een klein hertje, of paaskuiken van kitcherig roze plastic of juist mooi wit keramiek.
  De facebookpagina heb ik uiteraard onder mijn volledige naam (zie emailadres) geliked.

 70. Heerlijk! Creatief ben ik niet, des te beter in het maken van zalige smoothies. Mijn zoontje van 1,5 is ook al helemaal dol op smoothies, maar weet zeker dat hij het nog leuker vindt om ze uit zo’n mooie Masons jars te drinken. Een klein exemplaar voor hem, een grote voor mezelf. Ik kan niet wachten om in het voorjaar mijn kleurige vruchtensappen en ultragezonde groentensmoothies uit een heuse Masons jar te drinken! :)

 71. Ah echt supergaaf, ik vind mason jars altijd al geweldig dus super dat ze ze nu ook in Nederland verkopen! Ik zou van alles er van alles in maken, vooral lasagne lijkt me echt geweldig om hier in te maken. Maar het zou mijn saaie havermout ontbijtjes ook een stuk leuker maken! Liefs.

 72. Jaaaaa leuk!! Lijkt me heerlijk om overgebleven restjes als lunch mee te nemen naar college!! Bijvoorbeeld couscous in laagjes. Of lijkt me lekker om yoghurt en muesli erin te doen en op werk te ontbijten. En ik zag op uitpaulineskeuken.nl dat zij er rauwkost indeed met op de bodem een beetje hummus, om te dippen!

 73. Jaaaaa, mason jars! Zoveel heerlijke recepten op foodblogs gezien die in een mason jar gemaakt worden, dus dat zou ik er ten eerste mee doen. En verder is ie heel geschikt om mijn ‘happy jar’ te vervangen, want de huidige is te klein geworden. Hier zitten allerlei leuke herinneringen van vakanties, tripjes, dates of fijne logeerweekendjes in ^^

 74. Wat onwijs leuk zijn deze potjes! Heerlijk ook dat je zo voor zo veel verschillende dingen kan gebruiken. In mijn familie maken we allemaal jam en ook voor elkaar. Mijn tante heeft bramen, mijn vader kiwi’s en frambozen en ik zelf druiven. Met deze potjes kunnen we allemaal ons eigen formaat uit zoeken en voor elkaar vullen! Maar lasagne (zoals op de site) of zoiets als tiramisu er in maken lijkt me ook helemaal leuk, iedereen zijn eigen potje en je ziet dan zo mooi je laagjes! Thuis heb ik veel blauw, dus die kleur potjes past er helemaal bij. Voor een lekkere cocktail, of gewoon een mooi kaarsje er in. Daarom doe ik graag mee aan deze winactie :D

 75. Oh super leuk deze jars! ik doe graag mee en zie ze al staan in m’n keuken op de plank, gevuld met pasta’s of met muesli of met schelpjes of met bloemetjes of met snoepjes..genoeg leuks om mee te doen!

 76. Ik doe mee; wat leuk dat ze nu in NL te verkrijgen zijn!! Mijn leuke ideeën: gebruiken ter decoratie op de bruiloft van m’n schoonzusje; of op de bruiloft van een vriendin (of beide). En om te gebruiken als bewaarpotjes voor al m’n superfood waarbij ik het losse dekseltje met krijtverf zwart verf zodat ik met krijt erop kan zetten wat er in zit. Superhandig, nooit meer zoeken: in welk potje zaten de gojibessen nou ook al weer??

 77. Joehoe! Ik doe mee! Wat ik met de Mason jar zou willen doen? Handig in mijn studentenhuis! De namen van alle studenten (zijn er 12) op briefjes schrijven, er in stoppen, en als de badkamer/keuken eens schoongemaakt moet worden een briefje trekken! Het schema systeem dat wij nu hebben, werkt niet zo………

 78. Ik doe graag mee omdat ik op school in mijn klas (basisonderwijs groep 6)
  gezonde voeding wil stimuleren! En wat werkt er beter dan een juf die smoothies
  mee naar school neemt in een vet coole Mason jar!!?
  Jaaaaaa ik wil winnen!!!!!!! :-)))))

 79. Uiteraard doe ik mee! :-D Ze zouden geweldig staan in m’n nostalgische keuken en ik maak graag in, en laat me graag inspireren dus dat blog van die eigenaresse van de nl winkel ga ik zeker volgen.

 80. Vet leuke actie! Natuurlijk doe ik heel graag mee! Ik ben al heel lang op zoek naar geschikte potten om lampen van te maken om boven mijn eet/studeer tafel te hangen. Mason Jars zouden perfect zijn!

  1. Karlijn van den Bosch is de naam op mijn fb account waarmee ik de fb pagina van mason madness heb gelikt trouwens ;)

 81. Ik doe zeker mee! Leuke site, leuke tips/inspiratie! Ik zou de Jason Mars willen gebruiken voor mijn noten en zaden collectie. Prachtig om deze op een decoratieve wijze te kunnen neerzetten. En daarnaast fijn om de lekkere zaden en noten makkelijk te kunnen pakken. Ik zeg een aanwinst voor het interieur:)

 82. Ja ik doe mee! Ik gebruik nu de jars van D&K en ben super benieuwd naar de ‘echte’ jars! Wat ik er mee ga doen? Ik ga ze gebruiken voor mijn notenmelk en smoothies. En ik ga er een héérlijk havermout receptje uit eten: onder in de jar doe ik in stukjes gesneden banaan en papaya. Dan maak ik heerlijke havermout van 1/2 cup kokosmelk, 1/2 cup water, 1/2 cup havermout en wat zout. Als het klaar is roer ik er 1/2 eetlepel rijststroop door en dan giet ik de pap bovenop het fruit in de jar. Aftoppen met banaan, papaya en kokossnippers en smullen maar!!

 83. Jaaa ik doe zeker mee! Mason Jars zou ik zo divers willen gebruiken als waarvoor ze bedoeld zijn. Onder andere om mijn dagelijkse smoothie makkelijk in mee te kunnen nemen onderweg (naar bijvoorbeeld mijn werk), verse jam in te kunnen bewaren, mijn collectie superfoodjes in op te slaan of om gezellig als vaasje mijn bloemen in te kunnen zetten. Wordt al vrolijk bij de gedachte, leuke actie dit!

 84. Ik doe mee! Ik ben net verhuisd en ik heb het al gezellig gemaakt met spulletjes van de Ikea ( ik noem het “geIkeafied”) Maar het mist nog wat. Als ik deze coole jars zou winnen zou ik elke week bloemen kopen en ze op mijn kamer zetten!:)

 85. In de ene ga ik een minilandschapje maken met plastic poppetjes, bloemen en strandzand. Uit een andere drink ik Chai Tea Lattes en weer een andere gebruik ik voor allerlei gevonden voorwerpjes.

 86. ik doe zeker mee! ik vind de Mason Jars echt geweldig!!

  Ik zal er niet hele originele dingen mee doen, maar ik wil er smoothies uit drinken, en lekkere lunches in doen die je dan makkelijk mee kan nemen. niet spannend maar wel handig!

 87. Mede door jullie ben ik begonnen met in de ochtend smoothies te drinken, en zeg eerlijk, dat is toch tien keer plezanter in zo’n Mason Jar. Instant morning happiness :) Als ik deze winactie win kan ik er misschien meer dan een kopen, dan zou ik er graag ook eentje gebruiken om een plantje in te zetten.

 88. Coool!! ik zag altijd al op foto’s dat jullie die jars gebruikten, heel erg vet! Heb er gelijk een paar besteld, ook die kruidenpotjes lijken me super handig, ik houd namelijk ontzettend van koken met verse kruiden :-)!! Als ik shoptegoed win ga ik die alvast kopen voor als ik op kamers ga volgend jaar, zou heel erg gaaf zijn!!

 89. Ik heb de pagina geliked op FB! Super leuke ideeën al gezien op Pinterest! :-)
  Ik zou ze graag willen gebruiken om lekkere maatijdsalades mee te nemen naar werk en mijn eigen gemaakte soepjes
  in te bewaren! <3

 90. Wow, ik doe mee.

  Ik heb een enorme aanval van freubelwoede, dus ik zou mijn knopen-klosjes-kleurpotloden-scharen-kralen troepjes er in doen. Of gewoon helemaal niets, want ze zijn zo al mooi genoeg…..

 91. Natuurlijk meteen de pagina geliked! Wat een mooie jars en wat een mooie prijsjes ;-)
  Ik wil heel graag winnen! Ben maandag jarig en vier zondag mijn feestje. Ga dan heel veel dingen bakken: osawa cake, amandel cakejes, kokoskoekjes. En waar ga ik alles wat over is in bewaren… Hopelijk in een paar mooie jars!

 92. Ik doe mee! Ik zou er lekkere smoothies uit drinken en salades in doen.

 93. In de keuken voor de noten en gedroogd fruit. Ik was al op zoek naar de echte Mason jars!

 94. Wat een leuke actie. Ik doe graag mee. Ik zou er leuke bloemen in zetten maar de potten zijn ook fantastisch voor mijn knopen en knutselgerei in op te bergen. Echt super leuk

 95. Ik wil heel heel heel graag meedoen voor het winnen van het shoptegoed! Ik zou ze graag willen beschilderen met glasverf met leuke bloemen / planten en ze voor het raam zetten met plantjes erin. Ook zou ik ze graag gebruiken voor cocktails! :D

 96. Wat een prachtige potten zijn dit toch!!! Ik zou graag in onze nieuwe keuken een ’tros’ van deze mason jars ophangen als lamp. Met echte led lampen natuurlijk ;)

 97. Helemaal TEGEK, ik doe mee!!!!
  Deze Jar kan je voor alles gebruiken, smoothies, overnight oat, salades, kaarsjes en nog meer heerlijke gerechten.
  Maar doe eens gek zal ik zeggen, gebruik de jar als spaarpot zodat ik kan sparen voor een hele collecties Jar’s!!!! YOEPIE

 98. Ik doe zeker mee! Wat ik zou doen met de ongelofelijk gave Mason Jars?
  Ik zou ’s ochtends extra lekkere smoothies maken en er altijd 1 extra maken voor mijn lieve collega die
  het superzwaar heeft en wel wat extra power kan gebruiken in zo’n prachtige Jar!!!

 99. Wat een leukertjes! Ik doe heul graag mee.
  De creatieve ideeën voor deze multi functionele potjes broeden in mijn hoofd. Smoothies, amuzes, soepjes, kruides, kaarsen, als kado, voor m’n verslaving gedroogde mango’s. Maar ook om briefjes in te stoppen met dromen er op, of bucketlist briefjes…De jars zullen in elk geval een mooi inspiratiegevoel en sfeer neerzetten in m’n huisje. Gotta love them!

 100. I’m in. Het regent binnen, dus ik zou de Mason Jar onder de lek zetten. Handig!

 101. Ik zou al mijn zaadjes en superfoods e.d. mooi uitstallen!! :D

 102. Ik zou onze dwergklauwkikkertjes ermee vangen wanneer ik hun aquarium ga verschonen.
  Daar is het een perfecte pot voor want dan kunnen ze niet uit springen!

 103. Supertof!! Doe heel graag mee! :D
  Wat mij een supergaaf idee lijkt is om hier taart/cake’s in mee te nemen! Taart voor ‘on the go’! Ik stel mij zo voor: De cheesecake die jullie maandag plaatste, laag voor laag alles in de jar, vorkje erbij en smullen maar op het werk of tijdens college! Uiteraard met in een andere jar een overheerlijke smoothie! Mmmmmm…. Ik droom nog even verder! :)

 104. Ik ben een doe-het-zelfster en zou de Mason Jars gebruiken om mijn kleinere handige spulletjes te sorteren, om zo beter en sneller te kunnen zien wat waar in zit. Dat werkt een stuk sneller – geen gezoek meer in dozen, plastic zakken, blikken etc.. Die blauwe vind ik erg mooi als vaas.

 105. Eindelijk! Wat een bofkont dat we het in Nederland kunnen bestellen :)
  Op Pinterest staan zoveel leuke ideeën, salat in a jar, ontbijtjes en lunches om mee te nemen, maar top vind ik de lampen! Dus ik zeg, meedoen!

 106. Ik doe graag mee om er alles in/mee te doen wat hierboven al vermeld is zoals keukenvoorraad in bewaren, zelfgemaakte voedselcadeautjes in te geven of gewoon in de vensterbank te zetten en de zon door het (gekleurde) glas te zien schijnen.

 107. Wat een super leuke gave winactie! Ik doe mee en ik wil er graag hanglampjes van maken. Ik heb ze al een tijdje geleden op Pinterest voorbij zien komen en het ziet er zo leuk uit, wil t graag is zelf uitproberen.

 108. Fantastische potjes! Ik zou ze gebruiken in de badkamer voor zelfgemaakte badzout en douchescrub. Of… voor op mijn bureau, met pennen, lintjes en kwasten.

 109. YEAH I’M IN!

  deze potjes zou ik willen gebruiken om mijn overnight oats in te vervoeren naar stage. Nu zit ik vaak te smullen uit een plastic bakje, maar het oog wil natuurlijk ook wat en dan is zo’n potje ON-misbaar. en een vervroegd verjaardagscadeautje kan ook geen kwaad toch?
  super leuke actie!

 110. Die potjes zijn echt super mooi, ik zou er mijn zelfgemaakte nutella in stoppen! Ik kwam het recept daarvoor van de week tegen (http://deliciouslyella.com/nutritious-nutella-vegan-sugar-free/)maar heb het nog niet gemaakt omdat ik nog geen potje heb waar ik het in kan doen. Ik zit nog niet zo lang op kamers en heb nog niet heel veel spullen hier en heb daarom bijna stiekem van mijn huisgenootje een leeg potje appelmoes uit haar koelkast gepakt zodat ik een potje zou hebben, maar een eigen Mason Jar is natuurlijk beter, haha!

 111. Superleuk! Ik doe mee! Ik zou ze gebruiken om smoothies mee naar mijn werk te nemen :D

 112. Wat leuk, ik doe mee! Ik heb eerder een glazen potje omgespoeld, maar daarvan ging het deksel na twee keer gebruik roesten. Dat is niet de bedoeling ;). Ik zou deze jars gebruiken om toch mijn lekker warm havermoutontbijt voor ’s ochtends vroeg in de trein mee te kunnen nemen. Zonder roest.

 113. Deze echte Mason jars zijn wel erg mooi, ik ken wel de jars die ze verkopen bij Dille en Kamille, maar ga deze zeker aanschaffen! Ik neem er mijn Salad in a jar in mee naar mijn werk!

 114. Ik zou ze gebruiken als voorraadpotten, of om smoothies en salades in mee te nemen als lunch naar mijn werk. Maar, bovendien zou ik er cadeautjes van maken door ze te vullen met alle droge ingrediënten voor bijv koekjes, met een lintje erom en een kaartje met handgeschreven recept erbij. Er zijn zoveel mogelijkheden!

 115. Oh wauw ik vind die jars zooooo mooi! En sinds ik steeds meer op de groene weg ben, kom ik voortdurend potten te kort voor m’n zelfgemaakte appelmoes, m’n ‘muesli-onderdelen, m’n soepies, m’n … En ga zo maar door ;) En deze staan geweldig in m’n keukentje, die mogen gezien worden!

 116. JA! ik doe mee! Waarom? Omdat ik mijn zalige zelfgemaakte deodorant hierin kan verpakken waardoor ik me elke ochtend KONING voel. Ik wil veel veel veel mason jars zodat ik mijn vriendinnen ook kan verrassen met mijn zelfgemaakte deo.

 117. Ik ben net als jij, helemaal gek op de mason jars en was echt blij toen je ’t bericht op instagram zette! Ik doe dan ook graag mee met de winactie. Wat ik ermee zal gaan doen als ik win? Elke ochtend m’n koffie eruit drinken, m’n cupcake vormpjes erin bewaren, ‘m goud verfen en m’n make up kwasten erin doen, er waxine lichtjes in branden, een snowglobe mee maken, ik ga helemaal los met diy projecten!!

 118. Wauw wat een leuke actie. Ik vind de potten zo gaaf en ben helema blij daf ik t nu ook in Nederland kan bestellen!!.
  Ik doe meteen mee met de actie en zal jullie vertellen wat ik er mee ga doen;
  Ik ga ze verven en gebruiken als opberg potjes voor bijv pasta en rijst.

  Groetjes lotte

 119. Ja Gaaf! Ik zou ze gebruiken om orde te scheppen in mijn glutenvrije (yes, coeliakie) chaos! ik moet altijd en overal mijn eigen eten meenemen en de bakjes waar ik ze mee vervoer zijn vaak niet echt handig, zeg maar gerust echt niet. Ik zou ze graag mee willen nemen naar stage en school, op deze manier herken ik ze sowieso en gaan er geen plastic bakjes kapot in mijn tas … leuke actie!

 120. O ja en daarbij, misschien maak ik hier ook een klein gedeelte Fryslân mee hip ;) kidding!

 121. Ik doe niet aan facebook ( privacy enz.,hoef ik verder niet uit te leggen is wel duidelijk tegenwoordig), dus ook niet aan de actie. Maar ik keek op de website en de kosten vallen reuze mee en ontzettend mooie jars. Dua ik bestel ze gewoon.

 122. Wat een leuk cadeau, ik doe graag mee! Ik ken de Mason Jars wel, maar heb er zelf helaas nog geen. Terwijl ze me ideaal lijken als opbergpotten voor mijn noten, chiazaad, hennepzaad, moerbeien en andere superfoods. Maar het liefst wil ik er een voor mijn overnight oats gebruiken. Het lijkt me een geweldig begin van de dag om uit zo’n prachtige pot te ontbijten, en het handige is dat je je ontbijtje ook to-go kan meenemen dan. Met zo’n start, kan je dag niet meer stuk! :-)

 123. Ik wil ze al zo lang! Door deze post weet ik dat je ze dus in Nederland kan krijgen! Ik ga er juices uit drinken, smoothies in maken, mijn voorraadpotjeskast mee opleuken en mijn huis mee opfleuren!! Daar heb ik er dus veel voor nodig :) Te leuk!

 124. Ik zou het voorjaar in huis halen en de mooiste tulpen die ik kan vinden in een mooie pot stoppen (tijd voor een nieuwe, frisse look in huis) en daarna zou ik er hanglampen van maken voor boven de eettafel =) Ik kan er heel kort over zijn: J’ adore Mason Jars <3

 125. Ik wil deze jars al eeuwen hebben! Vooral nu ik sinds kort samenwoon met mijn vriend. Ik zou ontelbaar van die jars gebruiken voor tal van projecten.

  – Om lampjes in te schroeven en allemaal op te hangen aan een touw en over het terras laten zweven. Telkens eentje ertussen laten waarin een bloemetje of iets anders vrolijk in steekt.
  – Natuurlijk ook om tal van lekkere drankjes uit te drinken, samen met mijn papieren rietjes!
  – Om mijn handgemaakte poetsproducten in te bewaren of mijn washi tape in te verzamelen, zodat ik ze duidelijk kan zien staan op mijn bureau.
  – Als vaasjes voor bloemetjes (vooral nu de lente er aan komt) en die aan een houten plank hangen aan de muur. En misschien ook om kruiden in te laten groeien?
  – Ze verven in vrolijke kleurtjes en als vaas gebruiken.
  – …

  Mijn ideetjes zijn echt eindeloos! Mijn inspiratie is momenteel niet uit te putten :) Ik zou niets liever willen dan zo’n hoop mason jars in huis hebben!

 126. Ohhhhh! Dit had ik niet moeten zien!! Die kende ik nog niet! Wat super leuk! :D Ik doe zeker mee! Er zijn alleen teveel mogelijkheden! Ik heb nu een heleboel potjes naast elkaar staan op de werkbank in de keuken met superfoods en haver enzo voor in mijn ontbijt. Die zou ik graag vervangen door deze mooie potten! Mooi mooi mooi!

 127. Ik doe graag mee…. een origineel idee bedenken na al deze reacties, tja wat lastig!
  Ik wil een klein potje met een smoothie of een lekkere yoghurt aan mijn zoon meegeven naar school die in de ochtend geen tijd meer heeft om mijn creaties op te drinken.
  Het lijkt me ook leuk, maaltijden te bereiden in de Mason Jar! Kunnen ze een lasagne of andere ovenschotel aan?

 128. Ik doe mee! Ik zag laatst op een Amerikaanse blog een appeltaartje voorbij komen in een kleine Mason Jar. Nu ik dit gezien heb, moét ik er een hebben zodat ik dat taartje na kan maken. De jar kon zelfs in de oven! Super handig :)

 129. wat een knusse potjes! daar zou ik de smoothies van de groene meisjes in doen natuurlijk; lekker alvast klaarmaken voor de volgende dag. HEERLIJK

 130. Ik doe mee!
  Vind het lastig om een lekkere lunch mee te nemen naar werk/school, ik zou dan dus potjes bestellen waarin ik heerlijke gebakken havermout en dergelijke mee kan nemen :)

 131. Super leuk!
  -ik zou in de grootste mijn juices doen.
  -De rest zou ik voor DIY’s gebruiken (self made bath melts, bad zout, lipbalsems, maskers, etc.)
  -Ook super leuk lijkt me om er een memory jar van eentje te maken.
  -Of om zaadjes/jonge plantjes in te doen! en op te hangen! (of niet ophangen :p)

 132. ik doe mee en zou ze aan mijn zus geven die helemaaaaaal gek is van deze potjes!

 133. Hee!

  Natuurlijk doe ik mee!
  Mijn tante in Amerika gebruikt ze als drinkglazen en toen ik dat voor t eerst zag was ik al verkocht!
  In Nederland kon ik ze alleen nergens vinden.. Vooral die doppen zijn zo leuk!
  Super leuk om daar een lapje stof tussen te doen voor versiering!
  Ik zou ze gebruiken voor vers geperste sapjes, green smoothies, fruit salades, salades en overnight oats.
  Ik zou er ook zelf gemaakte gezonde chocolade bon bons in willen bewaren.

  Zo veel ideeën! (:

  Groetjes,
  Ninian

 134. Ik doe weer mee met jullie winactie! Supergaaf deze actie trouwens. Ik zou de melktandjes van mn zoontjes in de allerkleinste (als die er is) jar willen bewaren. Of mn eigen kimchi erin bewaren. Maar olielampen zijn ook leuk om ervan te maken.

 135. Oeh, wat een leuke actie!
  Ik heb een leuk DIY projectje in gedachte met deze leuke potje. Ze met mode podge en verf een mooie vintage look geven. Zal leuk staan met wat mooie plukbloemen in mijn retro ingerichte huisje :)

 136. Hoi, ik doe mee :)
  Binnenkort is het moederdag & ik heb allemaal schattige biobeautyspulletjes die ik erin wil stoppen ^.^ M’n moeder en ik zijn behoorlijk aan het juicen geslaagd en het is heel erg hip natuurlijk om hierin je sapje te bewaren :D

 137. Ik doe mee,
  Wil heel graag alle leuke recepten van de groene meisjes uitproberen en daar zijn de Mason jars onmisbaar bij ;)

 138. Jaaaaahh, ik doe mee! Ik trouw aan het einde van het jaar, en ik wil een sweet table. Op die sweet table wil ik naast de bruidstaart, cup-cakes, spekkies en cake-pops ook home made koekjes. Aan het einde van de avond wil ik de gasten een badankje meegeven in de vorm van een mason jar gevuld met de droge ingredienten van dezelfde koekjes.

 139. Wat een leuke actie zeg, ik doe graag mee en ik zou zer op dienblad zetten
  1 met bloemen, 1 met verpakte koekjes erin en 1 met lekkere snoepjes voor mijn kleinkinderen

 140. Hele mooie potten zeg die gezien mogen worden,zoveel mogelijkheden dat ik nu nog niet weet wat ik ermee zou doen,dat komt wel als ik ze in huis heb maar een mooi zicht plaatsje krijgen ze zeker :D

 141. Dat komt goed uit, zeg! Ik ben het nieuwe jaar begonnen met opruiming in de keuken, omdat we onze voeding hebben omgegooid. Weg met pakjes en zakjes en alle goede voeding, superfood e.d. in glazen potten. Nu was m’n portomonnee aardig leeg na de Decembermaand (waarin ook m’n dochters jarig waren), dus het gaat nog niet zo hard met de potten. Ik doe het nu o.a. in lege jampotjes, maar die zijn te klein. En nu ik iie waar je ze nog meer voor kunt gebruiken, ben ik helemaal enthousiast! Kom maar op! ;-)

 142. Oeh la la! Daar zou ik nou m’n homemade jammetjes in bewaren! Lekker voor in m’n soya-ontbijtjes of smoothies! :-)

 143. Oh wauw wat een super leuke actie Groene meisjes!! Echt helemaal te gek!! Ben net mijn nieuwe slaapkamer aan het inrichten op de zolder, dus zou helemaal te gek zijn als ik wat leuke spulletjes zou kunnen scoren om sfeer te maken.

 144. Prachtige potten. En dan kan ik hier wel iets heel moois gaan typen over waar ik ze voor zou gebruiken, bijvoorbeeld om mijn groene smoothie uit te drinken, om mijn zelfgekweekte paardebloemen in te zetten, om met een kaarsje op mijn steigerhouten wandbord te zetten of…. Maar eigenlijk is het heel simpel. Ik ben op zoek naar mooie potten om mijn chiazaadjes, hennepzaad en tarwegraspoeder in te bewaren zonder dat het pijn doet aan mijn ogen! Dus ik maak graag kans in deze actie!

 145. Ik doe mee!!
  ik zou ze gaan gebruiken voor smoothies ♡♡ voor mezelf
  en mijn dochtertje van 1 jaar. En daarnaast om de tuin op te vrolijken
  als lantarentjes om bloemetjes in te doen noem het maar op. We zijn
  verhuisd dus ik mag helemaal met een nieuwe tuin beginnen.

 146. Ik vind ze schitterend, en ook zo praktisch met de speciale deksels.
  Ik zou ze graag gebruiken om mijn superfoods en groene smoothies in te doen.
  Ideaal dat ze ook in de vriezer en oven kunnen, en wat zouden ze mooi staan in mijn keukentje.
  Hele leuke actie

 147. Ik doe mee ! M’n moeder wil er heel graag een grote lamp van maken dus zij verdiend het shop tegoed zeker ! En ik zou er wel graag gekleurde vasen van maken ! Hele leuke winactie !

 148. Hee Merel en Jamie! Ik geef binnenkort een 21 diner met als thema Bohemian Chic en het lijkt me super leuk om ze dan te gebruiken voor op tafel. Met een persoonlijk label erop voor iedereen & dan bijvoorbeeld met roodfuitwater (gevuld met bevroren rood fruit) of een leuke mojito! En anders gewoon voor als versiering op de tafel, met leuke strikjes eromheen & bloemen erin!

 149. Super leuk! Ik doe mee! Ik wil al heel lang Mason Jars hebben maar als student moet je toch meer betalen voor je huishouden dan dat je er andere leuke dingen mee kan doen. Het lijkt me ideaal om deze potjes te gebruiken voor leuke versiersels om neer te zetten en mijn saaie huisje wat op te leuken met bloemetjes.

 150. Super leuke actie! Ik doe graag mee. Ben al een tijdje op zoek naar de mason jars, maar om ze in amerika te bestellen ging me te ver vanwege te verzendkosten, dus super dat ze nu in Nederland zijn! Ik zou ze willen gebruiken om mijn voorraad havermout en superfoods in te bewaren als ze groot genoeg zijn daarvoor. Anders zou ik er mijn smoothies uit drinken, die passen vaak niet meer in een gewoon drink glas en daarbij ziet het er super leuk uit! :)

 151. Ik doe mee en heb al 10 blauwe jaars in huis te leuk! Zaterdag een diner en dan gaan ze op tafel!

 152. Cool! Ik ben al zo lang op zoek naar mason jars. Vooral omdat ik laatst een recept voor een heerlijke cherry pie in (ondiepe) mason jars zag, de vulling kan er dan in en het deeg bovenop ipv de deksel. Maar het lijkt me ook prachtig om er bloemen in te zetten!

 153. I’m down !! Zo lang een mason jar willen hebben !! Heerlijk voor m’n smoothies & overnights oats yummyy!!!

 154. Natasja Meinster - Graaff schreef:

  Hier word ik blij van! Dus gelijk maar een bestelling gedaan! (Of eigenlijk drie bestellingen maar dat mogen jullie niet doorvertellen ;-))
  Wat ontzettend leuk! Ik ben gelijk Pinterest op gedoken en tot de ontdekking gekomen dat je zo onwijs veel kunt met de Mason Jars! De hoeveelheid die ik besteld heb, is bij lange na niet voldoende dus ik kan wel wat shoptegoed gebruiken ;-)
  Ik kijk nu al uit naar mijn overnight oats, voortaan uit een Mason Jar!

 155. Ik doe heel graag mee.
  Ik zou er in elk geval eentje gebruiken als kweekvaasje voor mijn microkiemgroenten. Super lekker en ultra gezond.

 156. Ik doe mee! Ik zou zo’n gave mason jar gebruiken om in stijl mijn favoriete ontbijtje-to-go mee te nemen, want ik ben gek op teacooked-quinoa met Griekse yoghurt, hennep- en chiazaad, banaan, kiwi, kaneel en walnoten!

 157. Wat een geweldig leuke actie :-) ik doe heel graag mee en waag een kansje! Ik zou deze prachtige jars gebruiken (vier stuks in verschillende maten van klein naar groot) om in ieder een foto van een van onze kinderen te doen, samen met een bloem waar ze het meest van houden en die het beste bij hen past. Dat lijkt me een prachtig, sfeervol, bijzonder en super origineel fotolijstje!

 158. Ik doe mee :)
  Ik zou de jars gebruiken om mijn saaie bureau op mijn kantoor wat op te vrolijken met bloemetjes, engelse dropjes, paperclipjes etc!

 159. Wat leuk, ik doe mee! Ik ben dol op oude vergeelde foto’s in flesjes, dus zoiets zal het bij deze ook worden!

 160. Oei wat een reactie al! Logisch want dit zijn ook wel heeeeeele leuke potjes!
  Ik houd van afwisseling dus bij mij krijgen deze potjes geen vaste bestemming.
  Volgens mij staan ze nu prachtig met een voorjaarsbolletje of bloem, doen ze het daarna geweldig als “fotolijstje”, staan ze geweldig in het nisje in m’n keuken gevuld met mooie snoepjes, leuk ik de ontbijttafel op met deze Jars gevuld met sap, kan ik ze in een kinderlijk creatieve bui heerlijk vullen met laagjes krijtgekleurd zout en kan ik in het najaar mijn geweckte bramen er prima in kwijt! :)
  Hopelijk worden deze Mason Jars mijn Mason Jars!

 161. Ik doe met deze superleuke actie mee! Ik heb ooit eens een gaaf idee gezien met breaklights in een mason jar. Dan wordt het een soort nachtlampje voor volwassenen. Het ziet eruit als een sterrenhemel. Dat zou ik willen proberen na te maken. Gelukkig heb ik het idee opgeslagen op mijn computer!

 162. Ja ik doe zeker mee. Het lijkt mee fijn als ik die potjes mee zou kunnen nemen naar werk en school. En dan te showen met deze super leuke Mason Jars.

  1. Ja ik doe zeker mee. Het lijkt mee fijn als ik in die gave potjes mijn smoothies en andere gezonde gerechtjes mee zou kunnen nemen naar werk en school. En dan te showen met deze super leuke Mason Jars.

 163. Hell Yeah dat ik mee doe met deze TOP actie;-)

  Was begin deze maand op terugreis uit Costa Rica 2 dagen in NYC maar had ZERO ruimte voor Mason Jars in m’n backpack (balen). Ben nu al zeer blij dat ik ze nu überhaupt in NL kán bestellen en met shoptegoed van en bij Mason Madness zou het zo’n feesjûh zijn!

  Heb ze voor verschillende projectjes nodig; voor het kiemen van allerlei zaden, bij opbergmeubel voor m’n make-up in de badkamer én verlichting op balkon.

  Super Winactie meisjes!
  xo Cin

 164. Ik doe mee! Vind ik leuk om spruitjes/kiemen in Mason jars te gaan groeien :)

 165. Yeah, ik doe mee!
  En wat ik ga doen met de jars?
  Zo’n schattige kleine met quiltpatroon vullen met kokosvet voor in de badkamer, de platte voor de éénpersoonslasagnes die er heel gezellig uitzien, de gewone met een daisydeksel en een rietje voor de smoothies van de kids ( en mezelf :-)) en voor een salade-to-go.
  Maar ik vind vooral de blauwe heel mooi! Die passen hier overal. Voor tulpjes, muntwatertje, paaseitjes, koffiecups etc.
  Dussss, het moge duidelijk zijn dat ik wel raad weet met dat shoptegoed :-D

 166. ik doe graag mee, zoveel ideeën, maar het idee op de site van het ‘bouwen’ van een salade in een Mason Jars (en dan meenemen naar het werk), briljant!

 167. Oh wat leuk! Ik zou er graag het boer voor mijn kat in bewaren! In mijn nieuwe huisje heb ik een extra kamertje, wat nu een beetje is omgetoverd tot katten kamertje. Het ziet er al gezellig uit, en hij chillt er graag, maar hoe jaloers zouden zijn kattenvrienden zijn als er mooie mason jars met voer in het vensterbankje zouden staan?

 168. Ik doe graag mee! Ik denk dat ik jars gebruiken voor heerlijke vegan ontbijtparfaits!

 169. Ik doe mee! Als ik meerdere jars had zou ik er een paar weggeven: twee aan mijn moeder – een voor thee en een voor bloemen, een aan mijn zus sinds ze ook “healthy” en natuurlijk eet (terwijl ze dat eerst zo raar vond van mij!)
  en natuurlijk een paar voor mezelf, omdat ik heel graag kleine spulletjes verzamel in jars en er smoothies uit drink, maar altijd oude pindakaas- of jampotten gebruik, haha! Ik maak ook heel vaak als cadeautje voor mensen een jar vol sterretjes die ik heb gevouwen, dat vinden ze altijd heel leuk.

 170. Gefeliciteerd Nynke19, Lisa Baart, Tess, Jessi en Suheila! Jullie hebben gewonnen én inmiddels een mailtje van ons ontvangen, als het goed is.

  Iedereen bedankt voor het meedoen en tot bij de volgende winactie! (deze komt aanstaande maandag online ;))

 171. De mason jars zou ik gebruiken als kamer decor. Ik zou er mooie vaasjes van maken en de binnenkant verven. Verder zou ik de jars gebruiken om smoothies uit te drinken.

 172. Ik ben onlangs begonnen om zelf kefir te maken.
  Daar zijn ze natuurlijk super geschikt voor.
  Ik moet ze kunnen luchten, dus de draaischijf niet al te vast aan draaien en daarna moeten ze nog een extra paar uur uur met de draaidop vastgedraaid om zo luchtdicht af te sluiten. Ik ga als het ware terug in de tijd van de weckpot. Ze zijn er super geschikt voor.
  Ook kan ik hier goed mijn zelf gemaakte Kefir bewaren dus ik zou het heel erg fijn vinden om ze in mijn bezit te hebben.

 173. Help!!
  Ik wil heel graag mijn vriend verassen met een set Mason Jars, hij is namelijk druk in de weer met heerlijke sapjes uit de Versapers, maar de “versefruitsapflesjes”van de AH vinden we niet praktisch in de schoonmaak en zien er zeker niet zo leuk uit. Nu lees ik via jullie site dat je via de fb link van Masonmadness een geheime code voor gratis verzending kan vinden… Vandaag weer de pagina bekeken, maar ik kan hem niet vinden :( de bestelling staat al klaar in het winkelmandje! Kunnen jullie mij helpen?

  1. Hi Sariena, je reageert op een heel oud artikel… zeker een jaar oud.. ik vrees dus dat de code niet meer werkt :(

 174. Hi Merel, toch maar een reactie op dit oude artikel:
  Ik heb via MasonMadness.com een aantal Mason jars besteld en betaald, maar niet geleverd gekregen. Het lukt me niet om in contact te komen met de webshop. Erg vervelend en ik raad iedereen dan ook af om hier te bestellen.

 175. Hi Merel, ook ik wil even laten weten dat mijn bestelling niet is geleverd en wel betaald!
  Contact zoeken met de webshop lijkt onmogelijk!
  Ook ik raad iedereen af om hier te bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *