DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: ‘MUTLU’ (INDISCHE BUURT)

Vandaag op straat gehoord: ”Het zit er weer op.” Aldus een mevrouw uit de straat, doelend op de feestdagen die weer voorbij zijn. Voor veel mensen valt er een last van de schouders en is het tijd om weer ‘normaal’ te gaan doen. Normaal doen betekent dan voornamelijk ‘normaal eten’.
En dat mag ook wel, na al die kerstonbijtjes, stollen, kransjes, vijfgangen diners en ijscoupes.
(lekker, daar niet van, maar we horen het geweten alweer knagen.)

De Groene Meisjes aten vandaag het laatste stukje van de heerlijke appelperenwalnotenspijstaart en besloten de dag verder gezond door te brengen. Mooi voornemen dachten we, zo tussen kerst en de oliebollen door.

1

We besloten een bezoekje te brengen aan ‘Mutlu’. Een nieuw sap&salade-barretje in de Sumatrastraat. We werden heel vriendelijk te woord gestaan door de eigenaar van de zaak, die ons vertelde dat zijn sapbar sinds deze maand open was. Wow, de meisjes zijn er vroeg bij!


We kregen uitleg over al het lekkers dat er te krijgen is. Dat is ongeveer dit:

– fruitshakes
– soya-fruit shakes
– wortel-fruit shakes
– broodjes gezond en tosti’s
– verse salades
– verse dipjes/smeerseltjes voor op brood (bijv. humus!)
– sesam/pinda-bars (gezonde snack)
– linzensoep

2

De zus van de eigenaar, die veel helpt in de winkel, eet vegetarisch. Zij vindt het erg belangrijk dat er met puur vegetarische ingrediënten gewerkt wordt, vandaar de soyamelk. Andere melk is er niet. Wat goed! Hier zijn De Groene Meisjes echt ontzettend blij mee! En dan nog eens te bedenken dat deze sapbar op loopafstand van ons huisje is. We hebben het goed.

De aardige meneer in actie

3

Jamie nam een linzensoep met een bruin broodje en Merel nam een fruitshake van soyamelk met wel zeven soorten fruit EN een pindabar. MMMM…. In totaal waren we 5,50 kwijt. Heel goed te doen, als je het ons vraagt.

4

We aten en dronken het geheel lekker op een bankje buiten op. Want ja, kerst en 15 graden, het moet allemaal kunnen dit jaar.

5

Mogen we nog even de aandacht vestigen op het 100 % compostable logo op het bakje van de linzensoep? (en oh, let op de mooie lila nagellak van Jamie.)

6

We wensen Mutlu ontzettend veel succes voor de komende tijd! De kans is groot dat De Groene Meisjes vaste klanten worden… dus misschien is het raadzaam om vast na te denken over een spaarkaart ;)

[Facts: Sumatrastraat 68, Amsterdam Oost/ Indische Buurt. (loopafstand Muiderpoortstation)
Alle dagen van de week open.]

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Een gedachte over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: ‘MUTLU’ (INDISCHE BUURT)

  1. Sinds deze week ben ik ook fan van Mutlu. Heerlijke soep, lekkere salades, super sappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *