DIY voor de feestdagen

Ieder jaar hetzelfde liedje. Kerst, oud en nieuw… cadeautjes…iets leuks vinden voor je vriendinetjes. Het mag niet te duur, maar het moet wel iets leuks zijn!

Dit jaar zat ik het internet af surfen toen ik op het idee kwam om gewoon zelf iets te maken. Daarbij liet ik me inspireren door een beroemde blogger die ik al een lange tijd volg; A Merry Mishap. Ze heeft ook een Etsy shop waar ze leuke dingetjes zoals oorbellen en ringen verkoopt. Ik dacht, wat zij kan, dat kan ik ook!

Dus ging ik een beetje knutselen… Hieronder zien jullie de resultaten.

Als jullie ook nog op zoek zijn naar leuke dingetjes voor kerst (wij in Duitsland hebben we altijd heel veel ‘gedoe’ daarmee), dan heb je eigenlijk niet veel nodig. Namelijk:

klei
een beetje water
een mes
verschillende kleuren (ik gebruikte acryl)
een kwastje
put some glitter on, girls!
ringetjes, oorprikkertjes
en lijm

Maar wat je vooral nodig hebt: veel kracht om de klei te kneden en rust en geduld om dan kleine dingetjes eruit te vormen. Soms werd ik er een beetje gek van als het niet lukte zoals ik het wilde – maar na een tijdje ging het gelukkig prima.

Ik heb de klei na het verwerken niet in de oven gehad, omdat dit bij de klei die ik gekocht had niet nodig was, maar kijk vooral even op de verpakking.

Je kan hier nog even een filmpje bekijken dat nog een keer uitlegt hoe je deze fabulous sieraden kan maken.

http://www.youtube.com/watch?v=fgQ0wggGjVY&feature=player_embedded

Heel veel plezier bij het maken!

En… heel fijne feestdagen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “DIY voor de feestdagen

  1. Wow Suuz! Echt super idee ik wil het meteen maken:)

  2. Wat gaaf zeg! Ik heb eens oorbellen gekocht die hier precies op lijken, heb ik toen een tientje voor betaald (de volgende dag waren ze overigens al kapot). Het was nog helemaal niet in me op gekomen om ze zelf te maken. Heel tof dat je deze DIY deelt, daar ga ik eens wat mee doen, lijkt me leuk! :D

  3. Wauw mooi gedaan zeg! Leuk idee! Ik had al wel eens eerder kralen-oorbelen gemaakt maar dit is ook leuk!

  4. Supernice! ik dacht er zelf ook al aan om ze een keer zelf te maken maar ik had nog niet bedacht hoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *