De Groene Meisjes op Instagram #28

Omdat het me door flinke drukte momenteel steeds maar niet lukt om mijn Instagramoverzicht op zaterdag te plannen, hebben je Groene Meisjes besloten om het vanaf deze week eens anders aan te pakken.
We maken het overzicht samen, dus met foto’s van Merel én Jamie. Nog veel leuker voor jullie natuurlijk, omdat je anders niet weet wat Jamie de afgelopen week allemaal heeft meegemaakt.
Dus: het ziet er misschien een beetje anders uit allemaal, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Hopen we!

Zaterdag

IMG_7712

 

IMG_7713

We brachten weer eens een bezoekje aan ’t Hof van Twello, waar lekkere raw taartjes aten en heel goedkope boodschappen deden.

IMG_7714

Ook lunchten we bij De Kleinste Soepwinkel, een schattig restaurantje in Deventer. Heerlijke vegan soep met glutenvrij brood. Aanrader!

Zondag

IMG_7718

Na een gezellig feestje op zaterdag ontbeet ik met een stuk taart op zondagochtend. Hoppa, moet kunnen. Dit is de aardbeien taart die we vorige week gepost hebben, maar dan met blauwe bessen gemaakt. Superlekker!

IMG_7724

’s Middags dronk ik koffie bij mijn favoriete chillplek: Noorderlicht, in Amsterdam Noord. Het uitzicht over het water naar de overkant, wow. Met een sojalatte erbij begon ik alweer te verlangen naar zonnige herfstdagen en met een sjaal om en een vast aan hier buiten zitten op het terras. Ik kan niet wachten!

IMG_7863

Jamie droeg voor het eerst dit leuke colbertje met bloemen; gekregen van vriendinnetje Jori. Looking good!

Maandag

IMG_7752

Eén van de redenen waarom ik weinig tijd heb, is omdat ik (Merel) een nieuwe baan heb. Een heel toffe baan die ik ontzettend graag wilde, dus ik ben heel erg blij! Het gaat om de functie van coach in het mbo-onderwijs, op een leuke school in Haarlem. Het schooljaar begint deze week weer, dus de afgelopen week was iedereen weer druk met de voorbereiding van het nieuwe programma. Zo zat ik maandag in Tiel, op een bungalowpark, voor een studiedag. Wat een prachtige omgeving! Echt helemaal geen straf.

IMG_7861

 

Jamie at dit belachelijk lekkere havermoutontbijt met rood fruit. Ohhh, we gaan het rode fruit zo missen straks!

Dinsdag

IMG_7761

Dinsdag was voor ons beide een spannende dag. We hebben ons namelijk laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel! Nu zijn de Groene Meisjes een officiele onderneming. Ofwel: we hebben een bedrijf. WOW! Dit is toch wel een hele stap voor ons, omdat we hiermee eigenlijk ook meteen aangeven dat we er helemaal serieus voor gaan. Er komen verplichtingen en verantwoordelijkheden bij kijken, maar het gaat ons hopelijk ook een hoop voordelen opleveren. We zijn in oktober 2 jaar bezig met De Groene Meisjes en het gaat steeds beter en beter. We hopen op een dag onze onderneming zover uit te kunnen breiden dat we er (voor een deel) van kunnen leven. Zeg nou zelf: je geld verdienen met iets wat je het liefste doet, dat wil toch iedereen?

IMG_7849

Verder gingen we op dinsdag naar Rataplan, een kringloopwinkel in Alkmaar, omdat we daar in de buurt een afspraak hadden. We zagen een toffe retro salontafel staan die we eigenlijk meteen wel wilden hebben. Er stond geen prijs op, maar de pootjes zaten er een beetje wankel onder. Dat was makkelijk te fixen, dus we lieten hem sowieso niet staan. We spraken af dat de tafel maximaal 15 euro mocht kosten en dan namen we hem mee. Bij de kassa bleek dat er maar 5 euro voor gevraagd werd. Wat een meevaller! We zijn er heel blij mee!

Woensdag

Woensdag was een heel gekke, maar superleuke dag. Kort samengevat ging het zo: gesprek op mijn (Merel’s) nieuwe werkplek in Amsterdam, met mijn vader een iMac gekocht, bureau ingericht en ’s avonds uit eten geweest met ouders bij StudioK. Waar we heerlijk hebben gegeten, zoals altijd. Dus in foto’s zag dat er zo uit:

IMG_7793

Dolblij met nieuwe iMac.

IMG_7794

Superlekker gegeten bij StudioK. Vooral het dessert! mmmm… Een mandje van pure chocolade, gevuld met kokosmousse en passievruchtijs. W.O.W.

IMG_7812

Ook kwam het photo idea book van A Beautiful Mess binnen. Te gek boek! De review staat inmiddels op De Groene Meisjes.

Donderdag

Op donderdag had ik een coachoverleg op mijn werkplek in Haarlem. De school zit in een leuk ouderwets gebouw: lekker retro! Dit ben ik, in de dansstudio van de school:

IMG_7830

’s Avonds kreeg Jamie erg goed nieuws: ze is aangenomen als verkoopster bij de hippe winkel ‘WAAR.’ Echt geweldig nieuws! Voor wie WAAR nog niet kent, check dit artikel maar eens.

Vrijdag

IMG_7860

Jamie volgde vrijdag een les Bodybalance én SH’BAM! In deze geweldige legging (vintage Adidas.) Fab he?

Verder bestond de dag vooral uit boodschappen doen en schrijven schrijven schrijven. Niet echt boeiend om foto’s van te maken.

IMG_7855

’s Avonds hing Ernst, de stiefvader van Jamie en onze persoonlijke klusjesman dit nagellakrek voor me op. Thanks x 100 Ernst! Ik ben er heel blij mee.

Zaterdag

Zaterdag, ofwel vandaag, bestaat ook weer uit werken, werken, werken. Daarvoor heb je natuurlijk wat powerfood nodig:

IMG_7859

Natuurlijk laten we geen weekverslag voorbij gaan zonder plaatjes van de katjes:

IMG_7864 IMG_7781

Dat was het voor deze week! En met dit weekoverzicht komt er definitief een einde aan de zomervakantie. De komende tijd zal druk worden: veel werken, De Groene Meisjes en proberen nog een sociaal leven te onderhouden. Gelukkig zijn het allemaal leuke dingen, dus we hebben er zin in! Bedankt weer voor het lezen en een heel fijne week voor iedereen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #28

 1. Gefeliciteerd met de inschrijving bij de Kvk! Tof hoor, jullie hebben het verdiend :D En nu strak alles bijhouden he?! ;)

 2. Werken in Haarlem? Tijd om eens te meeten dan (oké, we hebben elkaar al eens ontmoet op VLV)! Ik ga werken bij een heel leuk restaurant in Haarlem, jawel, vega + bio!

 3. Marjolein, welk restaurant?
  En Merel, welk gebouw? Ik woon ook in Haarlem! Nu verwacht ik dus meer reviews over vegan Haarlem haha ;-) ze kunnen nog wat stimulatie gebruiken.

 4. Leuke week meiden!! Dat jasje staat fab :) En success met jullie droom!!

 5. Gefeliciteerd met jullie inschrijving bij KvK, echt super! Ik vindt jullie blog dan ook altijd geweldig leuk om te lezen!!

 6. Leuk hoor! Gefeliciteerd met jullie nieuwe baan en natuurlijk de inschrijving bij de KvK!

 7. Leuke fotootjes! Onwijs leuk dat tafeltje en al helemaal voor die prijs. En gefeliciteerd met jullie KVK inschrijving! :)

 8. Ik ben nog steeds heel blij dat ik door jullie het Hof van Twello heb bezocht, anders wist ik waarschijnlijk nooit van het bestaan af, ik denk dat ik er nog wel weer een keer naar toe ga, echt leuk :D En gefeliciteerd met jullie KvK inschrijving. Ik hoop dat jullie van de website en alle groene dingetjes er omheen ooit echt een fulltime betaalde hobby van kunnen maken, dat verdienen jullie sowieso!

 9. Ik ben verrukt van je nagellakrek! Wat een vondst! En zo decoratief. <3
  En wat fijn dat jullie allebei je droom-baan hebt gevonden. Heeft Jamie dus haar studies op een zacht pitje gezet voorlopig?

  1. Nee hoor, Jamie is volop aan het studeren! Dit is haar bijbaan!

 10. Wat een zalig overzicht weer! Gefeliciteerd met jullie banen en natuurlijk de inschrijving bij de KVK :-)
  Wat ik ook nog even kwijt wil; die salontafel….die prijs. WOW well done!

 11. Proficiat met de nieuwe jobs en de inschrijving bij de KvK. :)
  WAAR ziet er een superleuke werkplek uit!

  En die salontafel is schitterend, btw wat een deal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *