De Groene Meisjes op Instagram #44

IMG_2065
De afgelopen weken schoot het er steeds bij in om een Instagram weekoverzicht te maken, dus we hopen het vandaag goed te maken met een foto-overload van de afgelopen tijd. Het zijn Instagram foto’s en foto’s die we nog op onze telefoons tegenkwamen. Een deel heb je dus misschien al voorbij zien komen op Insta, maar een deel ook niet. Let’s go!

Laten we beginnen met wat fijne kattenplaatjes.

IMG_2614 IMG_2612 IMG_2450

de katjes pakken elk moment in de zon lekker mee. Kijk ze eens genieten!

IMG_2322 IMG_2295

Beppie heeft een nieuwe obsessie en dat is dat ze per se OP mijn toetsenbord wil liggen. Dus lekker in de weg, als ik aan het werk ben. Heeft ze nooit eerder op mijn bureau gedaan, maar dit heeft ze dus opeens bedacht ofzo!

IMG_2263

Beppie ging weer naar de kapper. Doen we 2 keer per jaar. Moet je kijken wat een haar eraf komt!

Dan wat lekkere ontbijtjes van de afgelopen tijd:

IMG_2558 IMG_2591 IMG_2354 IMG_2608 IMG_2467

Smoothies, havermout en natuurlijk een heerlijk bananenbrood. Superleuk om te horen dat het brood alweer door veel mensen gemaakt is dit weekend. Top!

Plekken waar we zijn geweest:

IMG_2493

Pink Flamingo Pizza in de Pijp. We namen een vegan pizza (op organic pizzadeeg) met hummus en aubergine. Helaas droop de olijfolie ongeveer van de pizza af en was het ook nog eens heel erg zout. Toch jammer, want het was een superleuke tent!

IMG_2492

Check deze lampen! Geweldig toch?

IMG_2328 IMG_2611

Heavenly Cupcakes in Rotterdam. De review staat al online! Oh oh oh, zo lekker. Vegan cupcakes en taartjes, mmm. En ja, dat is ongeveer fulltime Jamie’s uitzicht: een fotomakende Merel.

IMG_2338 IMG_2339

En Burgertrut in Rotterdam. Staat ook al online! Lekkere vegan burgers en “kapsalon” in een te gek pand met geweldige inrichting. We vonden het echt heel erg leuk!

IMG_2185

Blackbird Vintage en Coffee in Utrecht. De lekkerste sojalatte die ik in tijden heb gedronken! En een ontzettend toffe plek ook gewoon, met veel mooie spulletjes.

IMG_2266 IMG_2270

DopHert in Amsterdam. EINDELIJK een leuke vegan lunchroom in de stad! YAY! (het wordt een beetje eentonig, maar review staat online)

IMG_2615

Jamie bracht een bezoekje aan de winkel van de Vegetarische Slager aan de Rozengracht. Zoveel keuze! De “kipstuckjes” blijven toch het allerlekkerst.

IMG_2199 IMG_2192

Ik ging naar Madame de Pompadour in Utrecht. Een vintage kapper, echt ongelooflijk leuk. Kijk nou hoe je je thee geserveerd krijgt! Love it.

IMG_2324

Toen we in Rotterdam bij Heavenly Cupcakes waren, zagen we dat er aan de overkant een vintagewinkel zat. De winkel heet ‘Seventies Design’ en ziet er echt awesome uit. Helaas was de winkel dicht, anders waren we absoluut even naar binnen gegaan. We onthouden het adres voor een volgend bezoek aan Rotterdam!

IMG_2525 IMG_2550

Een nachtje in het Conscious Hotel aan de Overtoom in Amsterdam is echt een feestje. Vooral als je een room with view hebt en de volgende dag heerlijk aanschuift aan het organic breakfastbuffet. Fantastisch hotel!

IMG_2562

Ik was zaterdag in Hoofddorp bij mijn broer Niek en toen we naar het centrum wandelden, zagen we dat er een nieuwe EkoPlaza is geopend. Hoera voor Hoofddorp! :)

IMG_2565

We gingen trouwens naar de nieuwe K3 film, waar Niek echt heel erg naar had uitgekeken. Je bent nooit te oud om van K3 te houden! (stiekem vond ik het zelf ook een erg schattige film)

IMG_2495 IMG_2497

Vriendje Maarten appte wat foto’s van een leuk adresje in Groningen. KokoToko, een winkel met allemaal duurzame/groene spulletjes en kleding, maar ook met vegan kookworkshops. We hebben inmiddels contact opgenomen met de eigenaren van de winkel en hopen in het voorjaar een bezoekje te brengen aan de zaak. Trouwens, zoooo fijn als vrienden of lezers met je mee denken en allemaal leuke dingen met je delen. Zoals hotspots of receptjes. Echt te gek! Dankjulliewel daarvoor :)

IMG_2605

Ook getipt door een lezer: restaurant LE:EN in Utrecht. We gingen er zondagavond eten met Larissa, Tara en Serena, ook wel ‘de meisjes Verbon’ van Beautylab en KittehsCupcakes. Wát een gezellige avond weer en wat een heerlijk eten. Er was niet heel erg veel vegan keuze, maar we hebben toch een aantal fijne opties gevonden en erg goed gegeten. Ik zal het nog uitwerken tot een hotspotartikeltje. We maakten natuurlijk een Polaroid fotootje, dat is inmiddels een soort ritueel geworden. Het was weer supergezellig meisjes!

En dan nog een beetje random:

IMG_2514 IMG_2430

We kregen de titel ‘Leukste Ondernemers van Amsterdam’ en kwamen daarmee (ok, met een ministukje, maar toch) in het Parool. We zijn heel blij en trots!

IMG_2448

Ik ging naar de biologische markt en kocht een berg veggies en fruit. Lekker koken en smoothies maken! Wij gaan graag naar de biologische markt in Zeeburg, bij de Panamalaan. Deze is iedere woensdag, de hele dag. En op zaterdag gaan we wel eens naar de Noordermarkt, in de Jordaan. Ook heel erg de moeite waard!

IMG_2387

Omdat ik nog pompoenen tegenkwam (op een gegeven moment zal dat toch wel eens ophouden, nu het voorjaar heel dichtbij komt,) maakte ik een lekkere pan pompoensoep. Mmm, met kokos!

IMG_2042

Ik paste op de kat van vriendinnetje Jildau, in haar roze huisje. Dit theepotje moést even op de foto. Ik dacht, dat is een of ander superschattig vintage theepotje. Maar toen hoorde ik van jullie (via Instagram) dat ie ‘gewoon’ van Albert Heijn is! Hihi, dat had ik echt niet gedacht! Dus: verkrijgbaar bij Albert Heijn!

En dat was het weer voor nu, lieve groene meisjes en jongens! We zouden jullie willen vragen of jullie ons een plezier zouden willen doen door een korte enquête voor ons in te vullen. Het gaat over ons blog en over de uitslagen zouden ons goed kunnen helpen om de site te blijven vernieuwen en verbeteren. Dit is de link naar de enquête. Thanks!!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #44

 1. Zeker weten een goedmakertje dit! Wat een heerlijke foto’s! Enquete ga ik nu voor jullie invullen!

  1. ahhh :) Nou, we zullen weer wat vaker fotootjes plaatsen. Dan kan je meegenieten ;)

 2. Hmm, wat geniet ik toch altijd van jullie prachtige foto’s, vooral de heerlijke foodfoto’s! En wat gaaf dat jullie uiteindelijk de Leukste ondernemers van Amsterdam zijn geworden, ik ben het er helemaal mee eens! :)

 3. Dan ben ik jullie zaterdag net misgelopen bij de ekoplaza ;)

  Leuke foto’s weer :)

 4. Leuk (en lekker) overzicht! De foodfoto’s lijken steeds mooier te worden, wauw!
  Ik heb de enquête voor jullie ingevuld.

 5. Leuke foto’s!

  Ik was vanochtend in de kringloop in Leuven (http://www.spit.be/) en die staat op dit moment vol met vintage spullen. Het wisselt altijd heel erg wat ze hebben, maar toen ik deze spulletjes zag moest ik meteen aan jullie denken. Misschien leuk om langs te gaan als jullie tijd hebben, het is wel best ver rijden natuurlijk…

 6. Ik volg Merel al een tijdje op Instagram en ik wil je even complimenteren met de heerlijke foto’s! Vooral de smoothies zien er altijd heerlijk uit. En af en toe die taartjes die voorbij komen ook wel, jummie!

 7. Leuk om weer te zien!

  En handig ‘gesorteerd’ per onderwerp. Fijn om te lezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *