De Groene Podcast: seizoen 1, aflevering 2

DeGroenePodcastLogo1_4000PX

Jemig, ik vond het lanceren van de Groene Podcast toch wel iets spannender dan ik dacht. We waren zo ontzettend benieuwd naar jullie reacties! Gelukkig hoefden we daar niet lang op te wachten, want heel afgelopen week zijn onze instagraminboxen en Twitter gevuld geweest met tientallen berichtjes van jullie die zaten te luisteren. Echt heel erg tof om te zien en te horen. Ook stonden we de hele week heel hoog in de iTunes hitlijsten (sommige dagen zelfs op nummer 1!) en dat maakte ons wel echt een beetje trots. Immers, de Groene Podcast is een project waar we maanden aan gewerkt hebben en het is nu echt heel erg geweldig om te zien dat jullie het zo waarderen.

Waar gaat aflevering 2 over?

In de tweede aflevering klimmen we de ladder van Moerman op. De ladder van wat? Dat leggen we  je uit. We kijken naar eten dat overblijft uit supermarkten en wat daarmee gebeurt. We gaan lunchen bij restaurant InStock waar Djaja ons ook vertelt over de Poolse ex van de kok en welke invloed dat op de kaart heeft. Freek (één van de oprichters van Instock) vertelt over hoe je op resten uit de supermarkt een hele keten kunt opzetten. Ten slotte gaan we bij August op de koffie, die een soort Pokémon Go (No Food Wasted app) tegen voedselverspilling heeft gemaakt. Kortom: er komen weer genoeg interessante mensen aan het woord.

(de player met aflevering 2 staat onderaan deze blogpost voor je klaar!)

We staan ook op Spotify!

Nou, dat dus. De Groene Podcast staat nu ook op Spotify en daar zijn we heel blij mee!
Voor wie nog niet zo bekend is met podcasts luisteren en podcastplayers is dit wel heel ideaal. Je zoekt ons op Spotify gewoon door ‘de groene podcast’ in te voeren en dan kan je beginnen met luisteren. Maar je kunt ook hier klikken en óók meteen beginnen met luisteren. Ik maak het je graag makkelijk.

Veel luisterplezier en laat ons vooral weer weten wat je van deze aflevering vond!
Het helpt ons héél erg als je een recensie zou willen achterlaten op iTunes. Dat helpt voor de hitlijstjes en die helpen vervolgens weer voor meer downloads. En je snapt: we willen heel graag dat nóg meer mensen onze Groene Podcast gaan luisteren :) Dus dankjewel alvast voor je hulp!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “De Groene Podcast: seizoen 1, aflevering 2

 1. Hey,
  ‘No food wasted’ handelt volgens hetzelfde principe als ‘Toogoodtogo’, ken je die app?

  1. Het is niet helemaal hetzelfde principe, maar het komt in de buurt. En ja, ik heb de app zeker getest. Hier in Rotterdam (en in andere steden in de Randstad) is de app zo populair dat de er vaak geen maaltijden meer over zijn om op te halen :)
   Dat is ergens een heel goed teken. Anderzijds denk ik wel: kan er niet beter voorkomen worden dat er zoveel eten over blijft?
   Is dit niet een beetje dweilen met de kraan open? Als je als restaurant íedere dag zoveel overhoudt (en hetzelfde geldt voor een supermarkt,) moet je dan niet gewoon anders gaan koken en anders gaan inkopen?

 2. Hallo Merel.

  De groene podcast geweldig.
  Zo mooi om te zien dat er steeds meer mensen mee bezig zijn.
  Jij en Dennis hebben een prettige stem om naar te luisteren en de afleveringen zijn allemaal interessant.
  Zelf zo interessant dat ik nu de bonusaflevering luister.
  Dat er nog vele seizoenen mogen komen.

  Groetjes Christel

  1. Wat ontzettend leuk om te lezen Christel, dankjewel! Wij hopen ook dat er nog vele seizoenen komen :)

 3. Interessante aflevering weer! Tof dat er zoveel initiatieven zijn om verspilling tegen te gaan, maar ja, jammer dat het nodig is.

 4. Toffe aflevering weer! Hele goede initiatieven. Toch loop ik er telkens weer tegenaan dat we in het noorden van NL nog niks kunnen met apps als No Good Wasted of To Good to Go. Hopelijk ontwikkelt het ook deze kant op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *