DE GROENE MEISJES TESTEN: ZOKU QUICK POP MAKER SINGLE (WINACTIE!)

Je zou het niet denken, en misschien is het je helemaal ontgaan, maar het is zomer! Jawel. Het gaat gebeuren. Wij geloven nog steeds in warme, lange dagen, terrasjes, maaltijden in het park en fietstochtjes langs het IJ om af te koelen. De mooiste belofte van dit seizoen blijft toch altijd het ongelimiteerd ijsjes eten en dit laten wij ons mooi niet door de neus boren. Misschien moeten we de zomer niet afwachten, dachten wij. En daarom testten de Groene Meisjes de ‘ZOKU QUICK POP MAKER SINGLE.’ Dat klinkt als een fout Tell Sell apparaat, maar dat is het niet!

Aangenaam: ZOKU. Een ijslollymaker die geen stroom nodig heeft. Maakt een ijsje in minder dan tien minuten tijd, terwijl je er op staat te wachten. We snappen dat je nu denkt: HOE DAN?! Rustig. Het zal allemaal duidelijk worden.

Dit is de inhoud van de doos. Zoals je ziet zitten er meerdere stokjes bij het apparaat, zodat je meerdere ijsjes achter elkaar kan maken.

Hoe werkt deze masjien? De Groene Meisjes laten het u stap voor stap zien.

1. Je vries de unit (het ‘hoofdapparaat’) voor 24 uur in. Haal de unit uit de vriezer en steek een stokje in het apparaat.

2. Giet heel voorzichtig, bijvoorbeeld met een maatbeker, een vloeistof (hier gebruikten wij tropisch vruchtensap) in het apparaat, tot de vulstreep. Let op: raak het bevroren oppervlak niet met je vingers aan, want voordat je het weet zit je vastgevroren ;)

3. Wacht een minuut of 7 tot 10 totdat de vloeistof is bevroren.

4. Je schroeft de ijslolly nu los met de oranje tool.

5. Et Voilà! Daar is je ijsje!

Hoe leuk is dit? Je kan natuurlijk elk denkbaar ijsje maken. Met allerlei soorten sap, yoghurt, verschillende kleurtjes, vers fruit, noem maar op. Wel moet de vloeistof aan een aantal eisen voldoen (een bepaald suikergehalte, koolzuur werkt niet, enz.) maar die staan in de gebruiksaanwijzing beschreven.

Wij vinden het een grappig apparaat. We weten niet of we het heel vaak zullen gebruiken, want je moet natuurlijk wel even plannen dat de unit 24 uur in de vriezer heeft gestaan. Als je een grotere vriezer hebt, waar de unit makkelijk in past, lijkt het ons geen probleem. Je kan hem dan bij wijze van spreken standaard ingevroren hebben. Maar heb je een vriezertje met weinig ruimte, dan wordt het wat lastiger. Desalniettemin is het erg leuk om te experimenteren met verschillende soorten ijsjes. Sterker nog, er zijn zelfs allerlei recepten voor de ZOKU QUICK POP MAKER beschikbaar!

Wij hebben de ZOKU via de leuke webshop Koken&Tafelen en het apparaat kostte 29,95 euro.Koken&Tafelen heeft nog veel meer leuke artikelen, buiten de ZOKU’s (die er ook weer in verschillende formaten zijn) om. Je kan in deze webshop allerlei praktische,lekkere, mooie en grappige dingen voor in de keuken en aan de eettafel vinden. Je moet hierbij denken aan kookboeken, prachtig serviesgoed en bestek (zie bijvoorbeeld dit mooie merk) en allerhande keukenhulpjes, zoals cupmaten(daar wordt vaak omgevraagd op degroenemeisjes.nl!) en een kruidenhakker van Bodum. Kortom: keuze genoeg!

Winactie

Wij vinden het te gek dat we namens Koken&Tafelen een waardebon van 20 euro mogen verloten! Misschien wil je voor de ZOKU QUICK POP MAKER gaan, maar je mag er natuurlijk ook iets anders leuks voor uitzoeken. Misschien heb je dan iets aan bovenstaande tips!

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs? Beschrijf hieronder bij de comments wat voor ijsje jij graag zou willen maken met de QUICK POP MAKER. Wij zijn op zoek naar inspiratie, dus kom maar door met die tips en ideeën! Uit alle reacties kiezen wij een winnaar en hij of zij zal dan bericht van ons ontvangen. Heel veel succes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

45 gedachten over “DE GROENE MEISJES TESTEN: ZOKU QUICK POP MAKER SINGLE (WINACTIE!)

  1. Mmmmmm lekkuh! Zo vroeg op de morgen denk ik aan n yoghurt-honing-mango ijsje… Jam! Kun je ook echt schijfjes/stukjes fruit eraan toevoegen? En dan S middags iets met schijfjes komkommer en munt…
    Oh en s avonds (als t zo warm is als gister heb je ook s avonds ook echt nog n ijsje nodig & verdient! ;)) s avonds n ijskoffie-ijsje!! (jamjamjam; slagroom-ijs met koffie)
    Pffff krijg zoveel ideeen; dat ik nu om kwart voor zeven s ochtends al zin krijg in n ijsje hahaha

    Grtzz Heleen :)

  2. Oe ja! Een cafe-latte-ijsje!

    Groeten uit Toscane (vandaar ;-) )

  3. Wat een super gaaf ding!
    Ik drink iedere dag een Actimel, zo’n kleintje, dat helpt me goed bij mijn prikkelbare darmen om alles een beetje in balans te houden ;)
    Daar zou ik een ijsje van willen proberen…

    Liefs!

  4. Lekkerrrr: banaan met amandelmelk, amandelpasta, geraspte kokos, beetje rauwe cacaopoeder en wat agavesiroop! Heerlijk zonder zuivel en suiker en nooit meer lang wachten? ;)

  5. Erg leuk!! Maare kan de mensen hierboven echt niet overtreffen.. ;)

  6. Volgens mij is dit perfect met kokoswater. Sinds kort heeft Healthy People een kokoswater met ananas in de AH en die is echt heel fijn. Als je daar een beetje vers limoensap bij doet, volgens mij heb je dan echt het ultieme warm weer ijsje.

    Of wat te denken van wortelsap plus appelsap en een beetje geraspte gember? Of van dat fijne troebele appelsap met heel fijn gesnipperde muntblaadjes? Of in de blender gepureerde aardbeien (misschien nog met een klein scheutje appel- of sinaasappelsap voor de vloeibaar) met fijn gesnipperde basilicum? Sowieso, sap + verse kruiden klinkt als een winnende combinatie.

    En alles waar je smoothies van maakt kan je volgens mij ook gewoon ijsjes van maken. Ik zeg: favoriete smoothie maken, zorgen dat ie niet te veel stukjes heeft en hup in je ijsmaker storten. De komkommer die Annie hierboven noemt, volgens mij als je die eerst pureert in de blender, met een klein tikje agavesiroop, wat limoensap en wederom munt, dan heb je een superlekker komkommerijsje.

    Trouwens he, voor mensen die geen ijsmaker danwel een miniscule vriezer hebben, mijn favoriete warm weer snack is bevroren druiven. Als je die wast, van hun steeltjes afhaalt, even voorzichtig een beetje droogdept en dan gewoon in de vriezer laat bevriezen in een doosje, dan heb je heerlijke mini-ijsjes.

  7. Ooh lekker! Ik denk dan gelijk aan m’n lievelingswaterijsje (raket), en hoe ik die met vruchtensap zou kunnen maken. Even los uit het hoofd;

    aardbeien & limoen
    sinaasappel & mango
    citroen & banaan

    die elk in een aparte mengbeker met de staafmixer blenden, allicht een beetje (kokos)water toevoegen, en dan in laagjes in de Zoku gieten? Eerst de aardbei-, dan de sinaasappel-, dan de citroenlaag. En dan heb je ook nog eens genoeg sap om er gelijk nog 2 te maken. Laat me weten als jullie het gaan proberen, ik ben heel benieuwd!

  8. Aardbeien ijs natuurlijk en dan geen normaal aardbeien ijs maar bevroren aardbeien soep. Daarvoor gaan aarbeien in de blender met een beetje basilicum blaadjes, balsamico azijn en een snufje peper. Heerlijk! Google maar voor het recept.

  9. Ik ben dol op chocolade ijs!
    Dus dat wordt chocolade sojamelk, en dan met frambozen en/of banaan erin. Ik weet niet of het kan maar het lekkerste is natuurlijk ook wat stukjes pure chocolade er doorheen te mengen voor het echte chocolade genot.
    Om het wat extra pit te geven ook nog een snufje chilipeper er doorheen, heerlijk :-)

  10. Oe ! Ik heb er nog een:

    Sterke espresso zetten, maar dan in het bakje van je espressoapparaat of mokkapotje een paar kardemompeulen tussen de koffie doen. Af laten koelen, niet-zuivel melk naar keuze erbij. (Ik denk dat speltmelk hier lekker bij is omdat die van zichzelf net een tikje zoet heeft, of amandelmelk voor iets nootachtigs.) En dan in de machine!

    Of vegan chocolademelk verwarmen, met daarin in een theezeefje wat geraspte gember, zodat de gembersmaak in de chocolademelk trekt. (Het chili-idee klonk ook echt superlekker, trouwens!)

    En denk eens aan alle dingend die je met thee kan doen! Jasmijnthee-ijsjes met een tikje agavesiroop. Rooibosijsjes met wat zelfgemaakte sinaasappelsiroop erdoor. (Werkelijk waar te simpel voor woorden om te maken trouwens, eigengemaakte limonadesiroop: http://www.kookjij.nl/recept-citroenlimonade. Zelfde recept kan ook met sinaasappel, of andere citrusvruchten.)

    Oh en nu we toch in de hoek limonade zitten: vlierbessensiroop, al dan niet met wat limoensap !

  11. wat een ontzettend gaaf apparaat! ik ben ijsjes verslaafd dus helemaal iets voor mij.
    en als we een leuke warme zomer avond hebben incl BBQ zou ik de volgende ijsjes maken
    (wel) voor de 18+ ers onder ons.)

    breezer lemon
    Jillz
    red bull
    flugel
    contiki 7 up

  12. Leuk!!! :D Ik heb een ‘gewone’ ijsmaker, maar ik vind dit eigenlijk veel leuker, haha.

  13. Leuk om het een keer in werking te zien, liep er vaak in kookwinkels tegenaan maar de werking werd me niet helemaal duidelijk :)

    Ik heb laatst ontdekt dat gepureerde perzik met wat limoensap en -schil en munt uit de blender een heerlijke combinatie is. Daar zou ik wel een ijsje van maken!

  14. Oeh, alcoholijsjes. Geen idee of dat gaat lukken trouwens, omdat het misschien niet bevriest juist vanwege de alcohol. Maar anders is watermeloenpulp met een scheut wodka wel een goeie.

  15. Geef mij maar passievruchtenijs! Passievruchten met sojamelk blenden, eventueel druppeltje stevia en vriezen maar!

  16. Ik zou samen met mijn dochters Julia (7) en Fiene(4) naar onze moestuin fietsen, aardbeien, frambozen en witte bessen gaan plukken en een heerlijke yoghurt fruit ijsjes maken!

  17. Wat leuk! Ik zou proberen of ik een creatie met groene thee zou kunnen maken, al denk ik wel dat dat wat experimenteren vergt. =)

  18. Sinaasappel-basilicum! (Okee, ik moet nog even nadenken hoe, want ik gebruik die combinatie voor een taartje en dan verhit je het heel even en dan wordt de basilicum supergeurig, en trekt de smaak door de sinaasappelsap. Maar als je toch 24 uur vantevoren dat ding in moet vriezen, dan kun je ook even sinaasappelsap en basilicum verhitten natuurlijk)

  19. Hmmm, ik zou een pina colada ijsje maken met stukjes kokos en sinaasappelsap!

  20. Ik kies voor frambozen en bramen in de ijsvorm, dan perensap erbij, tot slot wanneer het ijsje een ijsje is de punt dopen in chocoalde en wat nootjes.

  21. Ik zou sojamelk koken met een beetje soja yoghurt erdoor, met daarbij kaneel, steranijs, en wat rozenwater of bloesem extract. En dan invriezen.
    Of allemaal laagjes sap achter elkaar vriezen voor een streepjes ijsje. Zo cool. Maar voorlopig kook ik lekker door uit puurplantaardig. :-)

  22. Een heel lekker en vooral heel mooi ijsje is de blauwe-bessen-kokos-watermeloen popsicle!
    Het ijsje heeft drie lagen:
    Onderste laag (wat dus de bovenste laag is als je hem eet): hele blauwe bessen (bevroren/verse)
    Middelste laag: kokosmelk
    Bovenste laag: watermeloen, gepureerd.

    Dit is echt heel lekker en de blauwe bessen zijn een leuke kauw-afwisseling. ;)
    Kunnen er eigenlijk hele vruchten in de Zoku? Of krijg je hem er dan niet meer uit?

  23. Poeh, gepureerde perziken met een zoete witte wijn… Of mango met cocos… citroen met munt…

  24. Wat een waanzinnig leuk ding! Ik onplof bijna van de wilde plannen … Hihi…. We zijn met het hele gezin al eenbaantal maanden bezig met gezonder eten. Niet dat we dat niet al deden, maarre… Het kan altijd beter… Enne….die paar pondjes kunnen er ook wel af .. Hmmmm…. En zie hier… Je kunt gezonder en toch super lekker snoepen ….laat die zomer maar komen. Alhoewel… Ijsjes gaan er altijd wel in :-) ik zou wel eens willen testen of groente ijsjes ook lekker kunnen zijn, handig wanneer de kids weer eens roepen: dat lust ik niet!! Krijgen ze zo toch de nodige vitaminen en andere goede dingen binnen ;-)

  25. Groene meisjes, wat een leuke win actie. Ik zou er sap van Acai in doen. Dat is op dit moment mijn lievelingsdrankje en ook nog een super healthy. En omdat jullie ook vaak in de bagels & beans te vinden zijn, daar verkopen ze het ook! Mmmmmmm! Veel plezier met het uitkiezen van een winnaar!!

  26. Wat een geweldig apparaat. Gisteren heb ik op de markt blauwe bessen gekocht, die zijn heerlijk en supergezond. Ik heb twee smoothies gemaakt voor mijn dochter en mij met yoghurt, melk en een beetje frambozen siroop en de blauwe bessen natuurlijk. Het was heerlijk, dit lijkt me ook heel lekker om te maken als ijsje.

  27. Wat een geweldige reacties op de winactie! Heel erg bedankt! Als we al deze ijsjes moeten gaan uitproberen zijn we volgend jaar nog niet klaar, maar hee, dat noemen we dan maar een ‘projectje’!
    De gelukkige winnares van deze winactie heeft inmiddels bericht van ons ontvangen. Iedereen bedankt voor het meedoen en houd ons goed in de gaten, want er zitten nog meer winacties aan te komen op degroenemeisjes.nl!

  28. Ik heb jullie pas net ontdekt via Serena(beautylab).
    Ben jullie meteen gaan volgen hoor via bloglovin.

    Helemaal leuk jullie blog!

  29. Ziet er gaaf uit! Ik zou denk ik zelf een soort moes in de blender maken van magere yoghurt, aardbei en banaan en daar een ijsje van maken. Hmm.. heb er nu al zin in :-) Leuke blog hebben jullie zeg!

  30. Gaaf apparaat!

    Ik zou heerlijk suikervrij ijs maken met fruit. Ik zou alle combi’s testen tot ik dé perfecte gevonden heb. Op naar een warme zomer!

  31. ik heb vandaag de quick pop maker duo gekocht en ga er morgen lekker milk&fruit in doen. yammie. ook ga ik mijn pak dubbelfris gekruiken(wel een beetje bang voor dat kleine percentage koolzuur, maar dat komt vast goed)
    ook heb ik om te testen goood energy drink van royal club. lijkt me ook heerlijk als ijsje. ik ga hier zoveel lol aan beleven! wil nog wel graag de extra kits ervoor. misschien de chocoladesmelter of character kit ofzo. ook zeker extra stokjes zodat ik meerdere ijsjes kan maken op voorraad.

  32. Ik zou een ijsje maken met vanboven een laagje chocolade dan daarin gevuld met appelsiensap,
    Het volgende gedeelte alleen maar aardbei tot aan de vulstreeep met stukjes aardbei

  33. Ik zou vooral ijsjes willen maken voor mensen om mij heen met allerlei allergie en dieten (suiker/gluten/noten/cholesterol …allergie/intollerantie)

  34. En waarom geen versie met tomatengroentesap als voorgerecht van een diner?

  35. Ik zou voor de frisse smaakje gaan. Heerlijke perenijsjes, frambozenijsjes, citroenijsjes, groene thee ijsjes , deze zij ook nog eens heerlijk vers te maken en mijn kleine man houdt er van…..

  36. Ik zou gaan voor een kind met melkallergie een ijsje met rijstmelk en cacao (veel cacao, voor een puur chocolade ijsje)
    een puur aarbeien ijsje met stukjes aardbei en voor de rest melkvrije roomijsjes op een stokje (deze zijn namelijk niet in de winkel verkrijgbaar)ik zou het wel weten hmmmmmm

  37. Oehhh lekker!

    Ik zou een ijsje maken voor mijn vader. Hij is imker en zeurt al jaaaaren om honingijs! Een ijsje van alleen honing lijkt me niks, maar een ijsje van Griekse yoghurt met honing (natuurlijk wel zijn eigen honing ;-)) en kleine stukjes walnoot lijkt mij een heel strak plan!

  38. Ik ben gek op alles wat tropisch is en aangezien je heel vaak dit soort ijsjes niet kunt kopen zou ik me uit gaan leven op alles wat tropisch is van witte thee tot kokosnoot van durian tot jackfruit en zoeken ik nog wel even doorgaan.

  39. wat een uitvinding al is mijn vriezertje klein een kleine uitvoering zou ik wel kwijt kunnen tja wat voor ijsjes, heerlijk met fruit of iets met koek in het midden en opgevuld met fruit. misschien ook leuk om kinderen mee te laten helpen zo leren ze meteen om gezonde ijsjes te maken zonder geur en kleur en smaakstoffen hoe dan ook wat je er in ook in doet succes ermee

  40. Hoe cool is dit?
    Is het echt zo dat er binnen 7 tot 10 min een ijsje klaar is? Vet!!

    Ik heb op de website gekeken van zoku, er staan super leuke recepten tussen!!

  41. Ik zou gaan voor een moijito ijsje met verse muntblaadjes uit de kruidentuin…mmmm
    Wat ik ook wel eens wil testen is een tomatensapijsje met verse kruiden, kan volgens mij ni slecht zijn …
    Voor de kids : yoghurtijsjes met vers fruit of vruchtensapijsjes met bv een gummiebeertje in, ze zijn ook dol op mr freeze maar weten nooit een kleur te kiezen, misschien deze eens samenvoegen hebben ze gelijk elke kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *