DE GROENE MEISJES TESTEN: PETAL FRESH ORGANICS SHAMPOO

Altijd leuk: nieuwe merken ontdekken! Bij De Tuinen viel ons oog op de flessen shampoo van Petal Fresh Organics. Ze stonden tussen de flessen Yes To Carrots en Dr. Organics. Beide topmerken, dus dat belooft wat.

1

De feiten op een rijtje:

* Bij De Tuinen is deze shampoo in twee geuren verkrijgbaar: Rosemary (Volumizing) en Tea Tree (Scalp Treatment.)
* Bij beide shampoos hoort ook een conditioner.
* Het zijn grote flessen: er zit maar liefst 475 ml shampoo in
* De producten worden gemaakt in de USA
* Deze shampoo is 100 % organic
* Parabenen- en kleurvrij
* En helemaal fantastisch: cruelty free en vegan!
* Wij betaalden 5,99 voor deze fles

2

Volgens de website is deze shampoo ook verkrijgbaar in de geuren Lavender en Lemongrass. Die geuren hebben wij hier nog niet gezien, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen.

Dan zullen De Groene Meisjes nu hun deskundig oordeel over deze shampoo uitspreken;

Jamie: ‘In vergelijking tot de bananenshampoo die ik hiervoor gebruikte, wordt mijn haar van deze shampoo niet droog. Lekkere geur! Verder heb ik (nog) niet het idee dat de shampoo echt iets voor mijn haar doet. Gewoon een lekkere, natuurlijke shampoo.”

Merel: ”Goede, natuurlijk geur! Het halve huis ruikt naar rozemarijn na het douchen. Mijn haar wordt wat (met de nadruk op ‘wat’) steviger van deze shampoo. Normaal wil het nog wel eens erg glad en slap worden. Het voelt nu wat stugger, waardoor het beter in model blijft.
Ze zeggen altijd dat shampoo door parabenen gaat schuimen. In deze shampoo zitten geen parabenen, maar hij schuimt toch behoorlijk goed!”

Zouden de meisjes deze shampoo vaker kopen? Waarschijnlijk wel. Zeker als er meer geuren in Nederland verkocht gaan worden. De prijs is goed, het product is supernatuurlijk EN vegan.
Precies waar wij van houden!

Dit is de link naar de site van Petal Fresh. Zoals je kunt zien zijn er nog veel meer producten. De Groene Meisjes zijn erg benieuwd of en wanneer deze producten naar Nederland komen… We houden ons gaarne aanbevolen om ons deskundig oordeel ook over de andere producten uit te spreken.

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “DE GROENE MEISJES TESTEN: PETAL FRESH ORGANICS SHAMPOO

 1. Ik gebruik voor Niek de Tea Tree en vind hem erg goed!
  Idd heerlijk pure geur en een uitstekende prijs voor de inhoud. Maar wat mij als baasje van 2 Beagles (helaas testdieren bij uitstek) erg aanspreekt is het cruelty free aspect!
  Bovendien werkt de shampoo goed voor Niek’s eczeem gevoelige hoofdhuid dus ik zal hem zeker vaker kopen.

 2. Toevallig! Ik heb deze shampoo en conditioner net gekocht. Was even aan het googelen naar reviews en kwam op jullie blog uit (die ik al een tijdje volg maar dit artikel kende ik nog niet). Fijn dat jullie er zo tevreden mee waren/zijn. Ik ga hem straks zelf uittesten :)

  1. De petalfresh gebruik ik een jaar, om heb leeg te maken. maar voor mijn lange haren doet het niks goeds. Ik moet daarna flessen vol conditioner er in doen om he tdoor te kunnen kammen en ik heb toch echt geen kroeshaar.
   De serie van dezelfde fabriek petal fresh met de naam hair resque voor dry hair,die is wel goed!.Maar die verkoopt H& B niet!. dus die bestel ik dan online.

   1. Hallo Free, is de hair rescue ook in Nederland verkrijgbaar? Ik kom tijdens het googelen alleen maar op buitenlandse sites

 3. Parabenen zorgen er niet voor dat een product schuimt. Parabenen zijn bewaarmiddelen.
  Het product ‘SLS’ zorgt er voor dat een product gaat schuimen.

  1. Hallo Free, is die hair rescue ook in Nederland verkrijgbaar? Ik kom met googelen alleen maar op buitenlandse sites

 4. Ik gebruik de shampoo en conditione van Petal Fresh ook naar volle tevredenheid. Hiervoor veel duurdere niet zo organische shampoos, dit bevalt me beter :)

 5. Voor veel soorten shampoo allergisch maar vooral voor de conditioners, als ik highlights heb moet ik wel een conditioner gebruiken, van deze rozemarijn munt geur heb ik totaal geen last, je haar wordt er inderdaad voller van en niet slap en vet, het beste product in jaren, het ruikt ook heerlijk en dat is heel bijzonder voor iemand met een parfumallergie, het is dus waarschijnlijk echt natuurlijk.

 6. Bernadette van Weegen schreef:

  Ik heb deze shampoo. En hem gescand met de app van de plastic soup foundation. Hij bevat mogelijke schadelijke microplastics! Dat had ik niet verwacht. Er zit polysorbate in, volgens de app een synthetische polymere, waarvan nog niet duidelijk is of deze schade toebrengt aan mens en milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *