DE GROENE MEISJES TESTEN: ”Cheezly”

In het kader van “vrijdagavond pizza-avond” vandaag de gezonde vegan pizza met het voor ons nieuwe product “CHEEZLY“.

Ofwel mozzarella style supermelt soya cheese.
Ofwel; nepkaas.
Te koop bij (onder andere) Ekoplaza.

Wat heb je nodig?
*Pizzabodems (kant en klaar van AH)
*Courgette, olijven, artisjokken en alle andere groente die je kan vinden.
*Italiaanse kruiden
*Cheezly


Zijn De Groene Meisjes blij met cheezly? Ja!

Al mocht de nepkaas van ons nog wel iets “slierteriger” zijn, het smelteffect is behoorlijk goed.
Daarbij komt dat de smaak een beetje zoutig is, wat de pizza wel wat extra’s geeft.
Goedgekeurd!
(Het is wel een beetje prijzig en daarom niet heel erg geschikt voor onze niet altijd even dikke portemonnee)

mmmm…

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “DE GROENE MEISJES TESTEN: ”Cheezly”

 1. Ik vind dit echt een vies product en heeft niks met kaas laat staan mozzerella te maken… Plakkerige substantie, neem dan een echt stukje buffel mozzerella of doe er niks kazerigs op als je veganist bent, maar dit is zonde van je goeie geld

  1. Smaken verschillen blijkbaar :) We hebben inmiddels wel begrepen dat er betere kaasvervangers zijn, dus we gaan het een en ander proberen in de nabije toekomst.

  2. Als je veganistisch eet wil je geen echte mozarella dus dat is een beetje een suffe reactie Marijke. Ik vind cheezly mozzarella een goed Vegan product wat soms net iets aan je pizza kan geven wat je zoekt. Inderdaad een beetje zoutig en dat is lekker.

 2. Ik vond het inderdaad ook erg niet lekker en ik heb twee varianten geprobeerd. Ook erg prijzig toch wel. Het schijnt dat de pizzakaas van veggiedeli erg op jonge kaas lijkt, maar ik vind het zo’n gedoe om verse spullen op het internet te bestellen.

  1. Dat lijkt ons inderdaad ook. Geen idee hoe dat in z’n werk gaat… Toch horen we wel van mensen die daar goede ervaringen mee hebben, dus misschien toch een keer een kans geven.

 3. Kwam door te googelen bij dit artikeltje uit, ik ga vanavond aan de pizza met deze ‘kaas’. Hij is verzonden toen het zo warm was een paar weken terug en kwam dus op kamertemperatuur aan, daarom was ik wat huiverig hem te gebruiken al zeiden ze bij de webshop dat het geen kwaad kon als ik hem gelijk weer koel bewaarde.. dus we wagen het er maar op. Denk wel dat je het merkt als hij niet goed meer is toch? :P
  Ik combineer hem met paprika/tomaat, biologische pizzasaus en rode pesto, helaas wel met kaas erin, aangezien Bio aan Huis waar ik mijn kaasloze pesto altijd koop op vakantie is, maar goed, volgende keer beter. ;-)

 4. Wat leuk om jullie allereerste, en waarschijnlijk ook allerkortste, artikel te lezen! :)

 5. Ik had het mis: Jullie ‘Tony’s Chocolonely chocoladeletter’ review is nog korter! ;)
  Ik heb nu ook de andere gouwe ouwe posts gelezen, en wat ben ik blij dat jullie foto’s zo veel beter zijn nu! En het was vooral erg interessant om te lezen hoe jullie veganistisch zijn gaan eten, en dat het in het begin best moeilijk is geweest. All the more power to you two! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *