DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: THAI TIGER


Bron afbeelding: www.thaitiger.nl

Met enige regelmaat gaan de Groene Meisjes een hapje buiten de deur eten. Hoewel we er geen problemen mee hebben om wat verder van huis te gaan, is het natuurlijk heerlijk om na het eten lekker naar huis te kunnen lopen. Dat is bij restaurant ‘Thai Tiger’ voor ons het geval. Thai Tiger is een respectievelijk nieuw Thais restaurant op het Javaplein. Het restaurant heeft een frisse, gezellige uitstraling en we hadden gehoord dat je hier erg goed kan eten. Nu staat de Thaise keuken erom bekend dat er goede veganistische gerechten tussen zitten, iets wat overigens voor meer Aziatische keukens geldt, dus hier moesten we toch zeker wel een keer gaan eten!

De sfeer

Thai Tiger is een gezellig, niet al te groot, restaurant. De kleuren op de muren zijn rustig gehouden en er hangen prachtige, sfeervolle lampen aan het plafond. Er klinkt gezellige, vermoedelijk Thaise, muziek uit de speakers en het ruikt er heerlijk naar allerlei kruiden.
Nadeel vonden wij dat je vrij dicht op elkaar zit. Hierdoor krijg je het gesprek van je achterburen vrij gemakkelijk mee, iets waar je niet altijd op zit te wachten. De service is enorm vriendelijk. We werden snel geholpen en er werd ons in alle rust uitgelegd wat het verschil tussen de curry’s (rode, groene, gele en nog meer keuzes) was. Fijn!

De kaart

De kaart is erg gevarieerd. Van noodles met groente tot curry’s, soepen, vlees, vis en vegetarisch. Als er een ‘O’ achter het gerecht op de kaart staat, betekent dit dat het vlees of de vis vervangen kan worden door tofu. Dat maakt het gerecht in ieder geval vegetarisch.
De curry’s zijn met kokosmelk gemaakt en er zit geen ei in. Veganistisch dus!

De prijzen

Wij zijn persoonlijk niet heel erg bekend met Thaise restaurants en hebben wat betreft prijzen dus geen vergelijkingsmateriaal. Een vegetarisch curry kost zo rond de 12 of 13 euro.
Een hoofdgerecht met vlees of vis kost rond de 14 en 16 euro.

Het eten

Wij kozen voor een Massamam Nua curry, met tofu, aardappels, ui, pinda’s en kokosmelk en een Keng Kari Kai curry, een gele curry met tofu, aardappels, ui en kokosmelk. Het waren grote porties en we kregen hierbij witte rijst geserveerd. We hebben allebei van beide curry’s geproefd en we kunnen echt niet kiezen welke lekkerder was. Beide waren namelijk ontzettend, waanzinnig, vreselijk lekker! Twee dampende schalen kruidige curry met heerlijke tofu (knapperige buitenkant, zachte binnenkant) en groente. Zo vol van smaak hebben wij een curry nog niet eerder gegeten (neen, wij zijn niet naar het mooie AziΓ« geweest om de real deal te proeven…) en we hebben er echt van genoten.

We waren zo tevreden over het restaurant in het geheel (sfeer, service en het eten) dat we nu al kunnen zeggen dat we hier zeker vaker zullen komen! Dus ben je op zoek naar een gezellig tentje in Amsterdam Oost, waar je goed met een gemixt gezelschap (vlees/vega-eters) kunt eten; Thai Tiger it is!

Adres: Javaplein 7a, 1095 CH, Amsterdam Oost (Indische Buurt)
Dinsdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur geopend.
De website vanThai Tiger.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: THAI TIGER

  1. Foto ziet er goed uit. Helaas schijnen er weinig Thaise restaurants te zijn waar geen garnalenpasta in de currysaus wordt gebruikt. Deze gerechten staan als vegetarisch op de kaart maar zijn het strikt genomen niet. Er zijn een paar uitzonderingen, maar niet veel. Hopelijk hoort Thai Tiger bij de uitzonderingen. Een hele goede Aziaat die ook strikt vegan kan koken is verder bv Jasmijn&ik in Utrecht (aanrader!), ze koken de vegetarische gerechten zelfs in aparte pannen!

    1. Bedankt voor de tip! Als we weer eens in Utrecht zijn, zullen we naar Jasmijn&Ik uitkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *