De Groene Meisjes op Instagram #37

Goedemorgen deze zaterdagmorgen! Daar zijn je Groene Meisjes weer! Klaar voor een nieuw weekoverzicht? Veel foto’s zijn vorig weekend gemaakt. Het begint een beetje op te vallen dat we doordeweeks weinig tot niks interessants plaatsen en in het weekend zien we dan opeens allemaal nieuwe updates. Anyway, laten we beginnen!

IMG_9659

Vorige week zaterdag maakte ik (Merel) deze delish chocolade smoothie. Gemaakt met: bananen, raw cacao, rijst-kokosmelk (van Provamel) en pumkinspice (ofwel: speculaaskruiden.) Echt ontzettend lekker! Wat ik heel leuk vond, was dat er meteen allemaal foto’s mijn kant op kwamen van mensen die de shake ook hadden gemaakt en – gelukkig – ook heel erg lekker vonden. Een echte aanrader dus!

IMG_9665

Ik ging de stad in (ben ik de enige die het superfijn vind om in het weekend in mijn eentje op stap te gaan?) en lunchte bij Bagels&Beans. Ik heb daar twee favoriete bagels: de tomatenbagel met hummus en extra avocado en de rozijnenbagel met banaan en maple syrup.

IMG_9669

Ik zocht een cadeautje voor een vriendin en kwam terecht bij City Records. Daar ging ik weg met twee mooie vintage platen en de gedachte: ik wil een platenspeler!

IMG_9677

Even toerist in eigen stad spelen. Amsterdam blijft zó mooi. In elk jaargetijde!

IMG_9683

Thuisgekomen trof ik dit leuke boek in de brievenbus. Een quinoa kookboek waar ik erg benieuwd naar ben. De review zal ongetwijfeld later hier voorbij gaan komen.

IMG_9688 IMG_9690

Zondagochtend blogde ik heel wat af en maakte ik mijn “huiswerk” (lessen voorbereiden voor de nieuwe week) en ’s middags volgden we met drie lezers een te gekke kookworkshop bij Mana Mana. Natuurlijk bleven we daar ook gezellig eten. Het was superleuk!

Maandag ging ik naar Carré voor een optreden van mijn studenten van de Frank Sanders Musical Akademie. Ik ben altijd enorm trots op mijn studenten, maar als ze in Carré staan natuurlijk een beetje extra. Helaas heb ik hier geen goede foto van.

IMG_9712

Dinsdag voelde ik me helemaal niet fit en moest ik een dagje thuisblijven van mijn werk. Ontzettend balen, want dat betekent dan dat al mijn lessen moeten worden vervangen en er van alles moet worden geregeld. Maar ja, als je met een bonkend hoofd van de hoofdpijn en koortsig voor de klas moet staan, is dat natuurlijk voor niemand leuk. Dus ik bleef thuis en maakte een jar vol met vers sinaasappelsap. Wat is het toch altijd een werk om die sinaasappels te persen! Ja, ze kunnen ook in de slowjuicer, maar dan moet ik ze eerst schillen en daarna de slowjuicer schoonmaken. Gedoe ;)

IMG_9723

’s Avonds maakte ik een heerlijke maaltijd, naar een recept van Iris (ikbenirisniet.nl,) met risotto, aubergine, herfstpaddenstoelen en peer. Erg geslaagd!

IMG_9732

De volgende dag (woensdag) ontvingen we de FoodWeLove box. Altijd een feestje! Naar deze producten zijn we erg benieuwd. De review volgt later.

IMG_9744

Op donderdag had ik een tussenuur tussen mijn lessen door en ging ik een sojaltte bij Jetties drinken. Dit blijft echt mijn favoriete plekje in Haarlem. Heerlijke bio (en veggie!) maaltijden en goede drankjes. Gratis wifi. Niks meer aan doen.

IMG_9752

Ook ging ik nog even snel naar Stijlloods, een toffe vintage winkel vlakbij mijn werk in Haarlem. Ik loop wel vaker even binnen, maar dit keer had ik een doel: een nieuwe winterjas. Ik kocht deze groene jas omdat hij lekker lang is, ideaal voor op een broek. Voor op een jurkje ga ik nog op zoek naar een korter jasje. De jas kostte maar €22, wat ik echt heel erg goedkoop vond voor zo’n mooie tweedehands jas in een goede conditie.

IMG_9756

’s Middags, na mijn werk, bracht ik nog een bezoekje aan The Vintage Store in Heemstede. Check wat ze daar hebben: een glitter collectie voor de feestdagen! Wow! Ik heb een mooi glittertruitje gekocht voor €13. Yay, goede scores vandaag!

IMG_9763

Jamie bracht op donderdag een bezoekje aan het persevent bij Lite/Dark. Hierover later meer!

IMG_9764

En ze showde een outfitje of the day: broek van Monki, trui vintage.

IMG_9738

Terwijl Beppie lekker verder chillt op haar krabmeubel van Eko-Pets, luiden wij het weekend in. Het wordt een druk weekend en ook een drukke week, maar we zullen proberen hier en daar een fotootje te maken.

Geniet van jullie weekend!

liefs,

de Groene Meisjes

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #37

 1. Wel ironisch dat er in die vintagewinkel een bontjas naast je hangt ;)

  1. Misschien eens een apart artikel aan wijden? Haarlem is een leuke stad en nog niet geheel ‘verpest’ door de grote ketens.

   1. Goed idee! In een grijs verleden (toen we net begonnen met bloggen) hebben we dat wel eens gedaan, maar inmiddels zijn er natuurlijk alweer nieuwe adresjes bijgekomen.

 2. Merel, wat is je haar al weer lang geworden, compleet met een middenscheiding!, en wat staat die ‘herfstige’ kleur je geweldig! Met die mooie groene jas, perfecte combinatie! <3

  1. Ja, tweedehands en vintage kopen we wel wol. Nieuw niet.

   1. En hoe gaan jullie om met leer en bont? Gewoon benieuwd hoor! :)

    1. Leer idem: kopen we soms wel tweedehands. Een mooie tas bijvoorbeeld, of goede schoenen die nog een tweede leven verdienen. Nieuw kopen we het niet. Bont hebben we nog nooit gekocht en zouden we ook niet willen. Bont dragen gaat echt tegen ons gevoel in, ook als het tweedehands is :)

 3. Mooie jas heb je gekocht!
  Ik kwam toevallig deze website tegen, misschien kennen jullie die al. Het is een soort database van verschillende foodbloggers met veganistische recepten.
  http://www.findingvegan.com/

 4. Yay, de glitters zijn er weer! Wat een leuke rekjes met glittertruitjes, daar in Heemstede. Ik heb mijn glitteroutfit voor de feestdagen in mijn hoofd al helemaal compleet, ik ga een vintage top halen bij Recessie in Groningen.

 5. Wat een leuke posts vind ik dit toch altijd :D Ik wil jullie trouwens nog even bedanken voor het idee om havermout te toppen met pepernoten, peer en kokossuiker, want my gosh, wat is dat onbeschoft lekker! Ik eet het sinds dat fotodagboek (2 weken terug of zo?) bijna elke ochtend, YUMMMM.

 6. dag groene meisjes, ik heb even een vraagje over het krabmeubeltje. Bij andere kartonnen krabmeubels komen er telkens stukjes karton los die dan overal gaan rondslingeren. Is dat ook zo bij deze? Zou graag ook eens mijn katje er zo een cadeau doen :)

 7. Wij onderwijscollega’s Nieuw Buinen hadden gisteravond een erg leuke kookworkshop met chef-kok Pim. Het bereiden van de gerechten was leerzaam gezellig en het uiteindelijke resultaat was lekker! Koken en lol maken zorgt echt voor een leuk avondje uit. Ohja inrichting kookstudio: netjes, leuke lampen en geweldige kookeilanden!

 8. Ik zie elke keer van die vintagestore dingen voorbij komen, maar heb je wel eens van de weggeefwinkel in haarlem gehoord?
  die is pas groen verantwoord!
  zou leuk zijn om ze wat publiciteit te geven :)

  1. Hi Sherida,

   We kennen de winkel, maar hebben er nog nooit iets leuks gevonden. Vandaar dat we er niet over geschreven hebben. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en groene winkels, maar we kunnen (en willen) niet overal over schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *