De Groene Meisjes Detox #2

detox2

Vandaag is het dag 13 van de Groene Meisjes Detox. Zijn we echt alweer dertien dagen onderweg?! Wat gaat dat ontzettend snel zeg. Ben je benieuwd hoe het met onze detox gaat? Lees dan gauw verder!

Voordat we beginnen met deze update: heb je ons vorige artikel (update 1) al gelezen? Zo niet, dan adviseren we je om dat eerst eventjes te doen. Dat ‘praat’ wat makkelijker, omdat je dan weet hoe onze detox eruit ziet. En dan lees je onder andere dat we dus niet al dertien dagen aan het sap zitten ;)

Energie

Het allergrootste verbeterpunt tot nu toe is dat we beide merken dat we véél meer energie hebben dan een paar weken geleden. Het is echt ongelooflijk hoe snel we een verschil in energie merkten. Dan hebben we het echt over een dag of drie, vier. Inmiddels begint het een beetje te wennen, maar de eerste dagen liep ik te stuiteren. Om elf uur ’s avonds was ik nog lang niet moe en ’s ochtends om zeven uur had ik alweer zin om van alles te doen. Ik stond van mezelf te kijken! Het is een heerlijk gevoel om power in je lichaam te hebben om dingen te doen die gewoon moeten gebeuren, maar ook om leuke dingen te doen. Hetzelfde geldt voor lichaamsbeweging en sport; je doet het gewoon, want je hebt de energie. Laten we er een goed gebruik van maken!

Wat ik vooral een enorme vooruitgang vind is dat ik niet meer zo tegen ‘vervelende klusjes’ opkijk, omdat ik weet: dat doen we even. Een voorbeeld: een paar weken geleden kon ik bij de gedachte aan ‘ik moet afwassen en stofzuigen’ heel erg depressief worden. Dan zat ik op de bank en dacht ik: ik voel me een fucking bejaarde. Terwijl ik toch echt nog maar 27 ben. Als ik mezelf dan naar de keuken had gesleurd om af te wassen, moest ik daarna echt weer gaan zitten – want hallo, daarna ook nog stofzuigen was echt te veel gevraagd. En nu? Ik klaag niet meer, ik sta gewoon op en doe het. En na het afwassen ga ik meteen stofzuigen. En daarna kijk ik wat er nog meer moet gebeuren. Ik voel me geen oma meer! (niks tegen oma’s he? oma’s zijn de besten. Maar hallo, wij zijn nog lang niet zover.)

Mood

Tot slot iets wat ook energie-gerelateerd is: je stemming. Wij merken beide dat onze mood vele malen beter is. ’s Ochtends sta ik vrolijk op en ik blijf de hele dag behoorlijk positief. En ja, dat is wel eens anders geweest. We merken beide dat we lichter tegen dingen aankijken. Lukt iets niet? Ach, jammer. Zit je net met een uitgestalde picknick in het park en begint het te stortregenen? Ach, laten we er maar om lachen. Want wat doe je eraan? En ook al wisten we een tijdje geleden ook dat je er niks aan kon doen, toch konden we dan wel eens blijven hangen in een klaagbui. Kortom, zo’n detox kon dus ook nog wel eens voor je omgeving positieve effecten hebben ;)

Huid

Beide merken we dat onze huid veel beter wordt. Puistjes verdwijnen, evenals vlekjes en andere onregelmatigheden. Sterker nog: na een week kwam er een soort ‘glow’ op mijn huid die echt van binnenuit lijkt te komen. Ik kreeg complimentjes over mijn huid die begon te stralen en ik dacht: wow, dat heb ik echt in mijn hele leven nog nooit iemand tegen me horen zeggen.

Overigens doen we beide ook ons best om onze huid zo natuurlijk en goed mogelijk te verzorgen. Zo maken we zelf maskertjes en scrubs en hebben we apple cider vinegar als tonic gebruikt. Geen troep dus, alleen puur natuur. Dat in combinatie met eten werkt – blijkbaar – als een trein.

Afvallen

Iets wat ook erg goed gaat, is afvallen. Bij ons allebei, maar bij mij (Merel) gaat het wat harder. Dat is ook logisch, want ik moet meer kilo’s kwijt. Ik wil niet teveel zeggen over het aantal kilo’s dat ik kwijt moet of hoeveel ik tot nu toe ben afgevallen, maar het is een dalende lijn en daar ben ik erg blij mee! Toen ik van de week een broek aantrok die al maanden veel te strak zat, dacht ik: hey, dit zit gewoon weer lekker! Dat is heel erg fijn.

Cravings

De eerste twee dagen hadden we last van cravings naar lekkere (zoete of vette) dingen, daarna niet meer. Zo met dat warme weer zou een sorbetijsje wel lekker zijn, maar ja, dat barst van de suiker, dus doen we het niet. Ach, dan maken we gewoon zelf banana softserve. Ook heerlijk! De cravings zijn eigenlijk verdwenen. We dromen niet van koekjes en chocolade. Sterker nog, we kijken er niet naar om. In de dertien dagen dat we nu bezig zijn, zijn we nog niet 1 keer gezwicht!

Wilskracht

En dat geeft je natuurlijk best wel een lekker gevoel, laten we eerlijk zijn. Je hebt een doel en je komt er steeds dichterbij, dat motiveert. Toen we afgelopen zondag de Groene Meisjes lunch hadden en wij aan de Dutch Weedburger zonder broodje en zonder friet en zonder cupcake als toetje zaten, was dat best wel een overwinning. Voorheen zou dat voor mij hét moment zijn geweest dat ik zou afhaken en mijn principes zou laten varen. Maar dit keer is het anders. Dit keer weet ik heel, heel zeker dat ik mijn doel ga behalen. En Jamie ook, al hebben we beide weer heel andere doelen. We hebben beide een knop om kunnen zetten die al een tijdje zoek was. Deze maand voelt nu al zó goed, het is echt een goede keuze geweest.

Eten

Dan tot slot: wat we zoal eten. De heerlijkste dingen. Zoals banana softserves, enorm veel lekker fruit (bless the summer,) springrolls, sushi, misosoep, guacemole, glutenvrije pannenkoekjes, heel veel groene smoothies, salades… kortom; het ontbreekt ons aan niets!

We zullen proberen iedere week een update te plaatsen. Nu is week 2 bijna voorbij, dus we zien jullie weer als week 3 bijna voorbij is! Nog heel erg bedankt voor al jullie lieve reacties bij de vorige update. Waarderen we echt! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “De Groene Meisjes Detox #2

 1. Fijn dat het jullie zo goed bevalt! Lijkt me heel tof als je inderdaad ineens complimentjes krijgt over je huid enzo, al is het alleen maar omdat je dan nog een extra boost krijgt om door te blijven gaan. Ik vind het in ieder geval heel inspirerend om over te lezen. Ga zo door, ladies :)

 2. Wauw, wat een goede zet dat jullie hier mee bezig gaan! Je hoort de laatste tijd steeds meer van mensen die gaan detoxen, om af te vallen, maar inderdaad ook om zich beter te voelen. En zo te zien gaat dat goed, wat een effecten kan eten op je lichaam hebben zeg! Fijn dat het bij jullie zo positief uitpakt, ik word nu zelf ook wel nieuwschierig…

 3. Succes meiden!! Goed te lezen dat het detoxen al zo veel positieve dingen te weeg brengt! Ik ben deze week begonnen met meer water drinken en alles waar toegevoegde suiker in zit laten staan. Merk echt na 1 dag al verschil en dat is toch wel fijn te weten dat het echt verschil maakt voor mijn lijf ^^

 4. Wat goed!! Ben echt trots op jullie, 13 dagen is al best lang!!! Succes poppies!! En Merel, ik ben wel benieuwd naar die broek dan:) Xxx

 5. Zo fijn om deze update te lezen! Ik zit nu dus op dag 4 en vind het een heeeeeeeeel fijn vooruitzicht dat het met een week echt beter zal gaan. En wow wat fijn lijkt me om te merken dat je niet meer tegen die kleine rot klusjes op ziet zoals schoonmaken. Ik hoop dat dat bij mij ook gaat komen. Oja, en die huid! Heel benieuwd naar. Zometeen mijn water met citroen wegwerken en dan een versgejuicet sapje! Ik heb er vandaag wel weer zin in! SUCCES! En blijf updaten, dan weet ik wat nog komen gaat :)

 6. Super trots op jullie!! Geweldig om jullie vorderingen te lezen! Ga zo door!

 7. Klinkt goed! Het lijkt me wel ontzettend moeilijk.. Misschien moet ik eens goed door jullie recepten bladeren :)

 8. Klinkt erg positief allemaal! Leuk stuk om te lezen ook. Na al die detoxverhalen begin ik nu toch ook wel te dubben of het wat voor mij zou zijn. En dan wel op jullie manier en niet die eindeloze sapjes, want dat trek ik denk ik niet ;)

 9. Wauw goed bezig zeg! Heel knap dat jullie zoveel wilskracht hebben. Zo te lezen worden jullie daar ook voor beloond! Fijn!

 10. Ik behoorde tot jullie volgers die teleurgesteld waren en schrokken dat jullie gingen detoxen. Ik zag jullie als schijnende voorbeelden, die altijd verantwoord aten, en liepen in plaats van de bus te nemen!
  Dus ik ben erg blij dat jullie, na een struikeltje, weer op het goede pad zijn! En hoe heerlijk dat jullie je zo goed en energiek voelen.
  Ik verheug me al op het volgende artikel!

 11. Echt knap hoor! Ik ga het binnenkort weer eens proberen. Ik had het al eens geprobeerd, maar dat mislukte toen ;). Ik vind het daarom ook verbazend dat jullie zeggen dat de tijd voorbij vliegt, want ik vond het met mijn detox echt tergend langzaam gaan :P. Ik wilde echt zò graag een boterham of een stukje chocolade.
  Maar ik ga binnenkort dus toch maar weer een poging wagen, want vooral dat meer energie klinkt erg verleidelijk (nogal veel last van vermoeidheid namelijk)!
  Misschien was mijn probleem toen ook wel dat ik meer verschillende dingen moest halen/maken die ik dan wèl mag, want dat maakt vast ook veel uit..dat het niet saai word :)

 12. Wat ontzettend goed van jullie! Heerlijk dat de beloning van al dat doorzetten zo groot is hé? Ik ben zelf ook weer begonnen maar ow die vreselijke eerste paar dagen. Jullie Instagram foto’s en blogjes over het gezonder leven helpen me er een beetje doorheen, waarvoor dank! :)

 13. Dankzij jullie, wil ik morgen gaan beginnen. Ik heb ontzettend zin in! Ik ben benieuwd of je tijdens detox de rijstwafels mag eten of niet?
  Ik heb ook begrepen dat tijdens detox je je eten niet hoger dan 42 graden mag koken?

  1. Ook ben benieuwd hoe jullie dag eruit zie met detox. Ontbijt& lunch& diner en tussendoortjes?

  2. Hi Caroline,

   Het hangt er helemaal vanaf wat voor detox je volgt natuurlijk. Wij volgen geen programma, maar hebben zelf een programma gemaakt. Heb je update 1 gelezen? (link staat in het artikel, zodat je kan zien wat wij wel en niet eten.) Rijstwafels is geen probleem. Kies wel de ongezouten versie van de biowinkel :)

   succes!

 14. Hoi groene meisjes! Ik zie dat jullie geen brood eten ivm tarwe, maar eten jullie dan wel bijvoorbeeld speltbrood?

  1. Ja, we eten wel Speltbrood en havervlokken. Kijk maar bij Update 1, daar zie je een lijst van dingen die we wel en niet eten. Het gaat dus echt om de tarwe, niet om de gluten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *