De Groene Meisjes op Instagram #41

IMG_1146

.. en adem uit. Welkom in je weekend. Laten we goed beginnen met wat gezellige plaatjes. Leuk dat je er bent! Wat deden de Groene Meisjes zoal deze week? Werken, heel veel werken. En verder? Sporten. Boodschappen doen. ’s Avonds werken. En vrijdagavondbankhangen met vrienden. Maar dat zie je allemaal niet op de foto’s, dus voor nu:

IMG_0978

Ik kreeg dit superlieve cadeautje van twee leerlingen. Lush is natuurlijk altijd al goed, maar het feit dat dit product vegan is en naar kauwgom ruikt, ja, dat maakt het toch wel helemaal compleet. Het is een jelly, gemaakt van zeewier, die je als douchegel of als shampoo kan gebruiken. Kauwgomhaar, mmm! Dankjewel Naomi en Lincy!

IMG_1071

Om even in de Lush sferen te blijven hangen: in Antwerpen stond een huis. Een geweldige Bed and Breakfast met een heerlijk bad. Kon ik eindelijk mijn Valentijns bad bruisbal uitproberen! Het was geweldig: roze badwater, mierzoet geurtje, papieren hartjes in het water…loved it.

IMG_1064

Voor de mensen die het hebben gemist: dit was dus de B&B. Bakeliet. Ik heb de afgelopen week iedere dag terug gedacht aan hoe geweldig het daar was en ik wil echt terug om de andere kamer uit te proberen.

IMG_1144

Een lekkere bagel van Barnini, een supertof tentje in Antwerpen. De huisgemaakte limonades zijn aan te raden, en dan met name de Iced Violetta, met viooltjessiroop. Deze bagel heet de ‘raw bagel,’ wat betekent dat het een bagel is met rauw beleg en geen creamcheese of iets dergelijks. Het is een vegan lunchgerecht en erg lekker!

IMG_1185

Altijd leuk om producten uit te testen! De Sleepy Time Peach is een nieuwe favoriete avondthee. Ideaal, want er zit geen cafeïne in, prettig voor het slapen gaan dus. De tahini vinden we wat tegenvallen. Dat komt misschien doordat het de neutrale smaak is, want er zijn er namelijk ook met dadels en rozijnen. Deze hebben we nog nergens gevonden. Deze naturel tahini vinden we een tikkeltje ‘gronderig’ van smaak, als jullie dan begrijpen wat we bedoelen.

IMG_1205

Dit toffe boek kregen we opgestuurd, maar gaat over gezonde voeding voor kindjes tussen de 0 en 4 jaar. Met die leeftijdsgroep hebben wij zelf niet zoveel ervaring, dus de review van dit boek hebben we uitbesteed aan vriendinnetje Jaimie. Zij heeft een zoontje van 4 en is zwanger van haar tweede kindje. Happy testing! Jullie horen hier binnenkort meer over.

IMG_1175

Op woensdag had ik een tussenuur op mijn werk. Ik werk in Amsterdam Oud-Zuid… en wat zit er ook in Oud-Zuid? JUIST! Yoghurt Barn! Yay. Ik sjeesde op mijn fiets naar de Eerste van der Helststraat om een lekkere sojayoghurt en een chai latte te nuttigen. De 50% groene meisjes korting op sojaproducten is nog steeds geldig. Tot eind januari!

IMG_1168

Als we dan toch met eten bezig zijn: dinsdagavond kwam ik laat thuis en wist ik dat ik heel veel werk had, tot laat in de avond. Dat was ook zo. En trouwens, alle andere avonden – behalve vrijdag – van de week ook. In drukke tijden moet je extra goed voor jezelf zorgen, dus ik haalde veggie sushi. Normaal gesproken maak ik het zelf, maar daar heb ik echt even geen tijd voor. Ik vind het altijd een beetje decadent voelen, maar ja, dat mag ook best wel eens natuurlijk. Sushi en zeewiersalade, gelukkiger maak je mij niet.

IMG_1161

Hoewel deze vegan Pad Thai, die ik wel zelf heb gemaakt, ook erg lekker was!

IMG_1198

Zo kwam ik donderdagavond, na een fietstocht van dertig minuten door de stromende regen, thuis. Mijn mascara is niet waterproof, nee, dat kunnen we nu toch wel vaststellen. hihi!

IMG_1221

Vrijdag fietste ik eventjes langs Vind-it, een leuk vintagewinkeltje in de Jordaan. Ik was er nog nooit geweest en dat is eigenlijk zonde, want ik zag zo een paar stukken die ik wilde hebben! Ik hield het bescheiden en kocht dit, naar mijn mening prachtige, blauwe glitterjurkje. Ik ben er ontzettend blij mee! De prijs viel me erg mee: €22,90. Netjes toch? Als ik wat meer tijd heb over een tijdje ga ik terug naar de winkel, om foto’s te maken en er een stukje over te schrijven. Voor nu kan je op de link hierboven klikken, dan word je doorverwezen naar de website van Vind-it en kan je de adresgegevens opzoeken.

IMG_1160

Dit schattige kaarsje kreeg Jamie van haar werk (WAAR, fairtrade winkel.) Dit zijn gelukskaarsjes in de vorm van olifantjes. Zo leuk als cadeautje! Als ik het goed heb onthouden, kosten ze €7,95 per twee kaarsjes en ze zijn dus te koop bij WAAR, wat misschien al wel duidelijk was. Jullie mogen nu allemaal een wens doen en dan zal het olifantje bepalen of de wens uitkomt ;)

Lieve groene jongens en meisjes, we wensen jullie een fantastisch weekend! Geniet ervan en we hopen jullie volgende week weer te zien!
Oja, mocht je onze foto’s al eerder willen bewonderen: op Instagram zijn we te volgen via @merelgroenemeisjes en @jamiegroenemeisjes. We zien jullie graag daar!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #41

 1. wat een fijne week, en wat een heerlijk eten allemaal! ik ga ook eens snel die thee uitproberen, klinkt heerlijk :)
  xo, cheyenne

 2. Altijd leuk om te zien en te lezen :) Dat broodje ziet er echt heerlijk uit (de b&b trouwens ook.. ;))!

 3. Ooo wat is het toch altijd heerlijk om op de groene meisjes te komen, lekker positief enzo :) Jullie ook een heel fijn weekend!

 4. leuk leuk leuk ! en ik ga binnenkort ook gebruik maken van de korting :)

 5. Die olifantenkaars is zo leuk! Weet je toevallig welk merk of welke zoekterm(en) ik moet gebruiken bij het Googelen? Wij hebben nl niet zoiets als een WAAR in België.

  1. Hi Stephanie, ze zijn lastig te vinden, maar als je zoekt op “Thaise Thong Kham kaarsjes olifant” dan kan je wel iets vinden op internet. Succes!

 6. Oh wat een heerlijke doorregende foto! Éigenlijk moet iedereen zo’n foto van zichzelf hebben..hihi!
  Nou, rustig aan doen met deze drukte.. Balans is belangrijk! Goed voor jezelf zorgen!

 7. Wat een leuke en lekkere foto’s!
  Ik krijg er honger van.
  Deze week nog eens soja gegeten en nee, ik kan er nog steeds niet tegen, de hele nacht wakker gelegen met krampen :s
  Maar acht genoeg lekkers in de wereld zonder de dieren te moeten beginnen doden.
  Het artikel over de B&B had ik al gelezen en dat zag er echt gezellig uit.

 8. Leuke foto’s!! Haha dat is altijd zo jammer van een mascara als ie toch niet waterproof blijkt te zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *