Dutch weed burger bij hajé wegrestaurant

haje1

Als je ons vier jaar geleden, toen wij begonnen met De Groene Meisjes, had verteld dat er over een tijdje veganistische burgers zouden worden geserveerd bij een wegrestaurant, dan hadden we je waarschijnlijk niet geloofd. Maar het is nu toch écht zo. De door ons zo geliefde Dutch Weed Burger (jullie weten het, we zijn al jaren fan) staat op de kaart bij de wegrestaurants van Hajé!

haje5 haje4 haje3

Sowieso vinden we Hajé wel tof, want er worden nog een heleboel andere biologische  en lokale gerechten geserveerd. We geloven zelfs dat alles dat bij Hajé verkocht wordt bio is. Het grappige is ook nog dat er een winkel bij het restaurant zit. Je kunt er het gebruikelijke ‘langs de weg material’ krijgen: ijsjes, chocolade, frisdrank (Bionade!)… maar ook pakken amandelmelk, havermout en rijstwafels. HOE grappig!

haje2

(let niet op het cupje mayonaise dat bij de frietjes werd geserveerd, maar die we natuurlijk niet opaten, omdat het niet vegan is. In plaats daarvan kregen we ketchup!)

Maar goed, waar het ons natuurlijk allemaal om gaat, was de Dutch Weed Burger. Die hadden we al een flinke poos niet meer gegeten, dus het werd weer eens tijd. Het wil nog wel eens verschillen of je de burger op het originele broodje krijgt of niet, maar bij Hajé serveren ze hem netjes, zoals het hoort, op een knalgroen (algen-)broodje. En de smaak? Dikke prima! Net zo lekker als op andere plekken waar we de burger graag eten. Het enige jammere? De vrij smaakloze friet die er bij de burger werd geserveerd. Misschien vragen we de volgende keer om een side salad, ter vervanging van de friet.

haje6

Je kunt bij het restaurant trouwens heerlijk buiten op het terras zitten. Middenin het natuurgebied De Lepelaar, uitkijkend over bloemen, water en overvliegende eenden. We kunnen ons voorstellen dat als je een lange reis aflegt en je hier onderweg even voor een uurtje stopt, je helemaal tot rust komt. (en oplaadt, door de lekkere burger, natuurlijk!)

Wanneer je naar buiten loopt, terug naar je auto, dan passeer je ook nog de Hajé Take Away. Hier kun je terecht voor snelle meeneem gerechten en ijsjes. (helaas geen vegan ijsjes) Ook handig natuurlijk, als je geen tijd hebt om uitgebreid te gaan zitten eten op het terras of in het restaurant. Hajé is niet per se het leukste restaurant in de omgeving, maar hey, het is dan ook een wegrestaurant. En voor een wegrestaurant is het toch wel heel wat!

Kortom: rijd je binnenkort langs Lelystad en heb je trek? Stop dan even bij Hajé. En natuurlijk kies je dan voor de Dutch Weed Burger. Logisch ;)

Hajé de Lepelaar
Rijksweg A6
Parkeerplaats ‘De Lepelaar’ 4
8218 PX Lelystad
Website Hajé

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Dutch weed burger bij hajé wegrestaurant

 1. Wat een mooie foto’s en super grappig dat je bij de Haje een weedburger kunt eten. Toevallig wonen wij in Lelystad, dus we gaan zeker eens bij de Haje langs om te proeven :)

 2. Wat tof dat Hajé nu ook een weedburger verkoopt. Hij ziet er ook lekker uit. Als ik in de buurt ben ga ik zeker langs om te proeven.

 3. I love Hajé!! Ik rijd er zelfs wel eens stiekem voor om.
  De Dutch Weed Burger heb ik hier nog nooit gehad (sowieso nog nooit trouwens).
  Misschien de volgende keer proberen.

 4. Dit is inderdaad zo grappig! Ik heb in 2007 daar gewerkt, bij Haje de Lepelaar. Dus ik ken het sfeertje een beetje, ik had ook echt totaal niet verwacht dat ze daar plantaardige dingen zouden gaan verkopen. Dus in dat opzicht echt een vooruitgang! Mooi dat de burger goed smaakte :)

  1. Wat grappig zeg! Zo zie je maar wat er allemaal kan veranderen in vrije korte tijd ;)

 5. Wat ontzettend cool! Ik ken dit hele wegrestaurant niet, maar ik vind het nu al tof. Van die eeuwige broodjes bal en voorverpakte sandwiches wordt niemand blij.

 6. Waar wordt verder deze burger nog richting Twente geserveerd?

  1. Dat weet ik zo niet uit m’n hoofd, maar dat kun je op de website van The Dutch Weedburger lezen. Er staat een lijst met verkooppunten op :)

 7. Ooh ik ben zo benieuwd naar de burger. Heb er al veel over gelezen, maar dus nog niet geprobeerd.

 8. een paar jaar jaar geleden stond de dutch weed burger ook al op de kaart bij een van de hajé wegrestaurants! helaas waren we toen zo laat dat de keuken al (half)dicht was. ik ben nog steeds erg benieuwd naar de burger! binnenkort maar eens proberen dan! al zien die frietjes er inderdaad niet erg lekker uit..

  1. nee bah, van die kleffe patat. Doe mij dan maar een salade!

 9. Hajé is best wel vooruitstreven als wegrestaurant. Wij zijn laatst in Joure geweest, speciaal voor de snelle Dutch Weedburgerhap. Hij was ok, maar wel de mindere van alle Weedburgers die we ondertussen gegeten hebben. Maar het feit dat ze hem hebben, is gewoon top, dus we hebben verder niet gezeurd.

  Wat betreft het kuipje mayo, het valt me op dat je dat bijna bij alle Weedburgers krijgt en je echt om een alternatief moet vragen. Maar wederom, ook dat is overkoombaar.

 10. R.E. Mulder-vdWetering schreef:

  Ja, die burger is erg lekker! Maar de verkrijgbaarheid kan beter. Tweede kerstdag is mijn moeder jarig, ze woont in een verzorgingstehuis in Sneek, normaal gesproken gaan we op zaterdag, maar die dag dus niet.
  We dachten, we komen van ver, gaan we eten bij Haje, Joure, of Heerenveen, lekker, voor een keertje, helaas, dan is er een buffet, die voor ons, veganisten dus niet van toepassing is. Kan ook geen andere restaurants in die buurt vinden, die het hebben.
  MVG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *