DE GROENE MEISJES TESTEN: SOYATOO RIJSTSLAGROOM

Lombardia, ons favoriete lunchcafé in Antwerpen, heeft de meest goddelijke rijstslagroom op aard. Maar aangezien dit voor ons niet om de hoek is, werd het tijd om te kijken naar een alternatief. We kochten Soyatoo rijstslagroom bij EkoPlaza. Lekker plat, uit een bus. Voor 2 euro en 29 cent was hij van ons.

slagroom

ingre

We kregen een helder visioen. Warme soya-chocolademelk met rijstslagroom. Chocolade cupcakes met rijstslagroom. Boterhammen met rijstslagroom. Alles met rijstslagroom, invredesnaam. We konden ons er nog net van weerhouden om al in de winkel de spuitbus aan onze mond te zetten.

Thuisgekomen was daar het moment. De bus ging open. Goed schudden en kom maar door! We moesten vier keer drukken voordat er überhaupt iets uit de bus kwam, maar daar was het dan.RIJSTSLAGROOM. Niks niet voorzichtig proeven, hoppa, neem een goede hap…

Logischerwijs verwachten jullie nu een verhaal over hoe heerlijk deze slagroom, waar we lang op gewacht hebben, is. Wel nu, dit verhaal blijft uit. Helaas vonden we het niet lekker. De slagroom voelt vettig (terwijl er in deze slagroom maar 11 procent vet zit, dat is weinig ten opzichte van een gewone slagroom: 35 procent vet) en heeft een té sterke soya-smaak. Wat ook apart is, want het is rijstslagroom en geen soyaslagroom.Met een schep suiker erdoor zou de slagroom misschien nog lekker kunnen zijn. Maarja, dat is ook niet echt de bedoeling natuurlijk. Nee, hier doe je de Groene Meisjes geen plezier mee. Helaas, want we hadden zo gehoopt op een passend alternatief voor de Lombardia-room.

De zoektocht naar een perfecte plantaardige slagroom gaat verder. Hebben jullie suggesties? We horen het graag van jullie, hieronder bij de comments!

PS. Leon, als je dit leest: dit is een reminder aan je belofte om dat ingewikkelde slagroomrecept een keer voor ons uit te proberen.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

37 gedachten over “DE GROENE MEISJES TESTEN: SOYATOO RIJSTSLAGROOM

 1. Bij mij thuis kwam de slagroom ook zeer moeizaam uit de bus. Product is nu naar de eeuwige jachtvelden!

  1. Inderdaad! Maar er komt ongetwijfeld een dag dat we een overheerlijke slagroom zelf kunnen maken. (Al is uit een bus zo lekker makkelijk.)

 2. Ik stond dit weekend met eenzelfde soort bus in mijn hand bij de Natuursuper, maar heb ‘m laten staan. Dat was dus een goede beslissing :) Jammer voor jullie dat het tegenviel.

  Trouwens, heb thuis in de kast het Franse boekje: ‘Laits et yaourts végétaux fait maison’ staan en meen me te herinneren dat daar een recept voor opklopbare veganistische room in staan. Zal ik eens kijken?

  1. Verstandig!
   Nou, als het een recept waar je niet al te veel ingewikkelde dingen voor nodig hebt, graag :)

 3. Soyatoo heeft ook een gewone versie, die vind ik heel lekker! Het enige nadeel is die bus, want die werkt na een tijdje niet meer terwijl er wel nog gewoon wat in zit. En Soyatoo had ook altijd pakjes, maar die zijn volgens mij uit productie.

  1. Nou, vooruit, dan geven we de gewone Soyatoo nog een keer een kans ;)
   Jammer dat die pakjes uit de productie zijn!

  2. Die pakjes zijn inderdaad heerlijk. Ik bestel ze via internet bij bewust winkelen en haal ze af bij ekoplaza, waar je dan betaalt. Van een pakje heb je een kom van een 1/2 liter vol. Lucie Bakker

 4. Haha, zie dit nu pas. Ik ga een keer aan de slag met die wél lekkere vegaroom. Als ik niet weet wat ik moet doen met een vrije zaterdag of zo :-)

 5. Ik vind die bussen van Soyatoo ook niet handig, want die werken na 1x gebruiken niet meer, is mijn ervaring. Bij de biowinkel bij mij in de buurt verkopen ze ook pakjes vegaslagroom. Moet je wel zelf kloppen, maar is wel lekkerder. :-)

  1. Zelf kloppen is geen probleem. Helaas hebben we die hier niet… klinkt interessant!

 6. Ik heb een recept! Nog niet geprobeerd, maar dat gaat zeker nog gebeuren. De ingrediënten:

  225 g tofu
  enkele druppels vanille essence
  2 tl rijststroop

  In de blender, en klaar is kees!

  1. Dankjewel! Als je het een keer geprobeerd hebt moet je het maar laten weten :)

  1. Wow, hier spreekt een kenner! duidelijk ;) Alpro-zelf-opklop zou ideaaaaal zijn! En als we weer in Belgie zijn gaan we naar je tips kijken! Dank!

  1. Super bedankt voor de tip Laurie! Dit ziet er heel haalbaar uit… dat moeten we gewoon een keer proberen! Misschien dit weekend al :)

   Wat een leuke site ook trouwens! Dus, dankjewel voor je tips en een fijne dag!

  1. Dat is de heerlijke veganistische slagroom die ze bij restaurant Lombardia in Antwerpen serveren :)

 7. Laat maar, gewoon de eerste regel niet goed gelezen. :-) Ik maak soms een soort ‘room’ van zonnebloemloie, soyamelk, suiker en zelfgemaakte vanille essence maar dat kan he helaas niet opkloppen al is het wel lekker.

  1. Geeft niet hoor ;)
   Nou, we hebben nu zoveel tips voor een vegan slagroom, dit moet gewoon een keer lukken! Nu nog kijken wanneer we tijd hebben om het allemaal uit te proberen! Thanks :)

 8. Christine.( Pebbles en Lana) schreef:

  Hallo Merel, via je mams kwam ik hier een kijkje nemen.! Complimenten hoor..heel goed gedaan en veel nuttige tips, waar ik zeker gebruik van zal maken.!!

  Groetjes Christine

  1. Hoi Christine, wat leuk dat je kwam kijken op ons blog! We hopen dat je terug zult komen om nog meer artikelen te lezen :)
   Groetjes!

 9. Ik probeerde de Soy Whip, Soya Spray Cream van Soyatoo. Hebben jullie die al eens geprobeerd. Smaakte me goed. De bus wel goed op zijn kop houden.

 10. Ik lees hier dat je niet alles uit de bus kunt krijgen. Daar is een trucje voor, maar dat hebben ze niet op de verpakking gezet. Sowieso moet de bus niet in de koelkast, maar in de kelder bijv. Als je wilt spuiten dan schud je de slagroom naar de punt en dan spuit je. Als je dat niet doet, dan spuit je het gas op en kun je het laatste restje er niet meer uit krijgen. Dus altijd de slagroom naar de punt schudden (1 fikse schudding zeg maar). Bij ons is de bus altijd leeg.

 11. Ik heb goede ervaringen met de Soyatoo soya slagroom je moet de bus echt goed en vrij lang schudden dan kun je hem zelfs maanden in de koelkast nog gebruiken wel iedere keer goed schudden!.

  (De rijst versie vind ik niet lekker die smaak naar rijst).

 12. Het is alweer even geleden dat jullie het over goede slagroom hadden, maar hebben jullie dan nog niet de spuitbus slagroom van LeHa geprobeerd? Hij is te krijgen bij o.a. veggiedeli en ik ben er helemaal verslaafd aan. Véél lekkerder dan gewone slagroom, heeft iets van klop klop weg maar is stukken minder zoet (gelukkig). Over smaak valt niet te twisten maar het lijkt me dat dit voor iedereen de perfecte vervanger is van de dierlijke variant. Ik heb de slagroom van Soyatoo nog nooit geprobeerd (ik hoop niet dat hij lijkt op de LeHa slagroom… anders vinden jullie deze ook niet lekker). Hij zal vast al ontdekt zijn door jullie en anders is het de hoogste tijd :)

 13. Soyatoo pakjes! Vandaag net geprobeerd en super lekker! Gewoon van de Ekoplaza hoor. Echt een aanrader, proeft lekker, luchtig, hoeft geen suiker bij. Heb hem van tevoren in de koelkast gezet en nog geen 2 minuten geklopt, hoppa klaar! Super lekker op de vegan appeltaart!

 14. Soyatoo soy whip én inderdaad heeft Alpro nu sinds een tijdje opklopbare slagroom, ook lekker! Van Soyatoo ooit een bus sojaslagroom gekocht, vond ik ook geen succes. Ondanks heel veel schudden toch na 4 x spuiten op/kapot.

  Nog een ander alternatief voor slagroom is wat omslachtiger, maar als je cashewnoten een nacht laat weken en je ze daarna met de blender fijnmaalt en wat (poeder)suiker toevoegt, krijg je ook een romige massa. Lekker op een taartje als icing : )

 15. Pakjes Soyatoo uit productie? Nee hoor, gewoon verkrijgbaae bij de Glutenvrije markt, net gebruikt en heerlijk, zacht en romig, beetje kokosbloesemsuiker erbij, yam!

 16. Nou dames, volgende keer een beetje meer werk verrichten. Eerst GOED schudden. Beetje flauw om het merk SOYATOO op deze manier naar de knoppen te helpen !!! Hopelijk blijft deze manier van oordelen binnenkort niet meer straffeloos !

  1. Beste Metta,
   Heb je in de gaten dat de meeste comments al bijna een decennium terug gaan?
   Op dat moment in de tijd voldeed Soyatoo slagroom blijkbaar gewoon niet zo goed aan de verwachtingen. Niet alleen bij de van de groene meisjes. Blijkbaar en hopelijk zijn er inmiddels wat product upgrades gedaan en gaan de spuitbussen wel langer mee :-) Als het iets makkelijker verkrijgbaar was, zou ik het best nog eens opnieuw uitproberen.
   Hazel

 17. Kokosroom al eens geprobeerd? Ik zit met kinderen die een melk en soya allergie hebben. Maar gebruik kokosroom opklopbaar. Dit hadden ze eerst bij de AH, volgens mij uit de productie gehaald. Nu koop ik een blik kokos melk, de meest vette. Die niet schudden, openen en de bovenste laag eruit scheppen en opkloppen, tot je m luchtig genoeg vind. Ik doe er poedersuiker door, wil je geen suiker kan je ook zoetstof doen natuurlijk. Ik kan er in elk geval een mooie slagroom taart mee maken, morgen is de jongste jarig :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *