DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: NEIGHBOURFOODMARKET

1

Afgelopen zondag vond de eerste editie van de NeighbourFoodMarket plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Op deze markt komen good-food verkopers uit Amsterdam en omgeving samen. Je vindt hier van vegan cupcakes tot soep en van wafels tot olijven. Overal staan eenvoudige lange tafels waar je gezellig kan aanschuiven, om samen met je ‘buren’ een lekkere maaltijd te nuttigen.

2

Bezoekers worden uitgenodigd om eigen servies en bestek mee te nemen en speciaal daarvoor is er zelfs een afwashoek.

3

Verder zijn er overal gezellige hoekjes met artikelen uit de kringloopwinkel, wat het ’thuisgevoel’ met zich mee brengt. Fijn, echt iets voor de Groene Meisjes!

5

Duidelijk dat dit de leukste bezoeker van de markt was.

6

We kwamen onze collega-bloggers Happy Herbi en VegaDutchie tegen, die heerlijke vegan taartjes, bonbons en broodjes verkochten. Good job, ladies!

1 2

We hadden een interessant gesprek met de heren “Chocolate Makers.” Een nieuw merk chocolade uit een klein fabriekje in Amsterdam! Repen pure chocolade, zonder dierlijke ingrediënten, verpakt in vetvrij papier (in plaats van aluminium) en wikkels bedrukt met biologische inkt. Sounds good. Hierover horen jullie binnenkort meer op degroenemeisjes.nl!

1

Behalve lekker eten was er ook genoeg leuks te zien. Zo ontmoetten we de dames van Chatoui die van gebruikte materialen weer iets moois toveren. Je moet hierbij denken aan sieraden, kussenslopen, tasjes en kookschorten. Fijne printjes en leuke kleuren. Niet eetbaar dus, maar wel érg leuk!

1

Ook boven waren gezellige hoekjes gemaakt waar je kon zitten. Het was druk en alles zat vol. Goed teken!

1

De Groene Meisjes vonden deze eerste editie van de NeighbourFoodMarket een succes en we kunnen dan ook iedereen aanraden om gezellig naar de volgende editie te gaan!

De NeighbourFoodMarket zal iedere maand plaatsvinden en iedere keer op een andere locatie op het Westergasterrein. De volgende editie is de derde zondag van de maand. Het is mogelijk om een kraam te huren en met je huisgemaakte heerlijkheden op de markt te gaan staan. Wie weet gaan de Groene Meisjes er ook nog eens aan geloven!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: NEIGHBOURFOODMARKET

 1. Wat weer een leuk initiatief! ’t Blijft toch maar een enge stad hoor Amsterdam….. ;)

  1. Ja he, nare stad, dat Amsterdam ;) (zo onpersooooonlijk ook. hihi)

 2. Wat een heerlijk idee. Ga zeker volgende maand een bezoekje brengen.

  1. Dan weet je wat je een keer te doen staat… ;) Op zondag in de auto springen (en gratis parkeren hier)!

  2. Of misschien moeten we het zelf gaan organiseren in Arnhem :D

   1. Ook een heel goed idee! Arnhem is al superleuk, maar kan zeker nog leuker worden! Misschien een idee om Suzette (watmaaktsuzette.nu) daar eens over te contacten? :)

 3. Misschien een flauwe vraag, maar was die chocolade ook fair trade? Of is dat zo logisch dat die niet tussen de keurmerken staat? ;)

  1. Geen flauwe vraag ;) Morgenochtend komt er een artikeltje over de chocolade online :)

 4. Wat leuk en wat hebben jullie dat vlot gedaan zo’n artikel met foto’s meteen online! Ik ga het meteen even twitteren! Komen jullie volgende keer weer vegan lekkers bij mij en Jolijn halen?

 5. Dit ziet er echt gezellig en hip uit! Toch maar eens kijken of ik een keer af kan zakken (nou ja, op kan trekken meer) naar Amsterdam. Wel met boodschappenkarretje in het OV denk ik zo ;)

  1. Ja! Zeker doen en dan drinken we een sojalatte ergens :) Gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *