So long, 2013!

solong2013.jpg

Lieve groentjes! Dat was 2013 dan alweer. We hebben een goed jaar gehad. Een heel goed jaar zelfs! Wat is er zoal gebeurd en wat zijn de wensen voor 2014? Je leest het in het inmiddels traditionele jaaroverzicht van De Groene Meisjes.

De Groene Meisjes

 • We hebben ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu zijn we een echt bedrijf!
 • We bestonden 2 jaar en vieren dit met jullie met een Feestweek, met iedere dag een andere winactie. Dat was leuk!
 • We gingen naar leuke events, ontmoetten nieuwe mensen en mochten heel veel leuke producten uitproberen.
 • We groeiden van 20.000 unieke bezoekers per maand naar zo’n 45.000 en daar zijn we jullie enorm dankbaar voor.
 • We maakten een start met ons nieuwe project waarmee we jullie over een maand of 2 hopen blij te gaan maken!

Werk 

Jamie stopte na ruim 2 jaar bij haar bijbaantje op een helpdesk van een computerbedrijf. Ze ging iets heel anders doen: ze werkt nu (met heel veel plezier) bij WAAR, een fairtradewinkel met awesome spulletjes. Het is altijd fijn om je geld te kunnen verdienen met het doen van iets waar je zelf achter staat en waar je blij van wordt.

Merel nam ontslag op de middelbare school waar ze nog maar net een jaar werkte, omdat ze erachter kwam dat ze toch echt liever in het mbo-onderwijs werkte. Inmiddels werkt ze 5 dagen in de week op 2 verschillende scholen. Een enorm drukke, maar ook erg leuke baan!

We zijn beide tevreden met de stappen die we hebben gezet. Het was financieel behoorlijk spannend, maar uiteindelijk komen die dingen toch vaak goed als je maar geduld hebt en positief blijft.

Health

IMG_1830

Rainbowjuice gemaakt met de Versapers slowjuicer

2013 was het jaar waarin we beide het sporten weer oppakten. Jamie wat fanatieker dan Merel, maar toch: beide zijn we in beweging gekomen. Met name SH’BAM en Bodybalance vallen in de smaak en we hopen dit in 2014 ook te blijven doen. En oke, Merel dan iets fanatieker dan vorig jaar.

Wat betreft voeding kunnen we ook terugkijken op een goed jaar. We hebben veel glutenvrij bananenbrood gegeten, veeeeeeeeel smoothies en juices gedronken en een heleboel lekkere (gezonde) vegan recepten ontdekt en ontwikkeld. Natuurlijk hadden we hier en daar wel eens een dipje en moesten we onszelf weer even een schop onder onze kont geven, maar in the end kunnen we zeggen dat het een gezond jaar was. We zijn beide amper ziek geweest en hebben ons voornamelijk fit gevoeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit recept voor glutenvrije vegan bosbessentaart was een enorme hit. Must try!

Dit jaar zijn we begonnen met veel meer glutenvrij eten dan we hiervoor deden. Dit doen we omdat we beide merken dat we ons hierdoor fitter voelen en minder last hebben van buikklachten. Kleine veranderingen kunnen al een groot effect hebben, zoals bijvoorbeeld het vervangen van gewone pasta voor glutenvrije pasta. Ook zijn we vaker voor quinoa of rijst, dan bijvoorbeeld voor couscous gaan kiezen. Veeeeeeel groente, veel biologisch. Nogmaals: jep, het was een gezond jaar.

Leuke dingen 

Natuurlijk hebben we ook weer een heleboel leuke dingen meegemaakt dit jaar. Zo gingen we voor de site een weekend naar Gent, hebben we meerdere keren geshopt in Antwerpen, kochten we een heleboel vintage kleding, gingen we lekker vegan uit eten, dansten we op heel wat leuke feestjes, bezochten we het theater een aantal keer, zongen we onze longen uit ons lijf op concertjes, ontmoetten we lieve nieuwe mensen en hadden we het leuk met familie en vrienden.

Natuurlijk hadden we (los van elkaar) ook zo onze tegenslagen, stress, frustraties en toestandjes. Maar ach, wat heeft het voor zin om hier al te lang bij stil te staan? Een nieuw jaar, nieuwe kansen.

Goede voornemens voor volgend jaar 

Je kan het onzin vinden, die goede voornemens, maar het blijft toch altijd fijn om even stil te staan bij de doelen die je voor jezelf voor het volgende jaar wilt stellen. Een lege agenda ligt voor ons. Wat zal er allemaal in komen te staan?

Merel:

 • Ik hoop in 2014 op vakantie te gaan. In 2013 is dit er niet van gekomen (wegens tijd- en geldgebrek) en ik kan niet wachten om eindelijk weer eens echt weg te zijn. Voor het voorjaar staat er een trip naar Berlijn met een vriendengroep op de planning, daar heb ik heel veel zin in. Maar ik hoop stiekem ook nog een “echte” vakantie te kunnen houden.
 • Ik wil meer en meer mezelf zijn. Dragen wat ik leuk vind, doen waar ik blij van word en me niet laten tegenhouden door wat anderen daar eventueel van vinden. Hierdoor hoop ik ook steeds blijer met mezelf te worden.
 • Ik wil van 2014 een nog gezonder en groener jaar maken. Sporten (kuch, ik weet nu al dat ik niet bloedjefanatiek word, maar ik zet in op ‘een beetje fanatieker’) en gezond eten. Ik ben twee weken geleden begonnen met Raw Till 4 eten en dit bevalt me erg goed. Ik hoop dat ik dit een tijdje door kan zetten en dat het echt gaat werken voor me! (dat merk ik doordat ik meer energie krijg en me fit voel)
 • Zoveel mogelijk leuke dingen doen. Ik heb me in 2013 nog wel regelmatig laten tegenhouden om leuke dingen te doen. Geen zin, te moe, op zaterdagavond nog een artikel moeten schrijven, geen geld, op zondagavond mijn lessen moeten voorbereiden, andere dingen belangrijker vinden… hierdoor heb ik een groot deel van het jaar de meeste feestjes en andere toffe dingen gemist. Gelukkig ben ik dit vanaf november van dit jaar behoorlijk gaan inhalen, maar ik hoop 2014 al leuker te beginnen. Op de planning staat een heel leuk oud&nieuw feest en een weekendje naar Antwerpen in januari. LEUK!!

Jamie:

 •  Alleen nog maar omgaan met positieve, blije mensen die mij positieve energie geven. Zoveel leuker en beter voor jezelf ook!
 • Meer in shape komen door gezond eten en regelmatig te blijven sporten. Work it out baby!
 • Mijn HBO-diploma halen!
 • Ik wil iedere week iets leuks hebben gedaan, in het weekend of doordeweeks. Feestjes, ergens naartoe, roadtrippin’, winkelen in een andere stad, uit eten, bioscoop, enzovoorts. Leuke dingen meemaken en mijn tijd goed gebruiken!

Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie goede voornemens en wensen voor 2014, dus voel je vrij om ze hieronder bij de comments met ons te delen!

We willen jullie allemaal ontzettend bedanken voor een heel leuk Groene-Meisjes-2013! We waarderen het enorm dat jullie ons lezen, berichtjes achterlaten en met toffe ideeën komen. We hopen in 2014 weer met te gekke dingen voor jullie te gaan komen, dus stay tuned! :)

Heel veel liefs, geniet van jullie jaarwisseling en maak er een mooi jaar van!

De Groene Meisjes 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “So long, 2013!

 1. Leuk, zo’n overzicht. Veel geluk en gezondheid en liefs voor het nieuwe jaar!

 2. Geweldige terugblik! Mooie voornemens, ik hou van doelen! Succes en ik blijf jullie volgen! Met heel veel doelen doe ik mee☺️

 3. Merel…ik vind t zo gek om te lezen dat jij zo bezig bent met wat anderen van je vinden. Als ik dingen van jou voorbij zie komen denk ik juist vaak na over hoe zelfverzekerd jij overkomt! Nu heb ik t al wel eerder gelezen in blogposts, al dan niet tussen de regels door maar wilde toch even tegen je zeggen dat ik daar respect voor heb!
  Jamie..jij lijkt mij zo’n vrolijk positief persoon die mensen energie geeft!

 4. Hoi Merel en Jamie,

  Leuke terugblik.. en vooruitzicht! Ik heb genoten van jullie blogs :-) Beste wensen voor 2014!

 5. Wat een leuke goede voornemens.
  Ik doe eigenlijk niet echt aan goed voornemens, maar die laatste van Jamie vindt ik wel een hele goeie. =)

  Fijne jaarwisseling en beste wensen voor 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *