De Groene Meisjes op Instagram #47

Goedemorgen! Het is Koningsdag! Er zijn nu, vroeg in de ochtend, ongetwijfeld al mensen heel druk aan het schatjagen op allerlei rommelmarkten. Of je ligt nog lekker in je bed, omdat je het gisteravond laat hebt gemaakt. Wat zijn jullie plannen vandaag? We zijn benieuwd! Omdat we denken dat vandaag niet echt DE dag is om achter je computer door te brengen (vinden wij zelf dus ook) hopen we jullie even kort te vermaken met onze laatste Instagramfoto’s en foto’s die we op onze telefoons tegenkwamen.  Wat deden en aten de Groene Meisjes zoal de afgelopen twee weken en waar zijn we allemaal naartoe geweest?

Laten we beginnen met jullie favoriete onderdeel. Food. (of hebben we het mis? ;))

IMG_4039

 

Sushi blijft gewoon lekker. En het grappige is: iedere keer dat ik een sushifoto plaats op Instagram komen er ontzettend veel likes. Ook al is het iedere keer praktisch dezelfde foto. Ik maak namelijk altijd sushi met dezelfde ingrediënten, op hetzelfde bord. En toch blijft iedereen het leuk vinden. Ik zelf ook hoor. Het ziet er gewoon zo lekker uit! (en dat is het ook!)

IMG_4301 IMG_4113

Soms heb je gewoon niet zoveel zin om te koken. Mijn (M) manier van een snelle maaltijd is meestal iets van noodles met een berg gewokte groente met sesamzaadjes. Jamie gaat vaak voor een bord vol met groente, rijstwafels, hummus.. eigenlijk alles wat ze nog kan vinden. Moet ook eens kunnen!

IMG_4131

Zoooo blij dat rabarber weer overal te koop is. Wat is dat toch een heerlijke groente. Ik maakte er van alles mee. De recepten komen nog online, maar ik kan alvast verklappen dat het stuk voor stuk heerlijke gerechten zijn.

IMG_4134

Mmm, dit was ook lekker! Speltboterhammen met hummus, gebakken champignons, radijsjes en kiemen. Ook een typisch gevalletje ‘wat ligt er nog in de koelkast?’ maar dat blijven vaak toch de lekkerste creaties.

IMG_4242

Vriendinnetje Jildau appte dat ze appeltaart aan het eten was. Ik had er meteen zin in. Ken je dat? Dus ik keek wat ik nog in huis: appel, meel en havervlokken. Met wat kokosolie en kokossuiker maakte ik er een supermakkelijke crumble van. Het was heerlijk en het smaakte écht naar appeltaart!

IMG_4186

Over crumble gesproken: deze rabarbercrumble maakte ik de dag daarvoor en was een groot succes. Het is dan ook één van de recepten met rabarber die nog online komen.

IMG_4183

Dit zijn alle recepten uit GEWELDIGE Oh She Glows kookboek die ik nog wil gaan maken. Nouja, ik wil er eigenlijk nog veel meer maken, maar ik pak het systematisch aan. Echt waar, dit heb ik nooit met kookboeken. Ik kook hooguit 1 of 2 recepten uit een boek en zet het boek dan in de kast. Ik vind kookboeken gewoon leuk om te hebben, maar that’s it. Maar met dit boek is het echt anders. Ik wil bijna alles maken. Heerlijk!

IMG_4282

Dit ontbijt ziet er al gauw heel speciaal uit, maar is eigenlijk heel simpel. Een banaan, bevroren blauwe bessen en een scheutje amandelmelk in de blender en je hebt een heerlijk ijsje. On top; gojibessen, kokos snippers en raw cacao nibs.

IMG_4304

Jamie maakte een enorme kom hummus voor de rest van de week. Superhandig om altijd in je koelkast te hebben staan en het verveelt ons eigenlijk nooit.

IMG_4273

Dit, lieve mensen, is de lekkerste vegan burger OP AARD. Het is The Dutch Weedburger en wij aten hem bij Van De Buurt in Bos en Lommer.

Katjes

Oh wat erg! We hebben maar 1 kattenfoto om met jullie te delen. Maar goed, dan ook wel een heel lieve van Pop die zichzelf in een veel te klein doosje gepropt heeft:

IMG_4199

Waar zijn we zoal geweest?

IMG_4306

Op een Cuisinart event waar je je eigen sapjes mocht juicen met een nieuwe juicer die het merk heeft uitgebracht.

IMG_4249

Bij een zeer informatieve en leuke avond georganiseerd door de Schone Kleren Campagne. Na afloop kwam Niki, die bij Schone Kleren werkt, naar ons toe en we hebben afgesproken om binnenkort langs te komen op kantoor voor een interview. Leuk!

IMG_4305

Bij de opening van de nieuwe WAAR winkel in Almere, waar de jongens van Seepje een demonstratie gaven. Deze foto riep nogal wat reacties van vrouwelijke lezers op ;)

IMG_4268

Bij de lancering van Packmee, een geweldig nieuw systeem om kleding te doneren aan een goed doel, zonder dat je er de deur voor uit hoeft.

IMG_4303

Op een elektrische fiets door de stad, op bezoek bij onze favoriete hotspots. Hierover later meer op de Groene Meisjes.

En dan nog een beetje random, maar wel leuk om te laten zien. Dit zijn producten en spulletjes die ons zijn opgestuurd en waarover we laten waarschijnlijk meer zullen delen op de Groene Meisjes:

IMG_4307

Fijne parfummetjes van Le Soft Perfume

IMG_4285

Twee fijne boeken over kruiden en groenten van Green Delicious

IMG_4233

Een bamboe toetsenbord waar ik echt onwijs blij mee ben!

Verder droegen we ter ere van Fashion Revolution Day onze shirts binnenstebuiten en maakten er een selfie mee. Wij willen hiermee (en met artikelen op onze site) laten zien dat wij ons hard maken voor eerlijke mode. Wij geloven in fair fashion!

IMG_4302 IMG_4294

Dankjewel voor het lezen! We hopen dat iedereen een geweldig weekend heeft. Geniet ervan! Wil je altijd op de hoogte blijven? Volgens ons dan op Instagram via @jamiegroenemeisjes en @merelgroenemeisjes. Tot volgende keer!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #47

 1. O yum, food is inderdaad zeker het favoriete onderdeel! Alles ziet er weer heerlijk uit! Ik heb zelf aardbeien/rabarber crumble gemaakt, ook zó lekker! Over een kwartiertje ga ik ook naar de rommelmarkt, sinds jaren ga ik weer eens verkopen!

 2. Leuke foto’s! Ben benieuwd naar jullie rabarber recepten, heb net wat meegenomen uit de tuin van mn vader

 3. Ik zwijmel altijd helemaal weg bij jullie foodie foto’s, het ziet er allemaal zo heerlijk uit! Jullie zijn echt een inspiratie <3
  X

 4. Leuke foto’s dames :) Dat bamboe toetsenbord is echt de bon! Ziet er heel mooi uit. En ja, de sushi.. Het zorgt er gewoon voor dat ik meteen begin te watertanden ;) Fijne Koningsdag!

 5. Ik heb het oh she glows cookbook ook besteld !! Zooooo benieuwd :)
  En nu heb ik ook wel weer eens zin in crumble, en suhsi en…. Alles eigenlijk :)

 6. wauw leuke foto’s. ziet er uit als een onwijs gezellige goede week.
  En bedankt, nu heb ik ook zin in applecrumble….:)

 7. Damn, dat toetsenbord wil ik ook! En ik heb niet eens een desktop computer :p

 8. Nu heb ik honger! Sushi ziet er altijd goed inderdaad, mm.. Ik wou dat het door mijn scherm geteleporteerd kon worden.

 9. Ik ben heel erg fan van rabarber, dus ik ben benieuwd naar jullie artikeltje met recepten daarover!

  In Denemarken was rabarber-aardbei een standaard yoghurtsmaak (zoals hier vanille of bosvruchten). Daar was ik echt verzot op. Nu maak ik zelf rabarbercompote die het ook heel goed doet door de Alpro ‘yoghurt’ :)

 10. Zo te zien komen er heel leuke nieuwe blogs van jullie aan:) daar ga ik me op verheugen!

 11. Ik krijg altijd honger van jullie food foto’s misschien moet ik ook is champignons op brood proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *