Dingen die fijn zijn

4_1

Foto’s: Sam van Rij 

Een plant adopteren via Marktplaats en er dan achterkomen dat je een heel leuk buurmeisje blijkt te hebben, die de deur opendoet in tuinbroek en die honderd (zonder overdrijven) planten in huis heeft.

Schommelen met de dochter van je vriendin.

Dat je een jaar geleden nog dacht: ‘ik zou wel bij een leesclub willen’ en dat je er nu zelf al een halfjaar eentje hebt, de leukste van Rotterdam. Met mensen praten over boeken: <3.

Het perfecte vintage kastje vinden, ook op Marktplaats, en dat die dan in je kamer staat alsof het er altijd heeft gestaan.

2_1

Lekkere thee drinken uit je thermos-Dopper. Dit is wel het cadeautje waar ik het allerblijst mee ben. Saving the planet is hot and cool. Damn right it is.

Een interview met iemand hebben dat je zó raakt dat je niet kan wachten om alles op te schrijven en het te delen met jullie.

Boeken die je al gelezen hebt ruilen voor plantenstekjes. Meer plek voor nieuwe boeken, meer groen in huis. Maar vooral: leuke ontmoetingen bij de voordeur.

Dat er iemand in je leven verschijnt die je laat kennismaken met ‘parels’ (haar woorden) als Doing it to death van The Kills en Late Night van I Am Aisha. En dat je dan gewoon een beetje ontroerd raakt door haar totaal onnavolgbare muzieksmaak.

Dat je nieuwe stagiaire (Bette) nog een beetje verlegen is om foto’s te maken, maar dat ze een ontzettend goed oog voor detail blijkt te hebben en meteen echt heel erg sfeervolle, fijne plaatjes maakt. Dit kon nog wel eens interesse periode van groei worden, de komende vijf maanden.

Na een goede meeting met een hoofd vol ideeën en dromen in de tram naar huis zitten.

Dingen loslaten. Écht loslaten.

Dat ik dit weekend in Friesland ben, eindelijk weer eens. Terug naar the motherland, zullen we maar zeggen. Houd mijn instagram maar in de gaten om te zien wat ik daar ga doen.

Alle liefs voor jullie en tot snel, xM.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Dingen die fijn zijn

 1. Och wat een heerlijkheden! Bedankt voor deze blog, ik ben er helemaal blij van geworden.

  1. dat is leuk om te horen :) en ook wel een beetje de bedoeling :)

 2. Leuk om te lezen:)
  Hoe heb jij je leesclub gevonden? Ik zoek ook…

 3. Veel plezier in Friesland! Mocht je ook naar Leeuwarden gaan, de voorstelling De Stormruiter schijnt erg tof te zijn ;-)

  1. Dankjewel! Deze keer ga ik niet naar Ljouwert, maar naar Anjum en Schiermonnikoog. Ook leuk :)

 4. Wat een fijne post! Krijg meteen zin om op te schrijven wat mijn ‘pareltjes’ zijn :)

  Je schrijft over dingen loslaten. Heb je tips? En zo ja, zou je het leuk vinden om ze met ons te delen? Voor mij persoonlijk is écht loslaten een behoorlijke struggle.

 5. Hmmm gaat fout, volgens mij moet je op m’n naam klikken ofzo (ik krijg mn reactie niet verwijderd)

  1. Dat geeft niet :) Loslaten is ook heel erg lastig. Ik zal eens nadenken over een manier om daar een blogpost over te schrijven. Lief dat je ernaar vraagt in ieder geval!

 6. Wat heerlijk!

  Ik had afgelopen maandag m’n eerste avond bij de leesclub ooit (via senia.nl, voor de liefhebbers) en ik ben ook zó enthousiast!! Zo leuk om met hele verschillende mensen te praten over een gedeelde passie en dat iedereen dan ook naar elkaar luistert :-)

 7. ontroerend hoe je de “kleine dingen” groots maakt, juist deze fijne
  kleine geluksmomenten zorgen voor een blij en dankbaar gevoel, toch?

 8. Wat een vrolijk, positief artikel. Heerlijk! ♥ En de Dopper Insulated haal ik binnenkort ook in huis. :-)

  1. Oh daar ga je absoluut geen spijt van krijgen! Ik zit alweer lekker met mijn thermos gevuld met thee naast me te schrijven hoor :) iedere dag weer. Love dat ding!

 9. Leuk! Ook erg nieuwsgierig naar hoe de ruil tussen de stekjes en boeken tot stand is gekomen?

  Ps. Keep up the good work!

  1. Dankjewel! Ik heb de boeken aangeboden op mijn insta stories en erbij gezet dat ik ze graag wilde ruilen voor planten/stekjes!
   Daar reageerden mensen op :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *