Dingen om blij van te worden

Vandaag in de categorie ‘Dingen om blij van te worden’:

Een verse pot (fairtrade!) pindakaas. 

Pop die het werkelijk onmogelijk maakt om een fatsoenlijke foto van Bep te maken.

Sowieso kunnen een Bep en een Pop je alleen maar blij maken.

Pompons aan je plafond voor het ‘iedere-dag-feest’gevoel in je huis. De roze kreeg ik van Miny, de drie andere kleuren/maten kocht ik bij Een nieuw avontuur.

En herfstige smoothie met boerenkool, kaneel en cardemom. En ja, dat is heel lekker. :)

Waar werd jij vandaag blij van? 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Dingen om blij van te worden

    1. Dat is superlief van je! Fijn om te horen dat je het leuk vindt om de Groene Meisjes te volgen!

  1. Ik werd blij van ‘mijn’ chiropracter die nieuw geleerde technieken op mij toepaste en toen ik daarna verkleumd van het fietsen thuiskwam, had zoonlief een lekkere warme kruik en manlief diner voor mij gemaakt! heerlijk!

    1. :) Dan weet je dat thuis toch altijd de fijnste plek is om te zijn. Toch? Geniet van je avond.

  2. Leuk om te lezen weer! Ben trouwens wel benieuwd naar die boerenkoolsmoothie, het ziet er wel lekker uit. Wat zit er behalve boerenkool, cardemom en kaneel nog meer in?

    1. Dankje :)

      Het is : boerenkool, banaan (om het wat zoeter te maken), kaneel en een beetje cardemom. Je kan eventueel wat agavesiroop toevoegen, of wat biologisch appelsap (of perensap) om het nog wat zoeter en vloeibaarder te maken. Big yummy!

  3. Van een heerlijke stoofpot van diverse groente en lekkere bulgur erbij, de behandeling van de fysio, die zorgt dat mijn rugpijn een stuk minder is, een paar leuke lapjes gescoord op de Albert Cyup, het leuke poppenkledingsetje, dat steeds meer vorm begint te krijgen en de bakplaat vol met heerlijke cantucinni, die ik vandaag gebakken heeft en nu zorgt voor een heerlijke geur in huis.

  4. van die heerlijke:
    Spitskool-gehaktschotel met witte bonenpuree
    3 November 2012 – 23:05 door Martine onder Avondmaaltijd
    Kenmerken: Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Supermarktvriendelijk
    Voor 2-3 personen

    Er zat een joekel van een spitskool in onze groentetas, dus ik moest een beetje creatief zijn om die weg te werken zonder dat we het gevoel hadden de halve week hetzelfde te eten. Gelukkig is spitskool een heel veelzijdige groente die het goed doet in salades, roerbakgerechten, curries, maar ook in ovenschotels zoals deze.

    Toen ik dit gerecht wilde gaan maken had ik net een grote pan witte bonen gekookt. Ik kreeg een ingeving om in plaats van aardappelen eens witte bonen te gebruiken voor de laag met puree bovenop de ovenschotel. Bonen bevatten meer eiwitten, vezels en mineralen dan aardappels en ze zijn dus een heel voedzaam alternatief. Behalve voedzaam was de puree ook nog eens heel romig en smaakvol. Experiment geslaagd!

    Ingrediënten
    1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
    Voor het gehakt
    •60 gram sojabrokjes of een pakje kant en klaar vegagehakt
    •1 eetlepel sojasaus
    Voor de spitskoolvulling
    •1 grote ui, gesnipperd
    •1 rode paprika of 1 winterwortel, in stukjes
    •1/2 spitskool van gemiddeld formaat, in reepjes
    •3 tenen knoflook, gesnipperd
    •1 à 2 kleine blikjes tomatenpuree
    •1/2 kop water
    •1 eetlepel sojasaus (optioneel, voor extra hartige ‘umami’ smaak)
    •1/2 theelepel tijm
    •1 theelepel paprikapoeder
    •1/4 theelepel chilipoeder (optioneel)
    •1/4 theelepel versgemalen peper
    •zout naar smaak
    Voor de witte bonenpuree
    •2 koppen (of een grote pot) gekookte witte bonen
    •2 eetlepels olijfolie
    •2 eetlepels edelgist vlokken (optioneel)
    •1/2 theelepel gedroogde basilicum
    •1/4 theelepel versgemalen peper
    •zout naar smaak
    •een paar eetlepels paneermeel
    •plantaardige margarine (optioneel)
    Bereiding
    Maak het gehakt
    Doe de sojabrokjes in een klein pannetje en voeg water toe tot ze bijna onder staan. Doe ook de sojasaus erbij. Breng het geheel aan de kook en laat vijf minuten koken tot de brokjes beetgaar zijn en het vocht is opgenomen en/of verdampt. (Sla deze stap over als je kant-en-klaar vegagehakt gebruikt.)

    Maak de spitskoolvulling
    Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit daarin de ui en paprika of wortel tot de ui glazig is. Doe de spitskool en de voorgekookte sojabrokjes of vegagehakt erbij en bak die even mee. Voeg nu ook de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het mengsel een minuut of 10 zachtjes sudderen.

    Maak de witte bonenpuree
    Maak ondertussen de bonenpuree. Doe de bonen, olijfolie, edelgist, basilicum, peper en zout in de blender en pureer tot een mooie gladde massa. Voeg eventueel een beetje water toe. De puree moet stevig, maar wel een beetje vloeibaar zijn, zoals heel dik cakebeslag.

    Maak de ovenschotel
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep het spitskoolmengsel in een kleine ovenschaal en druk het een beetje plat zodat het mooi gelijkmatig verdeeld is. Verdeel de bonenpuree over de spitskool en smeer het uit tot een gladde afdekkende laag. Strooi een beetje paneermeel en eventueel een paar klontjes margarine over de puree voor een mooi korstje. Zet de schotel in de oven en bak 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin begint te worden en de rode saus bubbelt.

    Heerlijk…

  5. Van de pitabroodjes met verse eiersalade en daarbij Hongaarse komkommersalade dat ik vanavond probeerde te maken en enorm goed lukte!

  6. ik werd blij van het zonnetje vandaag en het zachte weer :-) maar ook het feit dat ik m’n paper heb ingeleverd en nu even nergens aan hoef te denken :) behalve aan m’n bezoekje aan Amsterdam morgen!

  7. In de ochtend beginnen met een smoothie (banaan, aardbei, kiwi, blauwe bessen, mango, sojamelk, kokos, peterselie)In het bos wandelen met mijn dochtertje Catootje en op zoek gaan naar ‘kabouterhuisjes’, muffins bakken, haken en verse pizza maken!

    1. Klinkt heerlijk! En ik hou van de naam Catootje. Te gek!

    1. haha, Pop springt er altijd voor! Heb je net scherp gesteld op Bep, komt zij om de hoek kijken. Gek beest!

  8. Ik werd heel erg blij van het heerlijke eten hier op Bali. Het is hier echt een vegan en raw heaven. Verder werd ik blij van het samen zijn met mijn lief, baantjes trekken in het zwembad en het zonnetje op m’n wangen. Liefs Miny

    1. Miny, ik vind je een heel toffe meid. Maar stop met ons jaloers maken! ;)

  9. Ah, de foto’s van de katjes zijn zo leuk! Die pompons zijn ook supertof geworden zeg, die wil ik binnenkort ook wel eens gaan maken :D Ik heb vandaag eigenlijk nog niet zo veel om blij van te worden. Ik kijk wel héél erg uit naar donderdag als ik mijn laatste tentamen heb gehad en dat samen met het vriendje ga vieren in een supertof vegetarisch restaurantje. Van die gedachte word ik vandaag wel blij :)

    1. Succes met je tentamens nog!! En geniet van je etentje!

  10. Jaaa, je mes in een verse pot pindakaas zetten geeft inderdaad altijd zo’n ‘speciaal’ gevoel, hihi :)

  11. Ten eerste word ik altijd verschrikkelijk vrolijk van mensen die zulke blogposts maken. Alleen lezen waar andere mensen blij van worden maakt mij al vrolijk! Een verse pot pindakaas vind ik ook altijd een heerlijk gevoel, ik ‘steek’ er altijd een hartje of iets dergelijks uit. Waar ik nog meer blij van werd vandaag: Een fantastisch sprookjesachtige zonsopgang, dat gevoel van de laatste bladzijde van een prachtig boek, heerlijk creatief bezig zijn, de hele middag vrij zijn en met warme chocolade-‘melk’ en mooie series op de bank kruipen, de kaarsjes aan zodra het donker is en het vooruitzicht van een gezellig avondje naar de bibliotheek met mijn moeder. Dat laatste klinkt misschien een beetje suf, maar ik woon op een klein dorpje waar ze ongeveer drie boeken in de hele bieb hebben staan, dus af en toe reizen we af naar een stad voor meer keuze.

    1. Ik word heel blij van mensen die zulke fijne reacties achterlaten :)

    1. :) dat is leuk om te horen! Voor mij is het lezen van blogs ook ontspanning, heerlijk om te zien wat iedereen weer (mee)gemaakt heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *