DE GROENE MEISJES HOUDEN VAN: OPNIEUW&CO (MORTSEL, BE)

Natuurlijk, er zijn veel goede kringloopwinkels in Nederland. Er zijn ook veel grote kringloopwinkels in Nederland. Maar geloof De Groene Meisjes als ze zeggen: nothing can beat ‘OPNIEUW&CO‘ in België. Zo af en toe kunnen de meisjes de verleiding dan ook niet weerstaan om naar het mooie Mortsel (een stadje/dorp aan de rand van Antwerpen) te rijden en daar het walhalla der kringlopen te bezoeken.

Wanneer men bij Opnieuw&co het parkeerterrein op komt rijden, staat daar een bord met de volgende tekst ter verwelkoming: ”Opnieuw&co- want wegdoen is zonde.”
En zo is het maar net.

Daar gaan De Groene Meisjes. De schuifdeuren doorlopend betreden we het kringloopparadijs. De mooiste spulletjes staan al bij binnenkomst tentoongesteld. De speciale items zijn altijd wat duurder dan de gemiddelde meuk, maar ook die items zijn hier nog betaalbaar. Dit geldt overigens voor het gehele assortiment, want ook kleding is zeer goed te betalen. Zo kocht Merel een antiek nachtkastje voor 3 euro en Jamie een bijna niet gedragen mintgroene Versace spijkerbroek voor 12 euro.
Zo af en toe houdt Opnieuw&co ook nog eens ‘solden’ en dan kunnen de meisjes hun lol helemaal niet op. Kledingstukken voor 50 cent vliegen dan over de toonbank.
1 woord: aaaaaaaaaaaa.

mort

Opnieuw&co is een grote winkel, groter dan we gewend zijn in Nederland. De winkel staat, hangt en ligt van boven tot onder vol met leuke spullen. Natuurlijk, het is zoeken naar de mooiste schatten. Daar blijft het een kringloopwinkel voor.
Maar inmiddels begint huize De Groene Meisjes al aardig op een replica van Opnieuw&co te lijken, dus wij zijn goede zoekers geworden.

We hebben getwijfeld of we deze winkel aan jullie moesten openbaren. Immers, het risico is aanwezig dat de volgende keer dat wij denken te gaan schatzoeken, de helft weg is.
Dus bij deze: je mag wel naar de winkel, maar je mag geen mooie dingen kopen. Dat lijkt ons een redelijke deal.

Voor de mensen die zich niet aan bovenstaande afspraak kunnen houden:
Neem contant geld mee. Onze Nederlandse bankpassen werken niet in deze winkel, dus pinnen is (meestal) niet mogelijk.

Zie HIER de prachtige website (incluis comic sans, zoals het een goede kringloopwinkel betaamt) van de winkel. Op deze website vind je onder andere adresgegevens en openingstijden.

Op een dag hopen wij een leuk huis aan de borsbeeksebinnenweg te vinden. Naast Opnieuw&co. Dat is toch wel ons ideaalbeeld.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “DE GROENE MEISJES HOUDEN VAN: OPNIEUW&CO (MORTSEL, BE)

 1. Dames ik ga dit adres even vermelden op het Belgisch Beagle Forumke! Zullen vast liefhebbers tussen zitten :-)

 2. Doen! En plaats dan maar een linkje naar onze site :)

 3. Jullie blog is super! :D Net ontdekt via Twitter :p ik volg jullie daar nu al een paar uur en heb er geen spijt van :D Geniaal :D

  Leef zo verder!

  Veerle

  1. Hoi Veerle, wat superleuk om te horen! Dankjewel voor het compliment :)

 4. Lieve groene meisjes,

  Vraagje: Als jullie naar Antwerpen (en Morstel natuurlijk) gaan. Hebben jullie een fijne overnachtingsplekje om aan te raden? Zo ééntje die te betalen is en waar je de auto ook nog kwijt kan? :)

  1. Sorry, ik ben bang dat we je daarmee niet kunnen helpen. Wij verblijven nooit in Antwerpen, we gaan altijd aan het einde van de dag weer terug!

    1. Gewoon voor Opnieuw&Co! En dat is een schattig dorpje, dus daar kan je overal gratis je auto kwijt ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *