DIY inpakken

Ongelooflijk maar waar: de feestdagen komen er al weer bijna aan! Dat betekent voor veel mensen dat de cadeautjestijd weer aanbreekt. De Groene Meisjes pakken het graag ecofabulous aan/in en zijn daarom grote fan van het zelf inpakken van cadeaus. Dan hebben we het niet over het inpakken met een rol cadeaupapier, kant-en-klaar uit de winkel. Nee, we gebruiken hiervoor graag oude tijdschriften, (kinder)boekjes en allerlei andere leuke dingetjes die we in de kringloopwinkel of op zolder vonden. 

Wat heb je nodig?

-oude tijdschriften of (kinder)boeken

-oude spelkaarten

-stickers

-lijm

– masking tape

– wol of touw

– perforator

– schaar

Hoe werkt het? 

Het is heel simpel: scheur, knip en plak. Maak kleine zakjes of envelopjes in verschillende formaten en lijm of plak ze met maskingtape  dicht. Ik vouw zelf eerst een zakje en lijm deze dan past dicht. Dit is handig omdat sommige bladzijdes van boeken vrij dik zijn.

Om het af te maken  doe ik er een leuk cadeaulabel bij.

Dit cadeaulabel-idee zag ik bij Bieneke van het blog Bien Maakt. Oude spelkaarten omtoveren tot cadeaulabel doe je heel eenvoudig zo: als je een kaartspel hebt met een leuk printje achterop, kun je er een blanco papier over heen plakken of wat masking tape zodat er wel op geschreven kan worden.

 

Pakken jullie ook je eigen cadeautjes in? Hebben jullie nog leuke inpaktips voor ons? We lezen het graag bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “DIY inpakken

 1. Wat ziet dat er leuk uit! Vooral die laatste cadeaulabels vind ik mooi. Ook lekker stevig!

 2. Ik pak mijn cadeautjes altijd zelf in, zo word het papier ook al een cadeau op zich en mensen vinden het vaak jammer om ze uit te pakken, Het word word veel persoonlijker zo. ik vind het trouwens ook leuk om zo cadeaus te krijgen, ik maak er vaak eerst een foto van. Dat met die speelkaarten kon ik nog niet, super leuk idee! ik verstuur trouwens ook mijn post zo en verpak enveloppen in een nieuw jasje of maak ze zelf.

  1. Ja ik heerlijk om zo een cadeau extra mooi te maken! Als ik mooi inpakpapier krijg probeer ik het altijd te bewaren en nog een x te gebruiken.

 3. Ohh, die laatste cadeaulabels, wat een goed idee! Ziet er erg leuk uit. Ik doe ook altijd extra goed mijn best als ik cadeautjes in ga pakken, ik probeer altijd leuk papier te vinden, een touwtje of een lintje er omheen, ik plak er allemaal leuke dingen op en ik maak m’n eigen cadeaulabels. Ik vind dat zo leuk om te doen! Toch wel jammer dat het uiteindelijk vaak in de prullenbak beland, maar dat houdt me niet tegen om iets leuk in te pakken ;) Een cadeautje krijgen is al zo leuk en als het mooi ingepakt is, is dat helemaal tof!

  1. Ja zo zie je dat er nog meer aandacht is besteed aan het cadeau. En zo ben je ook nog eens lekker creatief bezig.

 4. Dat ziet er super leuk en lekker creatief uit. En ik vind het vooral zo goed omdat het beter is voor het milieu en je portemonnee! Ik verkoop ook het een en ander op Marktplaats en daar vind ik dit ook wel erg handig voor. En de decembermaand zit ook vol met verjaardagen, dus ik ga dit zeker toepassen! Thanks voor de tip!

 5. Precies vandaag een DIY van mij hierover op het internet:huisvanbelle.nl/diy-pakpapier-decoreren/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=diy-pakpapier-decoreren

 6. Heel erg leuk!! Ik plakte vroeger wel eens mooi papier/ teksten op papieren doosjes (zoals Brillo dozen of kleinere waspoederdozen) en maakte daar een handtasje/koffertje van(het rook dan ook nog lekker:) Leuk als je een iets groter kado wil geven! Lang leve recylen!!

  1. Wat een goed idee! En een fijn luchtje daarbij is ook nooit verkeerd.

 7. Nah zie ik opeens mijn naam staan :-)
  Eindelijk weer es tijd om blogs te lezen!
  Leuk gedaan hoor zo X

 8. Als je nog stukjes textiel hebt liggen dan kun je daar ook leuk mee inpakken. Ook kun je doosjes vouwen van de omslagen van bladen, dat papier is iets steviger.

 9. Goede tips! Cadeautjes leuk inpakken, maakt het zoveel leuker, ook voor jezelf om te geven! :)

  Dat is althans mijn excuus om heel veel masking tape, bakkerstouw en tof pakpapier te kopen… ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *