De Groene Meisjes op Instagram #48

IMG_6330

Jahoor, daar zijn we weer eens met een Instagram overzichtje! Het is alweer een tijdje geleden en er is een hoop gebeurd in de tussentijd. We zijn druk geweest met werken, afstuderen, op vakantie gaan, voor een zieke Beppie zorgen en nog meer werken. Maar we laten je vandaag vooral leuke plaatjes zien. Lekker eten, lieve katjes, fijne vakantiedagen. Ben je er klaar voor? Traditiegetrouw beginnen we met FOOD. Houd je vast.

FOOD

Jep, we love to eat. A lot. (maar dat wisten jullie natuurlijk al láng)

IMG_6088

Afhaal sushi

IMG_6235

versus zelfgemaakte sushi. Stiekem toch altijd nog lekkerder. Hoewel het ook wel heeeeeel chill is als iemand anders sushi voor je maakt.

IMG_6313

Door het warme weer zijn er hier heel wat banana softserves doorheen gegaan. Dit keer gemaakt met bananen, rood fruit, dadels en kokossuiker. The best!

IMG_6446

Ontbijt (yoghurt met boekweit granola en fruit) bij DopHert. Ontbijten buiten de deur is zó fijn.

IMG_6278

Dit moest een soep worden, maar het werd meer een soort curry-kokos-tomaten prutje op rijst. En het was heerlijk!

IMG_6458

Gevulde gepofte aardappel, gemaakt door Merel’s moeder. Ontzettend lekker; met name ook het avocadosausje. Inmiddels hebben we hier een variatie op gemaakt en het recept komt binnenkort online.

IMG_6180

Een dag nadat we thuis kwamen uit Berlijn stuurde vriendinnetje Suus deze foto. Het is een enorme vegan burrito die ze at bij Burrito Baby in Neukölln. Wij weten waar we volgende keer naartoe gaan! Het probleem met Berlijn is dat er zo ongelooflijk veel keuze op vegan food gebied is. Er is gewoon echt teveel om in korte tijd te ontdekken. Goed, dat is dan ook wel het enige probleem met Berlijn. En de oplossing? Een langere tijd naar deze geweldige stad gaan. Wie weet…

IMG_6463

En deze foto stuurde Suus vanuit Ljubljana (ja, wij moesten Google Maps er ook even bij pakken.) Een quinoa risotto met veggies. Yums! Zo leuk om te zien dat je overal ter wereld (niet dat Ljubljana nou aan de andere kant van de wereld ligt, maar het is in elk geval een plek waar wij niet wekelijks komen,) toch wel weer vegan kan eten. Als je maar flexibel bent en netjes vraagt naar de vegan opties, dan is er eigenlijk altijd wel iets te regelen.

IMG_6433

De komende tijd testen wij en vriendjes Merlin en René ‘wat’ sapjes. Twee dozen vol met sapjes. Cheers!

IMG_6345 IMG_6349

En over sapjes gesproken: Merel dronk een paar dagen alleen maar sapjes! Detox baby. Het ging goed en je leest er binnenkort meer over hier, bij je Groene Meiskes.

IMG_6073

Bestellingen van iHerb zijn altijd weer een feestje. Je weet wat je besteld hebt, maar op het moment dat het pakket aankomt (een paar dagen na het plaatsen van een bestelling,) is het toch toch weer een verrassing.

KITTIES

Beppie was ziek, maar het gaat gelukkig nu beter. Bedenk je voordat je een huisdier adopteert twee dingen: 1) kan ik het aan om een bezorgde poezen/honden/konijnenvader of moeder te zijn? En 2) kan mijn bankrekening het aan om een onverwacht nogal hoog uitvallende dierenartsrekening te kunnen betalen? Als het goed is komt dat niet vaak voor, maar als het dan gebeurt, dan is het even slikken. Geen ramp, het is maar geld en alles voor de kindjes. Maar je moet je er wel van bewust zijn! (tot zover deze wijze les van de Groene Meisjes)

IMG_6409 IMG_6407

 

IMG_6294

 

IMG_6219

 

IMG_6266

(geef Beppie een bakje met wat water en je hebt de hele middag geen kind meer aan d’r)

IMG_6361

Dit tafeltje vonden we bij het grofvuil. Beppie’s nieuwe hangplek.

IMG_6411

Hoewel ze hier ook goed tot haar recht komt.

Ligt het nou aan ons, of zijn dit de liefste katjes van heel Amsterdam?

OVERIG

IMG_6416 IMG_6420

Favoriet terras in de zomer: StudioK. Waarom? Omdat je hier nog betrekkelijk goedkoop wat lekkers (vegan) kan eten én omdat je superchille banken en zitjes in de zon en schaduw hebt. Donderdag is de leukste dag, want dan is het ‘Kanen bij StudioK.’ Vanaf 17.00 uur ’s middags staan er verschillende foodtrucks (iedere week 3 andere) bij het terras, waar je voor een paar euro een kleine maaltijd kan kopen. Er is altijd allerlei keuze, van pizza tot Aziatisch. Heel gezellig! (het duurt tot 21.00 uur en er komt ook altijd een dj draaien. Kortom: perfecte donderdagavond)

IMG_6410

Jamie heeft al heeeeel veel complimentjes over dit t-shirt van PeopleTree (organic en fairtrade) gekregen. En terecht!

IMG_6290

En ik was MEGA MEGA MEGA blij met dit shirt van Wunderwerk. Ook organic en fairtrade. Totdat ik er een sapje met wortel en kurkuma overheen morste. Dat krijg je er dus niet zomaar uit. Van alles geprobeerd (bedankt voor alle tips via Twitter!) maar helaas, kurkuma is hardnekkig.  Jammer he? Ik moest er bijna een beetje van huilen. Heel kinderachtig, I know.

Dat was het weer even voor nu! Jamie is hard aan het werk voor WAAR deze dagen, Merel heeft vakantie van school en werkt thuis voor de Groene Meisjes. Never not working! Verder lekker alle vrije tijd besteden aan gezellige dingen doen met vrienden, in het park hangen en met de katten knuffelen. Zoveel mogelijk genieten van de zomer, voordat straks de herfst alweer begint.

Geniet van je zondag! Dankjewel voor het lezen,

liefs van de Groene Meisjes

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #48

 1. Oh wat naar van dat shirt! Je zou het met textielverf een volledig ander kleurtje kunnen geven; de print is zwart, dus die blijf je zien :)

 2. Bravo voor je wijze les over huisdieren. Ik merk helaas nog te vaak dat mensen een huisdier nemen zonder te realiseren dat er ook financiële consequenties aan vast zitten, zoals de dierenarts.

  Met een beetje geluk is je kat/konijn/hond nooit ziek en hoef je alleen langs te komen voor de jaarlijkse vaccinatie. Maar wat als er wél iets is…

  Ik moet soms een suboptimale behandeling geven omdat eigenaren een huisdier namen zonder hier de financiële middelen voor te hevven. Super frustrerend.

 3. Vloeibare groene zeep op de vlek met kurkuma smeren en daarna wassen in de wasmachine! Ik heb hetzelfde gehad met een kurkuma vlek op mijn sportbroek……. En weg was ‘ie! Ik heb trouwens een slowjuicer besteld, mede dankzij jullie heerlijke blog. De foto’s van die sapjes gaven me nog meer zin en inspiratie om er lekker mee aan de slag te gaan! Thanks GreenGirls!

 4. Gelukkig gaat het weer beter met Beppie! Zo naar als je dieren ziek zijn.
  Je kunt dat t-shirt inderdaad een kleurtje geven met textielverf zoals Dylon, dat kan in de wasmachine. Ook leuk om kringloopvondsten een tweede leven te geven.

 5. Het shirtje van Jamie is inderdaad erg leuk! En dat hij organic en fair trade is maakt het nog leuker. Misschien moet ik ook maar eens naar Berlijn toe ;) Weer leuk om te zien wat jullie hebben gedaan. Blijft toch inspirerend.

  Liefs!

 6. Heerlijke sushi’s, heerlijke kitties….

  En laat de herfst asjeblieft nog maar wat wegblijven, this is MY season!!

 7. lubjana is echt super tof! studentenstad met heel veel hippe plekken, echt een aanrader

 8. Yay for Dutch Weedburgers :) Ik ben blij dat het nu beter gaat met Beppie! En ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met de detox sapjes, ze zien er in ieder geval erg mooi uit.

 9. Als ik in Amsterdam woonde zou ik elke donderdagavond bij StudioK zitten. Klinkt echt te gek!

 10. Na een hele tijd toch weer een stom vraagje uit Canada: Wat betekent Kanen? Zoals in “Kanen bij StudioK”? Het ziet er zo gezellig en oer-Hollands uit daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *