DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: DELI SOCIAL

De Groene Meisjes hebben een plek ontdekt in Amsterdam die we graag met jullie willen delen. We hebben het over Deli Social, een ontzettend mooi (buurt-)initiatief in Amsterdam Zuid. Deli Social is het buurtrestaurant waar Denise Dulcic iedere dinsdag-en zondagavond gepassioneerd staat te koken. Maar dit restaurantje runt zij niet in haar eentje! Denise wordt hierbij ondersteund en geassisteerd door jonge vrijwilligers en leerlingen uit het speciaal onderwijs. Denise is lange tijd werkzaam geweest in het speciaal onderwijs en dat merk je goed aan de manier waarop ze met de jongeren omgaat. Met heel veel geduld (er gaan wel eens wat dingetjes fout en het duurt soms wat langer dan in een ‘normaal’ restaurant) weet zij de jongeren te motiveren om er een mooie avond van te maken. Wij houden van dit soort projecten. Stijve of sjieke restaurants zijn niet ons ding. Doordat we via Merel’s broertje Niek, die Down Syndroom heeft, vaker in aanraking komen met ‘speciale mensen,’ dragen wij dit soort projecten een extra warm hart toe.

Deli Social is gevestigd in een pand van de welzijnsorganisatie Cordaan aan de Amstelveenseweg. Op dinsdag- en zondagavond kan je hier terecht voor een lekker driegangen-menu. Het leuke van de zondagavond is dat het ‘veggie-avond’ is. Dat wil zeggen dat er uitsluitend vegetarisch of veganistisch wordt gekookt. Denise eet zelf vegetarisch en wil met deze keuze dichter bij haar eigen principes blijven. Ze vertelde ons; “Het zal me misschien een paar gasten kosten, want niet iedereen wil vegetarisch eten. Maar aan de andere kant; ik krijg er hoogstwaarschijnlijk ook weer nieuwe gasten voor terug!” Daar heeft Denise helemaal gelijk in. Terug naar het menu. Vegetarisch eten op zondagavond dus. Maar wat als je vegan wilt eten? Dat is geen enkel probleem, mits je het van tevoren (bij je reservering) even aangeeft. Dat is toch alleen al geweldig? Er wordt gewoon een speciaal driegangen-menu voor je gekookt, helemaal plantaardig. Wij gingen het uitproberen…en kregen er geen spijt van!

Als voorgerecht aten we een heerlijke waterkerssalade met appel, walnoten en een frisse dressing.

Het hoofdgerecht was een fantastisch gekruide moussaka, met aubergine, bonen, aardappel en een vegan bechamelsaus die erg veel van kaas weg had. Absoluut verrukkelijk!

En dan het dessert. Jullie weten: de Groene Meisjes zijn dol op toetjes. We kregen een ijskoffie op basis van vanille rijst-ijs en hazelnootsiroop. De chocolade en de nootjes ‘on top’ maakten het geheel helemaal af.

Het heerlijke eten en de ontzettend vriendelijke bediening (en kokkin natuurlijk!) maakten dat wij al vóór het toetje zeiden: ‘hier komen wij zeker terug!’

Lijkt het je ook leuk om een avondje vega(n) te gaan eten bij Deli Social? Houd er rekening mee dat je even van tevoren moet reserveren. Dit kan je tot op de dag zelf, tot uiterlijk 14.00 uur, doen via de Facebookpagina van Deli Social. Ook kan je hier van tevoren al het menu lezen, zodat je even kan checken of erdeze week iets lekkers voor je bij is. De kosten voor het driegangen-menu zijn 15 euro (voor studenten,55+ers en mensen met een AWBZ-indicatie is de maaltijd op dinsdagavond slechts 9,50 euro) en in de maanden juni en juli krijgen deelnemers van de VeggieChallenge het toetje gratis!

De adresgegevens: Amstelveenseweg 308 (vlakbij het Olympisch Stadion) te Amsterdam. Op zondag gratis parkeren, dus Deli Social is voor de (autorijdende) mensen buiten Amsterdam ook goed bereikbaar.

Wie van jullie is er enthousiast geworden om Deli Social te gaan eten? We zijn erg benieuwd!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: DELI SOCIAL

  1. Wauw ziet er goed uit zeg! Leuk geschreven ook!:)
    In Amsterdam is er ook zoveel meer! Tara wilt al naar onze hoofdstad verhuizen binnenkort, misschien moet ik maar mee!;)

    1. Thanks! En: gezellig! Gewoon proberen! (al is het natuurlijk ontzettend lastig om aan een woning te komen, maar misschien iets voor jullie tweetjes? Dat is vaak makkelijker!)

  2. Wat een leuk initiatief zeg en het eten ziet er super uit!
    Leuk idee om daar binnenkort een keer met zijn allen, dus ook met Niek, te gaan eten!

  3. wow, wat een leuk initiatief! Mocht ik weer eens in Amsterdam zijn, dan zal ik er zeker aan denken om hier naartoe te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *