De Groene Passage

In de categorie “hier moeten we echt een keer naartoe”: De Groene Passage in Rotterdam. Van veel veggies kregen we te horen dat dit echt het walhalla op bio- en vegangebied is in de Randstad. In de Groene Passage vind je een aantal groene winkels, zoals een biologische slagerij, een wereldwinkel met Fairtrade producten, een groene boekhandel en een grote biosupermarkt.

Het aller, allerbeste van de Groene Passage is toch wel ‘Spirit.’ Een fantastisch eetcafé met heel veel vegan opties.
Het was liefde op het eerste gezicht.

We aten allebei een taartje. Jamie at een appel-dadel-gojibessen taart en ik een citroen-tofu taartje. Heerlijk!
Maar naast alle taartjes, muffins en koekjes is er ook een buffet. Ook bij het buffet zijn veel vegan opties, dus iedereen kan hier naar hartelust opscheppen. Je betaalt per 100 gram. De volgende keer gaan we hier uitgebreid lunchen!

We zijn blij dat we deze te gekke plek ontdekt hebben! Ben jij ook benieuwd geworden? Op deze website vind je gegevens als het adres en openingstijden.

Wie van jullie is bekend met de Groene Passage? En hebben jullie nog andere groene/veggieproof tips in Rotterdam?
We lezen het graag bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “De Groene Passage

 1. Zit er inderdaad uit als een walhalah voor vegies!
  Ik ben helaas niet zo bekend in Rotterdam

 2. Leuk artikel! Ik woon er in de buurt en kom er regelmatig. Het eten bij Spirit is zalig, heel af en toe neem ik wat take away mee naar huis. Het is best prijzig maar voor een enkele keer het absoluut waard. Ook heb ik er onlangs een workshop gevolgd, die worden bovenin het pand gegeven.

 3. Ik wil er ook al zo lang een keer heen maar heb nooit de kans of de fut helaas. Ik hoop toch een keer te kunnen over niet al te lange tijd, hopelijk wat geld bij elkaar gespaard want ik wil natuurlijk wel lekker eten/inkopen die dag. :P

 4. Aanstaande vrijdag schijnt er op het plein voor de groene passage een kerstmarkt te zijn. Ik dacht tussen 16.00 en 18.00.
  Swanmarket is ook absoluut de moeite waard. Eens in de zoveel tijd op zondag. Niet alleen vegan of biologisch, maar veel mooie en zelfgemaakte spullen.
  Denk aan

  1. Jaaaa klopt! en volgens mij komt Lisette Kreisscher daar dan ook haar weedburgers serveren! Zeker een aanrader.

 5. Jaaa de groene passage is geweldig! Een van mijn favoriete groene winkels!

 6. Ik ken het ja… en inderdaad, new fork… daar word ik eigenlijk nog blijer van :)

  Even een kanttekening: hebben jullie eraan gedacht dat je niet zomaar foto’s mag plaatsen van de mensen die daar in het restaurant zitten? Want je zou daarvoor aangeklaagd kunnen worden

 7. Klinkt goed allemaal :) Ik ga de Groene Passage ook een checken.. En Picknick is ook erg leuk!
  @ Daantje Dat is alleen zo wanneer de foto’s gebruikt worden voor commerciële doeleinden..

 8. Oh Gimsel. En Spirit. Ik hou er zo van. Ik heb een bio-supermarktje in de buurt waar ik af en toe snel wat haal maar veel veel veel liever ga ik even naar de groene Passage, lekker snuffelen en met veel te veel lekkere bio dingen thuiskomen. Kom maar gauw hier eten groene meisjes!

  1. Jaaaaa! Ergens in januari plannen? December is een beetje vol he? Januari is saai :)

 9. Hiiiiihiii mn werk (gimsel)! wat leuk dat jullie er zijn geweest, verdeurie dat ik jullie gemist heb. had het grappig gevonden jullie voor m´n neus te zien staan! Welke dag waren jullie er?

  Als jullie weer in R´dam zijn, ook even naar de oude Delfshaven, tevens het super schattige bio winkeltje An-Dijvie bezoeken (en kom daarna voor koffie naar mij haha!)
  Ook leuk is de Koekela, maar da’s niet echt vegan geloof ik.

  1. Wat leuk dat je bij Gimsel werkt!! Laat je je vaak verleiden om iets lekkers bij Spirit te eten? :)
   We waren er vorige week zaterdag!

   1. Ik mag er voor een reduceerd tarief eten als ik ’s avonds werk, kijk elke keer weer uit naar etenstijd haha!
    Grappig werkte toen ook. Kom snel maar weer terug naar spirit om al dat lekkere eten (EN DE SAPJES!!) te proeven!

 10. Jaaaa leuk, hier kom ik ook wel eens :) In die supermarkt hebben ze ook een ruime cosmetica afdeling met veel dierproefvrije/natuurlijke producten. Oh en ook een cereal/noten/snacks bar waar je zelf zakjes kunt maken met je favoriete snoepgoed of je eigen ontbijt granen maken, net zoals bij Whole Foods!

 11. Jaaaa! De Groene Passage is echt geweldig leuk <3
  Zeker weten een aanrader :-D

 12. Spirit is super! En de Gimsel heeft veel maar de Ekoplaza bij mij om de hoek (Nieuwe Binnenweg) is toch ook wel erg fijn. Voldoende vega(n) opties ook :) En sinds kort zit er ’n vegan cupcake winkeltje naast! Op donderdag bakken ze zelfs zonder gluten – absolute aanrader!

 13. Ik at er mijn vinger nog nét niet bij op….. Het was AMAZING lekker!

 14. Ik zie in jullie lijstje van Rotterdam nog een belangrijke hotspot die ontbreekt: ‘Gare du nord’, het vegan restaurant dat gevestigd is in een oud treinstel! Goddelijk 3-gangen-genot op een gekke plek, wat wil je nog meer :) Het zit overigens in de buurt van de Magnetronbar (beiden in Rotterdam Noord), misschien is dat ook wel interessant? :)
  Bedankt voor dit leuke blog, ik houd het in de gaten!

 15. De zoetigheden van sue-food.nl! Deze ‘bites’ zijn (geraffineerde) suiker-, gluten- en lactosevrij en voornamelijk raw en vegan. Te koop op diverse locaties in en rond Rotterdam. Ik genoot laatst van een bites bij pop-up-store Klup in het centrum van Rotterdam. Aanrader!

 16. Ik ken dit uitstekende restaurant goed. Voor 15 euro kun je een aardig bord warm eten opscheppen, grote eters zijn rond de 20 euro kwijt voor een warme maaltijd. Dat vind ik echt niet duur voor betrouwbaar bio-vega-voedsel. Ik geniet er elke keer van. Als je voor 11 uur binnenkomt betaal je nog minder.
  Bij Gimsel hebben ze bijna alles wat de groene consument verlangt. Een fijne grote bulk-afdeling De sfeer is er erg prettig en het personeel ter zake kundig. Dit kan ik niet van alle grote bio-winkels zeggen… En wat mij betreft een 10 voor de drogisterij-afdeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *