DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: STUDIO/K

1

Ooit, lang geleden.. laten we niet overdrijven, een jaar geleden… ontdekten de Groene Meisjes Studio/K. We zaten aan een wijntje met een broodje toen we opmerkten: dit is eigenlijk wel een heel erg leuke buurt! De Indische buurt in Amsterdam Oost heeft prachtige panden, gezellige straatjes, leuke tentjes en dus het fantastische Studio/K. Voor de mensen die het niet kennen: het is een restaurant/cafe/filmhuis/expositieruimte en club in 1. Adres: Timorplein. De Groene Meisjes waren nooit eerder in dit stukje Amsterdam geweest.
[check HIER de site]

Nu, een jaar later, zijn we in de buurt komen wonen en is Studio/K een verlengstuk van onze woonkamer geworden.
We komen er graag voor een drankje met vrienden, een koffie en gratis wifi, een gezellig feestje… of een lekker hapje eten!

2

Studio/K is te gek vanwege de ongedwongen retro inrichting, de loungebankjes die er staan, de toffe muziek die er gedraaid wordt en de leuke jonge mensen (allemaal studenten) die er werken.

 

Op maandag, dinsdag en woensdag krijg je studentenkorting op het vegetarisch weekgerecht. Het gaat om een paar euro verschil, dus echt de moeite waard om je studentenkaart altijd mee te nemen!

Afgelopen dinsdag hadden De Groene Meisjes zin in een niet al te duren edoch smakelijke en gezonde maaltijd, dus we schoven door naar de buren. Het vegetarisch weekgerecht was niet helemaal geschikt voor veganisten, maar na wat navraagwerk in de keuken bleek het geen enkel probleem te zijn om de maaltijd voor ons aan te passen. YES! Zo fijn als mensen niet moeilijk doen over vegan eten.

We kregen een heerlijke maaltijd; couscous met een heeeeeel pittig rood sausje (memo aan onszelf: meer water nodig volgende keer), paddestoelen, hazelnoten en warme abrikoosjes. Koriander erover en zure komkommer erbij. Lekkere smaakcombinaties allemaal!

Bij een bezoekje aan het toilet ontdekte ik (Merel) nog een sterk staaltje ‘kunst in de wijk’;
3

Als toetje namen we een muntthee en een soja cappuccino. En daarna hebben we zowel de bediening als de koks heel hartelijk bedankt voor het meedenken. De Groene Meisjes waarderen dit echt heel erg!
Tot de volgende keer :)

4
Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *