Dit was december (2021)

In december nam ik me voor om mijn maandelijkse fotodagboekjes weer op te pakken. Nou, het is vandaag 13 januari en ik heb eindelijk de foto’s van vorige maand bij elkaar geraapt. We zullen het maar een slow dagboek noemen, want dan mag het. December was een fijne maand. Januari tot nu toe trouwens ook, maar daar hebben we het dan later over.

Ik las een hoop boeken, vierde Sinterklaas en kerst (wat lijkt dat alweer lang geleden!) met familie, ging op kleine tripjes naar Tilburg en Den Haag, en wandelde zoveel ik kon. Er was ook een ziekenhuisbezoek, of twee zelfs, en zo nog wat minder leuke dingen. Maar daar heb ik geen foto’s van en in dit dagboek licht ik alleen de dingen uit waar ik warme herinneringen aan heb.

Ik ging op een onverwacht leuk tripje naar Tilburg. Toen de winkels en de musea nog open waren, moet ik er wel meteen even bij zeggen. Tilburg is een compacte stad en dat maakte het heel overzichtelijk voor de 24 uur die ik er was. Ik was uitgenodigd in het Mercure Hotel Tilburg Centrum en sliep daar een nacht heerlijk. Het ontbijt de volgende dag was ook érg fijn. Ik dineerde op mijn kamer, omdat de horeca om 17:00 uur (toch?) dicht moest, maar dat was eigenlijk heel knus. Lekker in mijn joggingbroek genoten van een luxe diner van restaurant Taste. Met alcoholvrije bubbels erbij, om het af te maken.

Ik ging naar het Natuurmuseum, dronk koffie op verschillende plekken en winkelde wat. Eerlijk gezegd mis ik dat best wel. Gewoon wat tijd overbruggen in een koffietentje met een boek, bijvoorbeeld.

Al moet ik zeggen dat ik deze maand echt heel veel heel lekker heb gewandeld. Misschien een beetje uit nood geboren, omdat je verder niet veel anders kon, maar het was fijn. Ik liep de vegan Blundstones die ik gekregen heb goed in en dronk een hoop warme chocolademelk. (dit alles heb ik in januari overigens gewoon voortgezet)

Sinterklaas en Kerst vierden we met familie. Dit zijn foto’s van Eerste Kerstdag. ’s Ochtends vroeg op de hei, nog vóór het ontbijt. Misschien wel de fijnste ochtend van het hele jaar. Die rode wangetjes spreken boekdelen.

YUZU <3 De kat van mijn schoonzus en zwager hoeft nooit verlegen te zitten om aandacht wanneer wij op visite komen of blijven logeren. Naast Beppie en Poppie is Yuzu echt de allerleukste kat die ik ken.

Kerst is ook glühwein drinken en door een mooi versierde stad wandelen. Dit jaar was kerst echt heel gezellig en relaxed. Dat is het niet altijd voor mij, maar dit jaar was het allemaal helemaal goed.

Marne en ik logeerden nog een nachtje in Den Haag. We aten oliebollen met Corina en Sjoerd en maakten een eindejaarsstrandwandeling in Scheveningen.

Verwacht in januari een dagboekje vol met buiten-foto’s. Ik schrijf deze blogpost namelijk vanuit de Achterhoek, terwijl ik over een mistig weiland uitkijk. Ook ben ik al op wandelingen geweest met Alida en Merlin en staan er wandelingen met Dirk Jan, Jennie en Hannah gepland. Ook ben ik ontzettend veel aan het lezen momenteel. Ik heb boek 7 van dit jaar al uit en het is pas 13 januari. Zo gaat dat niet het hele jaar door hoor, maar ik heb een goede start gemaakt :) Tot de volgende! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “Dit was december (2021)

  1. Klinkt als een hele fijne maand! Maar mijn hemel, hoe lees je zo snel zoveel boeken? Ik neem me constant voor te gaan lezen, maar meer dan één boek per maand is me nog nooit gelukt :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *