De Groene Meisjes in 2014

hartjesgif

Het hoort er toch eventjes bij: terugblikken op het afgelopen jaar. En ook al is morgen gewoon een nieuwe dag, het voelt toch een beetje anders dan anders, omdat er een nieuw jaar begint. Een heel nieuw jaar met nieuwe kansen. Wij hebben een te gek 2014 gehad. Zowel privé als met de Groene Meisjes. We zetten de hoogtepunten op Groene Meisjes-gebied even voor je op een rijtje.

In 2014 hebben we de Groene Meisjes meer richting kunnen geven. Inmiddels, na drie jaar bloggen, weten we steeds beter welke kant we op willen. We weten nu echt waar de Groene Meisjes voor staan en we hopen dit ook steeds meer uit te stralen. Hoewel we misschien altijd een beetje een vreemde eend in de bijt zullen blijven vergeleken niet-groene bloggers en juist ultra-groene bloggers, blijven we gewoon lekker ons eigen ding doen. Daar worden wij zelf heel blij van en we merken aan jullie feedback ook dat het gewaardeerd wordt als we onszelf blijven. Ook denken we dat jullie ons steeds beter zullen leren kennen. Dit komt onder andere doordat we nu filmpjes maken en letterlijk meer van onszelf laten zien, maar ook doordat we steeds meer durven uit te komen voor onze standpunten. Dat voelt erg prettig en we realiseren ons dat dit alleen kan doordat jullie ons supporten. Dan is het nu tijd voor enkele cijfers en data!

In februari mochten we 10.000 ‘likers’ op Facebook verwelkomen en waren daar enorm trots op. We vierden het uitgebreid door een week lang iedere dag een prijs te verloten, weten jullie dat nog? Inmiddels zijn er 27.600 mensen die onze Facebookpagina liken, wow! Ontzettend leuk om te zien dat er steeds meer mensen interesse krijgen voor een groene lifestyle. Wanneer we een recept plaatsen en we zien hoe vaak het gedeeld wordt, dan worden we helemaal blij; zouden écht zoveel mensen een vegan taart gaan bakken? Al zou maar een kleine groep het doen, wij zijn erg blij met iedereen die vegan eten een kans wil geven!

IMG_2430-1024x1024

We werden uitgeroepen tot Leukste ondernemers van Amsterdam in maart, wat natuurlijk een enorme eer was! We kwamen ermee in het Parool en er kwamen twee meisjes allemaal ballonnen en bubbels afleveren. Daarna aten we taart bij DopHert om het te vieren. Wat een leuke dag was dit!

Schermafbeelding-2014-03-19-om-17.25.32

Later in de maand maart brachten we ons allereerste e-book uit. Het Groene Meisjes Ontbijtrecepten e-book. We waren (en zijn) er vooral best trots op dat we alles zelf geregeld en gedaan hebben. Stiekem hebben we al wel weer eens ideeën voor nieuwe e-books, maar helaas ontbreekt het ons vooral aan tijd om deze plannen ook echt uit te werken. Wie weet over een tijdje! Inmiddels hebben we een aantal keer een mailtje van verschillende uitgeverijen gehad, over of we misschien een écht boek willen maken. We hebben het tot nu toe afgehouden, omdat het ons echt aan tijd ontbreekt, maar ook omdat we nog niet precies wisten wat voor boek we dan wilden maken. Inmiddels raken we over dit soort zaken steeds zelfverzekerder, dus wie weet…spannend!

Ook in de maand maart (dat was blijkbaar een erg productieve/positieve maand!) : we tekenden een contract bij ons mediabureau in Den Haag. We zijn ontzettend blij met deze kans, want we worden nu echt geholpen om meer uit de Groene Meisjes te halen. Mooie projecten en samenwerkingen die we zelf niet zouden hebben kunnen regelen. Daarbij komt dat het onze kans is om de Groene Meisjes te laten groeien en steeds meer en meer mensen te inspireren om iets groener in het leven te staan.

GroeneLunch8-1024x627 GroeneLunchArq12-1024x682

We organiseerden dit jaar twee keer een Groene Meisjes Lunch en dit was beide keren echt een heel groot succes. De eerste keer was bij DopHert in mei en de tweede keer bij Arq Veggiefood (in Rotterdam) in juni. Op beide edities mochten we zo’n 20 personen verwelkomen. Het was ontzettend gezellig om onze lezers te ontmoeten en lekker samen van een vegan lunch te genieten! Als we aan deze momenten terugdenken worden we helemaal warm en blij, wát was dit leuk. Zouden jullie interesse hebben in nieuwe Groene Meisjes lunches in 2015?

We stonden in de Viva400 – dat wisten we al in oktober – en toen bleek ook nog in november dat we in de top 5 van de categorie Eco stonden. Yay! Dat is een enorm grote eer en erkenning voor het werk dat wij verrichten en we willen iedereen nogmaals bedanken voor alle stemmen en support.

Dit jaar werd onze site ruim 3,6 miljoen keer bekeken. We kunnen ons gewoon niet eens voorstellen hoeveel dat is! We groeiden van 45.000 unieke bezoekers per maand (december 2013) naar 85.000 unieke bezoekers per maand (december 2014) en we hopen dat we in 2015 misschien wel 100.000 unieke bezoekers per maand mogen gaan verwelkomen op de Groene Meisjes. Dat zou voor ons een prachtig symbolisch aantal zijn! Nogmaals; hoe meer mensen er geïnspireerd raken om groenere keuzes te maken, hoe blijer wij worden!

maastricht-.jpg-1024x1024

We maakten een aantal tripjes. De meeste privé, maar één keer mochten we ook op perstrip naar Maastricht. Jaja, dat lijkt misschien niet zo’n big deal (sommige bloggers vliegen de hele wereld over,) maar voor ons was het een ontzettend leuk begin. Stiekem hopen we natuurlijk ooit ook naar de opening van een nieuwe Wholefoods in Londen en naar de eco-fashion show in New York gestuurd te worden, maar dat zijn toekomstdromen ;) Dit zijn de tripjes die we maakten in 2014:

Maastricht (voor de VVV in mei)
Barcelona (mei)
Milaan (oktober)
Berlijn (augustus)
Antwerpen (een keer of 4, verspreid over het jaar)

De hotspots die we gevonden hebben tijdens deze tripjes kun je vinden in de Hotspotindex op de Groene Meisjes. 

In november volgde Jamie een YouTube workshop op het Google hoofdkantoor. Deze workshop maakte haar zo enthousiast dat we het meteen maar goed aangepakt hebben: we kochten een camera, een statief en Final Cut Pro (bewerkingsapparatuur) en we gingen aan de slag!
In december gingen de eerste filmpjes op ons eigen kanaal online. Op dit moment hebben we 704 abonnees. En ook al is dat in YouTube-land nog maar heel weinig, wij vinden het enorm tof dat er al zoveel mensen naar onze filmpjes willen kijken! We hebben inmiddels vier filmpjes gemaakt. Het is zo spannend om weer aan iets heel nieuws te beginnen, maar leuk-spannend. Echt een uitdaging. We kijken er enorm naar uit om heel veel ideeën voor filmpjes uit te gaan werken in 2015. Ga jij ons ook op YouTube volgen? Dat zouden we echt heel erg leuk vinden.

Vooruitblik en wensen voor 2015

Wanneer je een eigen bedrijf of organisatie hebt, is het altijd goed om vooruit te denken en alvast plannen te maken voor een komende periode.  Dat doen wij dus ook. Laten we allereerst zeggen dat we ontzettend dankbaar zijn voor het feit dat we iedere dag mogen doen wat we leuk vinden. Jamie werkt voor fairtrade organisatie WAAR, Merel heeft een mooie baan in het onderwijs en daarnaast kunnen we onze interesse voor alles wat duurzaam is kwijt in ons blog. Maar natuurlijk hebben wij ook dromen. Zo zouden we ooit de Groene Meisjes als merk willen neerzetten, een succesvol YouTube kanaal willen hebben, een boek willen maken, (zoals hierboven al eerder gezegd) op persreisjes mogen gaan en hierover schrijven of filmen, en eigenlijk, om het kort samen te vatten: we zouden heel graag wat professioneler willen worden in 2015.

Nou, daar maken we meteen een goede start mee – hopen we – doordat we in december een afspraak hebben gehad met Julie, onze webdesigner uit Antwerpen. Zij gaat een compleet nieuwe look voor de Groene Meisjes ontwerpen. Logo, webdesign, social media kanalen opnieuw vormgeven, het hele pakket. We vinden het ontzettend spannend en we hopen in het voorjaar van 2015 alles aan jullie te kunnen showen. Ook hebben we in januari een fotoshoot met Amel, voor beeldmateriaal dat wat meer up-to-date is. Kortom: de Groene Meisjes zal in een wat mooier en moderner jasje gestoken worden. Daar kijken wij enorm naar uit!

En wat er verder allemaal gaat gebeuren in 2015? Wie zal het zeggen. Eigenlijk maken wij nooit heel concrete plannen, omdat we graag een beetje bij de dag leven. Wij zijn in ieder geval klaar voor een nieuw jaar vol met uitdagingen en we hopen dat jullie er weer bij zullen zijn om ons te volgen!

Dan maken we nu graag van de gelegenheid gebruik om jullie ongelooflijk te bedanken voor alle support van het afgelopen jaar. Jullie zijn de allerbesten. Ontzettend afgezaagd om te zeggen natuurlijk, maar wel heel erg waar: zonder jullie hadden we nooit zulke mooie kansen gekregen. Of misschien waren we er al lang mee gestopt. Dus dankjulliewel, we waarderen  jullie iedere dag weer opnieuw.

Een heel gelukkig en groen 2015 voor jullie allemaal!

liefs,

de Groene Meisjes 

Jamie en Merel 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “De Groene Meisjes in 2014

 1. Mooi jaaroverzicht!
  Dat jullie wensen voor 2015 mogen uitkomen :-) jullie verdienen het!

 2. zeker een jaar waar veel gebeurd is, gaaf zeg! ben benieuwd naar de nieuwe huisstijl van de groene meisjes!

 3. Dank ook aan jullie!
  Mede door jullie site ben ik 2014 een stuk groener uitgekomen dan ik erin ging :)
  Hele fijne jaarwisseling en een goed begin van een mooi 2015 gewenst!

 4. Voor jullie ook een heel fijne jaarwisseling en maak er een heel mooi jaar van!

  1. Superleuk om te horen Lieke, thanks! Tot morgen… eh, volgend jaar :)

 5. Wat een mooi jaar meisjes! De plannen voor 2015 klinken veelbelovend en ik blijf jullie volgen!

  1. :) dankjewel lieve Lin! En je snapt: wij blijven jou ook volgen! hihi.

 6. Wat onwijs gaaf om te lezen dat jullie zoveel bereikt hebben in het afgelopen jaar! Ik hoop dat het komende jaar net zo succesvol mag zijn voor jullie!!

 7. Wat een prachtige jaar om zo samengevat te lezen, jullie hebben al ontzettend veel bereikt! Heel erg bedankt voor alle (groene) inspiratie lieve Groene Meisjes, ik kijk uit naar al het moois wat jullie in het nieuwe jaar zullen brengen. Fijne jaarwisseling gewenst en een mooi, liefdevol en groen 2015!

 8. Groene Meisjes Lunch! Groene Meisjes Lunch! Groene Meisjes Lunch!
  Happy de Peppy New Year Green Girlz!
  Al het goeds zal jullie worden toegeworpen aangezien dat ook is wat jullie aantrekken en dat ook is wat jullie heerlijke en fijne blog voor invloed heeft op héél véél lezers. Happy me is daar 1 van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *