De Groene Podcast: seizoen 1, aflevering 3

DeGroenePodcastLogo1_4000PX

Hey! Zit je nog in die podcasttrein met me? Ik rijd nog lekker even verder hoor, want we hebben nog twee afleveringen van de Groene Podcast te gaan! Of eigenlijk moet ik zeggen: nog één reguliere aflevering en één bonus. (nu al zin in die bonus trouwens, hihi)

Met de Groene Podcast hebben we je alles over de problematiek rondom voedselverspilling willen vertellen. Dat begon met het in kaart brengen van het probleem: wat zijn de feiten en de cijfers? Vervolgens keken we naar hoe winkels en horecagelegenheden iets aan voedselverspilling kunnen doen.

Waar gaat aflevering 3 over?

In de derde aflevering komen we bij jou, de consument, aan. Wist je dat wij verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van de voedselverspilling die er is? Dat is wel iets om ons een beetje voor te schamen, niet waar? Maar laten we ons niet alleen schamen. Laten we in actie komen. Dat lijkt me veel nuttiger.

Wat kunnen wij doen aan voedselverspilling? Dus op dagelijks huis-tuin-en-keukenniveau? Ik weet zeker dat iedereen die de deze aflevering luistert hier wel één of twee ideetjes uit opdoet. Laten we er meteen mee aan de slag gaan. Met z’n allen kunnen we een enorm verschil maken!

Dingen die je misschien wil opzoeken na het luisteren van deze aflevering:

– Meer informatie over de verschillende conserveringstechnieken die aan bod komen.
– De RotPot die het fermenteren heel erg makkelijk maakt!
– Het InStock kookboek vol met recepten waarmee je voedselverspilling kunt tegengaan. (grote aanrader!)

We staan ook op Spotify

Nou, dat dus. De Groene Podcast staat nu ook op Spotify en daar zijn we heel blij mee!
Voor wie nog niet zo bekend is met podcasts luisteren en podcastplayers is dit wel heel ideaal. Je zoekt ons op Spotify gewoon door ‘de groene podcast’ in te voeren en dan kan je beginnen met luisteren. Maar je kunt ook hier klikken en óók meteen beginnen met luisteren. Ik maak het je graag makkelijk.

Veel luisterplezier en laat ons vooral weer weten wat je van deze aflevering vond!
Het helpt ons héél erg als je een recensie zou willen achterlaten op iTunes. Dat helpt voor de hitlijstjes en die helpen vervolgens weer voor meer downloads. En je snapt: we willen heel graag dat nóg meer mensen onze Groene Podcast gaan luisteren :) Dus dankjewel alvast voor je hulp!

Hieronder vind je een mediaplayer waarmee je aflevering 3 meteen kunt luisteren. Maar natuurlijk kan dat ook via je favoriete podcastapp of via iTunes. Veel luisterplezier gewenst en laat ons weten wat je ervan vond!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “De Groene Podcast: seizoen 1, aflevering 3

  1. Leuk zeg! :)

    Fijn dat het stukje van de consument uitgebreid aan bod komt, want die voedselverspilling kunnen we inderdaad volledig vermijden! De ene tip om op maat te koken, volg ik eigenlijk nooit op: we koken altijd met opzet te veel en dat is dan de lunch voor de volgende dag(en). Lekker makkelijk :) Restjes vinden altijd een uitweg hier :D

  2. Oh nee, alweer de laatste aflevering? We want more! Leuk dat het ook over groentes inmaken ging. Mijn schoonfamilie is Oekrains, en die fermenteren veel zelf, zoals kool, en ze maken ook tomaten in zuur. Echt superlekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *