De Groene Meisjes op Instagram #46

IMG_3807

Goedemorgen groentjes! Welkom in je weekend. Het is zaterdag, we hebben het weer gered. Wij hebben weer behoorlijk veel meegemaakt de afgelopen tijd, dus dat betekent: foto-overload. Zet je schrap, schenk een theetje in, pak er een bakje frambozen bij en enjoy.

Laten we beginnen met de kitties. De liefste katjes van Amsterdam en omstreken!

IMG_3811 IMG_3812 IMG_3739 IMG_3605

Hopelijk maakt dit een beetje goed dat we in de vorige editie maar 1 kattenfoto hadden!

FOOD

Op dit moment zijn we nogal van de salades. Het komt waarschijnlijk door het mooie weer, maar we hebben gewoon heel veel zin in veggies. Kijk maar:

IMG_3808 IMG_3772 IMG_3626

Ook aten we een hoop lekkere broodjes en boekweitcrackers:

IMG_3789 IMG_3599 IMG_3667

Natuurlijk drinken we ook wel eens iets. Zoals smoothies en juices. En muntthee.

IMG_3793 IMG_3754 IMG_3478 IMG_3721

Bij de volgende foto denk je misschien: huh? Maar deze eitjes zijn helemaal niet vegan?! Dat klopt. We ontvangen een heleboel pakketjes door de weken heen. Helaas is niet alles vegan, dus die spulletjes geven we graag weg. We hebben een doos gemaakt, allemaal spulletjes verzameld en deze naar de buren gebracht. ’s Avonds stuurden ze een foto van hun konijntje, die lekker aan de verpakking van de Tony’s eitjes zat te knabbelen. De blauwe eitjes missen; die hadden wij al opgegeten (want vegan) hihi!

IMG_3623 IMG_3725

Kokoswater is en blijft een verslaving. En in het zakje zit gedroogde mango. Ook zo’n enorme lievelings. Ik nam die mee in de trein naar huis uit Arnhem, na een dagje hotspotten.

IMG_3785

Avocado’s in de aanbieding bij Ekoplaza. WOOP WOOP!

IMG_3786

En dit is zo’n typisch gevalletje ‘dit had ik niet moeten zien.’ Vegan kokosmakronen, ook bij Ekoplaza.

IMG_3810

Jamie ging naar de lancering van de Vegan Chili Burger van Just Like Your Mom. Hij was heerlijk! Binnenkort zal de burger op festivals verkrijgbaar zijn.

IMG_3483

Deze leuke fairtrade box werd naar ons opgestuurd door Max Havelaar. Nouja, niet door meneer Max zelf natuurlijk, maar je snapt ons. Een erg leuke box, maar helaas zaten er wel niet-vegan producten in. Die liggen nu dus bij de buren en hun konijntje ;)

IMG_3777

Heel veel liefde voor deze honingvervanger. Echt de beste die ik ooit heb gegeten. HEERLIJK. Verkrijgbaar bij Vegabond, the new vega(n) hotspot in town. (was gisteren de nieuwste hotspot bij de Groene Meisjes)

IMG_3352

Dit zag ik in een tijdschrift staan en IK WIL HET. Kokoswater met granaatappelsap. Dat moet heerlijk zijn!

IMG_3456

We love radijsjes.

IMG_3389

En chocola. Gekocht op Chocoa, een chocoladebeurs waar Merel aanwezig was.

IMG_3535

En als we dan toch bezig zijn: dit taartje at Merel met de liefste Lianne. We hadden een heerlijke dag en brachten een bezoekje aan een aantal vegan hotspots in Rotterdam, waaronder Heavenly Cupcakes. Daarna gingen we ook nog lunchen bij Arq. I KNOW.

IMG_3687

Tot slot 1 van mijn lievelings ontbijtjes: coconut breaky met verse frambozensaus. Het recept vind je in ons e-book!

Waar zijn we zoal geweest?

IMG_3809

Hier ziet u Jamie in haar nieuwe bamboe blouse van Miss Green en een mand vol met veggies. Geshopt bij de Hof van Twello.

IMG_3734

Dit is het allerzoetste biowinkeltje dat je ooit zult zien. Mimint in Arnhem. Je leest er komende week meer over op de Groene Meisjes.

IMG_3470

We gingen naar de lancering van de Conscious collectie van H&M. Mooie stukken en interessante verhalen! De avond werd gehost door the amazing Marieke Eyskoot a.k.a. Talking Dress.

IMG_3493

Deze cactusjes wil je toch gewoon ALLEMAAL hebben? (bij het tuincentrum, waar ik niet heel erg achtersta, dus ik heb ze laten staan)

IMG_3778

We gingen naar het Bont voor Dieren feestje (Fantastic Fur Free) bij Jimmy Woo. Vriendinnetje Loulou vierde haar verjaardag en organiseerde een benefietavond voor Bont voor Dieren. Fantastisch! Op bovenstaande foto zie je je groene meisjes die een handmassage door Lush-lovelies krijgen.

IMG_3382

Bij Chocoa, de chocoladebeurs in het Scheepvaartsmuseum, was ook een heel interessante expositie over de cacao-industrie. Er speelde een film en je kon foto’s bekijken. In de cacao-industrie gebeuren heel veel oneerlijke dingen. Veel cacaoboeren worden enorm uitgebuit. Daarom vinden wij het erg belangrijk om chocolade altijd fairtrade te kopen!

IMG_3699

Jamie ging op ‘Supermarktsafari’ in de Ekoplaza op het Waterlooplein. Deze safari was georganiseerd rondom de lancering van de nieuwste app van Questionmark, waarover we later nog meer zullen schrijven. Het idee is dat je met een app producten uit de supermarkt en biowinkel kan scannen en dat je dan kan zien hoe ‘groen’ het product is. Dan wordt gekeken naar een aantal factoren, zoals volksgezondheid, dierenrechten en eerlijke handel. Heel interessant!

En op vrijdag reisde Merel af naar het hoge Noorden. Naar Assen om precies te zijn. Hier hield ik een ’talk’ over de Groene Meisjes en over hoe je jonge mensen kan motiveren om groener in het leven te staan. De gelegenheid was een bijeenkomst van de milieu federatie Drenthe. Best heel erg spannend om te doen, maar ook heel er leuk! Helaas moest Jamie werken en kon ze niet mee, anders hadden we liever samen op het podium gestaan natuurlijk!

We wensen jullie een heerlijk weekend. Geniet ervan, doe rustig aan en hopelijk krijgen we hier en daar nog wat zon te zien. Enjoy en tot volgende keer. We zouden het trouwens hartstikke leuk vinden om jullie in de tussentijd op Instagram te zien! Onze accounts: @jamiegroenemeisjes en @merelgroenemeisjes. We zien je daar! 

Liefs,

de Groene Meisjes

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #46

 1. Wat een mooie foto’s maken jullie altijd ! En het eten en drinken ziet er altijd zo heerlijk uit <3

 2. Heerlijk zo vroeg in de ochtend! Wat geven deze foto’s en uitleg mij weer een fijn gevoel en zin in het weekend. Thanks lieve meiden!

 3. Oh, Mimint, daar ben ik ook een keer geweest! Klein, maar zo lief :) ik wilde eigenlijk alles mee naar huis nemen omdat het er zo mooi uitzag, hihi!

 4. Dat waren inderdaad een hele boel foto’s: maar wel allemaal leuke! Die salades van jullie zien hier echt super uit en heel anders dan wat ik zelf bedenk als ik een salade in elkaar flans. Leuke inspiratie :)

 5. Wat een overzicht zeg! Veel foto’s:)
  De salades zien er superlekker uit en die cactussen…. Stiekem vind ik ze geweldig;)

 6. Oh, waarom al die lekkere foodfoto’s , ik heb echt honger nu! Die salades zien er héérlijk uit, echt lekker met dit weer inderdaad! Het ziet eruit als een hele leuke en gezellige week, maar ik stop nu, ik ga even eten pakken! :D

 7. Leuke plaatjes! Die kokosmakronen zien er fantastisch uit! ( jammer dat ik die niet mag hebben van mezelf)
  toevallig kocht ik vanmiddag die paaseitje (voor de kids), super cute in zo’n doosje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *