DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: EETCAFE MEDINA (GESLOTEN!)

Omdat de Groene Meisjes het zo leuk vinden om alle (nouja, niet alle, want dan zouden we ook naar allerlei gure shoarmatenten moeten) restaurantjes in de Indische Buurt eens uit te proberen, gingen we gisteravond naar Eetcafé Medina. We hadden zin in een eenvoudig hapje eten, voor niet al teveel geld. Want: ook voor de Groene Meisjes is januari een budgetmaand bij uitstek.
Op het pleintje waar de twee Atjeh-straten samenkomen zit het gezellige Medina. Mocht je op dit pleintje staat en je afvragen hoe het komt dat dit plekje je zo bekend voorkomt; de serie S1ngle (met Katja Schuurman, Bracha van Doesburg en Eva van der Gucht) is hier opgenomen. Tot zover de wetenswaardigheden. Bedankt voor uw aandacht.

Medina is niet echt wat je noemt een fancy restaurant, maar dat hoeft voor ons ook niet altijd.
Wat ronduit hilarisch was: de televisie bleef ‘gezellig’ en net iets te hard aanstaan. Subtiel!
Maar, we zaten aan het raam en keken uit over de leuke typische Indische Buurt huisjes.
Het eetcafé heeft een behoorlijk gevarieerde kaart. Dit gaat van de klassieke kipsaté met friet tot kaasfondue en wraps met falafel. Een bonte mix dus.

Als voorafje kregen we een warm broodje met huisgemaakte hummus. Wow, complimenten voor de kok, want wat een lekkere, romige hummus is dit!

1

Daarna kozen wij voor de ‘weekdish’, in dit geval een penne met ratatouille. De weekdish kost 8 euro en is altijd een gezond gerecht. Zover wij weten is het ook altijd vegetarisch.
We kregen een goed bord pasta met veel verse groente. Nice.

2

Ondertussen druppelen er wat meer gasten binnen en gaat het geluid van de televisie uit.
Wat jammer was: er werd geen muziek aan gezet. Wat nog jammerder was: er zat een mevrouw met een dik Amsterdams accent op volume 42 te vertellen over wat een leed haar buurman wel niet aangedaan was.

Om het vegan en budgetproof te houden kozen we ervoor om de maaltijd af te sluiten met een verse muntthee. Altijd goed.

3

Hoewel Medina misschien niet het eerste restaurantje is waar wij voor zouden kiezen, vonden we het toch erg leuk om hier eens te eten. Daarbij komt: de bediening is supervriendelijk en het eten prima!

[Facts: Eerste Atjehstraat 62, 1094 KP Amsterdam Oost. Dit is op loopafstand van het Muiderpoortstation (trein/tram) of het Javaplein (tram.)
Alle dagen van de week open. Doordeweekse dagen open tot 01:00 uur, weekend open tot 03:00 uur.
Budgetproof: wij aten+dronken voor euro 13,75 per persoon. Dit is zonder fooi erbij gerekend.]

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: EETCAFE MEDINA (GESLOTEN!)

    1. Jazeker! Dus mocht je een keer in de buurt zijn… Overigens voor ook heeeeeeeel lekkere pasta in de Indische buurt; Comfort Caffe in de Sumatrastraat! MMMM

  1. Hai meiden,

    Ik woon sinds zo’n 2 maanden verhuisd in de buurt van A’dam. En mijn werkgebied (thuiszorg) is rondom de Indische buurt en Watergraafsmeer. Geweldig. Ik vind jullie tips echt geweldig handig. Kan ik lekker in mijn pauze langs 1 door jullie aanbevolen tentjes lunchen! (dat doet herinneren aan het feit dat ik nog steeds een x langs ’t Wethoudertje moet gaan) xxx

    1. Superleuk om te horen Anatji! Oeee het Wethoudertje. MMM goed voor een ongezonde snack, zoals frietjes of een kroket. Voor wat gezondere kost verwijzen we je door naar Medina, Comfort Caffe, StudioK en natuurlijk de fruitshake bij Mutlu! Allemaal in het verlengde van 1 of 2 straten, loopafstand van elkaar.
      Veel plezier en laat het ons weten als je eens 1 van de tentjes geprobeerd hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *