De Groene Meisjes op Instagram #30

Hoi! Daar zijn we weer :) Het is vrijdag en het weekend staat voor de deur. Nog 1 dagje werken jongens, houd vol! Om je dag wat makkelijker door te komen laten we je een heleboel fotootjes zien, zodat je lekker gedachtenloos kan scrollen. In je pauze natuurlijk, want we zouden je niet van je werk af willen houden, hihi!

IMG_8043

Een hartverwarmend fanmailtje van Joy (die, obviously, bij Bagels&Beans werkt.)

IMG_8046

De geroosterde kikkererwten die deze week echt BOOMING waren! Het leek wel alsof iedereen ze gemaakt had. Ons hele Instagram en Twitter account stond er vol mee.

IMG_8063

Life of a teacher: messy lunches. (maar: wel lekker EN gezond!)

IMG_8076

Ook het leven van een leraar: fijne tussenuren in Haarlem. Sinds kort werk ik (Merel) parttime in Haarlem en ik geniet echt enorm van deze geweldige stad!

IMG_8053

Life of a foodblogger: een doos cherrytomaatjes opgestuurd krijgen. Awesome! Dit zijn PicoBello’s en ze zullen binnenkort bij de betere groentespeciaalzaken worden verkocht. Ze zijn delicious!

IMG_8018

Yay! De pepernoten zijn weer terug in de winkel. I know, iedereen is er tegen. Maar stiekem vinden we pepernoten allemaal lekker, dus laten we niet te hard zeuren ;)

IMG_8037

Wisten jullie al dat er een filiaal van the Yoghurt Barn is geopend in Amsterdam? En goed nieuws voor de veggies onder ons: ze hebben ook soja yoghurt en lekkere vegan toppings, zoals fruit en nootjes. YAMM! Meer info vind je hier.

IMG_8185

XXL powerfood ontbijt met chia, lijnzaad, dadels, banaan, kokossuiker en nog veel meer. Ik kan het me niet eens meer herinneren: ik gooi alles in een kom en eet het op. Heerlijk!

IMG_8175

Deze week had ik eindelijk weer eens een date met Deborah, mijn vriendinnetje/oud collega. Love you girl!

IMG_8187

En mijn vriendinnetje Merlin stuurde me dit plaatje. Hoe leuk is deze?!

IMG_8169

Poppie’s lichaam is ook haar tempel.

IMG_8225

Deze kat. Serieus, geen woorden. Als je niet van drama houdt: haal nooit een Pers in huis.

IMG_8250

In de categorie ‘crazycatlady’: dit lieve katje kwam zomaar op mijn voeten liggen toen ik hem of haar tegenkwam in Haarlem. In Haarlem wonen leuke katten, zo blijkt.

IMG_8245

Er is wel meer leuk in Haarlem. Zoals de toffe winkel BrandMission (volg de link voor meer info) waar toffe ecomerken en fair fashion worden verkocht. Nice!

IMG_8251

En natuurlijk Jetties. De bio-lunchroom (tot 9 uur ’s avonds open, dus je kan er ook dineren) waar je overheerlijke veggieburgers en veggie curries kan eten. En nog veel meer lekkers, maar daar kom je wel achter als je Jetties binnenkort een bezoekje brengt. Doen hoor!

IMG_8254

Nu Jamie bij WAAR werkt, wordt ze iedere dag geconfronteerd met de leukste nieuwe fairtrade spulletjes. Zoals deze waanzinnig lekkere geurkaarsen, gemaakt van bakolie. De kaarsen kosten tussen de 10 en 20 euro.

IMG_8241

Vriendinnetje Jaimie was zo lief om deze glutenvrije/vegan/suikervrije chocolade voor ons te testen, samen met haar zoontje Binck. Wat ze ervan vonden? Dat lees je binnenkort op De Groene Meisjes!

IMG_8252

Jamie (even schakelen jongens: Jamie zonder i en Jaimie met i, wel op blijven letten!) kocht een interessant boek. Ze is voornemens NOG intelligenter te worden. Vinden jullie het leuk om een review over dit boek te lezen?

IMG_8197

We bestelden allemaal fijne crueltyfree spulletjes voor vriendinnen bij Big Green Smile. Deze producten gaan onze vriendinnen (Mieke, Jidau, Nora, Rosanne, Merlin, Jori en Jaimie) voor ons testen en reviewen voor op de site. Leuk projectje!

IMG_8161

Op zondagavond was dit, samen met een zak bio-soep, onze maaltijd. Moet kunnen.

IMG_8253

Yes! Er is weer lekkere verse boerenkool te koop! We love you kale. We hebben je gemist.

IMG_8255

We plaatsten weer een bestelling bij iHerb.com. Waar zouden we toch zijn zonder deze webshop? We zullen de ‘millet’ (gierst) en de tandpasta voor jullie reviewen.

IMG_8114

Pop brengt het liefst het hele weekend onder haar kleedje door. Geef haar eens ongelijk.

Fijn weekend lieve mensen. Bedankt voor het lezen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #30

 1. Lag O My Bag er goed bij in BrandMission? ;) Boerenkool is echt heerlijk, ik heb echt zin om een flinke stampotschotel ermee te maken!

  1. Jep! Niet veel tassen, 2 of 3. En stamppot? Hihi, wij maken smoothies met boerenkool ;)

 2. heerlijke foto’s weer en oops ik volgde jullie nog niet op Instagram *follows*

 3. Wat een leuke foto’s! Ik moet toch eens die geroosterde kikkererwten proberen.. lijkt me echt heel erg lekker.

 4. Waarom is ‘iedereen tegen pepernoten’ in hemelsnaam? Pepernoten, Sinterklaas, taai taai, marsepein… leuke cadeautjes uitzoeken, en tot slot een gezellig familie-avondje… Ik zou er bijna heimwee van krijgen!

  1. Haha, nee niet tegen pepernoten. Maar tegen de timing. Ze lagen 1 september in de winkel, terwijl Sinterklaas natuurlijk pas 3 maanden later is…

   1. O, ik zie wat je bedoelt, het lijkt wel of alles ieder jaar vroeger in de winkels ligt! Hier snoepgoed in miniatuur reepjes en zakjes voor Hallowe’en op 31 Oktober!, en ik verwacht op ieder moment Kerst spullen te zien verschijnen!

 5. Leuk die schoentjes op de derde foto!
  En de katten in Haarlem lijken allemaal lief en leuk en eigenwijs te zijn. Op de foto lijkt het net of hij/zij plof, zo zich voor je voeten heeft geworpen ;) (doet de buurtkat hier ook altijd, wat een moppie is het ook “AAI MIJ”)
  Benieuwd naar die mini moos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *