DIY Word Banner

Ik ben dol op slingers en banners. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik mooie exemplaren tegen, maar de prijzen vielen erg tegen. Daarom ging ik op een koude winterdag maar zelf aan de slag! Deze slingers maken van elk hoekje in je huis een feestje. In het artikel “Outfits voor de feestdagen” kon je al zien dat ik een banner had gemaakt van masking tape. Lees verder om te zien hoe je zelf een wordbanner kan maken! 

Wat heb je nodig voor deze wordbanner?

-schaar
-lijm
-masking tape
-stevig papier
-oude spelkaarten, oude kartonnen verpakkingen
-oud rolgordijn
-Hama beads
-Hama letter mal
-perforator
-touw,wol
-stijkbout
-bakpapier
-stiften

Strijk de Hama beads met behulp van bakpapier. Leg er daarna iets zwaars op. Na een paar minuten kun je de letters van de mal halen. Ik herhaal hierna nog een keer dezelfde handeling. Laat de letters even afkoelen voordat je verder gaat.

Knip de slingers/vlaggetjes in de vorm die je graag wilt. Je kunt variëren zodat je een banner krijgt die heel persoonlijk wordt. Maak er gaatjes in met de perforator. Daarna plak je de hama-letters met een klein beetje lijm op de vlaggetjes. Stukje touw erdoor en voila!

Ik ben op dit moment bezig om onze slaapkamer een nieuwe look te geven. Er zit inmiddels een nieuw vintage behangetje op de wand. Ik scoorde het behang op de Sundaymarket, voor vijf euro. Met deze wordbanner erbij is de muur helemaal af!

Deze banner maakte ik voor de opening van de nieuwe Elle Aime, de winkel van Lisa Manuels. Afgelopen donderdagavond was de opening!

Ik maakte nog een banner van een oud retro rolgordijntje. Ik heb deze zonder letters gelaten, omdat ik hem zo leuk genoeg vond.

Wat vinden jullie van deze DIY wordbanners? Vind je het een leuk cadeau-idee?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “DIY Word Banner

 1. Wat leuk dat jullie de DIY word banner zo leuk vinden:)

 2. Jennifer, creative meid! schreef:

  Woooo, ik heb het ook geprobeerd, echt mooi geworden!
  Heb: sweet dreams!
  D op roze papier
  R op ruitjes rood, geel
  E op roze stippels
  A op zwart witte strepen
  M op halve maantjes
  S op geel papier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *