DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: STACH FOOD

1

Het stond al een tijdje op de planning, maar het kwam er maar niet van; STACH food, in de Pijp, bezoeken. Gisteravond was het dan eens zover. We sprongen op de fiets en staken het water over naar Oud-Zuid. STACH food is volgens de website van de winkel ‘het beste alternatief voor zelf koken.’ Je kunt in dit leuke winkeltje, dat wel wat wegheeft van een ouderwetse kruidenier (maar dan nu hip,) gezonde kant-en-klaar maaltijden van een hoge kwaliteit kopen. Je moet hierbij denken aan de minder platgetreden paden, zoals geroosterde pompoen, een stampotje met Chinese sla en een Indiase curry met zoete aardappel. Helaas is er in het kant-en-klare segment nog niet heel veel vegan-food te vinden. Veel producten bevatten kaas, ei of melk. Wel is er genoeg keuze voor de vegetariërs onder ons! Alle maaltijden kunnen meegenomen worden, zowel koud als warm, of kunnen worden genuttigd in het gezellige huiskamerrestaurant in de winkel. Het menu kan je vinden op de website van STACH food en heel binnenkort worden er ook broodjes voor de lunch geserveerd. Wij zijn erg benieuwd!

2
Vanessa, vriendinnetje van De Groene Meisjes, was gezellig mee.

3

De producten bij STACH food zijn niet (allemaal) biologisch, maar in geen enkel product kom je een E-nummer tegen en alles komt zo dicht mogelijk uit de buurt. Eerlijke streekproducten, daar houdt STACH van. Dat vinden wij een goede zaak!

Er worden bij STACH food voornamelijk lekkere en luxe dingen verkocht. Chocolade in allerlei soorten en maten, koekjes, luxe thee, raw-food bars, nootjes, chips, taart, wijntjes, vers appelsap… mmm. De Groene Meisjes kochten er de beste drop die we in tijden hebben gegegeten; Darrel Lea Soft Eating Liquorice. Nice. Hiervoor fietsen wij speciaal de brug over!

4 5

De Groene Meisjes vonden het leuk om eens bij STACH food op visite te zijn en waardeerden de kleinschaligheid van de winkel. Dit is nog eens gezellig boodschappen doen! (Heel anders dan de winkel tegenover STACH, met een groot blauwverlicht logo op de gevel.) Wij vinden de winkel niet erg geschikt voor de kleine portemonnee, want echt low-budget kunnen we de producten niet noemen.Een kant-en-klaar maaltijd kost rond de 7 euro, dat is vrij prijzig. Anderzijds; als je de maaltijd in het restaurant nuttigt, is het geen erg dure manier van uit eten gaan. Naar STACH zouden wij vooral voor de luxe kwaliteitsproducten komen. En daarbij komt dat de manier waarop de producten worden verpakt geweldig is. Een sucker voor verpakkingen (lees: De Groene Meisjes) gaat hier vast niet met lege handen de winkel uit!

7

De volgende keer willen de Groene Meisjes gezellig een hapje eten in het huiskamerrestaurant. We hopen dat we dan weer net zo vriendelijk zullen worden geholpen als gisteravond. Het personeel is behulpzaam, vrolijk en gastvrij. Tot de volgende keer!

[FACTS: Van Woustraat 154-Winkel, 1073 LW Amsterdam. WEBSITE. Alle dagen open van 12.00 tot 22.00]

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: STACH FOOD

  1. Een afhaalpizza kost ook al snel 8 euro, dus ik vind 7 euro voor een goede maaltijd eigenlijk wel prima!

    1. Dat is zeker waar! Absoluut de moeite waard om eens te gaan kijken :)

  2. Ik kijk idd ook niet op van de prijzen, zeker niet voor maaltijden op deze basis.
    Erg mooie vormgeving deze winkel!

  3. Ha, ik las serieus Slacht Food! Ik dacht al, wat krijgen we nou? Maar dit klinkt beter, vlakbij m’n werk, dus ik ga een keertje langs.

  4. Hey,sinds kort zit Stach ook in west in de haarlemmerstraat, tegenover Marqt. Ik ben nog niet binnen geweest, dus geen idee of daar een huiskamer restaurant in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *