DE GROENE MEISJES TESTEN: TAKE5NETS (WINACTIE!)

In het kader van onze groene voornemens voor 2012 zijn de Groene Meisjes druk bezig met het minderen in plasticgebruik. We nemen braaf onze eigen boodschappentas mee naar de supermarkt en wijzen plastic tasjes resoluut af. We gaan goed. Maar; wat te doen met de plastic tasjes om groente en fruit heen? Bij de supermarkten vliegen er dagelijks duizenden dunne plastic tasjes door.Om maar te zwijgen van hoe het er bij veel toko’s of bijvoorbeeld Turkse supermarkten aan toe gaat; iedere mandarijn wordt nog apart in een plastic tasje verpakt. De Groene Meisjes vroegen zich af; dat moet toch anders kunnen? En ja, absoluut. Dat kan anders!

De leuke website www.bespaarbazaar.nl biedt het antwoord. Dit is een website die gespecialiseerd is in energie- en milieubesparing. Je kunt hier allerlei apparaten, hulpmiddelen en producten kopen die bijdragen aan een een bewuster leven. Dat klinkt als iets voor de Groene Meisjes!

In de categorie ‘Milieuvriendelijk- Hip Hergebruik’ vonden we precies wat we zochten: Herbruikbare groentezakjes van Take5Nets. Vijf grappige groene (helemaal onze kleur!) zakjes waar je je fruit en groente in kan verpakken in de winkel. De zakjes zijn speciaal ontwikkeld om groenten en fruit op een milieuvriendelijke wijze te verpakken. Door de kleine gaatjes in de stof kunnen de groenten goed ademen. Daarbij komt; doordat de zakjes niet helemaal dicht zijn, kan de cassiere goed zien wat erin zit. De zakjes zijn gemaakt gemaakt van polyester en de stickers van de supermarktweegschaal blijven er gewoon op plakken. De zakjes zijn voorzien van een sluitkoord, dus geen gedoe met verdwalende kiwi’s in je tas, en je kunt ze op 30°C wassen in je wasmachine. Ideaal!

1 2

De Groene Meisjes hebben de Take5Nets voor je getest. We namen ze mee naar onze plaatselijke supermarkt en waren vooral benieuwd naar de reactie van andere mensen.
Ietwat ongemakkelijk stonden we op de groente-afdeling. Sommige mensen keken wat verbaasd. Als in; wat gaan die meisjes doen met die groente? Nemen ze het stiekem mee? Maar uiteraard legden we de groene tasjes netjes in het blauwe mandje, niets aan de hand.

3

Bij de kassa was het even afwachten hoe het zou gaan. Gelukkig, geen moeilijke blikken! Bij de kiwi’s moesten we de kassajuffrouw even helpen, want ze kon het niet goed zien door de gaatjes heen. En jahoor, daar was de eerste vraag. Een nieuwsgierige dame achter ons in de rij vroeg zich af waarom wij alles in ‘die groene tasjes’ hadden verpakt. We hebben haar vriendelijk uitgelegd dat wij onze plastic-gebruik graag binnen de perken willen houden en dat we daarom onze groente en fruit in deze recyclebare tasjes verpakken. De mevrouw keek enigzins afwezig naar de berg plastic in haar karretje en knikte ”oja, ja.” We denken dat ze het begreep.

Thuisgekomen visten we de boodschappen zonder enige moeite uit de grote boodschappentas en legden we het in de fruitmand. Het ziet er nog vrolijk uit ook!

4

Wil jij ook groener boodschappen doen? Misschien zijn de Take5Nets dan ook wat voor jou! Voor 5,90 euro koop je op BespaarBazaar vijf zakjes. Of…je doet mee aan onze Twitter-actie om kans te maken op het gratis setje Take5Nets dat wij mogen weggeven! Wat moet je doen? Volg @BespaarBazaar en @degroenemeisjes en retweet het bericht dat wij vandaag zullen tweeten. Op naar een groener leven met z’n allen!

Heb je geen Twitter? Niet getreurd, heel binnenkort komt er nóg een winactie van een BespaarBazaar product (op lunchgebied,) waarbij je hier op onze site kan meedingen naar de prijs!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “DE GROENE MEISJES TESTEN: TAKE5NETS (WINACTIE!)

 1. Zo! Dat is een goede oplossing voor een grote berg plastic! Meestal neem ik fruit en groenten nu los mee, maar daar zijn ze bij de kassa dan niet zo blij mee ;) Ze zien
  Er leuk uit, die tasjes, en ook nog eens superpraktisch. Ik ga eens richting twitter om een kansje te wagen ;)

  Groetjes, Nine/flutteringazure

   1. Oh, ik lees net een reply over broodzakken! Nu even snuffelen op Bespaar Bazaar
    want dat klinkt ook weer erg handig.

    1. Ja, zeker handig! Nicolette, bedankt voor je tip nog :)

 2. Echt een super oplossing!
  Ik zag op hun site dat ze er ook zijn voor brood. Ik haal regelmatig broodjes bij een super of Turkse winkel waar ik dan ook weer een plastic zakje/tasje omheen moet doen.
  Heb helaas geen twitter maar ach de aanschaf zal me de kop niet kosten dus ik ga dit zeker bestellen!

  1. Leuk! Klopt, er zijn ook broodzakken. Ideaal he? Handig voor mensen die geregeld naar de markt gaan of de bakker. Volgens mij kan je zelfs bij de AH gewoon je brood hierin laten stoppen. Ook voor dat product geldt dat je de sticker die normaal op de broodzak zit, gewoon op het tasje kan plakken. Dus bij de kassa zou dat ook geen probleem moeten zijn. Ideaal!

 3. Wow, wat een simpele slimme oplossing! Ik heb toevallig net gisteren een stuk over plastic geschreven. Maar ook ik heb geen twitter, boeeh, kunnen jullie geen uitzondering maken? Ik zou ze echt graag hebben!
  Hoe dan ook: nice!

  1. Goed dat jij (ook) over plasticgebruik schrijft! Helaas kunnen we geen uitzondering maken, de afspraak was een Twitter-actie …
   Maar, zoals we al schreven; er komt ook nog een winactie voor een grappig lunchproduct (ook plastic besparend) aan en die zullen we hier op de blog doen. Dus, let goed op, er komt meer :)

 4. Dit is echt zo slim! Ik heb een hekel aan al die lichte plasticzakjes van fruit en groente, wat enorm handig! Ik heb meegedaan en geRT onder @schoors :)

  1. Hi Carmen, groot gelijk heb je! We hebben je retweet gezien. Thanks!

 5. Wij gebruiken nu denk ik een klein jaar deze netjes en zijn er heel blij mee. Inderdaad af en toe een vragende blik of reactie, maar allemaal positief. We hebben trouwens 2 setjes: 1 voor gebruik en 1 setje gaat weer in de boodschappentas voor de week erop. We vergaten ze in het begin nogal eens namelijk. Suc6 met de actie en ik weet zeker dat de winnaar er veel plezier van zal hebben!

  1. Bedankt voor de tip Susan! Wij hebben er nu 2 in de la liggen en 3 verdeeld over en aantal boodschappen tassen :)

 6. aWat een super handig idee. Ik heb ze ergens al eerder willen bestellen, maar de bestelling is toen gecanceld. Dat was balen! Nu ga ik er weer helemaal voor, maar eerst de RT actie afwachten. ;)

  1. Verstandig! :) En mocht je niet winnen, dan raden we het je wel aan hoor, om ze te bestellen .. want ze zijn gewoon ideaal!

 7. Wow, ik vind ze supertof, echt een goede oplossing zeg, ik denk dat ik ze ook ga uitproberen!

  1. Leuk! En heb je Twitter? Doe dan mee aan de winactie! :)

 8. Even een vraagje: ik zag dat de zakjes gemaakt zijn van polyesther. Is dit dan wel biologisch afbreekbare polyesther?
  Ik zie me die zakjes zelf al naaien van van die lingeriewaszakjes.
  Handig zijn ze in ieder geval wel!

  1. Zelf maken kan natuurlijk ook! Helaas zijn wij zelf niet zo handig ;) Of het van afbreekbaar polyesther is gemaakt, kunnen we nergens vinden. Je zou denken van wel, gezien het milieubewuste karakter van het merk (Again and A-gain). Anderzijds zijn de zakjes wel heel sterk en gaan ze lang mee, dus misschien is het ook gewoon polyesther?

 9. Jullie hebben me overtuigd! Ik heb ze net aangekocht op bespaar bazaar.
  Supertoffe blog hebben jullie trouwens, ik volg hem met plezier!

 10. Nice! En extra bonus is dus dat je andere mensen aan het denken zet. Je kunt ook je oma (heb ik helaas niet meer) vragen om van oude lakens of nieuw (bio)katoen een set zakjes te maken, met een koordje. Al kun je daar niet zo fijn doorheen kijken. Misschien een goed idee om de zakjes open te laten en pas dicht te binden na de kassa?

  1. Leon, als we jou niet hadden met je slimme tips… ;) Goede ideeen weer, thanks!

 11. Handig! Hier zit alleen altijd alles al verpakt…. Dus heb er niet zoveel aan ben ik bang. :P

 12. Echt een fantastisch idee ! Nou ben ik zelf erg handig met de naaimachine dus jullie hebben me op een idee gebracht om van de restjes stof die ik heb liggen een zakje te maken( thanks Leon voor het idee ). Ik hoop echt dat dit project een succes wordt en zeer binnenkort in iedere supermarkt te vinden is ! Good luck :)

  1. Dat klinkt goed, Esther! En wat je zegt: je zou dit gewoon in de supermarkt moeten kunnen kopen/gebruiken. Ideaal!

 13. […] blij van 50 losse sperziebonen op de lopende band. Ik trouwens ook niet. Een poosje terug las ik op De Groene Meisjes over Take5Nets van Again & A-gain, hele grappige en leuk uitziende vervangers van de plastic […]

 14. Het zou handig zijn als de supermarkten deze zakjes bij het fruit enzo leggen om te kopen (of ander merk) zodat iedereen zich gaat afvragen wat is dat? wat kun je ermee. want de mensen die je móet bereiken bereik je anders niet want die zien dit soort blogs niet.
  Wat ik zelf altijd doe is ik ga naar de markt en neem mijn eigen voorraaddoosje mee voor de noten, en ik laad alle groentes en fruit in een krat.(zijn ook van plastic helaas maar die stammen nog uit de tijd dat ik ook nog geen idee had en weggooien is alleen maar extra zonde vind ik. als ze kapot of af zijn ga ik naar een andere oplossing zoeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *