De Groene Meisjes x On The Rocks

on the rocks

Soms mag ik voor mijn werk naar toffe festivals of evenementen. Soms sturen ze me naar verre oorden, of naar mooie Europese steden. Dat is allemaal heel geweldig, maar soms komt er een kansje voorbij dat eventjes overal bovenuit springt. Wat ik vandaag met jullie ga delen is één van die kansen. Een project waar ik maanden aan heb gewerkt, samen met een fantastisch team, en wat ben ik trots op ons allemaal. Want het resultaat mag er zijn. Ik kon echt níet wachten om deze blogpost met jullie te delen, dat mogen jullie best wel weten. Dus laten we in vredesnaam gauw beginnen, voordat de spanning ons allen fataal wordt. (grapje hè. Maar, oprecht, ik ben wel heel trots en ontzettend benieuwd naar jullie reactie)

Nou, het zit dus zo. Jullie hebben misschien al wel eens gehoord van het merk On The Rocks? Zij maken notitieboekjes. En nu denk je misschien? Oh ja, leuk hoor, maar is dit niet gewoon het zoveelste merk dat boekjes maakt? Sure, maar deze boekjes zijn echt anders. On The Rocks maakt namelijk papier uit steen. Say whut?! Ja, precies. De Rockbooks worden gemaakt van revolutionair steenpapier en even voor de mensen die wat technischer zijn aangelegd dan ik en zich hier een beeld bij kunnen vormen: dat is papier uit grotendeels steenafval, met een klein deel gerecycled HDPE om het steengruis te binden en oneindig recyclebaar te maken. Mind is blown. Bij het maken van deze boekjes komen geen bleekmiddel of andere giftige stoffen kijken. Het produceren van steenpapier vraagt veel minder water, energie en CO2-uitstoot. De boekjes worden in Nederland geproduceerd, dus ze hoeven ook geen enorme afstanden af te leggen. Los daarvan: de bomen worden lekker met rust gelaten. Kortom: nee, On The Rocks maakt niet ‘zomaar notitieboekjes’ en dat vond ik meteen al fantastisch, dus ik was al langer fan van het merk.

Een merk met een duurzame missie dus. En dan maken ze ook nog eens heel erg mooie, luxe, hippe, sexy, toffe producten. Echt, je moet de boekjes eens  voelen. Ze zijn van zo’n prachtige, gladde, zware kwaliteit. Ik was meteen om toen ik voor het eerst kennismaakte met de producten. Hiermee wordt, wat mij betreft, ook maar weer eens duidelijk gemaakt dat kiezen voor een groenere optie absoluut niks met inleveren op iets van kwaliteit, comfort of gebruiksplezier te maken hoeft te hebben. Dat alles past natuurlijk heel goed bij alles wat ik met de Groene Meisjes wil neerzetten en uitdragen, dus toen On The Rocks vroeg ik zin had in een samenwerking, hoefde ik daar maar precies drie seconden over na te denken.

Een speciale collectie met een Groene Meisjes sausje

on the rocks

Wanneer ik met een merk samenwerk, is het voor mij erg belangrijk dat ik het heel persoonlijk kan maken. Ik wil niet zomaar mijn Groene Meisjes logo ergens overheen gooien en het een samenwerking noemen. Dus praatte ik met Anne en Juliën van On The Rocks, en besloten we dat er een speciale Groene Meisjes collectie moest komen. En met speciale bedoelen we: echt speciaal. Ik wilde graag in thema’s denken en die verwerken in de collectie. Ik bedacht de volgende boekjes:

–  een Random Acts of Kindness boekje, waarin en waardoor je wordt aangemoedigd om meer goede (en belangeloze) dingen voor anderen te doen

– een Eerste Keren dagboek, waarin je – net als ik ook doe – alle dingen die je voor de eerste keer doet of meemaakt, kunt bijhouden

– een ‘Dotted Rock,’ waarin je naar eigen invulling kunt plannen, organiseren, tekenen, schilderen, bulletjournalen, krassen, kleuren, enzovoorts

– en: een groene agenda! Toch wel een beetje het topstuk van de collectie, al zeggen we het zelf. Een agenda die helemaal in het teken van duurzaamheid staat, met iedere week een groene tip, heel veel recepten, seizoenskalenders voor groenten en fruit, enzovoorts.

Het was ontzettend leuk om alle teksten voor de boekjes te schrijven en om na te denken over hoe ik graag wilde dat het eruit kwam te zien. Want je snapt, het moest natuurlijk wel helemaal in Groene Meisjes stijl. En daarom werkten we samen met de getalenteerde illustratrice La Nonette, of wel Manon, wiens werk ik al jaren bewonder. Dat zij dit project met mij en ons wilde aangaan, voelde als een heel grote eer. En dan hebben we nog vormgeefster Poppyonto, die dit alles tot een mooi en kloppend geheel maakte. En wat is het geweldig geworden. Ik blijf maar kijken naar alle boekjes, ik kan het niet helpen. Sorry.

Praktische informatie

on the rocks

Ik kan me zo voorstellen dat je nu denkt: ok, leuk, maar ik heb praktische informatie nodig. Snap ik. Ik zal hieronder alles op een rijtje zetten. En als er nog andere vragen zijn, dan mag je die uiteraard stellen in de comments onder deze blogpost.

– random acts of kindness, eerste keren dagboek en dotted rock zijn softcover boekjes (en hebben 88 pagina’s per stuk)
– de groene agenda is een hardcover boek, met een leeslint en een elastiek (en heeft 154 pagina’s)
– de softcover boekjes kosten €14,95 per stuk, de agenda kost €19,95
–  we lanceren de boekjes op 7 september, en vanaf dan zijn de boekjes ook online te bestellen via deze link.
– ben je bang dat je deze datum zult vergeten? Meld je dan aan voor de mailinglist, zodat je als eerste op de hoogte wordt gehouden wanneer het bestellen kan losbarsten.
– de boekjes zullen ook in winkels te koop zijn. In ieder geval in de winkels van WAAR, maar ook nog bij andere leuke kleine winkels. Hierover ga ik jullie laten updaten.
– wil je alle covers even goed bekijken? Dat kan hier, op de website van On The Rocks.

Ik ben zo ontzettend benieuwd naar jullie reacties! En ik kan ook echt niet wachten om één van jullie in het wild te spotten met een groene agenda of een eerste keren dagboek. Of als ik jullie niet persoonlijk tegenkom, dan is een foto op Instagram of Twitter ook goed – maar je snapt me. Ik kan niet wachten. Deze dag kan in elk geval niet meer stuk voor mij en ik hoop dat ik jullie ook een klein beetje vrolijk heb mogen maken :) 

– Foto’s: Sabine Metz – Fotolocatie: Oerwoud 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

38 gedachten over “De Groene Meisjes x On The Rocks

 1. OMG zo super mega tof gaaf! Ik zal even kijken welke het beste bij mij past, maar dat ik er een wil is zeker! Ben totaal geen fangirl-type, maar wat is dit een gave samenwerking :o

 2. Wat een gave samenwerking! En ik vind de prijs ook heel goed te doen. Ik had het eerlijk gezegd een stuk prijziger verwacht. Good job!

 3. Waaaaa zo tof!! Ik snap wel dat dit een héle leuke aankondiging is voor je. Ik ben superbenieuwd. Ik wil namelijk graag beginnen met een bullet journal en het zou helemaal tof zijn als dat ook duurzaam kan!! De agenda klinkt ook geweldig, en de rest eigenlijk ook 😄. Weer wat dingen op mijn verlanglijstje erbij!

 4. De boekjes had ik al voorbij zien komen op Instagram. Ik vind ze zo tof! En wat zijn de foto’s mooi geworden! Ik benheb toevallig net een nieuw dotted boekje gekocht, maar dit wordt m’n volgende!

 5. De boekjes had ik al voorbij zien komen op Instagram. Ik vind ze zo tof! En wat zijn de foto’s mooi geworden! Ik heb toevallig net een nieuw dotted boekje gekocht, maar dit wordt m’n volgende!

 6. Oh wat zijn ze tof! Ik zou de agenda graag gebruiken, het design spreekt me ontzettend aan! Helaas heb ik voor mijn studie wel echt een schoolagenda nodig, dat werkt toch makkelijker. Maar ik ga zeker een kijkje nemen zodra ze in de winkel liggen!

 7. jippie ja jeeeeeeeej, ze verzenden naar Belgenland!! #happyhappyhappy

 8. Super super super tof, een top concept. Ingeschreven voor de mailinglist, kijk er nu al naar uit.

 9. Gefeliciteerd met deze toffe samenwerking! Ik had het ook op Instagram al gezien, en wat is het mooi geworden allemaal! Mag je echt trots op zijn ☺ Ik vind de agenda het topstuk!

 10. Wat een gave samenwerking, de boekjes zijn echt heel mooi! Ik kan niet wachten tot ze verkrijgbaar zijn :)

 11. Zooo leuk dit! Gefeliciteerd met deze mooie samenwerking!!

  Ik ben erg fan van het hele bullet journal-gebeuren. Vorige keer heb ik ook een duurzaam boekje gekocht en mijn volgende moet dat zeker ook zijn! Helemaal leuk om dit project te supporten. Wel heb ik nog wat meer vragen over de specificaties. Namelijk hoe groot is het boekje (lengete X breedte), hoeveel dots er per pagina zijn (in de lengte en in de breedte) en hoeveel ruimte er tussen de dots zit?

 12. Gefeliciteerd ! Wat gaaf !
  Ik heb ook nog wel een praktisch vraagje, inderdaad de afmetingen, maar de agenda, hoe ziet de weekindeling er uit ? Of is de vraag te voorbarig en komt al dat nieuws vanzelf nog.. ?

 13. YAY! zooooooooooo TOF! Mega veel zin in het moment dat ik dit in m’n handen kan houden. En ja shit, dan moet ik ook net een keuze maken welke, gelukkig heb ik nog een paar nachtjes om daar over na te denken. X

 14. Heel tof! Super mooi en ook nog eens betaalbaar. Fijn fijn fijn!

 15. Wow, dit is echt een tof cadeau voor één van mijn vrijwilligers die op reis gaat. Als ik een boekje op 7 september bestel, wanneer is die dan binnen?

 16. Waauw! Heel mooi, ik heb mij al aangemeld voor de mailinglist.

  Een vraagje, waar zijn je fantastische oorbellen van :-).

 17. I like this :) Mooie producten voor een goede prijs. De agenda ga ik kopen!

 18. Wow, zo tof! Heb je misschien ook een foto van de binnenkant van de agenda? Ben zo benieuwd :-)

 19. Wat een superleuke samenwerking en prachtige boekjes! Dat Random acts of Kindness boekje lijkt me wel wat =)

 20. Ik zit gewoon van enthousiasme te springen in mijn stoel! Dit is echt geweldig! En zo mooi! Betaalbare prachtige boekjes met een fantastisch idee en een super team erachter!

 21. Zag deze foto al o instagram voorbij komen en dacht toen even dat je een samenwerking had met IXXI (ook leuk&ook uit Den Bosch!). Misschien iets voor de toekomst ;-)

 22. Hebben hebben hebben en nog eens hebben!! Alsof je em voor me gemaakt hebt!!

  Groetjes Yvon

 23. Als je er eentje hebt dan heb je het niet alleen gekocht maar je bent dan ook verkocht! Echt super mooie serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *